Mamici de Martie - Aprilie 2008 (7)
Raspunsuri - Pagina 27
elara spune:
Buna ziua, dragelor.
Roxana, chiar ma intrebam ieri oare ce mai face fata aceea cu alergia aia urata, dar nu-mi aminteam de cine era vorba. Multumesc frumos de raspuns si ma bucur ca ti-ai revenit.
Ioana, multumesc tare mult si tie ca m-ai lamurit.
Am sa vb cu dr. sa ii propun sa iau utrogestan vaginal.
La Herghelegiu m-am programat abia atunci (in 22 ianuarie 2008) ca doar asa s-a putut.....si m-am gandit ca o programare la o eco la un dr bun nu are cum sa strice, nu? Chiar daca voi fi in luna a 7-a sigur o sa ma duc sa o fac. Dar nr. de tel de la Albu si Pop nu are nimeni?
Simo, multumesc si tie pentru raspunsuri. Din pacate eu inca nu am accesat contul ala comun de e-mail. Dupa cum ai vazut am fost cam lipsita de vlaga in ultima vreme...
Si eu..si eu ma inscriu pe lista celor obosite... Ma simt sfarsita... Ma tem sa nu fie ceva in neregula cu tensiunea mea... Nu am apucat inca sa-mi iau un tensiometru asa cum mi-am propus, ca avem niste cheltuieli mai mari perioada asta. Oare cat costa unul acceptabil, fara fitze?
Zozela, ma bucur tare mult ca te simti mai bine.
Midasnu, nu ai putea sa ceri sa te muti in alt birou? Si fii mai curajoasa. Ce daca sunt sefi? Ei sunt cei care gresesc enorm, nu tu. Ei sunt cei care nu respecta legea! Daca nu inceteaza cu fumatul in acel birou macar sa se simta si sa te mute in alt birou. De ce amani sa ii anuntzi ca esti gravida? Eu as face-o cat mai curand. Tu te straduiesti sa fii sanatoasa, ca bebelusul tau sa fie cat mai sanatos si ei ce fac??? Iti dai seama la ce risc il supui? Eu in locul tau as fi plina de nervi si as discuta URGENT cu ei.
Clau, da, ai dreptate... m-au cam napadit simptomele... Numai ca la partea cu sanii nu s-a schimbat mai nimic... Rar ma jeneaza dar nimic neobisnuit..iar de urinat nu mi se pare ca as urina mai des. Sper sa fie totul ok. Abia astept miercuri sa ajung la eco.
Cfm UM o sa am 10 sapt fara o zi, iar cfm ultimei eco o sa am 10 saptamani si o zi. Ramane de vazut ce mi se va spune acum.
Despre "culturile din col" nu stiu exact ce sa spun. Eu mi-am facut urmatoarele analize (citez de pe factura):
- cultura secretii vaginale (cu antibiograma dupa caz)
- cultura identificare fungi (cu antifungigrama dupa caz)
- cultura secretie genitala pentru streptococ grup B cu ant.
- Antigen Mycoplasma (cu antibiograma dupa caz)
Urmeaza sa am rezultatele pe 4 septembrie.
Elara
9+
vine bebe :)
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
clauclau spune:
Simo, da-mi mie datele pe PM, te trec imediat...Scuza-ma ca nu am vazut mai devreme.
CLAU 13+
mamica de Razvanel si acum de bebe 2
mihutza11 spune:
Pupici la burtici mai vechi si nou venite!
ca de obicei am avut ce citi, daca in we asta am absentat de pe forum...
pot sa spun ca si pe mine ma dor mult mai putin sanii, iar we nu mi-a fost deloc rau, numai de foame , dar asta se rezolva usor. Singura chestie a fost si la mine o durere de cap... dar am dormit si mi-a trecut.. sau poate si de la cioco, ca am mancat un pic .
As avea si eu o intrebare: ce inseamna "translucenta nucala"? am vazut ca se discuta despre asta dar nu e prea pe intelesul meu
Si apropo de cartea "Cel mai simpatic ghid de sarcina" o aveam de mai mult timp... de cand bebe era doar in plan... si chiar si uitasem de ea... insa acum m-am apucat si eu sa o citesc... pana acum nimic nou sub soare, sa vedem ce urmeaza
fetele!
p.s. ce bine ca am scapat de moderare
Mihaela
9+
dalv spune:
DRAGELE MELE AZI AVEM 9SAPTAMANI SI O ZI SI NE SIMTIM NASPA RAU, AVEM GRETURI SI CRED CA DE MAINE MARGEM IARASI LA PERFUZII.CE CREDE-TI FAC BINE SAU NU?NU MANCAM MAI NIMIC, NU BEM APA ,VOMITAM MAI MEREU SI ASTEPTAM CU NERABDARE ECHO DE 12 SAPATAMANI
clauclau spune:
Gata Simo, daca vrei sa-ti mai trec si alte date ( adresa de mail, ID mess ) sa-mi spui. Eu te-am trecut doar cu nr. de mobil, daca vrei iti trec si fixul, imi spui tu...
