Puisorii de mai 2003

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Ba la noi dupa prima ora de romana e clar
"Nu-mi place sa mai merg la scoala romaneasca"
Eu:De ce Joshua?
El:Nu-mi place sa fiu roman Vreu sa fiu chinez ca doar ei au dragoni si kung fu.
Am incercat sa negociez cu el sa vrea sa fie si roman si chinez dar n-am obtinut nimic.

Dar in schimb e interesat de romana ma zapaceste "dar mamaie cum zice" am invatat vreo 3-4 cintecele in romana.
Dar faza tare ca intr-o zi m-a corectat la un cuvint in engleza nu pronuntasem corect.

Eu momentan sint multumita de el intra in conversatie cu oricine,imi pune multe intrabari cu sens , la gradinita e bine (are teme de facut zilnic :)
Singurul lucru care nu-mi place la el acum e un pic neascultator,nebunel nu din initiativa lui dar cum face alt copilas ceva prostioare el e imediat dupa el.
La gradinita i-am interzis sa mai se joace cu un baietel care-i foarte nebunel sa vedem acuma ddar mie nu-mi place deloc sa alerge prin clasa, sau sa se prosteasca, sa nu ma asculte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Ma tot gandesc de ieri, Parpa cine e Molly? Ca eu credeam ca e vorba de catelusa voastra, da daca imi amintesc bine o chema Minnie parca?
DanaMario, asta este, daca e plin de cei mentionati pe aici:))
Ce spui tu cu neastamparul noi l-am avut mereu, dar dupa o zi buna la gradinita parca e si mai si:)))
Si el a avut un baietel (din aceeasi natie) care numai traznai facea. Si al meu dupa el, bineinteles. Cel mai mult ma enervam ca isi incrucisa ochii si se stramba ca acela. Norocul meu ca a plecat la alta gradinita, caci o dadea si pe surioara lui si la noi nu erau copii asa mici. Mare bucurie, si sa iti spun drept e mai bine acum. Nu stiu cum il poti determina sa nu se mai joace cu acela, caci de obicei sunt atrasi de cei obraznicuti.
Nu mai zic ca toate jocurile sunt cu "fighting":((((
Nici mie nu imi plac multe din ce face, dar ce ma asculta:)))?
Grea treaba cu romana…

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Subscriu si eu la intrebarea "Cine e Molly?" nu de alta da sa nu am impresia ca mi-a cedat si ultima jumatate de neuron valida.
Oricum sa iti traiasca parpalak puiutii de ce or fi ei :))

Eu dupa concediu am reusit sa scot de pe TV desenele animate asa ca acum copilul meu nu se mai uita la monstruozitatile ce se dadeau aici. Cand avem timp ii pun ceva dvd-uri si gata. Spre uimirea mea a reactionat bine la "nu mai avem desene animate" si acum se uita pe canalele cu sport sau animale. La capitolul jucarii la noi e la fel de simplu ca intotdeauna: masini, masini, masini cat mai multe de orice forma, dimensiune sau culoare :)

Multumesc de suport da tot nu s-a ingramadit nimeni sa imi dea reteta miraculoasa de fetita :)))
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Ooops.. bine ca nu s-a ars subiectul nostru.. . Molly e unul din soiurile de pesti din acvariu, inca nu le-am dat nume, ca n-am imaginatie si nici obiceiul. (deocamdata le avem pe "aia neagra", "aia alba" si "aia portocalie". si "el") Mai avem si Xifo (un "el" si doua "ele" care mi se par identice). Si 3 Beta, un "el" frumos foc, "aia mare" (care acu e in vizita la el, care construieste de zor cuibul pentru icre) si "aia mica" - uneori incep s-o suspectez ca e alt soi de peste, ca nu-si pierde deloc dunga aia orizontala "de stres". Am emotii pentru perechea de beta - s-or descurca cu depusul ala de icre, si daca da, sper ca fara distrugeri majore.. Pestii astia sint cam ca Klingonii, se iubesc de se omoara... daca se bat de ramin fara aripioare e posibil sa insemne ca se plac la nebunie... Soiul asta n-am mai avut si e foarte palpitant pentru mine.
Molly si Xifo nasc pui vii. (Adica toata afacerea cu icrele se petrece in interior, si cind ies puii afara, inoata direct). Doar tre sa avem grija sa-i depistam si sa-i culegem si sa-i punem in "cresa", pentru ca restul de pesti adulti, inclusiv parintii, sint de parere ca sint foarte gustosi... Plus ca la "cresa" le servim baby food cum ar veni.. .
Eu inca sint cam confuza cu scoala asta romaneasca. La gradi normala stiam la ce sa ne asteptam, am avut si episodul de introducere, unde profesoara s-a prezentat si i-a explicat atit lui Paul cit si noua cam care-i programul si la ce se asteapta atit de la noi cit si de la Paul. La scoala romaneasca, nu s-a prezentat nimeni, habar n-am cum o cheama pe profesoara, noroc ca mi-a aratat-o DanaMario, "vezi ca e aia cu parul alb".. ne-am tinut dupa ea pina la etajul 3, unde ne-a pus sa completam o foaie de hirtie cu numele copilului si emailul parintelui, dupa care ne-a zis ca parintii n-au voie in clasa si sa-i asteptam la ora 12 la etajul doi, in holul unde-a fost adunarea si asteptarea pt mersul in clasa. Cred ca data viitoare o iau deoparte si-o pun sa-mi explice si dupa aia o sa-i explic si eu lui Paul...

