Mamici de iulie-august 2007 (88)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AncaSiRoxana spune:

daaaa, foarte interesanta emisiunea, n-am ce zice!

Doar ca mie mi s-a zburlit pielea pe mine si mi s-a ridicat parul in cap cand am vazut-o pe dr Jianu la TV!!! am amintiri nu neplacute, extrem de neplacute cu ea! Sa ma explic:

Fetita mea cea mare s-a nascut prin cezariana acum 2 ani (pe 26 august 2005) cu cordonul strans in jurul gatului, nu respira, a luat Apgar 4, a facut hipoxie, a fost pusa la oxigen, si din fericire si-a revenit foarte repede, la 2 minute a luat Apgar 7 si la 5 minute Apgar final 9. Dar a doua zi dimineata, cand m-au dat la salon, a venit aceasta dr Jianu si a inceput sa urle la mine ca ce fel de mama sunt, ca nu ma intresez de copil, ca eu stiam ca a avut probleme la nastere? Si eu deja ma simteam groanic dupa operatie, cand am auzit-o, mi s-au inmuiat picioarele si am cazut efectiv pe patul de langa mine. Noroc ca mintea mi-a lucrat inca: nu-i dadusem banii inainte! I-am dat atunci si si-a schimbat radical discursul: lasa, draga, ca si-a revenit repede, nu a fost asa grav, trebuie sa faci cutare si cutare lucru in continuare...

Anca
mamica Roxanei Maria (26 august 2005) si a Ilincai Teodora (29 iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Asa....reiau. Deci m-au adus in salon, au venit milioane de musafiri la mine (m-am cam enervat, dar-deh! asta e...am avut senzatia de picioare de carpa toata ziua plus ziua urmatoare, dar deja a doua zi simteam furnicaturi. Partea nahpa la cezariana e recuperarea, intr-adevar. Iti dau ei analgezice pe vena, dar tot doare. Ideea e sa te dai jos din pat (asa cum zic si dr si fetele care au nascut) f repede, adica a doua zi si sa incerci sa mergi cat mai mult. Eu eram deja f sprintena de a doua zi, chiar daca ma durea rau[bang. Dar sunt sigura ca n-o sa sufere nimeni prea tare din cauza recuperarii, pt ca toate ne dorim sa ne revenim cat mai repede sa avem grija de beblici. Mie mi l-au adus la san a doua zi si am avut imediat laptic. E posibil sa se instaleze lactatia mai tarziu, eu am avut noroc, probabil. Bb nu a fost si nu e f agitat, plange minim puiutzul mic. Sa dea Doamne Doamne sa o tina tot asa, deci adaptarea la viata extrauterina nu cred ca tine de cezariana la rece sau la cald...n-am idee:)
Deci, fetele, cred ca v-am lamurit. Nu va faceti griji, e perfect, eu v-am zis, eram fff speriata si fffff suparata, pt ca toata sarcina mi-am dorit sa nasc natural, nici nu vroiam sa ma gandesc, sau ma gandeam cu groaza la cezariana. Chiar eram hotarata sa le cer celor de la Euroclinic sa-mi faca generala, pt ca n-as suporta sa fu treaza si ei sa ma opereze, desi nici adormita nu vroiam, pt ca mi se pare rau sa nu fii "in control". Cam asta...sper sa va fi fost de folos. Curaj si mergeti cu toata inima, va fi ff bine! Nasteri usoare si frumoase si bebei asa cum vi-i doriti! Pupicei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Neata fetelor, ce se intampla?
Cam slabut la scris in mod normal de abia pot tine pasul cu voi.
Afibebe si Witchy bafta la cezariana.
Tot nenasuta sunt si am deja 41 de saptamani si 4 zile. Maine avem intalnire cu moasa sa vedem ce spune dar eu nu vreau sa treaca saptamana fara sa nasc.
Am auzit si am citit tot felul de chestii ca nu e bine sa stea bebe mai mult de 41-42 saptamani. Deja sunt in panica.
Bebelusa noastra e o lenesa se lasa asteptata
Pupici multi mari pt toate

stefania sapt.41 + 2 Catarina
http://salexandre.blogspot.com/

Mergi la inceput

Multumesc pt raspunsul legat de bona fetelor care au raspuns. Observ ca e o problema tare spinoasa, dupa nr de raspunsuri...
Mai am o intrebare celor care ma pot ajuta: am o dr pt bebe (medicul nostru de familie, fosta colega de liceu si prietena f buna cu rezidentiat in pediatrie si o gramada de bebei in ingrijire, dar imi trebuie neaparat back-up. Un pediatru bun care sa vina acasa sa il vada pe bebe. Stiti ceva? Eu stau in sectorul 3, zona Ramnicu Sarat- Dristor (am inteles ca e importanta zona pt medic)...Anybody? Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Joujou spune:

