Mamici de iulie-august 2007 (88)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Felicitari Aylin, sa-ti traiasca printesa si sa fie sanatoasa!

Ghinetz, bebele tau e un scump si e tare dulce in costumasul sport!

Eu ma bucur ca nu i-am mai dat nimic pt burtica de 3 zile, azi e a4a zi si bebe Filip e bine-merci. Cred ca am scapat de dureri si mai cred ca, de fapt, nici n-am avut colici!

Baita eu ii fac zilnic, seara, inainte de masa de la ora 9-10 (depinde cum isi decaleaza el programul). Eu pe cap il spal cateodata la 2 zile, altfel, prefer sa-i fac baie zilnic pt ca il linisteste si adoarme imediat dupa. Acum am ajuns sa dormim 5-6 ore primul somn de noapte si nu-mi vine sa cred ca e asa cuminte! ptiu, sa nu-l deochi!
La plimbare il scot dimineata si seara. DImineata stam mai mult , cate 2-3 ore, pana pe la 11, 11.30 daca stam undeva la umbra, seara mai putin, ca pana vine tati si iesim, mai mult de o ora 1/2 nu putem, ca nu mai ajungem la baita. Pe zi facem baita si-n chiuveta, ca nici eu nu pot sa car cadita, ma doare si mijlocul rau , si daca face kk nu se poate sa nu-l spal ca nu vreau sa se irite la fundulet.
Vreau sa zic ca acum 2 seri mi-a facut-o! a facut kk mult si mirositor in parc, la plimbare! noroc ca aveam de toate la mine si l-am schimbat in masina, ca altfel plecam acasa urgent, ca domnisorul nu se suporta murdar.

Am tot citit povestile voastre si celor nascute natural vreau sa le transmit felicitarile mele pt curaj si calm. Cand citesc ce calme ati fost mai toate, de apucati sa va mai si plimbati sau sa faceti ceva in casa, de la mine tot respectul! eu cred ca fugeam urlans spre spital la primul semn de nastere!

Fig ca se scartaie Filipu'.

Ps. sunt stresata ca duminica avem botezul si mai am o gramada de facut, nu stiu cand si cum, dar sper sa reusesc pana atunci...

Andicu mami dewww.flickr.com/photos/9457501@N02/" target="_blank">Poze noi Bebe Filip(27 iunie 2007)
www.flickr.com/photos/9457501@N02/966511192/in/set-72157600554981095/" target="_blank">Ultimele poze cu burtica
Cum crestem noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

aylin, sa va traiasca minunea, sa fie sanatoasa si norocoasa, iar tie refacere rapida!
andutzy bafta la spital, si sa nu fie nimic grav !
Luna super cadou, felicitari !
Ioana75, bravo tie, si eu sincer as fi facut la fel !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

felicitari aylin pentru printesa! sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii!!

noi astazi facem 2 luni...si raportez 4700g si 58cm. adica a crescut 1400g in ultima luna, ceea ce n-as fi sperat vreodata. a recuperat greutatea cu care ramasese in urma, asa ca ma declar multumita. mananca in continuare numai san si, desi mai are momente cand plange neconsolat, declar ca nu are colici (desi daca m-as lua dupa mama, soacra si alte 3 vecine...ar avea colici, sanul nu ar fi suficient, ar fi deshidratata si bineinteles racita, avand in vedere ca nu ii pun macar o caciulita cand o scot afara ).
mai nou doarme bine si noaptea, adica se trezeste o data sau de doua ori, mananca si adoarme la loc. gangureste de mama focului si ne zambeste. e o dulceata.

baita ii fac zilnic (eu n-as putea sa stau 2 zile fara sa fac dus, mai ales pe caldurile astea...), pentru ca transpira si ii mai curge si lapte prin cutele de la gusita. rar am mai scapat o baie, cand am fost plecati la vreo petrecere sau in vizita. o spal la chiuveta de cele mai multe ori, pentru ca imi e mai usor. anya e calare pe ea mai tot timpul si la sfarsitul baitei imi aminteste sa o dau cu ulei .

