Puisorii de mai 2003
Raspunsuri - Pagina 16
Daiopri spune:
DanaMario, asa e cum zice Alycia - play station portabil.
Acuma dupa ce vad ca ea i-a luat baiatului de 14 ani, revin iar la nebunelele mele cum ca nu e potrivit pt ai nostri. Da sotu nu si nu, ca are grafica buna…
Oricum, nici eu nu ma dau in vant dupa citit povesti sau stat cu el seara, si drept sa zic in ultimul timp era din ce in ce mai lungita situatia si nervii mei din ce in ce mai scurti:)
Acuma el se uita la desene pe el inainte de culcare (si nu sunt deloc multumita - nu ca nu ar fi mai cumincior, da vorba aia frumos ne sade). In top la toate tot vrea pe veveritele alea turbate si cu Donald, dupa care trebuie neaparat sa ne arate el ce fac aia acolo si iaca asa ma trezesc cu cate una in cap sau toate prostiile alea.. Acuma eu nu stiu ca si noi tot la alea ne uitam, niciodat anu mi-am dat seama cat is de violente, cu atat mai putin sa imi dea prin cap sa pun in aplicare ceea ce vad acolo:))
Asta e. Dar macar cand mai gem la drum mai lung sau ceva e folositor, caci anul trecut in vacanta am sfarsit prin a merge la 8 la culcare ca el nu avea chef de mers pe nicaieri ca e obosit, iar la mesele la restaurant nu mai zic. Asa ca sper ca anul asta daca
ii mai pun trasnaia in fata poate il mai tine ocupat:))
Alycia, noi am inceput sa ii dam lapte fara lactoza, caci ne-a zis cineva ca asta genereaza mucozitatile din gat si iti spun sincer ca nu a mai tusit. O fi coincidenta sau nu, nu stiu dar poti incerca si asta. Bine ca efectele sau vazut dupa ceva timp.
Danad, ce ma faci sa rad de cu dimineata… Pai sa vezi cum mi-am intins eu cei 1,87 m pe patinoar si nu puteam sa ma mai ridic, ca deabia ma operasem la mana… Da m-am simtit bine, ca pana sa ma ridic m-au intrebat vreo 2 tipi daca sa ma ajute. Noroc ca nu am trantit si baiatul odata cu mine. Timp ce sa zic, nu prea avem, da tot ne chinuim sa il obosim pe motan (si el nimica). La inot il ducem seara de 2 ori pe sapt, dupa ce il luam de la gradi, iar la gimnastica o sa mearga sambata. Apoi la patinoar mergem in wk, ca in caz ca nu stiti prea multe nu-s de facut iarna pe aici ca ploua, ploua si iar ploua.
Da las ca ne prinde si noua bine, ca altfel am sta numai in casa. Si asa wk asta am stat numai in casa ca ne-a luat raceala pe toti.
DanaMario Joshua vorbeste si in romana? Al meu tare le mai poceste inca pe toate. Mai amesteca un cuvant in romana in ditamai propozitia in engleza si tot asa. Ma gandesc poate sa-l duc la un logoped ceva inainte de scoala desi tocane cat e ziua de lunga de ma doare capul deja.
Numai bine tuturor
Aalina spune:
Fetelor tare va multumesc ca va ganditi la mine. De cateva ori am tot incercat sa scriu da nu am reusit. A fost pentru mine si cred ca inca mai este o perioada tare ciudata. O trece cumva...
Sarbatorile le-am facut acasa si Dori a fost tare incantat. De la impodobirea bradului si evident multimea de cadouri pana la statul in noaptea de Revelion pana la 12 sa vada artificiile. M-a uimit cata energie are. Si cat de repede a invatat cantecelele si poeziile la gradi pentru serbare, mai ales ca lipsise tare mult.
Acum ne pregatim dosarul pentru inscrierea la o gradinita cu program prelungit aici in oras ca am reusit sa rezolvam de un loc. Astept sa vad cum va fi acomodarea lui mai ales ca va trebui sa manance si sa doarma acolo de pranz.
Sunt multumita ca iarna asta am scapat pana acum doar cu o tura de mucisori care s-au oprit singurei, nu am tusit si nici febra nu am facut. Sper sa ne tina.
Eu la desene animate nu il mai las de vreo jumatate de an. Pur si simplu le-am scos din lista de programe, stie ca nu le mai avem si gata. Doar in week-end dimineata mai gaseste pe ici pe colo cate un episod cand mai dau pe diverse canale. In rest a devenit mare fan la o emisiune "Cum se fabrica" de pe Discovery asa ca atunci cand e acasa seara doar la asta ne uitam.
Ce sper sa schimb e ca iarasi l-am lasat seara sa adoarma la noi in pat la tv pentru ca mi-a fost mai comod si nu aveam starea de spus povesti.
