Mamici de iulie-august 2007 (88)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

quote:
Originally posted by liadorian

Buna dimineata si de la noi. Sper sa fie si o zi buna, ca de asta cam ducem lipsa in ultima vreme. De vreo 2-3 zile copilul meu minunat face greva somnului. Refuza efectiv sa adoarma! N-am mai pomenit asa ceva! Noaptea are un program relativ normal - se trezeste pentru papa la 3 ore (mai mult sau mai putin) insa ziua e de groaza. Mananca aproape din ora in ora, dupa fiecare masa abia daca adoarme cate 15 minute apoi tresare brusc, ochii mari si da-i concert. Cred ca vecinii ar fi bucurosi sa ne faca ei bagajele numai sa ne vada mutati de aici. Ne-au trecut prin cap tot soiul de ganduri - inclusiv sa sedam copilul , fiindca lipsa asta de somn o termina. i-e dor de Mirunia mea dulce de saptamana trecuta, care-mi trimitea bezele prin somn si care dormea ca un ingeras! Daca are cineva sugestii de adormit copila - va rooog, nu va abtineti! In afara de leganat, cantat, plimbat si ognorat. Pe astea le-am incercat.

Profit acuma de somnicul ei de noapte ca sa citesc din urma. Poate se mai indura jumatate de ora de mine si mai doarme...

Mami Lia si domnita Miruna Demetra (8 august 2007)

Lia, eu tocmai ce am iesit ieri din grvea asomnului dupa 3 nopti si 4 zile nedormite. Si Mara mea facea la fel, pana alataieri noapte cand pur si simplu a adormit si si-a reintrat in program. Cred ca poate fi vb si de un puseu de crestere sau o reactie la caldura. La noi in casa este destul de cald si se poate sa fie si de la asta. Eu sper ca la tin greva sa nu tina asa mult ca la mine, ca ieri eram putin cam mirata cum de s-a facut joi....adica asa mult a urlat si nu a dormit copilul meu!?!?!? ( totul incepand de duminica noapte). Nu te pot sfatui decat sa ai rabdare ( a mea a cam fost pusa la incercare rau de tot) si sa dea DD ca Mirunica ta sa fie mai cooperanta decat "terorista" mea. Multi si spor la somn Mirunei!

Andra si Mara Teodora(13.07.2007)
"Cere si ti se va da!"
www.flickr.com/photos/9662615@N06/" target="_blank">Mara Teodora
Povestea Marei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paticut spune:

Matei - te felicit puiule.. ai intrecut-o pe mami la calitatea cafelei....excelenta!! sa traiesti ca e binevenita...

vin si eu cu o intrebare ...la voi copilul sughite? pentru ca Miron al meu sughite aproape dupa fiecare masa...si nu-i trece cu una cu doua... mi se rupe sufletul cand il vad in starea asta...
daca aveti vreo indcatie sau sfat si pentru noi.. nu ne ocoliti...

multumesc,

vesti de la fetele nascute ieri Witchy, Afibebe, Stefania?

paticut fericita mamica de baiat voinic si dulce - Miron Petru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamii spune:

matei imi dai si mie o gurita mica mica de cafeluta??

paticut si bebitoiul meu sughite.E normal.Deobicei eu il pun la san sa inghita cateva gurite de lapte sau il ridic pe umar si astept sa se calmeze.Anya zicea ca nu ii deranjeaza pe bebici sughitul.

liadorian nu am trecut prin zile nedormite dar prin kteva ore da!Il mai faceam avionul si se mai calma cred ca il lua ameteala si deaia.Si deobicei cand mai plange il pun pe umar si incep sa alerg prin casa cu el adica alerg....merg mai repejor si asa se potoleste!Acuma nusu daca si la tine va functiona.Sper sa nu mai dureze mult

Pentru scutece ideiii: bebici/Piticlontzi/fotomodele/ingerasi/strumfi/ de iul-aug

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

paticut iti amintesti cand erai si simteai ca bate mingea pe rectul tau? Atunci el sughita - un act reflex prin care isi exerseaza muschii pentru respiratie. O perioada dupa nastere le ramane acest reflex, nu te speria, pune-l la san sau dai bibe si trece destul de repede.