intreba cineva mai sus cum se descurca mamicile cu 2 copii...de obicei eu stau singura cu amandoua. uneori mai vine mama seara sau in we si o scoate pe anya in parc. atunci mi se pare floare la ureche cu un copil . acum stau si ma gandesc cat timp liber aveam cu anya si nu stiam sa ma bucur de el.
cel mai dificil e ca anya vrea mereu sa o pupe si sa o traga de manute, de picioare, sa-i dea cu crema, sa ii dea sa manance etc. asa ca pe arina am cocotat-o pe un corp de biblioteca, unde o tin in timpul zilei, pentru a preveni accidentele (de dimineata am lipsit 10 secunde de langa ele si i-am gasit in patut, chiar langa cap, 2 sticle mari cu apa!). ieri cand o tineam pe arina la san, anya imi zice:"mami, ce pace bebelusul? mananca si el. ii e poame" ea repeta orice spunem noi in diferite situatii si e foarte haioasa. mai ales cand vorbeste cu "p" in loc de "f" si cu "b" in loc de "v".
cateodata plang amandoua, din diverse motive si atunci sa te tii distractie. dar ma incurajez si eu ca se poate mult mai rau si imi trece. am noroc ca ma ajuta mult sotul si seara cand vine de la serviciu e mai relaxata situatia.
una peste alta nu este exagerat de greu...cred ca daca as avea pe cineva care sa ma ajute chiar ca n-as simti ca am copii. incerc sa vad partea buna a lucrurilor, pentru ca timpul trece foarte repede si o sa-mi dau seama intr-o zi ca atata inversunare m-a impiedicat sa ma bucur de clipele frumoase cu care n-o sa ma mai intalnesc.

Alina, mamica fericita a 2 "pete" - Arina Ilinca (20 iun 2007) si Anya Ioana (19 oct 2005)

www.sonia.as.ro/" target="_blank">Sonia trebuie sa traiasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madabout2003 spune:

Neata mamici, bebici si burtici!
Felicitari Aylin pentru bebe! Lia astept sfarsitul povestii! Felicitari fetelor care au nascut si nu am apucat sa le pup!
Luna suppper misto cadoul! Eu zic ca merita sa incerci si un bb 3 pentru asta!

Eu m_am enervat azi cu cresele, nu stiu daca va amintiti ca eu m_am inscris la cresa din ianuarie (pentru ca asa se face aici) pentru un loc in decembrie 2007! Si acum imi spun ca nu stiu, ca nu sunt sigure, ca cel mai bine e pentru locuri in luna septembrie! Pai bine cucoana, ce vrei sa fac acum daca nu mi_am calculat nasterea in functie de intrarile la cresa! Pentru bb 2 o sa calculez sa aiba nevoie fix in septembrie de cresa!! Sper sa se rezolve ca nu prea am chef sa stau cu mama/tata/soacra sau alte persoane disponibile si binevoitoare pana in septembrie la anu!

MADA mamica de Emily 07/08/07

www.flickr.com/photos/9364421@N06/?saved=1" target="_blank">Printesa mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Buuun. Sa continuam.
Miercuri, 8 august. Deci e cam 2.30 noaptea cand ma internez. Control rapid pe masa - sa mooor, nu alta: colul permite indexul!!! Am crezut ca pocnesc pe cineva pe acolo. Parca ar fi fost toti intelesi sa-mi spuna numai asta - colul permite indexul. In sala de travaliu toate paturile erau ocupate, asa ca primesc un pat in sala de consultatii, chiar dupa usa, de ziceai ca m-am ascuns acolo sa nu ma gaseasca nascutul. Da' de unde, ca eu de-abia asteptam! Si toata noaptea aceea am stat cu ochii pe pereti, cu contractii care brusc au devenit mai dese - sa stiti ca asta-mi trebuia, sa ma internez in spital ca sa am si eu contractii regulate. Din ce in ce mai dese si din ce in ce mai puternice. Cand am auzit la un moment dat dilatatie 4 m-am simtit buricul pamantului! Atata doar ca era deja a doua noapte nedormita si nervii mei cedau incetul cu incetul. Cred ca oboseala, si durerile m-au transformat intr-un zombilici foarte comic, care tot tinea asistentele de vorba, dar care nu-si mai amintea nimic din ce-a zis. Dimineata mi-au povestit ca aveam frate un papagal ceva de speriat, si ca-mi ceream mereu scuze ca arat in halkul ala, de vina fiind nesomnul! Pe la 8 dimineata aveam deja dilataie 8 iar cand a venit gine sa ma vada, avea deja o fatza de betiv bun de dus la dezalcoolozare, nu de fumeie gata de nascut. Singura mea intrebare pentru gine a fost daca nu cumva o sa adorm pana nasc. Durerile erau suportabile, dar obosela ma ajunsese rau de tot.