La noi chestia cu mituitul cu Mosul nu prea a tinut pentru ca a primit multe cadouri din diverse parti. Insa avem o zana a cuminteniei care vine in fiecare duminica cu cate un omulet mic de jucarie (i-a gasit taica-su la un momendat o punga si i-a cumparat, sper sa nu mi se termine). Daca insa in saptamana respectiva a facut o criza majora il sare zana. Ultima criza a fost ca l-am lasat la mine la lucru pe calculator pe niste joculete (acasa i-am spus ca nu avem...) si nu se mai dadea dus.
In general ne intelegem de vorba buna. Am observat ca eu trebuie sa fiu calma si sa previn, da stiti cum e, nu iese faza asta mereu.
Cred ca ma opresc ca am senzatia ca am scris un roman.
Din pacate nu am mai reusit sa pun poze...o sa ma stradui.
Va pup si inca o data va multumesc.
dana d spune:
Alina, dar explica-mi si mie ce ai impotriva desenelor animate ca eu nu vaz nimic rau. Ilinca se uita cat vrea si unde vrea si asta pentru ca ce vrea ea mi se pare perfect in regula: nu mai mult de o ora, max doua pe zi in cursul saptamanii si numai la Minimax care si mie imi place. Uneori ne uitam impreuna. Si alte ori as vrea eu sa se mai duca la tv dar sta numai in capul nostru sau printre picioarele noastre cu zeci de jucarii insirate in toata casa de trebuie sa fim foarte atenti pe unde calcam. Seara inainte d eculcare stau cu gura pe ea sa le stranga si de obicei le strange dar trebuie sa o monitorizez de aproape ca mereu ramane cate ceva. Si asa ca atunci cand nu mai avem loc de ea sau nu o lasa pe Alexa sa-si faca lectiile eu cu gura mea ma rog de ea sa se mai duca la tv ca a inceput maia si Miguel sau Regatul cailor preferatul la care ne uitam toate trei cu sufletul la gura.
De citit seara povesti, marturisesc cu rusine si cu cea mai vinovata mutra de care sunt in stare ca nu obisnuesc, noi tot cu ochii la tv adormim de obicei la animale si de obicei prea tarziu ne bagam in pat ca sa mai stam de povesti. Asa ca sper din tot sufletul ca le citeste destule povesti la gradinita ca eu acasa nu prestez. I-am facut cd-uri cu povesti audio dar nu e interesata deloc sa stea sa asculte. Fac planuri si promisiuni ca "de maine ma apuc sa-i citesc seara o poveste", dar din pacate am o experienta prea mare la facut planuri in zadar asa ca.. sunt realista.
De calculator nu prea e interesata, daca o invit la un cd cu jocuri vine incantata si se joaca o juma de ora, daca nu, nu zice nimic, nu se gandeste la calculator, e foarte "ocupata" cu papusile, animalutzele carucioarele...
Aaa, ca mi-am adus aminte, avem o masinuta care a fost a lui Alexa, se calareste pe ea, are un cap de ursulet si se chideaza de urechi iar la spate un spatar de care sa o impinga cineva daca e cazul. Sta toata seara pe aia si o calareste, o ridica intre picioare ca si cum ar calari un cal naravas care se ridica in doua picioare, asta e de la Regatul cailor, alteori e o camila si ii da sa bea apa, asta e de la alt desen pe care nu l-am urmarit...
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
Aalina spune:
Dana din pacate la noi nu e Minimax si celelalte mi se par mult prea violente si urate. Prefer sa ii pun cate un CD cu filme Disney de desene animate, cand stam impreuna in week-end. Macar la emisiunile cu animale mai prinde una alta, mai comentam...La fel e pasionat de emisiunile sportive cu ski sau motociclete.
Nici eu nu ma omor dupa citit povesti, i-am mai citit dar din cele din carticelele de colorat care sunt doua randuri pe o foaie, insa seara obisnuiam sa inventam cate o poveste. Da pe mine m-a lasat imaginatia cand Dori urmarea cate o idee pe care eu o tot lasam in aer...pana in panzele albe...Mai faceam schimb cu tati si prestam pe rand la inventii. Mie imi placeau cele cu baietelul in care incercam sa analizam cam ce facuse el bine sau rau peste zi si care se terminau cu "baiatelul merge la culcare" uite asa ca tine. :) Da nu imi iesea mereu cum am mai zis iar in ultimul timp am lasat-o balta de tot.
In rest el presteaza joaca cu masinutele toata ziua, a primit si o parcare asa ca o perioada are ocupatie. Rar il apuca pictatul si il tine putin de tot, desenatul aproape deloc.
