tensiune arteriala foarte mare

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nikol31 spune:

buna naty. imi pare nespus de rau ca iar nu te simti bine.lasa, ca astea asa vor trece, cand ne vom tine piticii in brate nici nu o sa ne mai aducem aminte prin ce clipe de chin am trecut!!! sper sa ne ajute Dumnezeu!!
sa-ti spun cum am stat astazi. de dimineata la trezire 120/75, mai tarziu 130/80, apoi iar 140/85, apoi iar 120/80, 135/80, cred ca nu am sarit nici astazi peste 140/85. nu mi-am mai luat-o atat de des ca si zilele trecute, dar cred ca totusi nu a fost mai mare de 140. am avut si niste momente de anxietate mai pronuntata, dar ca de obicei nu am luat-o in momentele alea. nu are rost sa ma panichez din nou. mai bine stiu ca 140/85 este maxim si atunci ma simt putin mai linistita. stiu ca in acele momente a fost mai mult, dar asta nu mai conteaza. eu zic ca totusi este cat de cat mai bine. la aceste valori cred ca nu-i fac nici un rau lui bebe, nu????? nu poate sa fie vorba de nealimentare si asa mai departe, nu???? sunt sigura ca atunci cand voi merge la medic iarasi va fi o valoare mai mare, dar sunt multumita ca atunci cand sunt acasa totusi nu mai stau atat de rau. ca voi avea din nou 180/100 o data pe saptamana cand sunt la gine, cred ca nu mai este asa o problema, daca acasa sunt mai bine. tu ce zici????? sper sa nu mai ajung la asemenea valori cand sunt acasa.
astept sa-mi scrii. si sper ca esti mai bine. merci

Mergi la inceput

vroiam sa te mai intreb ceva, dar am uitat. astazi a venit pe la mine nasa de cununie. i-am povestit cam care este situatia si mi-a zis ca si ea a avut tensiune mai mare toata sarcina, dar zice ca este normal. ginecologul ei i-a zis ca in timpul sarcinii este normal ca sa cresca putin tensiunea. si nu numai ginecologul i-a zis lucrul asta ci si alti medici. oare asa e??? si daca intr-adevar creste putin in sarcina, cat sunt va;orile considerate normale???
merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Nu, nikol, in sarcina tensiunea in mod normal SCADE, mai ales minima (dar nu e obligatoriu). Regulile sunt valabile, dupa cum arata toate studiile mari recente, la orice varsta de adult, orice imprejurare, sex, etc (cu exceptia unor boli in care e bine sa nu fie mica): tensiunea arteriala normala trebuie sa fie <140 maxima si <90 minima. Deci vezi singura ca stai bine in acest moment.
Dar nu te inteleg, zau, eu in locul tau daca mi-as lua tensiunea dimineata si as vedea ca e 120/75 m-as auto-linisti automat numai la gandul asta: ("Ah, e bine!" si NU "Aoleu, dar daca acum creste??") si mi-as mai lua-o doar seara. Crede-ma, daca nu ne impunem singuri o autodisciplina viata poate deveni si mai grea decat e...
Sunt mai bine acum, poate la gandul ca nu mai merg la munca...
Te pup, noapte buna, sa te aud cu raportari bune si...mai putine!

naty 8+

Mergi la inceput

buna dimineata naty. din pacate nu vin cu vesti foarte bune, adica nu stiu eaxct daca este o problema sau nu. de aceea ti-am scris ca sa-mi spui tu daca trebuie sa-mi fac griji sau nu e cazul. sa-ti povestesc
aseara m-am dus la culcare pe la 10, eram asa putin agitata, anxioasa si m-am bagat in pat. dintr-o data am simtit asa o stare de ameteala si in urechea dreapta am simtit asa ca niste vajaituri, m-am ridiccat repede din pat, iti dai seama ca am intrat in panica instant numai la gandul ca ce mi se poate intampla. toata treaba asta a durat cateva secunde , poate 10, dupa care gata. nu stiu ce a fost asta, dar m-am speriat ingrozitor de tare. imediat , iti dai seama la cat sunt de paranoia ,am pus-o pe seama tensiunii. n-am indraznit sa mi-o iau chiar atunci, dar la vreo 5 minute dupa asta mi-am luat-o si era 140/90. dupa vreo 15 minute era 120/85. oare sa fi fost o crestere de tensiune de cateva secunde??? habar n-am . poate ca iti dai tu seama mai bine ce s-a intamplat si poti sa-mi spui si mie.
acuma daca tot sunt la faza ca ma plang, hai sa-ti mai spun cate ceva. uneori vad asa in fata ochilor niste punctulete albe, eu imi aduc aminte ca si inainte de sarcina le vedeam, nu sunt musculite sau pete negre, pur si simplu niste puncte albe. astea sunt normale????
si te-am intrebat aseara referitor la mainile care imi amortesc cateodata pe perioada noptii. asta iarasi ce sa fie??? iti dai seama , ca acuma dupa evenimentul de asera, nu mi s-a mai intamplat asa ceva, caut tot ce esteanormal, sau consider eu ca este anormal, si le pun pe seama tensiunii, normal, nu???
te rog da-mi un sfat sa stiu daca este grav sau nu, daca sunt motive de ingrijorare sau nu.
astazi de dimineata, chiar la trezire mi-am luat tensiunea si era undeva pe la 125/85.
astept cu nerabdare sa-mi raspunzi.merci

