Actul de donatie poate fii atacat?
o intrebare asemanatoare am si eu...
Bunica mea...a donat apartamentul la biserica armeneasca...desi eu sunt singurul mostenitor...nu am stiut pina acum , dupa ce ea a decedat. cum pot ataca actul de donatie? ea a declarat ca nu mai are nici-un mostenitor! actul s-a facut in prezentza unui notar din cite am inteles si al unui medic pshihiatru ( probabil sa nu o ia razna). ce sfaturi imi dati...eu intentionez sa merg la judecata...dar vreau sa stiu ce sanse am...daca se merita sa umblu prin tribunal. multumesc mult si astept raspunsurile voastre
Raspunsuri
marius spune:
Da poti.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa
cornelushu spune:
Aveti idee cum? Ce imi trebuie in mod special...actele casei nu le am...pentru ca biserica a sigilat tot...in schimb am acte doveditoare ca sunt unic mostenitor...multumesc mult.
dicirstea spune:
Apeleaza la un avocat. Frumos e asa: daca e specificat undeva in act ca nu exista mostenitori si nu e asa - actul devine nul, pentru ca e gresit; depinde ce fel de mostenitor esti, daca esti de frate sau de copil ( adica gradul de mostenitor) pentru ca exista o rezerva succesorala pentru copii. Daca ar fi pastrat-o, adica sa iti lase 1/90 ( glumesc) sau cat revenea legal cota, nu mai puteai contesta donatia. Un act facut pe baza unei greseli, in mod normal, devine nul. Dar cel mai bine e sa iei legatutra cu un avocat bun, ptr ca sunt convinsa ca biserica are deja vreo 2-3.
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">http://www.helpsonia.com/povestea-sonieiAjutati-o pe Sonia !/url]
marius spune:
Poti sa ataci actul de donatie deoarece la momentul intocmirii in mod sigur s-a declarat pe proprie raspundere ca nu exista persoane care sa aiba drept la acea proprietate ceea ce nu este adevarat, in consecinta actul devine nul. Mai mult decat atat fiind vorba de bunica din cate am inteles e greu de crezut (dar nu imposibil) sa fie singura proprietara a acelui imobil. Probabil detinea in folosinta si avea cota parte din el. Actele specifica starea de fapt a proprietatii ante donatie. Oricum chiar si daca in virtutea situatiei ar fi fost unic proprietar tot se pune in discutie dreptul la succesiune.
Consultati un avocat sau chiar si un notar.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa
cornelushu spune:
Da multumesc mult pentru sfaturi,bunica este unic proprietar, singurul copil pe care il avea ( tatal meu) a decedat iar eu frati nu mai am! Unde pot gasi actul de donatie sau o copie? este inregistrat undeva? biserica a venit si a schimbat yalele si a pus sigiliu pe usa. Cit a fost bunica in viata nu am reusit sa vad actele, stiti cum sunt batrinii le este frice de orice. O sa consult un avocat, dar si sfaturile voastre mi-au fost de folos. multumec mult
marci spune:
Te-ai gandit si la varianta de a respecta dorinta bunicii tale?
Legea poate ca ti-ar da dreptate, dar crezi ca este moral?
Ai avut relatii bune cu bunica ta?
Yannia spune:
Dar esti sigura ca e donatie si nu e vanzare-cumparare? S-ar schimba radical datele problemei...
dicirstea spune:
Exact!! Daca e v/c? Orice ar fi, se verifica la camera notarilor.
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">http://www.helpsonia.com/povestea-sonieiAjutati-o pe Sonia !/url]
Victoria spune:
quote:
Originally posted by marci
Te-ai gandit si la varianta de a respecta dorinta bunicii tale?
Legea poate ca ti-ar da dreptate, dar crezi ca este moral?
Exact asta ma intrebam si eu...Pana la urma, este vointa ei, a lasat casa cui dorea ea...Mai bine te-ai intreba de ce nu ti-a lasat-o tie...E munca ei...nu are dreptul sa faca ce vrea cu ea?
V
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu
Victoria spune:
quote:
Initial creeata de cornelushu
actul s-a facut in prezentza unui notar din cite am inteles si al unui medic pshihiatru ( probabil sa nu o ia razna).
din care rezulta ca nu ai prea mult respect pentru ea...da casa o vrei!
da, in cazul persoanelor in varsta, asa se procedeaza, ca in eventualitatea unei contestatii sa nu se poata spune ca nu era in deplinatatea facultatilor mintale.
In curand, de cate ori am sa deschid gura in public, nici pe mine n-o sa pot sa ma mai cred. Gabriel Liiceanu