Sanatate la bebei si mamici.
Poze pe webshots si Poze si filme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Aalina, n-ar mama ca ti-ar da! (reteta). Eu acuma ma intreb cum am facut si baiatul:)))
Da ceva poze cu baiatul din dotare mai ai?
Parpa asta nu e fair. Ma zapacisi cati chiriasi ai tu acolo:)) Eu daca as avea as responsabilitati nu ar avea aia nici o sansa de inmultire ci disparitie sigura.
Mai da scoala aia romaneasca e serioasa tare vad. Ore de adevaratelea. Fain. Trebuie platit ceva? Aici nu am auzit de asa ceva.
Danad ai fost in misiune?:)
Fetele celelalte mai veniti si pe la noi?
Azi ne vine prietena lui fiu-miu din ro, dupa ce a stat vreo 4 luni acolo. Abia astept sa mergem la aeroport sa-I luam sa vad ce fata face Stefan, daca o mai cunoaste sau nu:) Ca tare draga ii era….
Eu nu stiu cum sa fac sa am mai multa rabdare cu el. Ca tare ma mai enervez cand nu se culca repejor mai ales. Voi pe la cat reusiti sa ii culcati? Ca noi mergem pana in 9 in camera si sfarsim a adormi pe la 10 si chiar 11. Si mi se ridica parul in cap de nervi. Tare as vrea sa-l vaz ca merge frumusel (de preferinta singur:)))) si se culca repede. Of, of.

Ieri m-am speriat de tot ca m-au taiat astia de la serv de la forum:)))

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaMario spune:

Daiopri eu pe la 9 il culc se culca singur dar in schimb vrea sa-i pun un CD cu povesti preferata e "frumoasa si bestia"
Incearca cu CD si la noi functioneaza bine primeste un stiker la sfirsitul zilei daca a fost cuminte toata ziua.

Si daca simbata are 5 stickere are dreptul sa-si alege ce vrea sa faca simbata sau ii cumpar ce vrea.
SI zilnic primeste "price" daca maninca toata cina (ii cumpar ceva educativ de la dollar store)
Azi era in culmea fericiri ca a primit stampile ca "price"
I-am cumparat stampile cu data S-a culcat fericit ca miine schimba Octombrie 5 la stampila

Soala romanesca e gratuita si da fac foarte mult (nu stiu cit retin ei) dar simbata au facut mult poezi,culori, povesti

Mergi la inceput

Mai la cum imi functioneaza neuronul incep sa cred ca is pe calea cea buna cu sarcina. Dupa ce parpalak m-a ametit de tot cu pestii din dotare (eu am obosit numa sa incerc sa inteleg cam ce ai acolo...nu stiu cum reusesti tu sa ii si ingrijesti) vine Daiopri si zice de Stefan. Eu il stiam de Cristi. Asa ca pana nu ti-am cautat albumul sa vad ca si acolo tot Stefan ii zici...nu m-am luminat.
Trebuie sa adaug si in listuta ca are doua nume ca iar ma zapacesc :)))
Am poze dar nu reusesc sa le pun. O sa incerc azi sa vad daca prind o clipa la lucru ca acasa nici atat nu mai apuc mai ales ca azi imi vin musafiri pe wk-end.

Noi ne culcam pe la 9.30 - 10 dar cand mergem la somn dupa iubareala si rugaciune stingem lumina si gata. Acum am zis sa incerc sa il culc mai devreme pe perioada de iarna. Ma bucur ca inca doarme la pranz.

