Mamici de noiembrie-decembrie 2007 (62)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Neata!!!
ANCUTZ la cat mai multe saptamani!!!!!Mai avem putin.Eu duminica incep numaratoarea incversa!

Ia uitati-va la poze,sa vedeti ce-am cumparat????Am spart gheata si am luat primele hainute pt Bea!!!!!!

www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/96929.birthdue.png" target="_blank">
bebelina
poze

Ramonel29+ Beatrice Alessia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

Buna dimineata!
Suntem primele?!

CRISSTIANA, eu nu as face radiografie, nu poti vorbi cu ginecologul, totusi? Ce fel de gips ti-au pus aia sa il scoata in 3 zile? Ce naiba se repara in 3 zile? Eu am avut fractura de maleola(sub glezna) si am stat 21 de zile cu gips.

Ellis26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Buna dimineata!
Jasmin, poate erai imbracata cu haine care ascund destul de bine burtica! oricum, esti slabuta, iar burtica parca ziceai ca nu depaseste 85-90 cm.
Cristiana, cu teoria stam toate f. bine, cu practica este mai greu. Cam aceleasi sfaturi sunt in multe articole de pe forum, era parca si un link pus la prima pagina.
Eu de ex. nici de obicei nu prea mananc dulciuri+ alte mancaruri "nesanatoase- gen fast-food si tot ma ingras si nu slabesc decat cu efort (dieta,..).
In sarcina trecuta eram maniaca, mancam extrem de sanatos, cat mai naturala aproape nimic preparat din comert- cu toate astea tot m-am ingrasat 20 kg, majoritatea luate in ultima luna de sarcina. Acum mai scap la una alta, dar tot foarte putin, dulciuri extrem de rar- chiar uneori am impresia ca ma lesina; paine din an in paste. De pofticioasa nu sunt...(chiar nu condamn deloc fetele care simt asa ceva). Si tot cresc "ca din apa"! Eeee, o sa am ceva de lucru dupa, dar nu ma las pana nu ajung la 52-54 maxim (la 1.64 m)

Bey fetelor, "telminati" cu prostiile!!! si eu merg spre 33 ani, dar nu ma simt baba absolut deloc !! Cand sunt slabuta, aproape nimeni nu-mi da mai mult de 25 ani. Iar acum, cu tot tonajul meu, sunt ca o caprioara , merg aproape alergand - rad colegele de mine si imi spun sa mai incetinesc nitel.Daca nu as avea kg in plus in alte locuri decat burtica as uita ca sunt . Nu mai spun de psihic, ma comport si ma alint ca o fetita , sunt vesela (mai mi se pune pata din cand in cand, atunci nu te intelegi deloooc cu mine).
Am vazut si eu stirea cu mamica de 56 ani, era fericita iar bblusa era o frumuoasa! Adevarul ca suntem mai norocoase in ziua de astazi, medicina a progresat f. mult si multe vise altadata imposibile- pot deveni acum realitate!

In alta ordine de idei:
-si eu am RH negativ, sotul pozitiv; Sebastian s-a nascut cu RH pozitiv- am facut dozari anti-D pe tot parcursul sarcinii, am ales sa nu fac vaccinul preventiv de la 28 saptamani (era tot prima sarcina); l-am facut imediat dupa nastere pt. ca bb l-a avut pozitiv.
Acum, la fel, am facut dozari pana acum de mai muote ori, anticorpi absenti- nu voi face vaccinul la 28 (imi voi mai face o dozare spataman viitoare). Daca bblusa va avea pozitiv, voi face din nou vaccinul (desi nu cred ca voi mai avea alti copii- nu se stie insa nicioadata)
-la medicul de familie nu am fost decat o data, pt. luarea in evidenta. Nu mi se pare necesar sa mergi la medicul de familie bilunar nici macar in ultimele luni, ci la medicul ginecolog (iar in ultima luna saptamanal). Este drept ca am preferat sa imi cumpar toate medicamentele, sa imi platesc toate analizele si consultatiile. Daca le voiam decontate, probabil cxa ar fi trebuit sa merg si la medicul de familie.
Am primit si eu carnet de gravida, dar nu a fost completat decat initial, de medicul de familie- nicdecum la consultatiile de la gineco sau la ecografii. Dosarul cu analize nu este obligatoriu (doar adeverinta de salariat), dar este foarte bine sa il ai in ideea ca nasti cu un doctor care nu te-a mai vazut pana atunci si nu iti stioe itosricul medical- daca ai anumite probleme ce ar trebui stiute la nastere si care implica o atentie sporita (tensiune,probleme cu diverse organe, .., foarte important si RHul pt. a urmari grupa bbului si ati face la timp vaccinul de prtevenire al izoimunizarii,etc,etc).

Camelia, Sebastian si Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Buna dimineata!

