Inseminare (15)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andriushca spune:

quote:
Originally posted by crisis81

Acum 3 luni prietena mea mi-a zis ca ar vrea si ea un BB. Dupa o saptamana i-am zis ca va ramane insarcinata inaintea mea. Saptamana trecuta am intrebat-o daca nu e insarcinata pentru ca eu asa simt. Si ea mi-a zis ca nu are de unde sa stie ca de abia peste o saptamana ar trebui sa-i vina. Azi m-a sunat si mi-a zis ca sunt "Mama Omida" - e insarcinata.
Nu e prima oara cand simt chestii de astea si se implinesc destul de repede. Am mai patit-o de multe ori. Durerea mare este ca pentru mine nu vad nimic in viitorul apropiat. Si chiar daca nu o recunosteam nici macar in fata mea - am stiut dupa fiecare IAS ca nu am ramas. Stiam pentru ca acum 4 ani eu am avut o sarcina la care am renuntat. Si atunci am stiut din prima clipa ca am ramas.

www.flickr.com/photos/11706357@N04/sets/72157601536268989" target="_blank">Nunta noastra
www.flickr.com/photos/11706357@N04/sets/72157601536463995" target="_blank">Bulgari2007 si Animalutzete mele

vai, crisis, !
asa este. la fel am simtit, ca tine. am renuntat la 2 sarcini la 22 si 24 de ani. si am simtit ca am ramas din ziua cand trb sa-mi vina ciclul si nu a mai venit. stiu cum e, ca si tine, dar ma mint in fiecare luna cand astept. si stiu ce ar trebui sa simt.
si acum ma blestem pt. asta. copii mei ar fi avut 10 si 8 ani aproximativ. si eu i-am omorat. poate asta ne e rasplata pt. faptele noastre. ma gandesc de multe ori la asta si la ei, cum ar fi aratat, ce ar fi fost, cum ar fi fost viata mea... si o singura data m-am gandit sa aprind o lumanare pt. sufletele lor, de curand. pana atunci nici n-am fost constienta ca au avut si ei suflete...
poate nu va mai fi niciodata, poate a fost sa fie atunci...
of, m-ai intristat cu mesajul asta.
te pup

ZOZOLINA

andreea

...daca viata ti-a dat lamai... fa limonada!...

COUNTING THE DAYS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu78 spune:

Andreea, Cristina, nu mai ganditi negativ, ce a fost a fost, nu mai puteti schimba nimic, ttebuie sa ganditi pozitiv si sa nu mai fiti triste!
Eu gandeam negativ, simteam ca daca nu raman insarcinata acum nu mai vreau sa stiu de nimeni si de nimic; dar am ajuns la concluzia ca un copil nu vine cand " bat eu din picior" ca vreau sa il am, trebuie sa fiu pregatita atat fizic cat si psihic pentru a dveni mama!
Fetelor zambiti si veti vedea ca minunea se va intampla cand va asteptati mai putin!
Criss- ti-am vazut animalutele sunt scumpe foc- mai ales catelusul- am si eu unul si deocamdata ea este rasfatata familiei!( scuze pt ca am fost off topic).
Va pe toate

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ralu78

Andreea, Cristina, nu mai ganditi negativ, ce a fost a fost, nu mai puteti schimba nimic, ttebuie sa ganditi pozitiv si sa nu mai fiti triste!
Eu gandeam negativ, simteam ca daca nu raman insarcinata acum nu mai vreau sa stiu de nimeni si de nimic; dar am ajuns la concluzia ca un copil nu vine cand " bat eu din picior" ca vreau sa il am, trebuie sa fiu pregatita atat fizic cat si psihic pentru a dveni mama!
Fetelor zambiti si veti vedea ca minunea se va intampla cand va asteptati mai putin!
Criss- ti-am vazut animalutele sunt scumpe foc- mai ales catelusul- am si eu unul si deocamdata ea este rasfatata familiei!( scuze pt ca am fost off topic).
Va pe toate

ralu, asa este, ai dreptate, ce a fost a fost si nu mai poate fi schimbat.
dar atunci, la 22 si 24 eram mai pregatita ca acum? atunci eram mai pregatita, cand facultatea nu o terminasem si aveam un prieten cu care ba ma certam ba ma impacam si din cauza caruia am suferit? si acum, cand am de toate si un sot minunat, sa nu spun perfect, acum nu mai sunt pregatita? pe ce criterii nu mai suntem pregatiti? si atunci de ce eram?

stiu ca ai vrut sa ne incurajezi si iti multumesc. pupici

ZOZOLINA

andreea

COUNTING THE DAYS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaghi spune:

