Stelute de ian/feb 2007 (48)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

conchita, romanii sunt grasi de la PAINE si CARTOF, mancate cu multe grasimi, recte PORCSHOR, in cantitati industriale. Pai nu stii ce patesti cand esti in vizita la romān? Ti se pune masa!!! Cat despre fast-food... pai fast-foodul e introdus dupa revolutie, cam in perioada in care au inceput sa se rotunjeasca romanii. Ca grashi nu prea erau inainte de revolutie, acum, dupa douaj' de ani, incep sa fie. Plus ca n-au bani de mancare buna si mananca ce spuneam mai sus - paine multa, cartofi multi, porc sa tzina de foame, mezeluri ieftine care sunt facute cu 90% grasime si restu' chimicale... ehei, ia uite cate cauze de ingrasare are romanu'

Miha, alergie la... morcov???

adela, si a mea e palida, dar seamana cu mine, asa ca la ce bun sa ma stresez? Imi facea mama analize o data pe luna, de ajunsesem sa ma proptesc cu mainile si picioarele in tocul usii ca sa nu ma duca la intzepat si... ce a rezolvat? Analizele erau constant bune si eu constant palida. Ata ete, pielea transparenta si cearcanele cat casa fara sa fie vreo boala ascunsa pe undeva se pare ca sunt de prin genele bunicului. Nasol ca trebe repetat vaccinul

Liuda, da' tu expresia magica "ia mai pupa-ma-n..." n-o stii? La mine e reflex... Cui nu-i place cum imi cresc gupilu' sa-si tina neplacerea pentru sine, ca altfel ii ump0lu frigideru' de carne sa aiba de acum pana la anu'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianamizzi spune:

hei ce fac fetele? cum a fost in weekend? noi am stat plecati. ieri toata ziua sub umbrela, vreme frumoasa, copil cuminte, totul ok.

v-am vazut pozele fetelor. MIHACARM - ia uite fetita pe olita, ce scumpa e...ii sta tare frumos toata in roz :)
RALU- foarte frumos la baita cu atatea petale... noi n-am stiu de baia asta de dupa botez...
LIUDA- uau da ce smecherie de masinuta are domnisoara diana, n-are treaba :) eu pentru jucarii i-am luat si la a mea ca eram intr-un magazin si a inceput sa se zbata sa o pun intr-un premergator expus acolo. am pus-o si cand a inceput nene sa dea de toate zanganitorile ....am vazut in sfarsit o noua modalitate de a o tine ocupata :). hehe si in poza cu tati se vede clar...cine e sefu... cine are telecomanda

asa... ia ziceti fetelor cat mananca copiii astia ai vostri? mai cand aud de cantitati de 200 de grame, 250... ma crucesc... a mea nu cred ca ajunge sa manance vreodata atata la o masa. da nu toti mananca la fel nu... thea e ok acum. dar am inceput de cateva zile sa ii dau ceva si dimineata si asa e mai bine, si-a schimbat programul. ma gandesc ca daca tot mananca putin macar ii dau de mai multe ori pe zi. asa e ok, vrea.
sa va zic ...inainte programul intr-o zi era cam asa:
trezirea 7 + laptic
10 - fructe - vreo 100 - 120 grame
12 , 12:30 somn de dupa amiaza de 3 ore . pentru ca nu ii era foame de mancare vroia doar lapte. deci la ora 12 lapte
dupa trezire - masa de pranz: legume , carne si iaurt . 2 guri mancare, una de iaurt...
dupa alte 3 ore niste cereale- vreo 80 de grame
apoi la culcare lapte , pe la9 asa...

acum am schimbat:
7 (7.30 ) trezirea . nu ma mai duc imediat la ea, o las acolo si se joaca si zice ea cand s-a plictisit si vrea sa ma dcu la ea. deci nu-i mai dau laptele imediat.
8 si ceva- lapte
vreo 9 - ceva de papat intre : fruct, iaurt cu mar copt (azi mai nou) vreo 60 grame
12 - masa de pranz - legume si carne: spanac cu pui si orez, fasole verde cu vitel si 4 cereale. plus iaurt. eee acum vad ca chiar ii e foame la masa asta si mananca in fiecare zi mai bine. azi vreo 100 g papa si vreo 50 iaurt
13 - lapte si somn de 3 ore
in jur de 4 jumate - fructe (fara laptic) de baut apa
7 jumate - mai intai lapte si apoi vreo 80 grame cereale
la culcare 9 jumate - lapte.

