In impas
Raspunsuri - Pagina 2
cami30 spune:
Daca ti-ai luat pe romaneste tzeapa de la asociat si cel care ti-a cerut numarul de telefon iti este un bun prieten atunci poti sa-l atentionezi delicat.
Daca insa despartirea s-a facut din motive banale, ca el n-a mai vrut in firma atunci nu inteleg cu ce a gresit?
cami
Rufus spune:
quote:
Originally posted by cami30
Daca ti-ai luat pe romaneste tzeapa de la asociat si cel care ti-a cerut numarul de telefon iti este un bun prieten atunci poti sa-l atentionezi delicat.
Daca insa despartirea s-a facut din motive banale, ca el n-a mai vrut in firma atunci nu inteleg cu ce a gresit?
cami
A gresit pentru ca eu nu consider ca suma pe care i-am dat-o a fost corecta, iar el si-a insusit-o prin forta, fara nici o discutie, stiind sigur ca eu nu-mi permit sa stau fara aparate pana cand justitia ne lamureste (stie ca a fost furt, este avocat...dar mai stie si cat dureaza procesele). Altfel, nu gasesc anormal sa se retraga dintr-o afacere in care nu se mai regaseste, mai ales ca a fost prezent in primele luni, pana si-a luat licenta...
A fost marlan, nu a acceptat nici o negociere, pentru ca asa a considerat el.
daniela, exact de aia ma tem si eu; avem cunostiinte comune care pot auzi doar varianta lui, noi acuzatii nu-mi convin, mai ales ca este coleg un un alt prieten caruia precis i se va plange de "noile mele incercari de denigrare".
Acuma zic ca pun mana pe telefon sa-l sun pe cel ce mi-a facut bine (cu care nu suntem, totusi, prieteni, mai mult amici), acum ma razgandesc si spun ca fiecare are dreptul la o noua sansa;
Offf...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
diana2004 spune:
Rufus ,persoana care ti-a cerut nr de tel nu ti-a cerut si referinte desi stia ca ati fost asociati .
Poate e mai bine sa te limitezi la ce ti-a cerut amicul tau si gata .Si eu am mai facut bine din proprie initiava si gestul meu a fost interpretat gresit .
cami30 spune:
Rufus daca esti suta la suta convins ca dreptatea e de partea ta, ca ai incercat sa discuti ulterior cu fostul asociat despre "furt" si ca nu ai ajuns la nici un consens, atunci poate ca e bine sa-l avertizezi pe amic.
Totusi, suna a mica razbunare sa o faci acum si nu la momentul la care ti-a cerut numarul de telefon...
Poate intalnindu-ti amicul sa "arunci" in treacat povestea cu "furtul" si cu cat de greu ti-a fost dupa ce asociatul te-a lasat fara aparatura...
cami
MissParker spune:
Eu personal i-as povesti ce mi s-a intamplat mie. As spune adevarul. Ce face tipul dupa aceea e treaba lui. Cand spui adevarul trebuie sa-ti asumi si raspunderea pentru ce spui, dar si riscul ca multora nu le va place acel adevar. Asta ii defineste pe ei, in acel caz. Si se stie ca de obicei escrocilor nu le place deloc adevarul.
Cu cuvintele lui Gandhi: "Chiar si cand esti intr-o minoritate de unul, adevarul ramane adevar".
Fa ce simti tu ca trebuie sa faci, fa ceea ce te va ajuta sa dormi linistit noaptea, Rufus! Fa ceea ce este compatibil cu caracterul tau, nu cu alte considerente exterioare. Esti "baiat mare" si vei putea trai si cu consecintele. Chiar daca X sau Y ar putea spune ca intentiile tale au fost sa faci rau (pt. ca asa le convine lor sa creada), TU vei fi cel care stie adevarul. Intrebarea este: ai nevoie de mai mult?
Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre
Adevar > Autonomie > Identitate
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !!!
Roxali spune:
Daca constiinta nu te lasa spunei, macar te descarci un pic si faci si un bine.
Ali29si Enrico 7ani
poze
marius spune:
Personal consider ca este corect sa informezi cu mentiunea ca reprezinta strict pozitia ta si experienta ta. Decizia de a continua sau nu este al altcuiva dar informatia este asa cum este si e bine de stiut.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa
alexis2002 spune:
Eu i-as spune ce s-a intimplat mai ales ca aceasta persoana cindva ti-a facut un bine.apoi sa decida el ce trebuie sa faca,macar asa ai constiinta linistita.daca mai tirziu ai afla ca l-a "tras pe sfoara" nu ti-ar parea rau ca puteai sa-l previi si nu ai facut-o?
Lauraa spune:
Io-s ca de obicei contra si sfatul meu e sa il lasi in pace ca nu ti-a cerut referinte ci doar nr. de telefon. Oricum nu o sa íl poti proteja de toate relele din lumea asta.
Laura cu
LARA (10.05.04)& LOUISA(20.04.07)
Nur tote Fische schwimmen mit dem Strom
ralcat spune:
Eu tot m-as intalni cu cel care mi-a cerut numarul de telefon, la o cafea si as duce discutia si spre ceva de genul "daca ai nevoie de referinte despre fostul partener, iti stau la dispozitie cu experienta mea cu el". Daca in momentul ala considera ca-i sunt necesare te intreaba mai departe, daca nu, nu.
Oricum, cand iti alegi un asociat pentru o afacere babana cum zici ca are in plan, te interesezi despre omul respectiv, intinzi antene, afli de peste tot de unde se poate, in final omul ala va trebui sa traga la aceeasi caruta ca si tine, tre sa stii daca ceti trage in aceeasi directie si cu aceeasi forta, nu ? Deci e si interesul lui sa se informeze.
Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan