In impas
Am avut un asociat. Prieten, prieten de familie. S-a stricat caruta, omul si-a schimbat prioritatile, a devenit avocat. Am discutat diferite modalitati de cesiune, el dorea sa iasa. In final, in lipsa mea (eram plecat din tara), a luat de la cabinet aparatura, in valoare de cat a considerat el (singur) ca merita, dupa aportul de capital si munca depusa.
Cand am venit, mi-a fixat o suma, pe care am platit-o, pentru ca sa nu ingrop afacerea din care eu inca traiam. Evident, dupa aceea relatiile s-au stins de la sine, chiar daca ne-am mai intalnit si ne-am comportat civilizat, fara a aminti nimic din trecut.
...si vine momentul in care o cunostiinta comuna, un fost coleg de breasla, care mie mi-a facut mult bine trimitandu-mi toti clientii lui atunci cand si-a inchis afacerea, mi-a dat telefon sa-mi ceara numarul fostului asociat. Mi-a spus ca are o afacere babana si l-ar dori pe dl. avoct in postura de ...asociat. I-am dat numarul de telefon, fara a cere detalii suplimentare.
Acum ma macina o problema (ca de, nu am destule la care sa ma gandesc...): n-ar fi trebuit sa amintesc unui om care m-a ajutat de problemele create de cel cu care vrea sa faca o afacere? E corect sa tac?
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
Raspunsuri
maru spune:
eu zic sa nu taci, daca cel ce ti-a cerut nr de telefon ti-a facut bine
eu l-as suna si l-as invita la o cafea, bere, marog, undeva pe teritoriu neutru si i-as spune cum s-a stricat relatia dintre tine si fostul asociat.
sa stie, chiar daca va afla si de la celalalt, macar va avea ambele parti ale povestii
Doamne'ajuta!
monica-elizabet spune:
si eu zic sa-i spui ce ai patit...mergi pe zicala
ce tie nu-ti place altuia nu-i face
apoi este treaba lui ce decizie o sa ia
numai bine
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
madau spune:
am fost si eu in exact aceeasi pozitie ca si tine, asociata noastra ne-a facut ceva belele, apoi a plecat bine mersi...eu am ales sa-i spun celui care dorea sa lucreze cu ea, ce fel de om este
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567608176/" target="_blank">Antalya 2007
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
zepellina spune:
Si eu cred ca poti sa ii spui si sunt sigura ca gasesti modalitatea, tonul.Uite ce mi s-a intamplat mie....apoi decizia este a lui...
bafta!!!
carla28 spune:
sunt de parere sa ii spui, iar daca nu vrei sa ii spui direct, invita-l undeva la o cafea si din una in alta adu vorba si de fostul tau asociat si de modul in care a procedat in momentul retragerii din afacere.
carla
daniela_b spune:
Rufus,
Am trecut printr-o situatie trasa parca la indigo cu asta descrisa de tine.
Eu am ales sa-l atentionez pe cel ce dorea sa faca afaceri cu fostul meu asociat si foarte RAU am facut. De fapt, dupa aceea am realizat cit de simplu mi-a fost sa gresesc, crezind ca daca esti cinstit si onorabil, cel caruia ii faci un bine iti va fi macar un pic recunoscator ca l-ai atentionat.
Mult mai bine ieseam daca taceam (filosof ramineam).
Asa am cazut rau si in fata fostului asociat (care a dezgropat securea razboiului si mi-a facut zile fripte cu amenintari si blesteme) si in fata prietenului atentionat ( care a ramas cu impresia ca sint invidioasa pe asocierea lor si ca am vrut de fapt sa-i pun bete in roate, impiedicindu-i sa lege o super-babana afacere de succes).
Cum eu actionez dupa principiul bine faci, bine gasesti, am zis ca asa e bine sa procedez dar nu a fost bine deloc ( din pacate eu ma si consum ingrozitor cind cineva ma acuza pe nedrept).
Poate ca diferenta dintre cele doua cazuri ar fi ca eu am un fel de-a fi care lasa de inteles ca sint usor controlabila si cind nu-mi convine ceva tac si inghit sperind ca o sa treaca daca sint intelegatoare asa ca fostul meu asociat a fost necinstit cu mine fiindca eu i-am permis sa fie necinstit (da' necinstit nu jucarie!), pina cind nu ne-am mai putut intelege.
Prietenul caruia i-am spus despre asta a gasit ca e nevoie sa verifice ce i-am spus, l-a intrebat pe fostul asociat daca este adevarat iar asta i-a raspuns ca unele lucruri sint adevarate, altele sint minciuni dar ca oricum TOTUL este din cauza mea care eram o lacoma, o materialista, o individa care calca pe cadavre si care nu m-as da in laturi de la a denigra oamenii, inclusiv pe el care este un ingeras neprihanit obligat sa se comporte oribil fiindca era chestiune de autoaparare.
A fost foarte convingator dupa cum s-a vazut fiindca prietenul asta al nostru m-a sunat si mi-a spus ca nu s-a asteptat sa fiu atit de invidioasa pe afacerea lor incit sa-l umplu de mizerii pe fostul asociat.
Pina in ziua de azi imi pare rau ca m-am bagat fiindca trebuia sa ma duca mintea ca unii oameni se inteleg altfel, altii altfel.
Poate ca ei comunica altcumva ( intr-adevar afacerea lor exista si astazi doar succesul promis se mai lasa inca asteptat insa nici nu pot eu sti ce si cum s-au inteles ei, daca totul e doar la suprafata sau daca nu cumva urmeaza sa se desparta, lucrurile sint inca proaspete).
Partea pozitiva (caci exista si asa ceva...e ca astfel am mai "pierdut" un "prieten" -de familie- incapabil sa patrunda in profunzime in felul nostru de a fi si suficient de slab incit sa se lase dus de nas).
Cele scrise mai sus nu vor sa fie un sfat ( evident ...sint oameni si oameni...) ci prezentarea unei alternative, un alt fel de-a vedea lucrurile.
Poate tu esti mai convingator decit am fost eu, poate ai argumente mai puternice (sau chiar dovezi).
www.helpsonia.com
monica-elizabet spune:
daniela, imi pare rau de situatia in care ai fost pusa, insa eu cred ca mai devreme sau mai tarziu "prietenul" atentionat chiar daca nu o sa vina scuze sau sa-ti dea dreptate, are sa o pateasca si poate macar in gandul lui o sa sa zica "daca o ascultam"
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
ellej spune:
Hm... depinde. Noi am luat o tzeapa de la un prieten (asa zis prieten, evident, care nu ne-a mai dat o suma mare inapoi). Un alt prieten a ales sa-i imprumute si el bani, desi noi ii spusesem ce ni se intamplase. Ulterior a luat si el tzeapa. Dar macar noi suntem cu constiinta impacata ca l-am atentionat, desi a ales si el gresit, cum facum si noi candva.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.