nu ca ar fi intrebat careva dar asa ... sa zic si eu , ca sa vedeti si la altul cum e. eu ma bucur ca in sfarsit ne-am mai reglat cu orele, cu mesele. noapta se mai scoala pe la 1 jumate, parca are ceas in ea domne... si nu sa zici ca suge 3 guri de lapte si adoarme...chiar bea ca sparta deci ma gandesc ca are nevoie de masa aia... in timp , speram se regleaza si problema asta... apoi pe la 4 jumate iar. orele astea le are de multa vreme, asa la fix , nici nu ma mai uit la ceas.

va pup. hai o zi frumoasa tuturor! voi ce mai faceti, ce mai ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

Eli - mersi pentru ajutor cu pozele, dar de ce zice lumea - sincer nu ma stresez eu chiar rau de tot, pentru ca sa ma schimb nu pot! Eu sant depresiva in casa, eu dupa o sambata si duminica in casa devin ca leul in cusca, nu am rabdare, ma inervez usor... de ce sa stau eu in halul asta in casa langa copil? bine nu mai argumentez - eu oricum fac cum vreau, cum consider, ca daca muncesc - tot pentru copil o fac si lipsesc 5 ore din 24! in rest sant cu copil... mai mult ma deranjeaza persoanele care o zic! Ca nu cred ca sant cele mai in masura! Lili cred ca povestea despre una cu tetine comandate special in Italia sau nu stiu unde... ep asta e cam la fel si ciorapii si basmaluta si bady-urile de la magazine de firma, ca doar copilul ei e de aur! bani bagati in cur. Doar ea e mama buna (ca sta cu tzatza de 2 luni pe post de suzeta ca asa a invatat copilu cam 18 ore din 24!!! prin asta cred ca clasifica ea mamele... in bune si rele.
mama si eu sant disperata cu somnul... poti sa ma tii toata noaptea dar dimineata eu trebuie sa dorm... exact cand se trezeste codosca mea cu noaptea in cap!

bei ajung sa mai cumpar cate un set de telecomenzi la fiecare tv din casa ca e de rau... nu mai pot sa mut si eu programul din cauza ca telecomenzile sant mereu baloase in mainele Dianei...

hai fetele va pup si plec acasa sa-mi fac datoria de mama, ca aici am terminat tot !!!
pupici si sa fi-ti cumintele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romaria spune:

Frumoasa printeza Diana.
Am testat si noi olitza dar fara succes, insistam :))
Fetele va lasati bebeii la televizor, cand ar trebui sa-i lasam????
Pupicei,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Dianamizzi, io nu pot sa-ti raspund in grame - chiar nu stiu cum reusesc sa masoare fetele in grame. :-)) eu masor in lingurite, linguri si-n jumatati de castronel. :-)) Sonia a ajuns azi la juma de castronel si ar mai fi vrut, dar am preferat s-o alaptez decat sa-i bag a doua portie. Sonia are mancare solida numai la o masa, cea de dimineata. azi am avut ultima zi de pere (plus lapte, plus cereale), maine incepem cu dovleac sau ma rog, cum s-o traduce butternut/acorn squash. voi in ce recipiente pastrati mancarea la frigi/congelator? eu nu am gasit nimic pe piata eficient care sa-mi permita sa pastrez portii masurate, cred ca o sa inventez eu un sistem, ca nu mai merge. acum folosesc tavita pentru cuburile de gheata.

Liuda, si io merg la job si ma simt nu o mama buna, ci una excelenta, supercalifragilistica, extraordinara, ca mine mai rar. :-))) lasa gura lumii sa toace, ce-ti pasa?? idem Eli.

Messa, eram grasi si inainte de fast-food, dar pe vremea aia nu se faceau statistici. :-))

Ralu, ai o scumpete de Serbanel, sa va traiasca. mai ce baie de trandafiri i-ati facut. :-)

btw de surprize, io azi am aflat intamplator ce mi-a pregatit tati pentru sambata - un uichend pentru toti trei la un hotel cu plaja privata, doar iesi din camera si faci baie in ocean, daaaar cu o zi de spa inclusa pentru mine. adevaru e ca aveam nevoie de o iesire... ma duc sa iau galetuse si lopatele pentru Sonia acuma. :-))

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

p.s. Liuda, acum am vazut pozicile Dianei, e frumoasa foc, sa va traiasca! mai, sa nu te superi ca iti zic, da' scoate pozele cu ea nud, sunt tot felul de tembeli pe internet, mai bine nu risti.

