Stelute de ian/feb 2007 (48)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RB spune:

PREZENT la apel! Dar noi am fost la un pahar de vorba (si de bere ) cu Lilisor si Alinuk si bineinteles cu bb-lusii aferenti.
La intrebarile Catalinei:
1. Cel mai frumos mi se pare cand ma tine cu manutele de fata, inchide ochii si vrea sa ma pupe ,
2. Nu ma asteptam sa fie asa de mica de inaltime nu are decat 65 de cm la 7 luni (si eu si tati suntem relativ inalti),
3. Aici este o problema.... habar nu am ce voi face. Mie mi-e teama ca voi fi o mamica indulgenta . Am sa trag cu ochiul la ce vor scrie fetele ca deocamdata nu stiu cum sa abordez problema asta.

Raluca si BB AMALIA (22.01.2007)
www.flickr.com/photos/9278662@N06/1012232072/" target="_blank">AMALIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

Eli, sotul tau e curajos de ii plac scufundarile. Suna frumos meseria de scafandru daca ma gandesc ca e vara si sa ma scufund in Marea Neagra. Da` ma ia cu frisoane daca schimb anotimpul si locul ceva ca o garla blina cu broaste. Pe de alta parte meseria de scafandru e f. bine platita aici.
Messa, sunt alergica la morcovi nu pt ca m-a diversificat mama la 4 luni 1/2, ci pt ca am facut practica agricola la aceasta radacinoasa si erau stropiti cu nu-stiu-ce si ii mancam cam nespalati. Cel putin asa mi s-a spus de dr cand m-am pricoptist cu o frumusete de ciuperca.
ralu, sa va traiasca frumusetea de baiat! Ce petrecere ati facut acolo...
Liuda, da' Diana se face din ce in ce mai frumoasa. M-am bucurat mult cand am vazut poza cu noi patru.

Catalina,:
1.Cel mai frumos lucru la bebelina mea e veselia ei molipsitoare. Numa un pic sa o bagi in seama si e cu gurita pana la urechi si cu funduletul sus-jos sa o iei in brate. Si asta e un semn ca e sanatoasa ceea ce primul lucru pe care il cer lui Dumnezeu in rugaciunile mele.

2. Nu ma asteptam sa aiba ochii albastri. De fapt, nici nu m-am gandit vreo clipa la culoarea lor pt ca nici nu o remarcam la oameni pana sa devin mamica.

3. Daca ar face ceva ce stia ca nu are voie as proceda la fel cum fac cu elevii: m-as uita lung la ea, serios, apoi, dupa o pauza psihologica asa mai lunga as intreba-o la ce s-a gandit cand a actionat asa. Acum nu stiu cum va functiona la Eva, dar la scoala a mers si chiar ma amuzam teribil in sinea mea cand ii vedeam pe vinovati ce moace luau.

Ce de chiulangioaice...

Cu olita:
La noi a fost o pura intamplare pt ca eram langa ea si mi-am dat seama ce face. Ieri nu s-a mai repetat figura pt ca a facut afara de 2 ori. Cred ca va trebui sa umblu cu baxul de scutece dupa mine.

Sunt in asentiment cu aventura. Cu rabdare, cred ca multi copii pot fi educati de timpuriu sa renunte la scutece. Sora mea a renuntat sa foloseasca pampers la baietel la 1 an si 3 luni. Atunci nu mai folosea in timpul noptii, asa preventiv, ca pe timpul zilei renuntase mult mai devreme.
Mama imi zice ca eu am inceput sa cer la olita de la 7 luni! Ocazional cica ma mai scapam daca ea nu era pe faza. Si la 2 ani faceam deja la Wc. Asta mi-a zis-o cand ii povesteam ca vreau sa mai achizitionez o olita, din aia gen calut. Momentan am 2, cea din poza si inca una care canta cand face pipi copilul dar are gura mai mare si ii cade funduletul in ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

conchita, mie mi se pare mai complicat sa fac stocul cu mancare in congelator. Asa ca ii gatesc zilnic. La cat mananca ea mi se pare f. usor mai ales ca majoritatea legumelor le am in congelator.