Despre prea-alimentatia bebelushului - nu exista. Ei mai cer si de sete, nu neaparat de foame. Si voua nu vi se intampla dupa ce mancati sa ragaiti si sa simtiti ca se intoarce mancarea? Scuze de detalii, dar asa este. Le mai ramane pe traseu nu e de speriat...Raportati asta la un medic totusi, sa nu fie o problema serioasa (daca se intampla dupa fiecare masa si in cantitati apreciabile....etc)

Matei deja are perioade cand sta treaz mai multisor, intoarce capul dupa zgomot, lumina...Baiat mare dom`le!

Simo de Matei Hisham

Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

quote:
Originally posted by mamii

Pentru scutece ideiii: bebici/Piticlontzi/fotomodele/ingerasi/strumfi/ de iul-aug

Imi place strumfi!

Simo de Matei Hisham

Asa mi l-a daruit Dumnezeu mie pe Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Felicitari mamicilor din ultimele 2 saptamani si multa sanatate bebelushilor.
Nastere usoara gravidutelor.

Lia mie mi-a zis o moasa cand nu pot sa o iau pe Sophie de la san sau cand face scandal si nu vrea sa doarma sa o infasor bine ca pe o sarmalutza (strans dar cu simt de raspundere si sa-i las manutele afara)intr-o paturica, sa-i dau apoi sa pape si adoarme ea....-nu da rezultate intotdeauna metoda asta dar de cele mai multe ori reusesc sa o adorm. La noi nu-i asa de cald asa ca nu-mi fac probleme ca se topeste fata de cald.

Sophie la nastere a avut 3,635 kg, a sacazut pana la 3,340 iar la 2 saptamani si 2 zile a ajuns la 4,05 kg. A facut falcutze si s-a si lungit un pic, ma bucur pt progresele ei dar am sentimentul ca zboara timpul nedrept de iute si nu reusesc sa ma bucur indeajuns de bebelusa mea. In general e cumintica...pe cat poate fi un bebe. Mai avem si nopti si zile mai grele pt mama dar e bine si asa.
Pe mine ma cearta moasele si sotul ca nu dorm cand doarme fata...ce stiu ei....am atatea de facut in casa....

Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Neata frumoaselor,

Si mie-mi trebe o cafea, dar direct in vena, cred. Azi-noapte am avut festival cu ambii pitici, amandoi fac greva somnului.

Da, sughitul e normal si nu-l supara pe bb, e naspa ca uneori il impiedica sa adoarma.

Jeni, ma uit cu drag la semnatura ta ca baietelul tau e nascut de ziua sotului meu . Ce mai faci, te-au mai invadat rudele?

Intrebare: daca bb nu a facut kk de 3 zile trebe sa fac ceva, sa-i dau ceva? Cate zile sa astept pana intervin? Eu stiu ca bb alaptati fac kk neregulat, fie de mai multe ori pe zi, fie la cateva zile, dar cu Victor nu am avut astfel de "pauze". Ce sa fac

Pup fetele,

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by LuciaZ

Buna dimineata la o mica.
Voi nu dormiti din cauza bebeilor, iar nu dorm din cauza caldurilor.
E ceva de groaza. Parca am inceput sa am bufeuri, curg apele pe mine incontinuu. Luna trecuta parca am suportat mai bine caldura.
Aseara am avut contractii si tot asteptand sa le cronometrez,...am adormit. Parca a mai patit cineva pe-aici, nu-i asa?
Acum suntem bine-mersi iar kinderul tocmai mi-a tras un sut.

40+Cristian
Viata e prea frumoasa ca sa pierdem macar o zi fara a ne bucura de ea

Lucia, e greu cu burtica mare pe caldurile astea, dar profita cat poti, macar burtica nu craune de colici sau alte alea .

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mamii

"Ingerasi" NU, va rog eu frumos, imi da fiori negativi !

Strumfi e haios.
Si Bebelushi imi place dar la anul o sa vrem sa-l schimbam ca nu va mai fi de actualitate, o sa avem copii mari nu bblushi .

Ne-am imbracat frumos si plecam pe afara ca avem si noi un pic de soare.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by liadorian

Buna dimineata si de la noi.
Mananca aproape din ora in ora, dupa fiecare masa abia daca adoarme cate 15 minute apoi tresare brusc, ochii mari si da-i concert.Mami Lia si domnita Miruna Demetra (8 august 2007)

Lia, recunosc rutina asta, asa a fost si la noi ieri toata ziua si o parte din noapte. Sfaturi n-am dar sunt solidara cu tine .

Mergi la inceput