In fine, ca sa scurtam povestea: pe la 8.30 am sechestrat - la propriu - o infirmiera de pe acolo - pe doamna Lenutza, careia era sa-i smulg mana din umar cand a vrut sa plece de langa mine. A stat saraca cu mine pana am nascut si m-a tinut de vorba, mi-a masat spatele, mi-a adus aminte sa respir etc. Sa-i dea Dumnezeu sanatate, ca fara ea chiar adormeam! La 10 ne-am suit pe masa cu dilatatie 10, am impins de 2 ori si a iesit Minunea! A tipat o data viguros dupa care s-a facut liniste, de ma tot intrebam, de ce nu se mai aude nimic, asa ca-n filme - plansul ala lung de bebe sanatos. Intreb ce se intampla si mi se spune ca fiica-mea e foarte ok, atat doar ca n-are timp de plans fiindca isi papa cu spor amandoua manutzele. Asa am vazut-o prima data, sugandu-si cuminte pumnisorii.

Cele trei zile in spital au fost mai mult decat ok. Moasa cu care am nascut - o scumpete. Asistentele amabile, iar cele de la copii chiar dragutze. Per total o experienta care merita repetata, spun eu. Sotul meu insa nu se grabeste, fiindca e absolut indragostit de gaza lui mica, pe care presimt ca o va rasfatza infiorator.

De ce spuneam ca tot ce putea merge rau a mers in final bine: cu colul meu rigid, ne pregateam deja moral de o cezariana si totusi am nascut natural; Miruna are Rh pozitiv, eu negativ, insa n-au aparut anticorpi toata sarcina iar dupa nastere nici macar un icter mai pronuntat n-a facut; in schimb, spre surpriza mea, am primi in spital vaccinul cu iminoglobuline de care aveam eu nevoie si care altfel ne-ar fi costat 4.5 milioane.

Asa ca nu ne mai ramane decat sa-i multumim lui Dumnezeu ca totul e asa cum e si sa ne bucuram de fiecare clipa impreuna.

Gata. M-am intins cat o zi de post, dar povestea continua si azi asa incat... Cine stie ce ne vor aduce capitolele viitoare?

Mami Lia si domnita Miruna Demetra (8 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Hello! Iaca am reusit sa readorm galushca si sa intru putin pe forum...ca asa week-end agitat am avut....

Intai felicitam proaspetele mamici: Paticut si Aylin! Sa va traisca puii, sa fiti sanatosi si feriit alaturi de ei si de cei dragi voua, ani multi de-a randul!

Fetelor, vorbeati in capitolul trecut despre ceaiuri contra colicelor si despre picaturi si siropuri....trebuie sa recunosc faptul ca si eu sunt adepta ceaiurilor, pt ca am mare incredere in ele de fel...eu ii mai dau piticei ceai din cand in cand, atunci cand are crize mai mari de burtica. la fel si Sab Simplex, insa pe acesta din urma prefer sa il evit. Mai bine o gura de ceai decat picaturi si alte cele....Oricum la noi problema colicelor nu este asa de stringenta pt ca avem crize destul de rar si fara intensitate prea mare.

Oana (Ghinetz) ti-am vizionat baiatul in costum sport...e asa de haios.....si incepe sa-ti semene!!!!

Danis, ce coincidenta...si eu sunt tot din Buzau asa ca si Mara mea are bunicii acolo, chiar si trabunicii, ca sunt inca in viata....asa ac acum au mai multe in comun piticii nostri.