Salutare burtici si mamici,

Iesim si noi la raport: sunt tot nenascuta, bebeloiu meu e oficial angajat cu acte-n regula, dar nu da semne ca ar vrea sa iasa la lumina. Mai are timp, cam pana sambata (i-am dat ultimatum si eu si gine)Ieri am fost la ecografie, a fost foarte recalcitrant, nu a vrut sa coopereze de loc, nu a stat la poza, nu s-a lasat masurat, s-a foit intr-una si s-a afundat cu nasucu in burtica mea. Dr. asta la care am fost, un mosulica simpatic si, de altfel, cel mai bine cotat din oras, a zis ca n-a mai vazut un baietel asa neastamparat, sa nu stea el de loc la eco. Pur si simplu s-a jucat de-a v-ati ascunselea cu doctorul si, dupa mai bine de 40 de minute de incercari, a trebuit sa ne reprogrameze joi ca sa ii faca toate masuratorile! Am primit insa si o veste buna, aceea ca nu mai are circulara, se pare ca a scapat de cordonel! Si eu care ma asteptam sa-si faca nod la cravata la cat a fost de jucaus la mine in burtica!
Nu am reusit sa ii vedem mutrita prea bine, nici macar putulica nu a vrut sa ne-o mai arate de data asta, a stat cu picioarele incrucisate si s-a agitat de ma trecusera toate transpiratiile. Partea buna e ca de ieri, dupa toata aventura asta, asa mi-a venit un curaj de a naste, de as fi fost in stare sa ma duc la spital pe picioarele mele si sa-l nasc, asa, parca din ambitie!
Hai ca v-am pupat, va tin la curent in continuare cu aventurile lui bebe Bin Laden! De-abia astept sa intru si eu in clubul scutecistelor si biberonistelor!

Joujou39 w Matei Cristian
www.flickr.com/photos/11754251@N05/" target="_blank">pozuci camera bb Matei
uite cat sunt de mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Stefania, din ce am citit eu, bebe ar trebui scos la max. 42s; deci mai aveti 3 zile. Dar poate la voi sint alte reguli. Bafta!
Anca, ce doctor. Am mai auzit si acum o luna despre un dr neonato care a procedat exact la fel. La polul opus e neonatoloaga pe care am avut-o eu, si care n-a primit nici un leu, nici inainte de nastere, nici a doua zi; si nu doar de la mine, de la nimeni nu a luat.
violeta, eu la miruna am crezut ca imi ia o luna sa gasesc bona, dar de fapt a durat doua (prima bona pe care am avut-o in probe nu se putea desprinde de la telenovela de la ora 3 nici cu mine de fatza). Asa ca eu am optat pentru bona tinara care nu se uita la telenovele (si care acum spala geamurile, pentru ca ii lipseste 'obiectul muncii' - Miruna e la bunici). Bafta multa! Sa-ti faci lista clara cu cerintele pe care le ai, sa nu zica ca n-au stiut (un fel de fisa postului), plus lista cu intrebari pentru interviu (mie mi-au fost de folos).

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ioana75

Stefania, din ce am citit eu, bebe ar trebui scos la max. 42s; deci mai aveti 3 zile. Dar poate la voi sint alte reguli. Bafta!
Anca, ce doctor. Am mai auzit si acum o luna despre un dr neonato care a procedat exact la fel. La polul opus e neonatoloaga pe care am avut-o eu, si care n-a primit nici un leu, nici inainte de nastere, nici a doua zi; si nu doar de la mine, de la nimeni nu a luat.
violeta, eu la miruna am crezut ca imi ia o luna sa gasesc bona, dar de fapt a durat doua (prima bona pe care am avut-o in probe nu se putea desprinde de la telenovela de la ora 3 nici cu mine de fatza). Asa ca eu am optat pentru bona tinara care nu se uita la telenovele (si care acum spala geamurile, pentru ca ii lipseste 'obiectul muncii' - Miruna e la bunici). Bafta multa! Sa-ti faci lista clara cu cerintele pe care le ai, sa nu zica ca n-au stiut (un fel de fisa postului), plus lista cu intrebari pentru interviu (mie mi-au fost de folos).