Eu pe calculator nu il las din egoism :) ca apoi ne-am bate pe el...Asa mai scrie el in word sau deseneaza in paint...da asta il plictiseste destul de repede :) Nu garantez ca la joculete ar fi la fel...Ba cred ca dimpotriva...asa ca amanam momentul.
Pupici
DanaMario spune:
Merci de informattile cu PSP (cautasem si eu pe internet ca ma facuse curioasa Daiopri)
Noi o sa mai asteptam cu PSP am evitat sa-i cumpar si DVD portabil.
Daiopri nu Joshua nu vorbeste romaneste mai pune doar cite un cuvint citeodata in propozitie dar pentru serbare a invatat vreo 4 cintecele eu sint multumita sa intelega deocamdata ca eu acum juma de an am inceput sa vorbesc cu el romaneste
Acuma deocamdata il trimit la tati sa-i spuna ceva si-i vorbesc in romana si el ii traduce :) dar mai lasa si cite un cuvint in romaneste
Eu pe calculator ii las cit vrea el dar nu jocuri ci divesre activitati (dar nu sta el mai mult de juma de ora) si si-n casa i-am lasat numai jocuri de inteligenta jucariile i le-am pus toata in niste cosuri la el in camera la care are access dar vad ca nu –l mai intereseaza.
Aalina spune:
DanaMario ia detaliaza tu faza cu diverse activitati si jocurile de inteligenta te rog.
Multam fain
DanaMario spune:
Aalina pe calculator cind o sa ajung acasa o sa-ti trimit linkurile (acuma sint la servici)
Linkurile unele sint date de la scoala ca tema pt acasa altele le-am gasit eu pe net
Unul care mi-al aduc aminte acum este
http://www.starfall.com/
"Omul de zapada" sa se joace cu el sa aleaga ce-i potrivit pe om de zapada (pt nas de exemplu) sa-ti spuna de ce celelte nu-s potrivite si sa invete cintecelul
Iar ca jocuri de inteligenta ii cumpar de la "mastermind"
Aseara de exemplu ne jucam "Am pus 6 obiecte intr- anumita ordine" el trebuie sa memoreze ordine
Apoi iese din camera eu schimb ordinea si trebuie sa le puna in ordinea initiata
Apoi maresti numarul de obiecte (joshua la 7 se pierde)
Sau eu faceam mincare i-am pus 3 fructe/legume in (apple banana carrot) si el trebuia sa mi le puna in ordine alfabetica (dar dupa denumirea in engleza)
Sau tot asa aseara ne jucam cu monezi un fel de adunari (am o moneda daca mai imi dai una cite are mami?)
sau punele pe rinduri de cite 4
sau fa stive de cite 5 monezi
Asta imi aduc aminte acum
parpalak spune:
Sa va spun si voua, ca lui DanaMario i-am zis deja, noi ne-am lasat de scoala romaneasca, ca n-am cu cine, si sa ma zbat de una singura simbata dimineata n-am nici un spor.. Dar intelege el diverse lucruri pe romaneste, cind il pun sa se imbrace ca mergem la cumparaturi si el se mosmodeste un sfert de ora, ii zic pe romaneste ca am plecat si el zbiara disperat, "wait for me!!!".. Si mai e si un minuscul avantaj ca mai pot sa vorbesc cu tati cifrat, sa nu inteleaga inamicu'
Noi avem liber si la televizor si la calculator. Tati se inverzise intr-o zi cind i-a confiscat progenitura calculatorul, a cerut copilul pur si simplu "treehouse dot com" si nu s-a mai dat de-acolo. Plus ca e "cool" sa stea pe computer, atita vreme cit si tati sta pe computer (adica nu ma-sa). Asa ca tati s-a miscat si-a pus in functiune laptopul antic de 10 ani de i se terminase si bateria de la placa de baza, asa ca s-a dus sa ia alta baterie, si-acuma copilul sta fericit si se joaca online la treehousetv.com. Ori deseneaza, ori numara sau ii sa cu literele, ori gaseste trasee in labirinturi..
Eu am incercat si-am abandonat cititul de povesti. Le citim numai pe alea doua cu care vine de la scoala, si de care scapam repede. Cel putin povestile clasice imi dau fiori pe sina spinarii, n-are decit sa si le citeasca cind l-or interesa, ca pe mine ma indispun teribil..
Daiopri, sa tii ca si noi in vacanta tot pe rind am iesit la restaurant, dimineata alergam cu rindul dupa plod, prinzul mai era cum mai era, iar la cina, copilul era demult adormit.. Si cu DVD player portabil ne-am tinut firea, ca Paul cerea acasa din prima seara... (DVD portabil si multe DVD-uri cu emisiuni de la Treehouse, evident, care, culmea, a inceput sa ne placa si noua, ca asa mai invatam si noi cite ceva).