Eu fac parte din categoria mamicilor clasice. Adica nu as pleca nicaieri in concediu fara copil. Daca insa mi-as perimite, as angaja o bona sa ma ajute pt ca mi-ar fi mult mai usor si as fi mai relaxata. Am observat asta ori de cate ori am chemat-o pe maica-mea sa plimbe fata pt ca aveam multa treaba in casa (adica smotruiala). Tot asa m-as intoarce la servici daca ar fi o diferenta mare la bani. Dar pt 3-4 mil in plus pe luna in conditiile in care ne mai ajuta si parintii cu una, alta, nu se merita. Ma gandeam sa reincep munca de la anul, dupa Paste, dar nu sunt inca hotarata. Pe o parte mi-ar parea rau pt fata care e in locul meu pt ca i-as strica continuitatea, adica nu ar fi platita in perioada vacantei de vara. Si sa incep din septembrie cand e balamucul cel mai mare in invatamant iar nu imi surade. Mai bine mai astept cateva luni sa faca fata 2 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

buna seara mamici,

uite si noi pe aici la ore tarzii.

In primul rand scuze ca nu am mai scris de vreo sapt, multumesc tuturor celor care mi-au raspuns cand am cerut sfaturi in leg cu duamna curatenie suspecta de furtisag. btw nici acum nu mi-e clar nimic, maine vine iar, voi fi cu ochii in patru. Nu mi-a dat impresia ca e cu musca pe caciula, dar eu tot nu am incredere.

Mira, nu am apucat sa te felicit, cred ca ai avut o nunta f frumoasa, din poze asa transpare.

romaria, Rihanna arata f bine, nu stiu cat mananca dar nu se vede ca e mofturoasa. Mie imi vine s-o mananc

am mai vazut si alte poze, dar nu-mi vin toate in minte acum!
A! Pe Diana, bine macar ca o recunoasteti de sef ca oricum e. Liuda, in sfarsit am vazut si eu aici pe forum un copil mai "manechin" decat al meu - scuza-mi cinismul, sper ca nu te-ai suparat.

Irina - delfinuta LA MULTI ANI! sa fii sanatoasa sa-ti vezi bebeul mare si frumos.

Adela, ma intristez de cate ori iti citesc mesajele in care iti mai versi oful, ma intristez mai ales pt ca nu stiu cu ce te putem ajuta, dar poate conteaza cate o vorba buna de la noi. Cred ca tie ti-ar prinde cel mai bine sa ai timp rezervat numai pentru tine, ti-ar face extraordinar la psihic, dar nu stiu daca ai cum. Oricum nu ne parasi, suntem prietenele tale, intra de cate ori ai ocazia si spune-ne cum mai esti si ce faceti.

Dianamizi, cred ca si Ligia mananca tot cam cat Thea. 100, 120 - max 150 gr hrana solida. dupa aprecierea mea.
Daca tot suntem la capitolul mancare, sa va zic cum mancam noi.
- dimineata la sculare si seara la culcare cate o masa cu lapte de la tzitzi, dumnezeu cu mila cat o mai fi, dar ceva este sigur dupa cum se agita matza. Daca mai manifesta interes ii mai dau si pe parcursul zilei odata sau de 2 ori maxim, ca mai mult nu e de unde
- 11-12 cereale cu lapte (5-6 lingurite din alea ca de la lapte praf) care neaparat trebuie sa le combin cu un fruct ca altfel nu intra. De obicei mar, dar mai poate fi piersica, para, banana etc. Uneori ii dau mar cu biscuit sau numai fructe cu ceva faina de orez.
-15 legume cu carne sau cu ou (jumatate de galbenus de 2 ori pe sapt). M-am chinuit si eu in fel si chip, cel mai mult ii plac legumele din borcanel, de la Humana. Au mers si nestle, dar hipp e cah. Oul am zis sa-l incerc, poate ii place dar nu eram hotarata sa-i dau consecvent, insa ii place la nebunie. I-l dau pur si simplu faramat in gurita, cu mana i-l introduc, cred ca vrea sa-i simta gustul calumea.
- 19 branza calcica cu un fruct sau iaurt cu cereale. Uneori mai inversez masa de seara cu cea de dimineata.
Si eu am observat ca ii plac alimentele mai pure, mai putin cele supercombinate.

Copilul il culc doar in body sau tricou, cand mi s-a parut mai rece i-am dat si pantaloni scurti. Sosete nu-i pun de mult. E rece doar daca transpira.
Chiar am vazut discutia asta apropos de calciu si transpiratie. Copiilor care transpira li se da calciu pt ca pierd prin transpiratie apa cu saruri, deci inclusiv Ca, nu transpira de la lipsa de Ca. Si eu ma simt cam ciudat daca fac saune prea dese si-mi prinde bine sa iau cate un Ca.
Ligia transpira atat de tare incat vad pe parchet urme de apa pe unde trece ea.

Povestea numelui la noi e de mult. Aveam nume si de baiat si de fata din 2004, de cand am incercat in vitro si speram la 2 gemeni. Vroiam nume romane, amandoi fascinati inca de istoria romei antice. Fireste ca vroiam ceva care sa se pronunte si sa se retina usor, sa fie cat mai rar posibil. I-am pus intr-un final Ligia Elena pt ca de sf Constantin si Elena mi-am facut testul de sarcina - iesit pozitiv.

