tensiune arteriala foarte mare

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jojo_miha spune:

Eu nu inteleg de ce nu te duci sa nasti! Eu ti-am zis ce am patit si nu as mai risca pt nimic in lume,tensiunea ta nu e buna deloc,si degeaba stai tu ca bebelusul nu va mai lua in greutate cu valorile tale,sti ca poti face preeclamsie si sa recurge la cezariana?Eu nu-mi doresc sa te sperii,in nici un caz,dar nu doresc nimanui sa treaca prin ceea ce am trecut eu.Iti doresc multa bafta si nastere usoara!

Mihaela 33+Theodora Natalya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol31 spune:

naty, tu ce parere ai despre ce ma sfatuieste jojo miha??? deja este al nu stiu catelea mesaj pe care il trimite prin care imi spune ce a patit ea. intr-adevar o nenorocire!!!!!!
crezi ca stau degeaba? ca bebeul meu nu mai ia in greutate si ii si pun viata in pericol??? daca sunt sub tratament mai exista risc de preeclampsie???
merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Bursucelu, da, exista tensiunea halatelor albe, s-ar putea sa ai tu asa ceva, la Nikol e ceva mai mult...
Nikol...intr-un fel jojomiha ARE dreptate; pe de alta parte daca ginecologul tau aiurit are dreptate si bebela e bine, filozofia generala zice ca trebuie tinuta cat mai mult. Jojo, nu e doar o chestiune de luat in greutate, ci de dezvoltarea PLAMANILOR, asta se asreapta a fi completa dupa sapt 38, altfel de aici pot aparea cele mai multe probleme dupa nastere. In momentul asta, la tensiunile pe care le are Nikol, FARA edeme,fara tulburari de vedere NU ESTE la risc de preeclampsie. Probabil oricine in locul tau i-ar da acelasi sfat, dar ca medic iti spun ca nici un caz nu seamana cu altul. Nici la tine nu va fi la fel!
Inca ceva Nikol: da, ma pricep la zodii. In plus, am trait am trait cu un tata berbec in casa...Si mai e o zicatoare, legat de toate zodiile, apropo de rugaciunile lor catre Dumnezeu; iar Berbecul cica zice: "Doamne Dumnezeule, ajuta-ma sa capat mai multa rabdare, dar ajuta-ma sa o capat ACUM!!!". Asa si tu cu Dopegyt-ul...

naty

Mergi la inceput

buna naty. vai ce adevarata este rugaciunea asta!!! mi se potriveste la fix. "...da-mi Doamne ACUM"!!!! deci, din cate inteleg, trebuie sa am rabdare si cu dopegytul, sa treaca cateva zile bune ca sa vad niste rezultate clare?! eu ma asteptam ca din prima zi sa-mi scada tensiunea la 110/70 si chiar si in momentele de panica cumplita sa-mi ramana tot 110/70. deci, tot ceea ce trebuie sa fac , este sa am rabdare. e clar
referitor la ce a zis jojo miha. ii multumesc, pentru ca stiu ca vrea sa faca un bine, sa scuteasca si pe altii de asa o suferinta cum a avut ea. dar, naty, chiar stau degeaba, adica ma refer la faptul ca bebelusul meu nu mai ia in greutate din cauza valorilor mari de tensiune pe care le am???? cu plamanii am inteles, dar asta?
si ce ar fi de fapt preeclampsia asta? cum sunt edemele? da-mi te rog mai multe detalii, daca ai rabdarea necesara. nu se poate sa faci preeclampsie daca nu ai edeme si tulburari de vedere??? nu ma pricep si vreau chiar sa ma linistesc.
cu tensiunea revin mai tarziu cu valorile zilei de astazi. iti doresc o zi frumoasa si fara greturi!
te pup

Mergi la inceput

naty,mai am o intrebare la care te-as ruga sa-mi raspunzi.
care este diferenta intre tensinuea indusa de sarcina si tensiunea cauzata de stres, de frica, de " halat alb" sa zicem??? sunt la fel de daunatoare amandoua??? care sunt efectele celor doua asupra copilasului si implicit asupra mamei??? presupunand ca ar fi numai o tensiune marita cauzata de anxietate, care ar fi consecintele. sper ca ai inteles ce am vrut sa stiu.
multumesc frumos pentru amabilitatea ta inca o data.