Din chaos, Doamne, am aparut/ Si m-as īntoarce-n chaos...
Rugati-va pentru Diana, Sonia si Darius * Alaptatul Help-Line * Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Va pup stimatelor. Am venit si io de la munca si de afara si astept sa cad lata. Vaz ca activitate cam slaba aici, m-am delectat cu pozele duduiei Diana care este o FRUMOASA. Mama, Liuda, si cu nasul ala in vant ... o sa faca ravagii.

Eli, eu zic nu ca esti o mama denaturata ci ca esti foarte desteapta. Cu ce ii foloseai copilului tau daca erai fleasca? Adica asa cum am fost eu in primele 2,3 saptamani dupa nastere? Din dorinta absolut imbecila de a face eu tot, desi erau langa mine si mama si sotul si o gramada stateau pe tusa doar sa zic ca ma nevoie de ceva, eu le-am dat la toti cu flit si m-am agitat eu, n-am dormit zile intregi pana cand am dat in depresie. Asa cum zici si tu, mai ales ca mergi si la munca, eu daca nu dorm noaptea ca lumea, sunt varza cu carne. E naspa de tot. Ma iau depresii, nervi, paranervi etc. Si nu dau nici randament. A stiut El Dumnezeu de ce a lasat odihna, vorba Conchitei suntem super mame si daca am sta cu ochii beliti la copil 100% din timp nu ar insemna ca suntem mai bune.
Hai ca m-am intins ... prinzi ideea oricum.

Si eu l-am incercat pe Matei la olita. S-a dat pe spate si noroc ca nu era plina ca altfel aveam surprize surprize ... pe covor.

Buuuuun, deci mai fetelor cucuietelor, ia poftiti voi la inca un apel si spuneti va rog, raspunsul la 3 intrebari (optional la una dintre ele sau toate trei, cine raspunde la toate trei primeste o inimioara roz):

1. Ce vi se pare cel mai frumos lucru in legatura cu copilul vostru?
2. Care este lucrul la care v-ati asteptat cel mai putin de la copilul vostru?
3. Situatie: copilul vostru de 5 ani a facut o prostie mare, ceva ce i-ati spus in repetate randuri sa nu faca. Vine si va zice. Cum reactionati in asa fel incat sa se simta si pedepsit dar si sa il incurajati ca data viitoare cand face o prostie sa vina sa va spuna si sa nu ascunda?

Contam pe raspunsuri interesante din care sa avem a invata si sunt invitate la raspuns, condimentat cu detalii despre bebeii din dotare, si urmatoarele demoazele, absente in ultima vreme (scris cu litere mari pt ca strig catalogul):

FLAVIA, HARICLEEA, CRISTIANA, MARYBELL (ce face scumpicul tau??), CRISOTEXA, CLEOPICIU, ALYDUMY, DELFINUTA (venirati mama din vacanta sau tot va petreceti) , BABIRUSA, PUIUT85J, SALINA, MARIA-IRINA (ce iti mai face odorul?), CRYSS, ANNE-ISPAS (ia zi, micuta scumpa mai vomita sau e mai bine acum?), MAMESCU, BIADAMIN, RAMONAA, KATERYNA (ia treci doamna la prezenta zilnica), A.ALINA, ALINUK (pe unde umbli stimato, tot la mare? te distrezi cu madama Lilisor si o corupi sa nu mai intre nici ea, da? bineeee) , BITS, LAURA_IONESCU (Laura, ce e cu tine, chiar nu ai mai intrat de mult), ANIS (ce iti fac fetele? sper ca sunt sanatoase), IVONA (ce mai face frumusheata ta cu picioarele in doua emisfere?), CORAHOPE (cum te mai simti?), MONU (ce iti fac copilutii?), DACONST (revenisi stimato acasa? sau tot prin romanica esti?), ROANDRE (mai ai cateva minutele si de noi? ), RB, MARYELA (ce mai faci, ce mai zici?), TREBITZA, BRIG-ADRIA, IOANAN (ti-ai reparat tastatura? hai mai vino si pe aici), CRISS68, LAURA-POPPY (ce faci doamna, ne-ai parasit?), PAKO, CRISTIA, OANA-BUCUR, MARIA72, ANA-ALX, AISKA, JORDASH, ALBINUTZZA, MEDITERANA, LEVI (ce iti fac copilutii?), SHINE (stimato, unde fugishi?), MONIKK, PITILACHE, BIRIBU, WANNAJO, MCBEAL, NADIUTAPM (Nadiaaaaaa, ce e cu tine?), AMAYA, MEGBENG, TONYLEXA, MICIURIN, MIRANDOLINA (doamna, matale te facushi doamna si acu nu ne mai bagi in seama? ia treci la apel), TZUCHI, DINZO, HELENUTZA23 (stimato, poftiti de mai bagati mesaje ceva), RMARCE, BELLE-VUE, HERMANADELA, FURNICUSA, MARIANA-1976

