Puisorii de mai 2003
Raspunsuri - Pagina 17
Aalina spune:
DanaMario multumesc mult de tot o sa le salvez si o sa ma uit ce si cum ca daca vine copilul acasa trebuie sa avem ocupatie.
Da, da si eu va invidiez pentru cate activitati aveti...eu cum ziceam is in stare de letargie. Noroc ca am la serviciu de lucru si imi mai folosesc din cand in cand sfertul de neuron.
Parpa iti vine sa crezi sau nu da sunt antitalent la ingrijit orice fel de animale si zau ca decat sa le chinui mai bine le iubesc in poze. Iar gandul ca as putea sa imi iau pesti...Pai nu ti-am zis de repetate ori (vorba ta daca nu repet acum) ca nu pricep cum de te descurci si ca mi se pare complicat rau de tot?
Daiopri si eu ma mai gandesc uneori ca nu fac suficient (de fapt stiu sigur asta da numa uneori ma gandesc la ea) da chiar daca ar putea asta sa isi schimbe parinti eu tot nu l-as schimba :)
Cat despre alta limba va inteleg...eu l-am batut la cap pe tati sa il invete pe copil ungureste da nu am cu cine asa ca e in faza in care stie 5 cuvinte si gata.
Va pup...ca uite culmea am de lucru :) si ma bucur ca am reusit sa mai scriu...si evident ca orice lucru neglijat o vreme acum il fac in exces...ca si cu fumatul dealtfel.
parpalak spune:
DanaMario, pai si l-a gasit pe tati aliat, asa ca simbata dimineata ii gasesc pe amindoi impreuna foarte concentrati facind cite ceva impreuna si eu vorbesc cu peretii despre imbracat si plecat la scoala, ca-mi aplica amindoi strategia de la Daiopri, aia cu surzenia selectiva - nici n-am cu cine sa ma cert.. Noi sa stii ca anul trecut in martie ne-am dus la schi, da' uite ca acuma parca s-a mai racorit si-a si nins oleaca, poate tine pina-n weekend..
Daiopri, noi tot cu engleza sintem in acte si sa stii ca Paul poceste rau cuvintele. In ultima vreme intelegem mai multe dar tot mai sint chestii la care nu ne prindem. Educatoarea a zis ca o sa-i vina un logoped sa vada un copil si o sa-i zica sa-l vada si pe Paul ca sa nu-mi mai fac atitea griji. Sa vada daca e cazul de ceva exercitii sau e ceva care o sa treaca de la sine cu virsta.
Noi la culcare avem program de greco-romane, din care ies mai mereu cu vinatai sau cucuie, nu stiu zau de unde le pescuieste, ca televizorul e foarte non-violent. Sau construieste o "casa" din perne, si dupa aia sare pe ele. Io's in casa..
Aalina, da' nu trebuie neaparat sa faci o complicatenie din pesti, ca mine. Ai putea sa-ti iei unul singur si gata. Un betta e pestele cu ingrijire minimala. Ar fi mai fericit in apa mai calda, da' n-are nimic nici la temperatura camerei. Nici filtru nu-i trebuie. Ai avea marele avantaj ca ai aprecia mai bine cum era viata inainte sa ai peste! Si daca tot te-ai apucat de obiceiuri nocive, nu uita vinul rosu, care-i foarte bun la anemii si antreneaza si inima. Si nu stiu daca ai observat, da' tu ne deschizi capitolele de la o vreme incoace, asa ca neuronul ala e capabil, nu-l mai tot ponegri atita . Uite, io's somera din decembrie incoace, da' tot n-apuc sa ajung la zi cu curatenia, actele, spalatul, etc..
Sanatate la bebei si mamici.
Poze pe webshots si Poze si filme
Aalina spune:
Parpalak draga mea uite iti dau in scris ca iti racesti tastele degaba cu mine si pestii...:))
Faza cu vinul rosu am aplicat-o o vreme si a fost tare buna dar acum incerc sa ma conving sa renunt iar la fumat & co...Ca daca am putut prima data...tre sa imi iasa si a doua oara :))
De fapt altceva am vrut sa va scriu legat de pronuntie. Eu am fost tare stresata de "s, sh si r-urile" lipsa ale lui Dori. Deja ma gandeam la logoped da aici era mai greu de gasit asa ca am tot amanat-o pana cand am stat mai mult cu copilul si i-am repetat fiecare cuvant cu "s si sh" si il puneam eu sa repete cat de cat....Incet incet nu s-a mai grabit si a spus corect. Ca la el graba era toata treaba. Cand vorbeste parca fuge.
Acum in vacanta de sarbatori am inceput cu "r-ul" si l-am stresat si atat de simpatic se chinuia sa il zica, ca sa vad ieri ca in unele cuvinte a inceput sa il spuna fluent. Deci pana la urma tine de copil...asa ca eu zic ca daca nu e grav tare sa nu va mai panicati.
Zic si eu nu dati cu parul.
