Mamici de iulie-august 2007 (88)
Raspunsuri - Pagina 8
violetan spune:
Afibebe, witchy,
Si eu eram deja in travaliu, dar nedilatata, nu mancasem, deci nu s-a pus problema de clisma. M-a controlat pe masa inainte, m-a dus in preoperator unde mi-a instalat branula, apoi m-au dus la sala unde m-au asezat in fund pe masa, m-a tinut asistenta usor de dupa umeri, dar nu mi-a zis nimeni nici sa stau aplecata, nici sa nu ma misc, nimic. Am simtit ca ma da cu iod sau stiu io ce mi-o fi pus pe spate, de-a lungul coloanei, apoi a inceput sa ma apese pe vertebre. Logic ca nu ma durea, na, apasati-va si voi pe oase si vedeti care e senzatia. Dupa aia nu stiu ce facea acolo, ca io n-am simtit absolut nimic. Numai apasarea pe oase. Apoi am inceput sa simt serul care imi amortea picioarele, dar era doar o senzatie haioasa, atat. Nici gand de durere!!!! Nimic, nimic, super meseriash. Dupa aia m-au intins si am cam inceput sa ametesc, mi se parea ca imi vine sa vomit si am zis ca imi vine sa vomit, dar anestezistul a zis: n-o sa vomite, dar pune-i ceva langa ea. In momentul ala mi-a trecut senzatia. Dupa aia mi s-a parut ca nu rewpir bine, adica respiram putin mai greu si le-am zis. Mi-au dat putin oxigen si mi-a trecut, logic. Intre timp mi-au montat sonda urinara (logic ca n-am simtit absolut nimic), apoi m-au dezinfectat etc. A inceput dr sa ma taie, dar, din nou- surpriza!- iar n-am simtit nimic. Simti doar ca umbla in tine, dar nu e deranjant. Totul e sa nu te panichezi . Repede, repede a aparut si bb, chestie care m-a linitit grozav, mi-au zis ca e bine, sotul meu era la capul meu (io nu stiam), facea poze, apoi mi-au pus ceva in perfuzie sa dorm si am mai dormitat asa, putin, o mai auzeam soptit pe dr cum se conversa cu anestezistul si cam atat. M-au trezit din reverie, m-au mutat pe pat si m-au dus la salon. Mi-am revenit repede, mi-era putin frig dar mi-a trecut. Revin cu restul ca s-a trezit beblika. Pupici. To be continued
mychydutza spune:
multumim frumos pt sfaturile cu aeru conditionat. i-am citit si lui buni si sper ca s-a lamurit.
Andra raportez si eu un copil razvratit. ieri am iesit la plimbare si totul a fost ok pana cand bebe s-a trezit si a inceput sa urle. si a urlat pana am ajuns acasa. l-am luat in brate, i-am dat-o pe Suzy, dar nimik. am ajuns acasa cu el in brate, urland ca in gura de sarpe. cred ca lumea de pe strada zicea ca-l taie cineva. imi zicea cineva: "ceas cu cuc ai vrut, ceas cu cuc ai!". acasa l-am pus la san si a tacut, cu toate ca-l hranisem bine inainte sa plec. ma gandesc ca poate il chinuie si colicii pt ca aseara ziceai ca e artileria grea la fundu lui: si caca si basinutze .....
voi ce le-ati dat pt colici? pediatra mi=-a zis sa-i dau ceai de colici. ati incercat si cu altceva?
- poate ma lamureste si pe mine cineva, pana cand se scurg lohiile? adik pana cand e normal sa tot ai scurgeri?
- si mai am o intrebare: dupa ce alaptati va mulgeti surplusul de lapte. al meu de ex nu goleste sanul complet. restul ar trebui sa-l mulg? pediatra asa mi-a zis , dar sincer me fffff greu sa ma tot "mulg" de fiecare data. voi cum procedati?
pupam si fetelor care urmeaza sa nasca : nasteri usoare si copii sanatosi!
mihaela
Ioana75 spune:
Buna dimineata!
mirela, kristind felicitari pentru bebelusi, sa va traiasca!
afibebe, Witchy.
Mihaela, daca imi amintesc bine, teoria spune ca lohiile dureaza 6 saptamini; abia astept si eu sa se termine. Eu nu mulg surplusul de lapte, si n-am patit nimic din cauza asta (desi cred ca daca m-as mulge 2 ore, 2 ore ar curge lapte, deci sinul nu poate fi golit; dar n-am incerat sa testez chestia asta).