Vis-a-vis de subiectul deschis de tine, Liuda, cum ca o mama buna sta 2 ani cu copilul.. si eu sunt derutata. Mi-am dorit enorm copilul si as vrea sa stau poate 24 din 24, dar... ar insemna sa nu mai fac nimic altceva, nici chiar ei de mancare sau altceva. Daca ar face la fel si tati atunci cine ar mai castiga bani? Oricum eu dupa 3 sapt m-am dus la facultate, chinuiala cu alaptatul, de multe ori pana ajungeam acasa fata murea de foame si i se dadea deja un biberon cu lapte praf, eu nu stiam ce sa fac, cand sa-i mai dau ca urma din nou alta "scoala". Asadar am profitat din plin vara asta dupa 1 iulie, in vacanta fiind sa stau cat mai mult cu copilul si recunosc ca e f obositor, dar imi si place. Cu somnul noaptea va inteleg.

Fetele!!! Am domnisoara mare! Doarme singura in camera azi a doua noapte si sunt f incantata de reusita. Mai ales de mine ca am decis asa si am reusit sa-mi respect decizia. Am avut ceva emotii intrucat toate camerele sunt cam departe si bb-phone-ul e la sotz in camera. Dar am auzit-o azi dim si totul a fost ok.

Hai sa raspundem si la provocarea duduiei Cata (multumim pt asemenea provocari )
1.Sunt f multe lucruri frumoase in leg cu copilul meu, printre care
- ma topeste cand ma ia in brate si ma saruta pe fatza (imi suge obrajii sau ma linge)
- de asemeni imi vine sa o mananc cand ii e foame si isi ia singura tzitzi - cred ca de-aia am reusit sa-mi pastrez laptele si acum
- are un zambet cuceritor, iar mai nou stramba si din nasuc

2. Nu ma asteptam sa fie un copil atat de linistit, sa nu am nici o problema nici de sanatate, nici de plans aiurea - practic zici ca nu stie sa planga, nu-i sensibila, nu-i alergica la nik, e numai energie

3. Depinde de gravitatea faptului. In principiu atunci cand consider ca e ceva care ar putea pricepe ca nu trebuie sa faca si de ce, stabilim impreuna care va fi pedeapsa. Pedeapsa va trebui sa fie acceptabila, nu de genul bataie sau in genunchi la colt, ceva de genul ca nu are voie la calculator sat tv sau la bunici sau... ceva, iar daca asa am stabilit, pedeapsa se va indeplini negresit.
Asta in teorie, nu stiu cum o sa fac, daca pot.

Oare nu v-am spus deloc evolutia noastra referitor la mers si alte alea? Cred ca am evitat, o sa vedeti de ce.
La 5 luni statea in fundulet, dar mai si cadea, in schimb statea in patru labe si facea gestul acela :)) stiti voi, am multe fuilmulete. Pe la 5 luni jumate statea bine in fund, in 4 labe mergea defectuos, intai cu spatele, apoi se propulsa ca o broasca, mai ales cand avea nevoi urgente - sa ajunga la un obiect interesant care mami nu prea il pune la dispozitie!! Tot cam pe atunci a inceput sa se ridice si in picioare, drept pt care am asezat-o in premergator. Nu stiu daca am facut bine, dar nu mai stiam ce sa ma fac cu ea. Nu o tineam mult, dar mai alternam, mai facea si altceva. De pe la 6 luni gata, nu a mai vrut nici acolo, vrea jos, langa premergator, langa patut, langa leganut, langa canapea. Se joaca mult pe covor, singura sau cu mine, dar uneori o las intr-un loc si in cateva sec e in alt loc, de nenumarate ori am prins-o in ultima clipa, gata sa faca ceva nedorit: cu mainile gata sa si le prinda la un dulap, la un sertar, tragea de fire si putea sa cada tot aparatul respectiv, in bucatarie pe la borcane etc. Acesta e un alt lucru la care nu m-am asteptat. Credeam ca dupa un an e asa, nu si inainte. Deci fara premergator, merge in 4 labe, ajunge unde are nevoie, acolo se ridica, isi ia, se serveste, rezolva problema pana o prinde cineva!

lilisor, ma bucur ca va intalnirati acolo, sper ca va simtiti bine, poate vedem poze. Io nu cred ca mai apuc sa vin, deja vreau sa ma apuc de invatat si nici asa nu am timp.

aventura, eu am patut de lemn, deci are de ce sa se tina cand se ridica. nu stiu cum e cu astea textile.