Doina cand ai scris de capitol m-am gandit ca nu mi-am facut treaba :) da mai avem 3 pagini :)
(parca am dat ca fi-miu in limbutie)
pup
parpalak spune:
Aalina, pai pestele poate sa fie si motivator pt lasatul de fumat Ca daca vii si te uiti la el imediat cum ai fumat o tigara? Poate sa intre nicotina in apa, si cum si-asa n-ai filtru.. (Tastele au facut si turturi deja.. )
Sa stii ca nu ma agit extenuant cu pronuntia lui Paul. "Barometru" e "butterfly" (fluture) care a evoluat de la "baipai" la "bapupai" la "batufai" de acuma poate sa inteleaga si altcineva despre ce e vorba, ca noi in casa ne descurcam cu fluturii de pe pereti si cu degete indicatoare. (fluturii de pe pereti e de fapt un calendar cu fluturi din anul cind s-a nascut Paul.. Intre timp am mai achizitionat si un numar de calendare cu delfini si balene ucigase, sper sa se prinda repede cum e cu calendarele, ca in curind n-o sa mai am pe unde sa le agat)
Altceva voiam sa zic, alycia, nu stiu daca pestii pot sa fie alergici, dar anumite tipuri de mincare pt pesti da. Asa ca daca ai scapat de pesti, scapa si de alimentele lor si de chimicalele pt apa, daca ai..
Daiopri, daca aveam 1,87 zau ca n-aveam curaj sa intru pe patinoar si sa mai si cad.. Asa, macar cad de la inaltime mai mica . Asa ca o sa las curatenia si facturile balta pentru moment si ma duc la cumparaturi, nu ca ne-ar trebui ceva, dar am ramas in pana de biscuiti. Am facut o pasiune de la o vreme pentru biscuitii de ovaz (cred ca de la fursecurile lui dana d mi se trage). Dar nu-i nimic, macar o sa cad pe moale la patinoar (sau pe pirtie, depinde de unde-om reusi sa ne miscam din casa).
Sa va mai zic si ca anul trecut tati a promis solemn ca vine la schi cu noi si anul asta ma intreaba daca nu cumva am innebunit, ca el nu si-a pus in viata lui schiuri in picioare, si eu iar m-apuc sa-i zic ca ii luam instructor, adica reluam discutia de anul trecut, cuvint cu cuvint, noroc ca cica (mai) am rabdare si diplomatie, in loc sa ma zborsesc scurt "treci pe pirtie si lasa discutia" (cum sint, de fapt, foarte tentata..)
Sanatate la bebei si mamici.
Poze pe webshots si Poze si filme
Aalina spune:
Parpa eu in ritmul asta propun sa trecem pe mess :))) da scriu scurt ca ma duc la somn...Ia intreaba-l tu pe tati al vostru de ce are retineri la faza cu skiurile nu de alta da am primit si io anul asta aceste obiecte, si de ceva timp tati al meu se tot roaga sa ninga...Iar la noi pe deal nu sunt instructori...Asa ca daca ramane sa ma instuiasca sotul meu cu modul de explicare dat la mersul pe bicicleta...(pai urci pe ea si iti tii echilibru si gata...Cumva am facut asta da a uitat sa imi zica cum sa opresc asa ca in prima faza m-am aruncat de pe ea) imi este ca o sti Sorin mai multe si ar trebui sa stau acasa.
PS: io nu imi iau pesti :))
Daiopri spune:
Parpalak macar daca ar fi fost prima data cand cad de la inaltimea asta:) Bine macar ca a mai ramas ceva loc si pentru altii pe patinoar. Ca pic de prea de sus nu ar fi mare lucru m-am obisnuit de acuma (si am fost o impiedicata rau in tinerete), mai rau e la gasit haine.
Ce biscuiti zici ca iei?
Apropo de fluturii vostri tot ma batea la cap baiatul cu "motolia" lui ca sa aflu ca de fapt se referea la o fetita Victoria. Si cat insist sa zica bine si tot nu ii iese, desi cand zice pe silabe poate sa zica mai bine. Asta ca tot zicea Aalina de graba.
Cat despre ESL persoana respectiva zicea ca i-a dat copilului un test. Ca asa o sa scriu si eu in formular ca ro e a doua limba ca zau daca sunt departe de adevar…
In schimb nu are probleme sa se bage in seama peste tot:)
Eu nu cred ca as fi capabila sa am grija de animalute. Abia abia imi amintesc si de bietele flori sa le mai adaug apa, si de aranjatul pamantului la ele se ocupa sotul.
Ce le mai dati sa manance la ai vostri ca mai nou nu mai vrea ciorba:) la gradinita si nu stiu ce sa mai inventez.