Anca, eu plec la mama dupa Miruna si o sa stau 3 saptamini. Poate ne vedem in septembrie.
Ioana, mama Mirunei si a Smarandei
AncaSiRoxana spune:
Neatza! Cu caldarea de cafea langa mine, caci iata, copilasa mea cea cuminte, s-a gandit ea ca la 3 saptamani si ceva, aproape 1 luna, ar fi bine sa ne faca si o noapte alba, sau ma rog, semi-alba, ca s-a trezit pe la 2 si pas de mai dormi pana pe la 6! Si dai cu pus la san, si dai cu pus pe burtica, si dai si lupta... Uf! Abia pe la 7 a mancat bine si a adormit, si eu cu ea pe burta mea vre 2 ore. Acusi fug la ea ca a inceput iar sa planga.
Pupici,
Anca
Anca
mamica Roxanei Maria (26 august 2005) si a Ilincai Teodora (29 iulie 2007)
ghinetz spune:
Mihaela astept si eu raspunsul la intrebarea cu lohiile.
Despre muls...am intrebat eu mai la inceput iar fetele mai experimentate mi-au spus ca nu e cazul. Laptele va veni atat cat e nevoie. daca te mulgi va fi lapte in exces, deci mai mult decat cere bb. asta cu mulsul banuiesc eu ca se pune in primele zile, ca sa se instaleze bine lactatia. Daca gresesc sa am corecteze cineva. Ideea e ca eu nu ma mulg si nici Victor nu goleste sanul. Eventual, daca cere papa mai repede de 3 ore - si o cam face, cam la 1 ora jumatate - iar eu constat ca in san mai e lapte il pun la acelasi san ca la suptul precedent.
Am si eu o intrebare, legata tot de supt. Pana acum Victor sugea cam jumatate de ora. Un sfert asa, viguros, iar apoi mai lent, aproape ca suzeta. Acum insa suge cam 10 minute-un sfert de ora maxim. E normal asa? Distanta dintre supturi e tot aceeasi, deci nu cere mai des. Dar ma gandeam ca daca creste va suge mai mult, nu? Si ca sugand mai mult va creste si timpul dintre un supt si altul - care acum e, dupa cum am mai zis, o ora jumatate- doua ziua si 3ore-4 noaptea.
Azi dau eu cafeaua.. Cam tarziu, stiu, dar...abia acum am reusit sa ajung la calculator.
Oana, Stefan (11 martie, 2003) si Victor (12 iulie, 2007)
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
AncaSiRoxana spune:
ghinetz - din ce stiu eu, bebe suge mai mult timp la inceput pt ca are tehnica, oboseste repede de-atata dat din falci. si apoi, cu cresterea in varsta, mai putin, pt ca deprinde tehnica si stie ce are de facut, chiar daca de fapt cantitatea de lapte creste odata cu varsta.
cu mulsul - asa e, daca mulgi ce ramane, se va face mereu mai mult, daca lasi acolo, sanul "intelege" ca nu e nevoie de atata lapte si data viitoare va produce mai putin. problema in cazul asta e sa nu cumva sa scada si sa se imputineze prea tare lactatia.
Anca
AncaSiRoxana spune:
vroiam sa spun ca la inceput bebe NU are tehnica, si am spus taman invers, din greseala.
sorry, scriu doar cu o mana ca am pitica la san.
Anca
brazuca25 spune:
Tot cu colicii noi, desi luam si debridat si ceai pt colici.
La mine lohiile vad ca s-au oprit, dar nu ma bucur inca pt ca nu stiu daca e definitiva situatia.
Bafta fetelor care nasc azi!
mamik de Denisa Maria (20.07.2007)
poze cu gogoshik noastra
LuciaZ spune:
Daca sunteti pe forum uitati-va pe B1 la emisiunea Ne priveste!.
Este despre bebelusi. Foarte interesant!
40+Cristian
Viata e prea frumoasa ca sa pierdem macar o zi fara a ne bucura de ea
brazuca25 spune:
Fetelor voi v-ati vopsit acum cat alaptati? Nu stiu ce sa fac ca nici in sarcina nu m-am vopsit si nu ma mai suport cu parul asa!
Vad ca voi aveti curaj sa beti cafea...hmmm ...ma tenteaza dar nu am incercat inca. Mi-e frica sa nu o agite prea tare ca destul bicicleste toata ziua si toata noaptea. Deocamdata beau si eu cu voi o virtuala ca asta nu are contraindicatii.
mamik de Denisa Maria (20.07.2007)
poze cu gogoshik noastra