Andicu, sa stii ca nici Mara nu suport sa stea murdara, fapt pt care se cere schimbata imediat. Si noi am patit-o in parc si a trebuit s-o schimbam acolo, la locul faptei ca urla ca din gura de sarpe. Numai ca noi nu eram cu masina, ca avem ditamai parcul exact in fata blocului si eram pietoni. Era noapte si ea urla de nu stiam ce sa-i fac. Ne-am oprit pe o banca, am scos "ustensilele" si...am schimbat-o la lumina telefoanelor mobile....ca nu era nici macar un bec mai de doamne ajuta pe acolo ....asa ca suntem mai patiti ca voi.

Andra si Mara Teodora(13.07.2007)
"Cere si ti se va da!"
www.flickr.com/photos/9662615@N06/" target="_blank">Mara Teodora
Povestea Marei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

Am trimis si eu cateva poze pe mailul comun !
Liadorian, foarte frumos povestesti, asteptam continuarea !
Anya20-ce frumos ai zis incerc sa vad partea buna a lucrurilor, pentru ca timpul trece foarte repede si o sa-mi dau seama intr-o zi ca atata inversunare m-a impiedicat sa ma bucur de clipele frumoase cu care n-o sa ma mai intalnesc. Corect si asa este ! Sunt clipe de neuitat la care eu sincer am tanjit mult de tot, si uneori incercam sa rememorez clipele frumoase petrecute cu fetita mea cand era mica. Acum incerc sa imi intiparesc in minte toata frumusetea clipelor petrecute acum cu Raducu al meu !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Alina (Anya) felicitari pt cele 2 luni ale Arinei si pt cresterea in greutate! Ma bucur extrem de mult ca ii merge foarte bine si va dorim ca si de acum inainte sa o tineti tot asa!

Si noi am trecut cu brio de pirma luna: 56-57 cm si 4500g . Am recuperat ce pierdusem in maternitate si in total am luat 1450g. Suntem cutate foc si semanam din ce in ce mai mult cu un Sharpei.

Si noi facem baita in fiecare zi si rar mai scapam cate una, asa cand doarme ea prea dusa sau cand ajungem tarziu acasa din plimbari.Baita este alternata: chiuveta cu cadita. La chiuveta este f cooperanta, asa cum a zis si Mychy, darin cadita......e jale...urla ca din gura de sarpe....inchidem geamul ca sa nu ne acuze vecinii ca traumatizam copilul... Cat despre plimbari, avem 1-2 pe zi.Mai mult seara ca ne ajuta tati cu caratul carutului....dimineata doar in week-end....dar de fiecare data stam cate 2-3 ore in parc asa ca se recupereaza.

Lia, super poveste! Plina de personalitate domnita Miruna...

Andra si Mara Teodora(13.07.2007)
"Cere si ti se va da!"
www.flickr.com/photos/9662615@N06/" target="_blank">Mara Teodora
Povestea Marei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Aylin, felicitari pentru minunea ta mica! Sa fiti amandoua sanatoase si sa ne reauzim curand!
Anya, deja doua luni! Crestere frumoasa si usoara si de acum incolo!
Andra
, sa cresteti mari ca voinicii din poveste! Cat despre personalitatea Mirunei... E deocamdata un copil tare dulce, care doarme bine de tot noaptea, care inca nu are probleme cu durerile de burtica dei n-o ridic chiar dupa fiecare alaptat sa scoata afara aerul. Adoarme la san si mi-e mila s-o mai trezesc. Se mai framanta ea la cate un part rebel sau cand vrea sa faca kk, dar in rest e ok. Dorm cand doarme siea si ma mai ajuta foarte mult si sotul meu sa am grija de ea. asa incat, nicio reclamatie de la mine. Cu baitza inca n-avem o rutina foarte bine pusa la punct - de, inca suntem incepatori. O spalam numai in caditza, fiindca asa am mai multa siguranta pe ce fac.

Mami Lia si domnita Miruna Demetra (8 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredana_76 spune:

Buna.Am si eu o intrebare,ca nu mai pot,e normal ca un bebelus de o luna si citeva zile sa doarma 10 min iar sa setrezeasca,iar sa vrea sa manince si sa plinga.Asta ziua,ca noaptea dorme,se trezeste la 3 ore sa manince si atit.De azi dimineata de la 7 numai asa ma tine si asta de vreo saptamina.Inainte dormea profund si nu se trezea ,acum zici ca e iepure.

David Alexandru 16.07.2007

http://community.webshots.com/user/loredana76100

Mergi la inceput