Mergi la inceput

Amortelile de maini...nu stiu ce sa zic, mi-e ff greu sa cred ca-s de la tensiune, un grad de edem generalizat tot ai tu la varsta asta a sarcinii, chiar daca nu se vede. Pot fi insa, CLAR si de la anxietate pur si simplu! Nu ti s-a explicat niciodata cum, cand intri in panica, respiri f rapid si asta duce la scaderea brusca a calciului in sange?si daca e asa, una din primele manifestari sunt amortelile si tiuiturile...
Nu e exclus aseara sa-ti fi crescut tensiunea, totusi ti-ai luat-o f repede si un 140/90 nu-ti dadea asa ceva. Nu e grav, cred ca pur si simplu organismul tau se razbuna de cat il biciuiesti cu adrenalina.
Nu ai motive de ingrijorare. Tu nu-ti dai seama ce-i faci bietei fetite??
Hai, ca esti bine!

naty 8+

Mergi la inceput

naty, iti multumesc pentru promptitudine. m-am mai linistit. nici eu nu stiu ce a fost aseara, dar m-am speriat ingrozitor. dintr-o data ma ia cu ameteala si imi vajaie in ureche de mama focului, nu erau tiuituri erau vajaieli, asa ca un puls combinat cu senzatia aceia cand asculti intr-o scoica mare si parca auzi marea, nu stiu cum sa-ti explic, dar se auzea foarte tare. instantaneu am vrut sa sar sa iau tensiometru, dar m-am oprit gandindu-ma ca oricum m-am panicat si daca as vedea ca este mare tensiunea sa intra in panica si mai tare. asa incat am mai stat vreo 5 minute sa ma linistesc, dupa care mi-am luat-o. ingrozitor a fost. deja ma vedeam la spital, bagata urgent in cezariana. mai apoi am stat pret de vreo 2 ore sa vad daca bebelina este bine,sa nu fi patit ceva in cazul in care a fost un puseu de tensiune, am zis ca nu pot adormi daca nu vad daca este ok. si bineinteles, ce bucurie cand am simtit intr-un final cum imi dadea cu piciorusele!!!! efectiv, nu-ti mai trebuie nimic in momentele alea!!!!
sper si eu sa fi fost pur si simplu de la anxietate si nu altceva.
referitor la edeme, daca sunt eu chiar nu le vad. in afara de faptul ca eu sunt umflata, pentru ca m-am ingrasat vreo 20 kg, nu am observat sa mi se ufle picioarele, fata sau mainile, doar degetele sunt mai umflate, dar pentru ca m-am ingrasat, ca sunt asa de cand am inceput sa iau serios in greutate, nu se umfla acuma si apoi se dezumfla.asta este tot ceea ce am observat umflat la mine: degetele de la maini, fundul si picioarele pline de celulita.
crede-ma ca sunt foarte constienta de ce agitatie bag in micuta mea, dar nu am ce sa fac. este o chestie pe care nu o pot controla si nu numai de acuma, ci de vreo 6 ani. la mine este perfect normal deja sa ma trezesc dimineata panicata, cu pulsul de 120, cu ganduri negre si tot tacamul. daca as putea sa fac ceva, crede-ma ca nu as ezita o clipa, numai gandindu-ma la fetita mea. dar nu este foarte usor, am facut tratamente nenumarate si tot n-am reusit sa scap.crede-ma ca NU DORESC NIMANUI SA AJUNSA SA VADA CE INSEAMNA ANXIETATEA. este cumplit.
nu mi-ai spus nimic de punctele albe pe care le vad, sunt doar niste iluzii optice, sau pot sa fie tulburari de vedere, cum ai spus tu ca se intampla in cazul in care exista risc de preeclampsie??? puncte albe si cateodata parca niste firisoare negre ca panza de paianjen, dar asta am observat ca afara la lumina.
iti doresc o zi frumoasa si scuza-ma ca te stresez. tare as vrea sa fim bine si sa povestim numai despre ce le vom cumpara copilasilor nostri, pe unde o sa iesim cu ei la plimbare si alte cele.sper sa ajungem si la astfel de discutii si sa lasam la o parte toate problemele.
multumesc din suflet inca o data pentru tot

