Mamici de iulie-august 2007 (88)
Raspunsuri - Pagina 7
witchy_witch spune:
Afibebe, si eu tot maine nasc, tot prin cezariana. Si eu as dori detalii despre cum este, pentru ca nu m-am pregatit deloc pentru cezariana, doar pentru nastere naturala. Sunt f speriata, de abia am aflat ca maine fac cezariana (rahianestezie cu peridurala).
Ma alatur si eu rugamintii lui Afibebe sa ne spuneti cum se desfasoara, cat dureaza, mi-e teama sa nu lesin pe masa de frica in timpul operatiei. Era sa o patesc la operatia de apendicita.
Please, spuneti-ne cum e si cum se desfasoara....
sapt. 39 cu maricel in burtica
violetan spune:
quote:
Originally posted by witchy_witch
Afibebe, si eu tot maine nasc, tot prin cezariana. Si eu as dori detalii despre cum este, pentru ca nu m-am pregatit deloc pentru cezariana, doar pentru nastere naturala. Sunt f speriata, de abia am aflat ca maine fac cezariana (rahianestezie cu peridurala).
Ma alatur si eu rugamintii lui Afibebe sa ne spuneti cum se desfasoara, cat dureaza, mi-e teama sa nu lesin pe masa de frica in timpul operatiei. Era sa o patesc la operatia de apendicita.
Please, spuneti-ne cum e si cum se desfasoara....
Am scris eu mai sus cum se desfasoara. La anestezie nu simti absolut nimic, in timpul operatiei esti cam ametita de cap si simti doar ca se umbla pe acolo,dar nu te deranjeaza. Imediat ce termina iti da bb la pupat si va vedeti in vreo ora maxim in salon (depinde de poitica spitalului). Vizite eu am priit imediat ce am iesit din sala...mult succes fetelor care nasc in zilele urmatoare si multa sanatate lor si bebelushilor!
witchy_witch spune:
Cand trece efectul anesteziei, te doare? Si lapticul dupa cat timp vine, si bebeii ce fac in timpul asta, cat nu ai laptic?
Si mai am o intrebare, bebeii nascuti prin cezariana nu sunt cam "dezorientati" ca au iesit la aer, fara sa isi dea seama exact cum? Se adapteaza ;a fe; de repede la viata extrauterina? Intreb pentru ca din 4 prietene care au nascut de curand cele 2 care au avut cezariana au copii care plang intr-una si sunt extrem de agitati, si celelalte 2 au copii f cuminti. Si ma gandesc ca poate are vreo legatura!? Poate cei nascuti prin cezariana nu stiu exact ce s-a intamplat, voi ce credeti?
afibebe spune:
Andra , Violetan multumesc mult pt raspunsuri.
Imi puteti spune si ce se intampla inainte de operatie?
Ce ne fac?
Cu cat timp inainte de operatie se face anestezia si ce altceva se mai face inainte de a intra in operatie?
Cat dureaza ec etc...
va pupic.
Witchy sa dea Doamne Doamne sa scapam in pace si cu bine.
AFIBEBE38+Cristian Nicolae
AMR 1 ZI
SI VINE ...
witchy_witch spune:
Afibebe iti doresc sa fiti amandoi sanatosi, si pentru noi la fel.
Eu mor de frica, mai ales ca pana azi nici nu imi trecuse prin cap sa nasc altfel decat nastural. Dar bebe e f mare pentru bazinul meu, se pare, nu coboara deloc deloc asa ca asta este! Plus ca eu nu mai rezist nicio zi in durerile astea de coloana si picioare, de abia am reusit azi sa merg la doctor, se uita lumea la mine ca merg ca o paralitica.... cred ca se intrebau "ce ii trebuie si lu' paralitica asta copil, nu vede ca de abia se poate duce pe ea?".
Totusi, nu suntem nici primele nici ultimele, asa ca sunt sigura ca totul va fi bine! Capul sus si ne auzim noi dupa aia!