In weekend am fost in vrancea la parinti, cam obositor pt micuta, ta'su era cu multe pb si nu am plecat la ora stabilita, copilul a mancat la 14,30 de pranz si am plecar abia la 18,00. Nu stiu cum a rezistat, iar acolo lume multa, s-o ia in brate... a plans, nu a mai mancat, apoi cand sa zic ca a adormit - am lasat-o in pat normal, dar de obicei cand adoarme nu mai misca cu orele - tzipete! A cazut din pat. A treia oara, nici nu vreau sa-mi imaginez cum.

Gio, frumoase pozele, sa va fie de bine concediul

Dupa cum vedeti am scris cum mi le-am amintit, pe sarite, sper ca nu o sa vad niste minuni cand voi reciti mesajul

Pupam mamicile si bebicii!

criss de Ligia (26.01.2007)
Aici ne laudam cu pozuci

Cat de mari am crescut

Mergi la inceput

Nu v-am spus ce as face eu daca as avea 48 ore numai pt mine: fitness, sauna, masaj, inot, coafat si alte alea. PLus o carte buuuuuuuna buna ca sa nu obosesc prea tare de atata fitness.
Dar seara la culcare tot as vrea sa particip la portia de zbenguiala si rasete a Ligiei.

Aici ne laudam cu pozuci

Cat de mari am crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Ce ma bucur ca imi raspundeti. Sa nu credeti ca e de gluma. Eu colectionez aceste raspunsuri si le voi pune in mail-ul comun cand strang mai multe, dupa ce mai lansez cateva subiecte. :)

Aventura, distractie placuta la munte! Fetelor, vedeti ca iar vine caldura aia reaua. Aveti grija. Mama ce as pleca si eu dar ma tine un soricel de portofel. :))

Miha, n-am realizat ca esti profesoara. Un pupic de la mine (mama e profa si am cochetat si eu cu ideea).

Criss, sper ca ai realizat ca Liuda vorbea ironic ca mama e aia care sta pan la 2 ani cu cupilu. :) Sa iti traiasca si tie campioana, mama, i-auzi cate face si a ta ...

Acum sa raspunz si eu:

1. imi place cel mai mult la Matei ca e vesel tot timpul si sociabil cu toata lumea; si mai are el o chestie, face ca un greiere asa grrrr grrrr cand vrea sa se alinte. Ma topeste.
2. ma uimeste (pe langa faptul ca este un copil f cuminte si ceas) tot faptul ca e asa vesel - noi de felul nostru nu suntem asa sociabili.
3. ...e, aici e problema mea, poate motivul lansarii acestei intrebari. in familia mea e o istorie indelungata de tipete, certuri etc. ma rog la Dumnezeu sa nu fac la fel cu Matei, sa nu ma enervez imediat si sa tip la el, sper sa nu fiu in discrepanta cu tati, sper sa nu fiu prea indulgenta. ma gandeam ca as strange din dinti, l-as asculta ce a facut, i-as spune ca e rau, de ce e rau, eventual ce impact are asupra altora si a lui, as merge sa reparam impreuna daca e cazul si as administra o pedeapsa de genul time out sau ne-uitat la teveu o zi, sau luat o jucarie preferata o zi, in functie de pozna. dar cum ziceati si voi ... teoria e parfum, practica ne omoara.

Despre olita, si eu zic ca un an si ceva e super. Mai ales ca eu vreau sa il dau pe Matei la cresa la 2 ani asa ca ....

Hai, astept multe multe raspunsuri care mai de care mai destepte pentru ca in primul rand suntem aici sa invatam una de la alta. Eu acu plec la munca, dar diseara voi intra nerabdatoare sa citesc zecile de pagini si sa completez culegerea de ganduri pt stelute.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

neata si de la noi.

in primul rand trebuie sa spun ca am vazut toate pozitzele: diana e o smecherita, serban un dulce, eva are niste ochi der te hipnotizeaza, rhianna o scumpete.

eu inca stau acasa cu emmi dar nu vad lucrul asta ca pe un sacrificiu si am sa merg la munca atunci cand o sa cred ca merita. oicum avand si firma nu stau eu degeaba, nu ma prostesc. si oricum emmi sta si la bunici iar noi ne vedem de treburi, distractii, tc.

la olitza am pus-o si eu ca sa se familiarizeze cu ea. stiu baietel de 1 an care face la olitza de la 8 luni. nu stie sa spuna dar stie sa arate. deci.........se poate.