DanaMario si eu am zis sa introduc metoda cu recompense da ma gandesc ca daca se invata asa? Acum o aplicam dar la scara mai redusa...
Hai ca incerc pana incep programul sa pun poze
Pupici

Mergi la inceput

De cand nu am mai pus poze nici nu stiam ca se incarca atat de repede site-ul.
Fetele sunt servite:
http://community.webshots.com/user/aalinador

Doina special pentru tine ma duc acum sa pun din Retezat :))
Pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Elena se culca pe la 10, adica atunci se baga in pat, ca nu adoarme fara rugaciune, poveste, o poezie, un cantecel. cand e vorba de culcare o apuca vorbaraia

mamica de patru copilasi : Stefan (18 ian. 2007) , Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

DanaMario, pai tu stii ce-au facut ca nu te-ai dezlipit de usa.. . Da' io vreau sa stiu de dinainte, ca sa stiu pentru ce sa-l pregatesc pe Paul.. Subsemnata a scapat la cumparaturi..
Noi am incercat cu stickerele dar n-am avut succes. Ba le voia pe toate odata si era tragedie mare daca nu le primea. Nu ne-am inteles nici cu temporizarea si cu partea motivationala (care s-a tradus in "le vreau pe toate acum")..
Cu prize-uri/premii nu vreau sa incep, din pricina de consumerism in floare si pe care probabil ca n-o sa am cum sa-l evit, dar macar il amin cit pot. Pe cit posibil incerc sa-i cultiv o scara de valori in care obiectele nu sint cele mai importante.. Poate fac si eu din tintar armasar, dar cam asta-i situatia pentru moment..
Aalina, am pus comentarii pe loc la poze, ca sa nu cumva sa uit pina ma intorc aicea Trimit pupici neuronului, ca sa se simta incurajat Reteta de fetita, in teorie, e ca "inotatorii" baieti sint mai rapizi, pe cind fetele sint mai rezistente.. Asa ca, daca ai cit de cit idee cind e ovulatia, calibrezi prestatia incit "baietii" sa nu gaseasca nimic si in o zi-doua sa ramina numai "fete" pe teren. Oricum, depinde si de "productia" lui tati..
Cu pestii nu-i asa de complicat cum suna. Am mai avut in studentie si n-am avut bataie de cap cu ei. Bataie de cap am avut aicea sa aleg cele 5 kituri de testare a apei si un numar de bidoane cu substante de facut apa mai buna pentru pesti. Ca pe vremea studentiei mele nu se inventasera
Daiopri, si noi avem probleme cu somnul, dar ma tem ca formula e ca nu vrea cu atit mai mult cu cit trebuie. Asa ca pina la urma am decis s-o las balta si-am trecut la numarul urmator din program, care era vizionarea unui episod din NCIS. S-a dovedit a fi o decizie buna pentru moment, Paul s-a calmat imediat, parintii la fel (ca se uitau la NCIS) si-n 10 minute Paul a adormit pe canapea cu noi. A fost mai dificil cu caratul pina-n dormitor, pina amdescoperit ca Paul poate fi trezit si convins sa urce singur scarile. Din pacate n-a mers decit citeva zile - dar macar in zilele alea s-a culcat si Paul mai devreme si fara scandal (reprimat la adulti). Acum ma gindesc sa facem planul din timp si sa incepem sa ne spalam pe dinti mai devreme, ca nu stim exact cum mergem la culcare. Idealul pentru Paul e sa ne culcam toti odata, dar noi nu putem sa incheiem ziua la ora la care ar trebui s-o incheie el si el nu rezista pina cind incheiem noi ziua.. Saptamina trecuta a zis de doua ori ca vrea sa mearga la culcare si chiar a mers, singur, asa ca ma gindesc ca poate se rezolva si problema asta de la sine si cu timpul. Si cu diverse metode de distragere a atentiei din partea noastra..
Sa ne zici daca a mai tinut-o minte pe mindra..
adita, tu cum faci? ii culci pe toti odata sau pe rind? Le zici la toti povestea, cintati cu totii cintecelele? Merge mai usor culcatul "in grup"? Nu vrea Antim sa mai stea un sfert de ora in plus "ca-i mai mare"? Ioan probabil ca stie deja cel putin jumate din cintecelele si poeziile Elenei

Sanatate la bebei si mamici.
Poze pe webshots si Poze si filme

Mergi la inceput