tensiune arteriala foarte mare

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmilia spune:

Nikol,mai ai putin!Iti tin pumnii,te inteleg perfect,am avut si eu starile alea ciudate date de anxietate.Am crezut ca sunt cardiaca,am facut gramezi de EKG,ecografii...totul perfect.Eram,de fapt,super stresata de faptul ca nu raman gravida(dupa 3 ani de tratamente).Am facut tratament antidepresiv 6 luni si imediat am ramas insarcinata!Acum ma gandesc ca la un vis urat la vizitele mele in miez de noapte de la Urgenta,la tensiunea mare,la palpitatii...Gandul ca imi voi strange copilul in brate m-a vindecat.Sunt abia la jumatatea sarcinii si ma tem ca imi va fi frica de nastere,de contractii,de durere,dar incerc sa ma gandesc la rasplata pe care o voi primi!Gandeste pozitiv si vei vedea ca tensiunea iti va scadea.Vizualizeaza-ti copilul si ai sa te simti bine!Bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Nikol iubita cand nasti? Abia astept sa ne dai vestea cea mare! Eu stiu ca de la 37 de saptamani copilasul e pregatit pt nastere, nu mai e considerat prematur si are plamanii suficient dezvoltati. Cate saptamani ai acum?

22+
Poze Laura
Puiul nostru drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol31 spune:

Camilia, iti multumesc pentru incurajarile tale. ma bucur din suflet ca acum esti bine si ai scapat de acest cosmar care este anxietatea si depresia. si eu am facut tratament si intr-adevar m-am simtit foarte bine dupa. dar din pacate, odata cu sarcina, starile au reaparut, nu pot sa-mi explic de ce, poate ca din cauza hormonilor, cine stie. cert este ca am avut momente cumplite, si eu ma mir cum de am rezistat pana acum fara nici un fel de medicamentatie. a fost groaznic, dar bebelusul meu merita tot sacrificiul si chinul din lume.
iti doresc sa ai parte de o sarcina cat mai usoara, fara momente de anxietate si in final sa te bucuri de bebelusul tau!!!!
laura ioana, m-ai intrebat in ce saptamana sunt acuma. ieri am intrat in saptamana 38, deci am 37 incheiate. incerc sa mai rezist putin, ca sa mai creasca si bebelina mea, dar daca lucrurile vor scapa de sub control, ceea ce nu prea cred pentru ca fac tratament acuma, voi naste mai repede, banuiesc. sa ma ajute Dumnezeu sa iasa totul bine.sarcina usoara in continuare.
naty, revin mai spre seara cu valorile zilei.
va pup

Mergi la inceput

buna naty. sper ca astazi esti mai bine si greturile te-au mai lasat in pace. eu am zis ca revin mai spre seara sa-ti spun cum am stat cu tensiunea astazi. situatie este cam ca si ieri.de dimineata, chiar la trezire, era 120/80, mai tarziu 130/80, a fost si 140/85 si cam astea au fost valorile zilei. cand 120/80, 125/80, cand 135/85,dar nu am observat sa fi sarit de 140/85, cel putin cand mi-am luat-o eu.
cum crezi ca stau? este vreun progres?? mergem tot asa??? tu ce parere ai de nasterea naturala in cazul meu si in situatia de fata?? crezi ca as putea cu valorile tensiunii de acuma?? e adevarat ca atunci imi va fi mult mai mare din cauza fricii, dar voiam sa stiu parerea ta.
scrie-mi cand poti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Nikol, vrei musai natural?-cred ca te descurci cu valorile de acum. Nu stiu, as merge tot asa. mi se pare mie, sau dimineata e mai bine si cel mai prost stam la pranz? Poti incerca sa iei dimineata 1 tableta si jumatate si apoi cate una la pranz si seara dar, oricum, e f bine!
Azi l-am vazut si eu pe bebe la eco, e cat o boaba de fasole, ii batea inima dar n-a vrut sa "zburde" deloc. Doamne, ajuta-ne pe toate sa ne fie bine, noua si pruncilor!

naty 8+

Mergi la inceput

naty, perioada mai critica este de dimineata pana pe la pranz. si iti spun si de ce. atunci anxietatea este mai pronuntata. mai tarziu incep sa ma simt putin mai bine, dar dimineata sunt mai panicata, de acolo si tensiunea mai ridicata. fapt pentru care eu as zice sa mergem tot asa, pentru ca este vorba de fapt de anxietatea care ridica tensiunea si nu altceva. asta este ceea ce am observat eu si este umila mea parere. medicul esti tu. dar nici nu m-as infunda cu medicamente daca nu este cazul. si stiu ca tensiunea mai mare este cand sunt mai anxioasa.daca as reusi sa calmez putin anxietatea si pulsul dimineata, situatia ar fi alta. medicul de familie mi-a zis ca as putea sa iau o jumatate de diazepam cand sunt mai anxioasa. oare sa fie o solutie??? tu ce zici?
ma bucur pentru tine. cred ca ai fost foarte emotionata cand i-ai vazut inimioara la bebe. mi-aduc aminte cum am fost eu pe la 7 saptamani, cand am vazut cum ii batea inimioara fetitei mele. iti doresc sa ai parte de osarcina cat mai usoara si de un copilas sanatos si cuminte.