CLAU 13+
mamica de Razvanel si acum de bebe 2
midasnu spune:
Elara, eu vreau sa le zic dupa ce am confirmarea de la doctor, si sa stiu ca e bine sarcina, in rest nu pot sa-mi exprim pretentii, cred ca au fost destul de intelegatori cu mine...de cate ori am avut probleme m-au inteles.
Si sa ma enervez nu am voie, ii fac rau lui bebe (desi cateodata ma apuca nervii).
Azi imi e putin rau si soooooooooomn, desi aseara m-am culcat devreme, o fi de la cafea? ca nu mai consum? si am o senzatie de acru in gura, as manca numai dulce....
pupici randunici!
Elena 6+
Clabuc spune:
Buna fetelor!
M-am intors si eu din concediu (3 saptamani) si cu atat e mai greu sa reiau lucrul. Cea mai grea parte e cea cu somnul, ma obisnuisem in ultima saptamana sa dorm 1-2 ore la pranz ... si ce bine era. Acum ... astept doar sa ajung acasa sa dorm.
Greata si voma am mai mult seara, dimineata nu prea. Nu stiu,e normal? Am vazut ca majoritatea au dimineata greata si stari de voma.
Azi vreau sa merg la doctor pentru un al doilea control. Sper din tot sufletul sa fie totul in ordine ca am stat cu grija de cand am intrat in concediu.
Am avut ce citi, de cand n-am mai intrat pe Forum.
Va pup mult si sarcina usoar in continuare!
Laly 10+
cory3maz spune:
Salutare burtici cu randunici!
Am realizat ca primul meu mesaj era imposibil de citit, pentru ca am folosit diacritice.
Sunt noua pe forumul vostru!
Ma vad silita sa repet ca:
- sunt din Iasi, am 33 de ani si o fetita de cinci ani si jumatate:
- astept pe bebe numarul 2, caci maine implinesc opt saptamani de Odisee, iar bebe sase;
- am fost la ginecolog, care mi-a executat endovaginala si a decretat sarcina ca prezentand risc, teoretic, deoarece am o mandrete de fibrom de 2,5 cm si Rh negativ, iar sotul avandu- pozitiv;
- dok mi-a prescris acid folic si no-spa si utrogestan (asta de purtat in geanta si daca ma simt naspa, sa-l sun, sa-mi fixeze doza);
- in ciuda amenintarilor de risc asupra sarcinii avem un psihic blindat si betonat si un optimism debordant, ca nimik rau nu se poate intampla lui bebe;
- ultima menstruatie a fost pe 3 iulie 2007, deci bebe e "programat" pe 8 aprilie 2008, prin cezariana (ca asa s-a nascut si primul meu copil);
- imi supravegheaza atent sarcina si ma va asista la nastere medicul Mircea Onofriescu de la maternitatea "Cuza Voda" din Iasi.
Doresc rabdare si curaj si optimism tuturor mamicilor-randunici, dar in mod special celor care au sarcina cu risc!
cory3maz
chris spune:
quote:
Originally posted by midasnu
Elara, eu vreau sa le zic dupa ce am confirmarea de la doctor, si sa stiu ca e bine sarcina, in rest nu pot sa-mi exprim pretentii, cred ca au fost destul de intelegatori cu mine...de cate ori am avut probleme m-au inteles.
Si sa ma enervez nu am voie, ii fac rau lui bebe (desi cateodata ma apuca nervii).
Azi imi e putin rau si soooooooooomn, desi aseara m-am culcat devreme, o fi de la cafea? ca nu mai consum? si am o senzatie de acru in gura, as manca numai dulce....
pupici randunici!
Elena 6+
Draguto, si eu la prima sarcina lucram intr-un birou unde fumau toti, si am suportat ce am suportat, pana cand nu am mai putut si le-am zis. De atunci nu s-a mai fumat in acel birou, nici pana in ziua de azi, desi eu nu mai lucrez acolo de 2 ani.
Chiar daca nu le spui ca esti insarcinata, le spui ca nu mai poti suporta, eu ajunsesem sa am dureri de cap ingrozitoare, slabisem si imi lacrimau ochii non-stop.
Nici eu nu am prea avut curaj sa zic nimica, da pana la urma, nu am mai putut rezista si nu am avut incotro.
Curaj!