Azi eu sunt prima?? Va invit atunci la o cafea, ceiutz sau laptic...Eu imi pregatesc un ceai de musetel...Am descoperit ca ma ajuta la constipatie. Pana acum n-am avut problema asta, dar vad ca "monstrul" isi arata coltii Si stiti ce-am mai observat? De vreo 3 saptamani de cand a inceput pofta de dulce s-au rarit si "iesirile" Eu cred ca o legatura exista. Asa ca incerc sa fiu si mai atenta la ce pap...
Crisstiana, multumesc mult pentru mesajul cu alimentatia! Pe mine chiar m-a ajutat sa-mi amintesc de lucrurile importante...Eu inainte de a ramane gravida am tinut un regim strict pentru boala pe care o aveam si sunt convinsa ca si asta m-a ajutat sa am astazi o mica minune in burtica! Deci de azi eu declar razboi dulciurilor in primul rand! Uite un pentru ca m-ai adus cu picioarele pe pamant!
Despre problema ta cu radiografia nu stiu ce sa-ti zic...Sarcina e acum destul de mare, iar cantitatea de radiatii va fi f. mica, mai ales ca e vb. de o radiografie la picior. Iar pentru bebe perioada cea mai dificila e cea de organogeneza, primul trimestru...Stiu asta pentru ca eu am facut o radiografie la spate la un moment dat si apoi intrasem la banuieli ca as fi gravida, asa ca m-am documentat pe net. Incearca si tu si vezi ce gasesti...N-ai vreo cunostinta medic cu care sa poti vorbi? Cred ca asa ar fi cel mai bine...Nici eu nu stiu ce-as face in situatia ta...
BB ce tinerica esti! Eu am facut 28...La 29 voi fi deja mamica...abia astept! Bravo voua, fete tinerele asa curajoase! Si sa nu te mai aud ca te plangi de kg...O sa gasim o solutie sa ne revenim...Acum bebe conteaza cel mai mult! Nici eu nu-s impacata cu felul in care arat, dar in momentele mai proaste ma gandesc cat plangeam ca nu pot ramane insarcinata, cum uram testele alea negative si cat sufeream cand veneau iar "uratii" in fiecare luna! Si imi trece! Fiecare din noi creeaza acum o minune...o minune care merita absolut orice sacrificiu!
Dar de certat oricum te cert, sa stii Cola nu e buna!!! Nu e sanatoasa! Incearca sa reduci treptat cantitatea...poate reusesti. Stiu ca da dependenta, e ca la tigari, dar gadeste-te ca poate iti faci rau singurica...Si tu vrei ca frumoasa ta sa aiba o mamica sanatoasa, nu? Eu nu zic acum sa induri si sa suferi de pofta, dar poate o mai reduci
Gata, trimit mesajul, ca altfel n-o sa mai fiu prima la cafea Sper sa mai vorbim azi!

Ade, 26s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuli-ana spune:

Buna dimineata,burtici si bebici!
Minune mare...nu ma mai doare asa de rau piciorul,ma simt excelent fata de saptamanile trecute!!!
ANCUTZO,la mai mare,cu sanatate!
Si,fetelor,pt ca eu am deschis subiectul varstei,desi am aproape 33 de anisori,nu ma socotesc baba deloc!!!Cine-a zis asta???Eu doar m-am mirat de varsta lu' BB...si acum de-a lu' RGE...
Eu la 24 de ani habar nu aveam pe ce lume traiesc,sotul meu la fel...ne-am maturizat mai greu ce-i drept...
CRISTIANNA,multumim de sfaturi,dar vorba cuiva...practica ne omoara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_stef spune:

buna dimineata burtici si bebelusi!la noi au continuat contractiile si ieri,si aseara au culminat cu durere mare de ovare,asa simteam eu si durere de spate jos la mijloc.burta se facuse un ghem care nu-si mai revenea ,tensiunea imi crescuse,de nu-mi mai reveneam,asa ca la 11 am ajuns la urgente.va zic dinainte ca e totul bine ca sa nu va sperii,si acum sa va povestesc ce mi-au spus ca am patit.colul nu mi-a zis lungimea doar ca e ok si inchis,placenta lafel si lichidul,insa unul din bebei este in pozitie craniana iar celalalt era pelvina,si cel din urma saracutul a incercat sa se intoarca si el la fel ca frasu,sa fie pregatit de iesire asa cum trebuie,dar din pacate nu prea este loc si a fost o intreaga lupta,nu a reusit decat sa se aseze in pozitie transversala peste fratiorul lui,momentul a fost cam rau,ptr ca uterul meu continua procesul de marire ,de aici am inteles ca era durerea de ovare si spate,plus contractii B,de care mi-a spus ca tot o sa am,le-au monitorizat si au zis ca nu sunt contractii de nastere si daca mai simt asa sa nu ma sperii.bebeii sunt bine amandoi,mi-au facut si ecosi mi-au zis ca sa fiu mandra de bebeii mei ca sunt dezvoltati ca si cum ar fi cate unul singur.sunt chiar putin mai mari cred eu,niste grasani,unul 1,5kg si celalalt 1,470kg.gata nu va mai inebunesc cu problemele mele ca asa scriu pana maine.
ma duc sa-mi pun o cafeluta,cine vrea e invitata mea!

29+ cu si RAUL&ROBERTO

-IRINA-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Ade vin eu la o cafeluta mica.Chiar daca ma tot cearta cei din birou,ca va fii fetita agitata,si ca nu va dormi noaptea....

www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/96929.birthdue.png" target="_blank">
bebelina
poze

Ramonel29+ Beatrice Alessia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns darleena spune:

Neata burtici!! Ce mai faceti?

28+ si baby Kara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuli-ana spune:

RAMO,o cafelutza nu strica,stiu eu...
IRINA,bine ca e bine!Si nu ne sacai cu problemele tale deloc,nu te mai gandi la asta!Ma bucur ca bb-ii tai sunt ok si tu la fel!!!Asa sa dea Dumnezeu in continuare si tie,si celorlalte!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Vineeeee ....vine cafelutza la Ramo! Darleena, pe tine te servesc cu ceva?
Irina, bine ca s-a terminat cu bine! SI felicitari pentru "grasuneii" tai Acum esti si tu mai linistita, macar stii ce se petrece prin burtica ta

Ade, 26s+

Mergi la inceput