Mergi la inceput

buna naty. am asteptat aseara pana tarziu sa-mi raspunzi. sper ca esti bine si nu te simti rau.
as dori sa te mai intreb ceva. de ceva vreme incoace, nu pot sa spun exact cat, pentru ca abia acum am realizat, noaptea cand dorm imi amortesc mainile. dar nu amandoua odata, ci ba imi amorteste una, ba cealalta. ma trezesc de cateva ori si simt lucrul asta. oare este tot ceva legat de tensiune??? parca am citit undeva despre acest fenomen, dar demult si nu imi mai aduc aminte unde si legat de ce.poate ca stii tu mai bine, daca este vreo problema sau nu.
mai tarziu vin cu valorile. o zi frumoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Buna, Nicole !
Am sa iti raspund si eu vizavi de tensiune si sarcina. Eu am avut pe toata perioada sarcinii tensiunea mare, la care s-a adaugat si pulsul crescut ! Adica valorile tensiunii oscilau intre 13-14/10 si 15 cu ceva ... la primul control ginecologic (aproape de luna a treia), cind mi s-a pus tensiometrul, aveam 18 cu !! Toata viata mea am urit sa merg la medici si cabinetele medicale imi addeau o stare profunda de disconfort, lucru pe care l-am gasit vinovat pentru tensiunea aceea mare, ca si eu am tensiometru acasa si mai sus de 13 nu urcase niciodata !!
Ginecologul mi-a dat trimitere catre cardiolog si mi-a explicat ca fara acordul acestuia nu se poate pune problema de o sarcina fara risc - de fapt, pina la urma tot aici am ajuns, ca aveam 34 de ani ! Cardiologul m-a cercetat amanuntit si a sunat ginecologul si de comun acord au ajuns la un tratament pe care l-am urmat strict cele 9 luni de sarcina (dopegyt+metoprolol) ... dar prin luna a 7-a, ginecologul mi-a pus in vedere ca bebele nu se desvolta cum trebuie si asta se datora tensiunii mele marite si mi-a cerut sa fac e ecografie doppler, si mi-a mai zic ca parerea ei este ca trebuie sa ma internez de urgenta si sa fac cezariana, pentru ca virg.copilul sufera !! M-am panicat peste masura si am intrebat-o daca vine sa ma asiste la operatie, iar raspunsul a fost negativ, ca ea nu si nu, dar imi da un numar de telefon al unui coleg de al dinsei care o sa aiba grija de mine !! Ei bine, m-am suparat teribil si m-am dus la ecografie la Iosup (herghelegiu nu era disponibbil atit de rapid cum aveam io nevoie), care Iosup mi-a spus ca bebe e bine si ca nu sufera de nimik si ca sa ma linistesc ca e totul ok, in limitele normale ! Mi-am schimbat ginecologul, am ajuns la dl.dr.Nayel care mi-a supravegheat restul sarcinii cu mare atentie si profesionalism si asa am ajuns sa fac cezariana (din cauza tensiunii si virstei mele) si bebe e acum un baietel minunat de trei ani, lumina vietii mele !!
Stiu cum este sa iti iei tensiunea de enshpe ori pe zi, asa faceam si eu,pina cind am lasat paranoia asta deoparte si m-am linistit. Mai puneam aparatul cind si cind ... mentionez ca mi-am facut toate analizele si investigatiile (pina la ecocardiograma) si nu aveam nimik, fundul de ochi era ok, deci a fost vorba de o tensiune indusa de sarcina plus fobia halatelor albe (de care sufar de cind ma stiu).
Partea proasta la tensiunea marita - de aceea iti si cere eco doppler - este ca bebelusul nu mai este alimentat cum trebuie cu oxigen si se pot intimpla lucruri rele !
Ce sa iti mai spun ? Daca mai ai nevoie de vreo lamurire, intreaba-ma ! Eu am scapat de tensiune aproape imediat dupa ce am nascut, am mai pastrat citeva zile tratamentul si apoi nu am mai avut nici un fel de probleme.
Te pup si iti doresc sanatate multa tie si puiului tau !!

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

multumesc alice pentru ca mi-ai impartasit din experienta ta. stiu ca am devenit paranoia, dar ma linistesc ca gandul ca nu trebuie sa mai fiu mult timp ( sunt in saptamana 38)si voi scapa cat de curand. prin saptamana 35, imediat dupa ce mi-au constata valoare aceea mare la tensiune 180/100, m-am dus si eu la un eco 3D si ginecologul de acolo a zis ca totul e ok, ca bebe este bine alimentat si sa nu-mi fac probleme.
totul este acum sa tin tensiunea sub control, sa nu mai urce la valorile alea colosale. acum fac si eu tratament cu dopegyt, cred ca ai vazut ca tin legatura cu o graviduta de-a noastra care este medic cardiolog,si sper sa reusesc sa ajung pana la termen fara probleme, iar bebele meu sa fie sanatos. eu tare mi-as fi dorit sa nasc natural, mi-e o teama cumplita de taieturi pe burta si intru in panica daca trebuie sa stau imobilizata la pat, dar daca numai asa se va putea, nu voi avea ce sa fac.
sper sa fie totul ok ca si in cazul tau.
naty, ti-am scris putin mai sus. dar mai revin spre seara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Nikol, n-am mai raspuns pt ca intr-adevar mi-a fost rau, am avut o diaree oribila, m-a facut praf, abia m-am tarat la serviciu, daca nu era fasptul ca de luni sunt in concediu si erau treburi neterminate nici nu mergeam azi. Acu-s acasa, mananc si ma culc musai,intru mai tarziu.
Sunt acasa in Bucuresti pana miercurea viitoare deci imi poti scrie, apoi daca va fi cazul vorbim la telefon.

naty 8+

Mergi la inceput