1. Ce vi se pare cel mai frumos lucru in legatura cu copilul vostru?
faptul ca stie sa ne arate ca ne iubeste desi e un bot de om: pune capul pe umarul nostru 2 secunde, dupa ce o lasam o zi la bunici cand ne vede parca zboara, rade si da din manutze.

2. Care este lucrul la care v-ati asteptat cel mai putin de la copilul vostru?
n ne-am asteptat sa fie asa zbanghie deoarece si eu si tatal ei am fost ff cumintzi la varsta ei.

3. la punctul asta inca mai studiez si analizez.

Mergi la inceput

Da, Cata, am inteles ironia Liudei si ma intrebam in ochii acelor gospodine cum trec: de-a lor sau mama moderna? Ca yo am cam facut toata treaba in ce priveste copila, dar am avut vreo 2, ba chiar 3 ajutoare (tati, mama, matusa) plus femeie la menaj.
Daca e campioana cum zici e de la faptul ca e slabutza - are 71 cm si 7200 gr plus ca are pe cine mosteni asa iute.
Sa-ti traiasca greierasul. Tare dulce trebuie sa fie. pupam Mateiut scump

UIte ca daca am ajuns iar la zi cu mesajele vaz ca sunt tare activa :) Moamaaaaaaaaaaa ce-as mai dormi! M-a trezit puiuta la 8 pt papa si cred ca mai trag o repriza, dar vine imediat madam curatenie

Aici ne laudam cu pozuci

Cat de mari am crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu74 spune:

Buna dimineata!!!!!

Va multumim ca ne-ati vazut pozele

Sa raspund si eu la intrebari:
1.cel mai frumos lucru legat de copilul nostru
De fiecare data cand ma vede ii stralucesc ochii si intinde manutele spre mine, iar cand il iau in brate ma strange atat de tare ca uneori ma gandesc "da, asta e intr-adevar dragoste neconditionata" si mi se umezesc ochii de fericire.
2.care este lucrul la care v-ati asteptat mai putin de la copil
sa vrea sa stea mai mult in picioare decat in fund inca de la 6luni
3.uufffff, ramane de vazut, voi incerca sa vorbesc cu el, explicandu-i de ce trebuie sa faca, sa nu acel lucru, sa vin cu argumente pro si contra. Eu inca de acum incerc sa ii explic, stau pur si simplu de vorba cu el fata in fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianamizzi spune:

neata fetele!

CONCHITA - iti zic eu cum masor :) eu iau borcanele de fructe. si sunt de doua feluri. de 80 grame si de 120 g. si asa. pun mancarea in astea. am strans mai multe si acum pun in ele la congelator. si cand ies pe afara tot intr-unul din asta pun ca sunt mici si se pastreaza bine inchise in gentuta. si eu am vazut ca e mai bine de congelat. in primul rand pentru ca nu se face asa miros si abur in casa. pe mine ma termina vremea asta de afara, asa mare umiditate si sa dau drumul la aragaz e nebunie. deci de saptamana trecuta am trecut si eu la metoda asta. am facut o craticioara de fasole verde cu vitel si i-am dat aceeasi chestie oata saptamana. azi fac pui cu spanac. si eu pun la un borcanel din asta mic de 80 g o lingurita de cereale DAR nu la inceput. la congelat bag asa fara cereale si astea le adaug inainte de masa sa fie proaspat. si e bine asa.

CATALINA- bune intrebari. raspund mai incolo oleaca acum sunt pe graba. vine nenea cu buteliile si tre sa cumpar si eu 2. ca noi aici nu avem tevi de gaze :) avem buteila in balcon. si cuptor electric.

fetelor... cica sa cumpar si eu mere... de la doamna uniune... bai am draci ca nu mai sunt frcute in lumea asta decat din alea umflate cu pompa care arata toate la fel . da de...sa incerc si eu sa dau frcute la copil... si iau 3 mere pentru 1 euro. 3 mere!! cumparaturi degeaba ca oricum nu i-a placut fetei mar asa simplu. pe celelalte 2 le-am copt si asa a mancat ieri oleaca. asa ca am hotarat...nu mai cumpar deloc si iau direct la borcanele. e mai convenabil, thea mananca , se gasesc in combinatii si chiar sunt mai bune la pret. am luat mar cu prune, mar cu afine. asa da sunt bune. am gasit la o firma "fara nume" fara adaos de zahar si alte cacaturi ca astea cu renume au toate si alte nebunii in ele...
am vazut si eu in romania preturile la borcanele ...exagerat peste masura... nu mi-a venit sa cred. plus ca euro a scazut si acum vine si mai mult. nebuni ce sa zic...

mai a disparut LILI...

Mergi la inceput