Mai fetelor, eu tocmai m-am prins ca schimb prefixul in 3 saptamini si parca nu-mi vine sa cred.. Parca nu prea mai am curaj la sporturi de iarna, daca-mi rup oasele?
Aalina, io zic sa-ti iei un pestisor, sa vezi ce repede te scoate din orice stare ciudata..
Sanatate la bebei si mamici.
Poze pe webshots si Poze si filme
Daiopri spune:
Hei Parpa, zicem la cati mai multi inainte de pe acum!!!
Sa fiti sanatosi cu totii si toate cele bune. Chiar vroiam sa fac prezenta ca ai cam lipsit;)) Ce batranete, sportul face bine oricui:) Si ce daca mai trag cate o tranta? Macar ma mai ridic… Abia astept primavara sa ies pe afara sa il trecem si pe tenis, si as vrea sa ii iau si rotile dar parca tot pe 4 roti, ca mi-e teama sa-l las pe alea linie, desi se si arunca la ele la magazin...
Uite ce frumos la DanaMario chiar mai si invata cate ceva copilul.
Stiam eu ca de fapt ceea ce ii lipseste copilului meu sunt alti parinti:)))
Asta e facem si noi ce si cat putem.
Pai la noi de aia a vrut tati PSP ca sa il mai dea jos pe junior de la calculator ca eu una sa nu mai aud de inca un calc in casa ca dupa aia chiar vorbesc singura… Si asa trebuie sa repet de zeci de ori la fiecare dintre ei ca se pare ca a mostenit de la taica-sau "taria de urechi" sau mai bine zis cea care apare cand nu te intereseaza:)
Am uitat sa va povestesc faza: stateam cu masina la semafor si alaturi ditamai panoul cu reclama la LG. Si baiatul: "uite LG ca manda mea" (telecomanda). SI noi, care telecomanda LG? Si incepem sa ne gandim daca avem telecomanda LG. Ajungem la concluzia ca viseaza copilul, dupa care acasa dau sa ii pun un DVD si vaz mare pe ecran LG. :)) Uite asa habar nu au parintii ce au in casa…
In rest al meu intelege mai tot in romana, doar nu prea vorbeste el in ro, iar alea care le zice le zice pocit. Nu pot sa inteleg, ii zicem clar "cureaua" si lui ii iese cu totul altceva. Plus ca nu il zice pe r. Nu prea putem vb mai nimic codificat, ca le cam pricepe.
A, si vroiam sa va intreb pe ai vostri i-au trecut la kindergarten ca ESL? Ca imi spunea cineva ca pe al lor asa au vrut sa-l treaca, si nu stiu cum sa spun da baietelul acela vb f. bine in engleza nu ca al meu.
Eu nu vreau sa facem cu randul in vacanta, las ca ii arat eu lui, cand acasa ma intoarce de zeci de ori cand e vb de culcare, pana ne prinde 11 si acolo il ia somnul la 7…. Eiiii!!!
Da macar sa stea intr-un loc sa nu mai imi rastoarne toate cele pe masa.
Aalina imi pare tare bine ca mai vii pe la noi. Incetul cu incetul o sa iti revii si o sa vezi ca o sa te vaiti pe aici cum e cu 2:)))
Celelalte fete ce mai faceti? Mai haideti pe aici!
Numai bine tuturor
DanaMario spune:
Aalina mai uite citeva linkuri
http://www.harcourtschool.com/activity/loading_shapes/
http://www.harcourtschool.com/activity/buzz/buzz.html
http://www.tvokids.com/framesets/bby.html?game=28&
http://www.poissonrouge.com/
http://www.tvokids.com/framesets/bby.html?game=114&
Daiopri nu noi nu am fost clasificati ESL la Joshua primary language e english secondary e romana
De fapt asa am completat eu formularele dar nici nu au zis nimic
Parpalak dar ce daca el zice ca "nu vrea scoala romaneasca" tu trebuie sa faci ca el.
Si mie mi-a zis intr-o simbata l-am intrebat "Ce vrei sa facem azi mergem la scoala romaneasca sau stam acasa" si-mi zice "Stam acasa" Si i-am explicat "decizia e alui face ce vrea dar sa stie ca eu tot ma duc la scoala romaneasca pentru ca-mi place foarte mult el n-are decit sa stea cu tati acasa"
Imediat a sarit ca vrea sa mearga.
Asa am facut si cu ski mi-a zis "ca nu vrea sa invete sa skieze ca e la fel de greu ca la patinaj" asa ca i-am aratat poza lui Paul pe skiuri de anul trecut si acuma ma zapaceste ca vrea la ski "Ca Paul stie sa skieze si el nu" acuma sper sa si ninga odata :)