Mergi la inceput

Daca spui ca ai punctele albe dinainta sarcinii, te intreb: esti cumva mioapa, cat de putin? Atunci s-ar explica si nu e chiar patologic. TOTUSI:un oftalmolog ai? Pentru ca, oricum, fiind cu probleme cu tensiunea iti trebuie examen de fund de ochi des. Macar acum fa unul, inainte de nastere.
Iar mor de greata. Oare cat mai e pana trece???

naty 8+

Mergi la inceput

buna naty. stai linistita ca nu mai dureaza asa de mult cu greturile, cam pana prin saptamana 13 de sarcina, nu stiu exact eu nu am avut, dar asa am tot citit la fetele de pe forum.
referitor la punctele pe care le vad, nu imi mai aduc aminte exact, ca inainte de sarcina nu prea bagam in seama treburile astea, dar parca aveam uneori si atunci, dar de cand cu tensiunea , stiind ca se poate sa ai tulburari de vedere, am inceput sa le dau importanta. aveam ceva ochelari pentru aproape intr-o vreme, dar dioptriile erau cele mai mici, parca 0,25. dar nu i-am mai purtat demult si nici nu am mai fost la oftalmolog.
cu tensiunea astazi, cam, ca si zilele trecute, 120/80, 130/85, 140/85, singura diferenta este ca la un moment dat , acuma dupa masa cand mi-am luat tensiunea era 110/70. nu mi-a venit sa cred si mi-am mai luat-o o data chiar imedioat si deja prima bataie s-a auzit la 120. eu cred ca este cat de cat bine. numai sa nu ma mai apuce panica, ca atunci iarasi sar calul.cu dopegytul atunci ma duc tot asa , nu?
iti doresc o seara frumoasa si cat mai putine greturi

Mergi la inceput

Tot asa o duci cu Dopegyt-ul. Dar incearca sa vizitezi si un oftalmolog, asa, pt linistea mea...ASTA NU INSEAMNA SA TE DUCI ACOLO SI SA FACI TENSIUNE 170!!!!Daca e posibil, mai bine stai acasa!
Noapte buna,prietena mea anxioasa, somn usor fara vise si sa te trezesti senina!

naty 8+

Mergi la inceput

buna naty. astazi am fost foarte cuminte, nu te-am mai stresat si asaltat cu o mie si una de intrebari, nu?? ca ai ajuns sa crezi ca am patit ceva?! Doamne fereste. Slava Domnului sunt ok, dar sotul meu este calare pe calculator de la ora 7,15 azi dimineata, are de pregatit pentru job o prezenntare si este extrem de agitat ca este in contra timp. fapt ca atare am zis ca nu il deranjez decat atunci cand face o pauza mai mare.
referitor la oftalmolog, daca imi va lua tensiunea cu siguranta ca va fi 180, asa ca mai bine stau acasa, nu? am deja fobie de aparatul asta. eu m-am obisnuit sa mi-o iau, dar daca ma duc in alta parte, tot din teama de a nu-mi gasi tensiunea mare, ma apuca panica si hop.....se dau acele peste cap la tensiometru!!!
astazi cred ca am stat putin mai bine cu tensiunea. de dimineata 120/80, mai tarziu 130/75, mai dupa masa 120/75, 130/80. tensiune de 140 nu am prins astazi, e adevarat ca nu mi-am luat-o chiar asa de des ca si zilele trecute, cu siguranta ca a fost in momentul in care eram mai anxioasa, dar nu mai conteaza. chiar am observat ca de cele mai multe ori am tensiunea 130/80, cam asta este in cea mai mare parte a zilei. eu zic ca este cat de cat bine, nu????
iarasi poate ca vin cu o intrebare prosteasca, dar asta sunt eu si atunci cand sar calul sa-mi atragi atentia. exista risc de preeclampsie sau chiar de eclampsie cand este vorba de o tensiune cauzata de anxietate, fara nici o cauza renala???? mi-e teama ca in ziua in care va trebui sa nasc voi sari de 180 tensiune si ca vom pati ceva amandoua, eu si fetita mea, ca iti dai seama cam ce frica imi va fi!!!!!poate ca acasa nu voi mai avea asemenea valori, dar cu siguranta atunci cand ma duc la gine si mai ales in ziua aceea va fi groaznic. nu sunt pesimista, dar stiu ce fobie de medici am si mai ales acum cu tensiunea mare. ce spui? care sunt riscurile? ce mi se poate intampla??
multumesc naty pentru grija ta. sper ca si tu esti bine si te-au mai lasat greturile. o seara frumoasa. te pup

Mergi la inceput