Mai nu-I frumos sa mergeti pe mess, ca noi cu cine mai vorbim aici?:)))
Numai bine tuturor
DanaMario spune:
Daiopri Eu la gradinita nu-i dau mincare dar acasa seara meniu nostru e cam acelasi in fiecare zi
1.Carne,cirnati,ficat sau peste(fara antibiotice) fierte nu prajite si pe farfurie ii adaud multe legume fresh(ardei,rosii,morcov,celery,castraveti)
2.O farfurie mare cu fructe (toate fructele si Pommegranade , graful ala chinezesc imens)
3.Nuci,almonds cam toate mai putin alune
4.Ciocolata (daca vrea ca nu prea vrea) dar il fortez cel putin putina Nuttela
5.Juice de la Dominioan dar numai fresh
Am ales meniu asta ca am aajuns la concluzia ca astae destul de sanatos plus nu-mi ia timp gatitul
In schimb in weekend ii gatesc
Sa va zic astazi cind s-a dus tati sa-l ia de la gradinita Joshua era putin murdar de creta si tati l-a intrebat "Ce-i pe tine" la care el i-a raspuns "Uite-ta la tine nu te mai uita la alti"(dar in engleza) si colac peste pupaza tati in loc sa-i dea imediat Timeout era bucuros ca a invatat copilu expresii noi !!!
dana d spune:
quote:
Originally posted by DanaMario
Aalina pe calculator cind o sa ajung acasa o sa-ti trimit linkurile (acuma sint la servici)
Linkurile unele sint date de la scoala ca tema pt acasa altele le-am gasit eu pe net
Unul care mi-al aduc aminte acum este
http://www.starfall.com/
"Omul de zapada" sa se joace cu el sa aleaga ce-i potrivit pe om de zapada (pt nas de exemplu) sa-ti spuna de ce celelte nu-s potrivite si sa invete cintecelul
Iar ca jocuri de inteligenta ii cumpar de la "mastermind"
Aseara de exemplu ne jucam "Am pus 6 obiecte intr- anumita ordine" el trebuie sa memoreze ordine
Apoi iese din camera eu schimb ordinea si trebuie sa le puna in ordinea initiata
Apoi maresti numarul de obiecte (joshua la 7 se pierde)
Sau eu faceam mincare i-am pus 3 fructe/legume in (apple banana carrot) si el trebuia sa mi le puna in ordine alfabetica (dar dupa denumirea in engleza)
Sau tot asa aseara ne jucam cu monezi un fel de adunari (am o moneda daca mai imi dai una cite are mami?)
sau punele pe rinduri de cite 4
sau fa stive de cite 5 monezi
Asta imi aduc aminte acum
Mama, Dana, ce prost ma simt!! Am impresia ca sunt cea mai rea mama cand vad ce mult te ocupi tu de copil si altele, nu numai tu. Cate il inveti si te joci cu el, eu doar cateva tablouri din cuburi sau puzzle am facut cu ea sau i-am pus in fatza cartile d ecolorat si i-am ascutit creioanele sau i-am citit cerintele de pe cartile cu fishe de rezolvat pt varsta lor, in rest s-a descurcat singura saraca ca ma-sa e ocupata cu simsul daca nu are treaba.
Alina pacat ca nu aveti Minimax, e o pierdere. Sunt desene foarte frumoase, fara violenta si educative. Am observat multe expresii si cunostinte noi la Ilinca de acolo. Vezi ca au site si e si acolo distractiv pentru ei. da, ai dreptate, alte posturi de desene nici noi nu urmarim, si eu ma gandeam sa scot din memorie Jetix si Cartoon, dar la cartoo se uita numai cateodata la Scooby iar la Jetix se uita doar Alexandra la Sirenele, si eu cateodata.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
dana d spune:
Mai si din partea a doua a ce am citit azi, am retinut in primul rand faza cu schiurile si mi-am amintit brusc ca am o pereche de schiuri, clapari si betze de care trebuie sa scap pana ne mutam. Asa ca daca vrea cineva cer putin pe el pt ca doar claparii sunt ceva bun si de firma si poate inca de actualitate in rest Topaz schiuri din tinerete, dar bune, iti faci treaba cu ele.
Mai, si daca nu reusesc sa le vand le dau degeaba, e cineva interesat? Marimea 38... nici macar nu mai mai incape chiar daca as vrea sa le pastrez, nici pe Alexa, poate pe Ilinca la un moment dat peste ani... dar nu am unde sa le tzin pana atunci.
Fetele mele
dana d spune:
Aaa si inca ceva: Ilinca vorbeste foarte corect cu foarte mici exceprii pe care as vrea sa le conserv in amintirea copilariei mici si din cauza asta nu m-am straduit deloc sa o corectez: In loc de "dimineata" spune "dinimiatza" si in loc de "coboram" spune "covoram". in loc de "geam" spune "zjam", cam atat, in rest pronunta perfect inclusiv "r"... din pacate.
Doina, pacat ca ai renuntat la scoala romaneasca, ar trebuie sa va straduiti mai mult ca copilul sa invetze limba romana, in fond asta e originea lui si apoi trebuie sa facilitezi si relatiile cu bunicii sau rudele din tara.
Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi ca Simona sa le dea un nepot parintilor mei si ei sa nu se poata intelege, sa nu-l poata cunoaste... cred ca ar fi extrem de frustrant pentru ei, chiar dureros.
Fetele mele