AndraZ spune:
Afibebe, witchy_witch, la mine cezariana s-a facut "la cald", adica intrasem deja in travaliu. Am ajuns la spital, m-au dus la sala de nasteri, m-au controlat sa vada ce dilatatie am, mi-au monitorizat contractiile si miscarile fetale, apoi mi-au facut analizele de sange ( nu stiu daca va fi cazul si la voi, insa la mine era pt ca nu imi iesisera inca analizele de la laboratorul la care le facusem exact la inceputul saptamanii respective), am facut un dus, a venit anestezistul si mi-a explicat cum va decurge anestezia si ce tip de anestezie au ales pt mine ( rahianestezi), am semnat hartia cu acordul pt anestezie, m-au intrebat daca am mancat ceva ca sa stie daca am nevoie de clisma( am avut noroc ca nu mancasem si nu am avut nevoie de clisma, apoi am plecat spre sala de nasteri.M-au urcat pe masa si atunci mi-au facut anestezia, apoi au trecut la dezinfectia locala ( pe burta si picioare) cu iod si alte substante, apoi au venit doctorii....si cam asta a fost.
cat despre acomodarea copilului la viata extrauterina nu prea stiu ce sa va zic tocmai pt ca a mea pitica s-a nascut de "ziua ei" pt ca eu deja intrasem in travaliu si nu stiu cum este cu cezariana programata. si eu trebuia sa am tot cezariana "la rece", insa pitica s-a grabit. eu una personal nu cred ca sunt probleme de adaptare. cred ca faptul ca unii copii sunt mai plangaciosi si altii nu depinde de personalitatea fiecarui copil. a mea este un copil cuminte, insa are si zile mai rpoaste, ca de exmplu ziua de ieri, in care nu a dormit decat 8 ore din 24, iar azi noapte nu mi-a pus geana pe geana. am stat cu ea in brate pana azi dimineata la ora 8 cand a adormit...iar azi a fost o zi normala, cu somn, cu papa si tot tacamul, adica o zi normala si linistita.
sper ac v-am fost de folos cu informatiile!
bafta multa si nasteri usoare!
Andra si Mara Teodora(13.07.2007)
"Cere si ti se va da!"
www.flickr.com/photos/9662615@N06/" target="_blank">Mara Teodora
Povestea Marei
afibebe spune:
Andra iti multumesc mult pentru raspuns.
Witchy bafta maine si sa revenim acasa cu bebei sanatosi si papaciosi.
Doamne ajuta-ne.
AFIBEBE38+Cristian Nicolae
AMR 1 ZI
SI VINE ...
danis spune:
buna dimineata si o cafea de la mine!
valen, multumim de aprecieri
andraZ si eu tanjesc dupa aerul curat si viata linistita de la buzau... dar nu m-as intoarce
witchy, afibebe, succes! azi e ziua cea mare ... asteptam vestile bune de la voi
mirela_1974, kristind felicitari!
ieri bebele meu a dormit cuminte toata ziua, dar azi-noapte s-a cam frichinit, asa ca eu sunt zombie... sa vedem ce mai face azi... si raportez ca de aproape 48 de ore nu i-am mai dat sab simplex, si totul e ok
fug ca ma striga
povestea nasterii:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=104532
LuciaZ spune:
Buna dimineata si de la mine.
Din cate se pare eu voi ramane ultima sa nasc. Deja am inceput sa am tot felul de vise ciudate, cred ca de la sarcina.
Bebitoiul meu nu da nici un semn ca ar vrea sa iasa.
Acum stam si asteptam. Totusi e si o parte buna. Bebeii vostri sunt deja maricei, asa ca am de la cine cere sfaturi.
la bebici,burtici si mamici.
40+Cristian
Viata e prea frumoasa ca sa pierdem macar o zi fara a ne bucura de ea