Buna fetelor.
Pana acum nu am mai scris la acest capitol, ci doar la aspirante peste 35 ani (am 37). Vreau sa va inveselesc, daca pot. Eu am avut o istorioara ciudata, cu un dr. care m-a dus cu presul (asa am inteles) ca am fost insarcinata de 7 ori pe o perioada de trei ani si am facut avorturi spontane, la mai putin de 8 saptamani. In 2003 am renuntat, nemaiputand suporta durerea imensa prin care treceam de fiecare data (ajunsesem sa plang atunci cand vedeam un copil pe strada) si m-am atasat formidabil de cei doi nepotei ai mei pe care i-am si botezat. Anul acesta, insa, o prietena a insistat pe langa mine si la 1 februarie am inceput investigatiile (analize hormonale, repetate de doua ori, HSG, cariotip si eu si sotul, spermograma si altele pe care nu mi le mai reamintesc, in orice caz, un teanc). Am hotarat impreuna cu dr. sa fac inseminare artificiala deoarece s-a constatat ca eu am lipsa de progesteron iar sotul are astenospermie. Asa ca in 19 iulie, dupa o luna de stimulare (zilele 15-24 duphaston 2/zi, zilele 3-9 clomifen citrat 1/zi, 10 zile/luna vitamina E si eu si sotul 1/zi- am apucat doua luni, ziua 12 pregnyl de 5000 UI injectabil) am reusit. Din prima si cu un singur folicul pe dreapta de 22 mm, endometru 5, dar stimulat doua zile 12-13 cu oestrogel. Nici ea nu se astepta deloc. La 4 saptamani (la 7 zile dupa urmatorul CM-eu il am la 30 de zile) l-am vazut pe bb. Acum am aproape sase saptamani fizice (le tin in calendar) si aproape 7 saptamani dupa ecograf, n-am inteles cum vine asta. Saptamana viitoare ma duc din nou la eco. Oricum, pana la 20 saptamani iau 2-3 duphaston/zi si 1 acid folic/zi. Nu am avut pete de loc, nu am alte simptome decat ca ma dor sanii destul de serios. Asa ca fetelor, curaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kittyke spune:

Andriuschca,
CE insemana asta? Chiar m-am enervat pe tine...hai la .Cum poti sa te gandesti asa? Esti tanara, milioane de femei fac avorturi(aproape toate prietenele mele au facut si acum au cate 2 copii).Ar fi mai bine sa ai doua copii si sa fii deja divortat si sa te gandesti ce sa dai copiilor de mancare?Ai un sot minunat cum srii, bucura-te de el si o sa vina si bebe dar daca te gandesti la ce a fost acum 10 ani nu-ti faci bine.Atunci n-a fost timpul pentru asa ceva, nu stiu asa de tanara de ce esti asa disperat.
Incearca sa faci pe sotul tau fericit si o sa vezi ca vine si bebe....
razboiul se castiga cu lupta ....asa ca nu te lasa , capul sus si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns montytaiana spune:

gaghi felicitari
cu ce doctor ai facut IA
andriushca, iuca, kittyke, gabrieluta multumesc pentru incurajari
stiu prea bine starea despre care vorbiti, ne dorim sa avem un copilas si se cam lasa asteptat

dar referitor la sansele mele de a ramane gravida nu stiu ce sa zic, sotul meu are azoospermie, si am crezut ca asta ar fi singura problema dar dupa 2 IAD nereusite am cam inceput sa imi fac 1000 de griji.
trebuie sa afu daca nu cumva am si eu ceva probleme
in ce privest dr. cu cine sa il schimb?sunt pacienta dr. marinescu - tata IA si FIV urilor, iar daca el nu e bun atunci cine?
m-am zbatut atat sa ajung la el
si acum?
dar totusi nu mi-a recomandar/cerut/ sa fac eu personal nicio analiza LAparoscopie, HSg, hormonale, nimic
vreau sa ii cer eu acum si o stimulare mai fort si sa imi faca toate analizele necesare, nu mai stiu nici eu cum sa actionez sunt cam derutata
sunt cam racita
tusesc si am amigdalite - imi va face rau pt viitoarea IAD daca iau acum antibiotic?
pupici