De am omis pe cineva pe care trebuia sa il mentionez, sa imi fie cu scuze, ma uit printre masele. Ati vrut mesaj, na ca v-am dat io mesaj. Ia, hai poftiti la concurs, cele mai interesante raspunsuri la intrebari vor fi premiate ... vedem noi cum.

Va pup pe portofel (si sper ca e plin)

Mergi la inceput

Sa raspundem Catalinei:

1. Imi place tare mult cand rade si intinde manutele la mine si zice me-me ma-ma..ma topesc.
2. Nu m-am asteptat sa nu manance sincer ca io sunt fff mancacioasa :)))si mai ales ca incepuse tare bine sa pape.
3. M-am gandit ca atunci cand greseste sa o pun "ca pedeapsa" (time out) 2 minute sa stea pe un scaunel mic sau vad eu unde, sa-i spun ca nu e bine ce face si sa nu mai faca...sper sa-mi mai spuna si urmatoarea data.:)))

Pupicei,

Mergi la inceput

La punctul 3 cred ca-i numai teorie la mine, dupa cum o vad acum - daca nu obtine ce vrea se arcuieste pe spate si plange ...vai de capul meu .
Hai ca am devenit activa ...de doarme fata in sfarsit.
Pupice,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aventura spune:

Seara buna...sau mai bine spus noapte buna.. iaca si io pe-aci in sfarsit reusesc sa raspund..

Noi maine plecam la munte pana la sfarsitul saptamanii si am avut de impachetat juma de casa

Lili, sar'mana mult! Insa soacra-mea s-a apucat de confectionat manere colorate, se pricepe destul de bine la orice tine de croit, cusut etc. Daca nu iese iti spun eu!

Mey fetelor, stiu ca in carti recente scrie ca trebuie invatati la olita numai in jur de 2 ani..dar nu sunt de acord deloc cu asta!
Pai eu la un an si 5 luni ma dadeam jos din patut si faceam pipi la olita noaptea! Pe bune! Eu cred f. mult in capacitatea copilasilor de a invata si se adapta de mici! Pai si ce facem, ii tinem in pampersi pana la 5 ani? Pai si cand nu erau pampersii?
Eu am de gand la 7-8 luni deja sa incep antrenamentul

Ralu, pup Serban dulce, seamana cu tine leit fetitza!

Liuda, Eli, ati punctat exact ce gandesc shi io! Io gandesc asa, ca nu as vrea sa-mi spuna mama mea ca ea timp de X ani s-a sacrificat pentru mine, nu a mai avut viata sau s-a rupt complet de job, prieteni etc.! Desigur nu trebuie cazut nici in extrema cealalta! Gasirea echilibrului este cheia.

Cata:

1. Ce vi se pare cel mai frumos lucru in legatura cu copilul vostru?
Ca este foarte curios si avid tot timpul sa descopere lucruri noi si ca seamana cu sotul meu

2. Care este lucrul la care v-ati asteptat cel mai putin de la copilul vostru?
Sa ma mosteneasca pe mine cu polipii!! Toata ziua e fornait..

3. Situatie: copilul vostru de 5 ani a facut o prostie mare, ceva ce i-ati spus in repetate randuri sa nu faca. Vine si va zice. Cum reactionati in asa fel incat sa se simta si pedepsit dar si sa il incurajati ca data viitoare cand face o prostie sa vina sa va spuna si sa nu ascunda?
In primul rand nu il pedepsesc..Daca il pedepsesc nu va mai veni a 2-a oara sa-mi spuna. Cred ca l-as lauda ca a venit si mi-a spus. Si i-as spune ce s-ar fi putut intampla negativ daca nu ar fi venit la mine. Apoi as discuta cu el ca si cu un om mare despre ceea ce a facut, explicandu-i de ce nu este bine. Tre sa fii mai precisa cu "nazbatia" ca sa vaz .
(Tre sa si aplic ca in teorie suna bine, sa vedem..)

Fetelor, va pup, scriu cand ma intorc - saptamana viitoare.

Pupici,

Mergi la inceput