Ioana, mama Mirunei si a Smarandei

Ioana, sarumana mult de raspuns. Cum ai gasit bona? Recomandare sau agntie? Mai ai cumva lista de intrebari? Mi-ar folosi tare mult, sunt f stresata si parca am pacla pe creieri. Nici la spital nu-mi veneau intrebari in capn deloc...or fi zis aia ori ca sunt docta in materie ori ca sunt pur si simplu indiferena, eu doar eram chiauna. Si acum sunt. Pupici si multumesc tare mult!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Fetelor vreau sa va intreb daca a facut vreuna dintre voi recoltare de celule stem si cum a decurs treaba? La ce firma ati apelat si cand ati incheiat contractul...de fapt as vrea sa stiu tot procedeul, costul etc. Multumesc mult

21+
Poze Laura
Puiul nostru drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

quote:
Originally posted by brazuca25
Fetelor voi v-ati vopsit acum cat alaptati? Nu stiu ce sa fac ca nici in sarcina nu m-am vopsit si nu ma mai suport cu parul asa!Vad ca voi aveti curaj sa beti cafea...hmmm ...ma tenteaza dar nu am incercat inca. Mi-e frica sa nu o agite prea tare ca destul bicicleste toata ziua si toata noaptea. Deocamdata beau si eu cu voi o virtuala ca asta nu are contraindicatii.mamik de Denisa Maria (20.07.2007)da, eu m-am vopsit acum 2 saptamani si o sa ma mai vopsesc peste 1 luna jumate, de ziua zmeului cel mare; si beau si cafea in fiecare dimineata, cu mult lapte...e asa bunaaaa; am baut si cand o alaptam pe sarah si e ok, asa ca de ce sa nu ma rasfat si eu nitel.E dulce foc gogosica voastra.poze cu gogoshik noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Una calda una rece: ieri au venit moasa si health visitor-ul (un fel de doc care vine o data acasa si apoi tinem legatrura la clinica) si cand le-am spus ca Adelise urla de durere de burtica si doarme numai pe burta mea mi-au recomandat sa-i schimb lapticul pentru ca se pare ca ce am ales eu e cel mai greu digerabil. Asa ca am trecut pe Milupa Aptamil Easy Digest si nu numai ca pitica mea nu a mai plans ci in plus a dormit la ea in cosulet toata noaptea fara figuri. Binenteles ca mai intai am facut baita, apoi am creat atmosfera de noapte (nu am mai avut eye contact, nu am mai vorbit ci strict hranit si la culcare) si i-am pus in prealabil o sticla cu apa fierbinte in patut ca sa fie cald, sticla pe care am luat-o binenteles cand am asezat-o pe ea. A dormit neintoarsa.

Acum vestea proasta e ca ne curge un ochisor oribil, am curatat-o aseara cu ser si cu apa fiarta si racita dar mai rau i-a curs, s-a trezit cu ochiul lipit asa ca azi am mers la doctor si ne-a dat picaturi dar mi se rupe sufletul de ea, in plus ma simt vinovata ca cine stie cum o fi luat infectia. Eu ma spal pe maini mereu dar poti sa stii?

In rest suntem bine, adica eu mor de dureri de spate si in plus ma taie o durere din cand in cand in zona ovarelor (oare au coborat la locul lor deja?) dar nu ma plang caci la Cosmin la 11 zile inca mergeam cracanata si ma tineam de pereti, acum sincer imi cam vine cheful de nebunii caci nu m-a traumatizat nasterea si recuperarea.

Voi cum stati cu oboseala?

Pt fetele care hranesc bebele artificial va spun si voua cum m-au invatat pe mine sa fac laptele conform noilor standarde internationale: in niciun caz apa minerala plata, apa trebuie sa fie fiarta (nu trebuie sa fie re-fiarta sau fiarta de mai multe ori ci doar o data) cu o jumatate de ora app inainte de ora de masa, apoi lasata 20 min sa se raceasca, apoi se adauga laptele si 10 min mai tarziu se da bebeului. Asta pt mine a fost initial o problema pt ca ar fi insemnat ca noaptea nu mai dorm ci fac lapte non stop, dar moasa si health vizitor mi-au explicat ca totate marcile de lapte cunoscute au si laptic la cutie ready made, eu cumpar pt noapte acelas tip de lapte care e facut deja si se poate pastra 24 ore la frigider, seara il pun in biberoane (cutiile sunt de 200 sau 250 ml) pt 2-3 mese si noaptea doar cobor la frigider, iau bibe in camera si il incalzesc in incalzitor. Am zis sa va zic care e metoda caci cica numai asa se omoara bacteriile existente in lapte.

Va pup

Luna mamica de Adelise Cezara si Cosmin

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">Sonia trebuie sa traiasca!

Mergi la inceput