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gaghi

Buna fetelor.
Pana acum nu am mai scris la acest capitol, ci doar la aspirante peste 35 ani (am 37). Vreau sa va inveselesc, daca pot. Eu am avut o istorioara ciudata, cu un dr. care m-a dus cu presul (asa am inteles) ca am fost insarcinata de 7 ori pe o perioada de trei ani si am facut avorturi spontane, la mai putin de 8 saptamani. In 2003 am renuntat, nemaiputand suporta durerea imensa prin care treceam de fiecare data (ajunsesem sa plang atunci cand vedeam un copil pe strada) si m-am atasat formidabil de cei doi nepotei ai mei pe care i-am si botezat. Anul acesta, insa, o prietena a insistat pe langa mine si la 1 februarie am inceput investigatiile (analize hormonale, repetate de doua ori, HSG, cariotip si eu si sotul, spermograma si altele pe care nu mi le mai reamintesc, in orice caz, un teanc). Am hotarat impreuna cu dr. sa fac inseminare artificiala deoarece s-a constatat ca eu am lipsa de progesteron iar sotul are astenospermie. Asa ca in 19 iulie, dupa o luna de stimulare (zilele 15-24 duphaston 2/zi, zilele 3-9 clomifen citrat 1/zi, 10 zile/luna vitamina E si eu si sotul 1/zi- am apucat doua luni, ziua 12 pregnyl de 5000 UI injectabil) am reusit. Din prima si cu un singur folicul pe dreapta de 22 mm, endometru 5, dar stimulat doua zile 12-13 cu oestrogel. Nici ea nu se astepta deloc. La 4 saptamani (la 7 zile dupa urmatorul CM-eu il am la 30 de zile) l-am vazut pe bb. Acum am aproape sase saptamani fizice (le tin in calendar) si aproape 7 saptamani dupa ecograf, n-am inteles cum vine asta. Saptamana viitoare ma duc din nou la eco. Oricum, pana la 20 saptamani iau 2-3 duphaston/zi si 1 acid folic/zi. Nu am avut pete de loc, nu am alte simptome decat ca ma dor sanii destul de serios. Asa ca fetelor, curaj.

felicitari!
din pacate unele dintre noi suntem deja cu minim 3 inseminari la activ si nik.
am luat si noi (eu si sotul, sotul avea astenoteratospermie, devenita in timp oligoastenospermie) si vit E, amandoi, el a luat si fier, magneziu, zinc, am luat si acid folic, naprasnic, branca ursului-tinctura, amandoi, kamayani-eu, potent power-el, etc, am facut si stimulare la ultima inseminare, hormonale-ok, hsg-aproape ok (una mai buna, cealalta mai putin buna), ce sa mai zic? care era ideea?

Kittyke,

ZOZOLINA

andreea

COUNTING THE DAYS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romanitza spune:

Buna din nou,
Azi sunt in ziua 4 a unui nou CM, ieri am fost la monitorizare (analize sange + eco), doctorita mea era inca in concediu, asa ca raportul meu ar fi trebuit citit de alt doctor ( care mi-a lasat mesaj ca trebuie sa contactez totusi luni doctorita mea sa vad daca ea imi prescrie sau nu clomid 100mg, asa cum era trecut pe fisa mea)!
Nu mai pot de nervi, azi sunt deja in ziua 4, nu am reusit sa dau de doctorita, i-am lasat mesaj, daca nu ma suna intr-o ora, o sa o sun inca o data sa vad ce trebuie sa fac...
Mesajul doctorului de ieri a fost evaziv, a spus ca am un chist de 25mm, ca asta ar fi motivul pt care ar trebui sa imi contactez doctorul meu!!!! Nu-mi vine sa cred cate incompetenta! Adica ar trebui sa mai astept inca o luna (ca deja ziua 3 a trecut), doar pentru ca doctorul respectiv nu a putut lua o decizie! Ce fel de doctori sunt astia? Eu nu mai inteleg...
Si inca ceva... In ce caz trebuie luat clomidul incepand cu ziua 5 sau in ziua 3? Precizez ca am CM la 27 zile!
Nu mai stiu ce sa fac, cred ca ar trebui sa imi schimb doctorul dupa experienta asta...

Simteam ca trebuie sa scriu cuiva, sunt atat de suparata pe doctorii astia, sper totusi sa se rezolve, ca altfel simt ca am mai pierdut o luna... Sau ar trebui sa ma calmez si luna asta sa astept sa se intample natural ( pentru ca ovulatie am, sotul e ok)...

Va multumesc la toate pentru incurajari, am noroc ca sunteti aici si am cui povesti si are cine sa ma asculte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stamate spune:

romanitza- sincer imi pare rau dar nu dispera , trebuie sa le intample minunea pana la urma, este greu si te intelegem perfect, parerea mea este ca daca ai deja un chist nu mai trebuie sa iei nimic de stimulare pt ca chistul va creste si mai mult si sa nu faci alte minuni pe acolo.....treb sa iti dea tratament pt chist duphaston ceva care sa il absoarba sau sa il sparga, altfel ajungi la operatie si apoi sa incerci din nou luna viitoare. trebuie sa contactezi medicul tau . mult mult succes si capul sus , speranta moare ultima, o sa fie bine, TREBUIE. te pup , de altfel va pup pe toate si numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romanitza spune:

Multumesc mult, Stamate! Nu am reusit sa dau de doctorita, am mai lasat mesaje, dar din pacate s-a terminat programul la ei, asa ca maine dimineata la prima ora o voi contacta si voi vedea ce imi spune.
Asta am auzit si eu ca nu e indicat sa iei clomid daca deja ai chisturi, dar vroiam sa fiu sigura ca am inteles bine si sa intreb ce e de facut in continuare!

Simt ca si voi toate de altfel, o neputinta in aceste momente, sufar , trebuie sa ma adun si sa o iau de la capat... Este atat de greu, dar trebuie!

Va pup fetelor si astept vesti bune!

Mergi la inceput