Mergi la inceput

hai ca te zapacesc detot!!! am vazut aseara pe national geographic o nastere pe cale naturala in direct. era o tipa asa de tanara si se vedea ca ii era cumplit de frica, ca la un moment dat ii tremurau picioarele. si atunci am facut repede legatura cu problema mea. nu cred ca exista femeie careia sa nu-i fie frica de acest moment, si atunci cand ajung la spital toate au tensiunea 180/100??? ma gandesc ca nu. ca in cazul asta nu ar mai naste nimeni normal, numai cu cezariana. bun si atunci nelamurirea mea: tuturor femeilor le este frica de nastere si in cazul asta nu le creste tensiunea??? sau sunt eu un caz special careia de frica ii creste si altora nu?!
sper ca de data asta m-am facut destul de bine inteleasa, ca m-am chinuit ceva ca sa te fac sa intelegi exact ce am vrut sa spun.scuza-ma daca am devenit paranoia, dar deja problema asta ma oboseste si as vrea sa stiu cat mai multe despre ea, mai ales ma gandesc la nastere, oare cum va fi, voi fi in stare sa nasc natural?!
te rog sa-mi raspunzi, multumesc

Mergi la inceput

Cred ca taaare bine ti-ar fi prins niste psihoterapie...asa esti in general, sau sarcina te face atat de cumplit de speriata?
Doamne iarta-ma, ce femeie crezi ca n-o fi speriata cand naste, fie natural fie prin cezariana, unde iti taie si burta???Important e cum ajungi PANA acolo, in momentul nasterii nu mai conteaza, cand placenta se desprinde de tine tie ti se poate administra orice antihipertensiv de urgenta, care sa nu faca rau copilului, si apoi sa-l alaptezi cand tensiunea revine la normal, ceea ce se intampla aproape intotdeauna.
Nici un fel de hipertensiune nu e buna in sarcina si la fel de sigur e ca anxietatea e cel mai mare dusman al tratamentului. Incearca sa-ti impui sa fii calma caci daca nu reusesti, atunci jojo are dreptate, mai bine te duci si nasti mai devreme caci agitatia asta a ta permanenta e SIGUR daunatoare!

naty

Mergi la inceput

naty, imi pare rau ca te-am stresat. cum iti mai spuneam si am mai scris si pe forum, eu sufar de anxietate si atacuri de panica de vreo 6 ani, bineinteles cu momente mai bune dar si cu momente cumplite care au necesitat tratament. inainte de sarcina,deja ma simteam mai bine, dar pe parcurs anxietatea s-a reinstalat, pulsul afost tot mai mare, si in final am ajuns cam de unde am plecat acum 6 ani. am rezistat pe toata perioada sarcinii cu greu, insomnii, palpitatii, stari de rau, dar am rezistat fara nici un fel de tratament pana acum cand din cauza anxietatii si poate cu o tensiune indusa de sarcina, habar n-am, am ajuns sa fiu nevoita sa iau medicamente, e adevarat ca nu pentru a trata cauza ca nu sunt permise din cate am inteles nici un fel de anxiolitice,dar tratez efectul cu ajutorul tau, si iti multumesc pentru asta. cam asta este pe scurt istoria acestei suferinte cumplite. dar am mai scris pe forum la atacuri de panica in perioada de sarcina si am povestit cu o gramada de mamaici in situatia asta. daca nu aparea tensiunea asta, rezistam pana la capat, zic eu. cat despre psihoterapie, am facut pe toata perioada de sarcina, mergeam la un psihoterapeut o data pe saptamana, plateam o caruta de bani ( 800.000 ) o ora ca sa nu simt nici macar un rezultat. acum n-am mai fost de vreo 3 saptamani, ca m-a omorat cu banii si nici rezultate nu au fost.
daca ar fi asa de usor sa scap de anxietatea asta, crede-ma ca as pusca din degete si ea ar disparea pentru totdeauna. dar nu este atat de usor. ti-am mai spus, de 6 ani ma chinui sa scap de ea. poate ca acuma si sarcina si problemele ei mi-au amplificat starile dar ea oricum exista si inainte.
sper ca acuma ai inteles de fapt de ce ma stresez chiar asa si de ce nu mi-este usor s nu ma agit.
m-0am mai descarcat putin
hai sa-ti spun cu tensiunea astazi. chiar cand m-am trezit, nici nu m-am ridicat din pat, am pus mana pe tensiometru si aveam 120/80. mai tarziu 130/80, apoi 125/80, apoi 140/85, iar 130/80. am observat ca atunci cand stateam linistita in pat era 120/80. dar mai toata ziua a fost cam 130/80 si nu a depasit niciodata 140/80 cel putin cand mi-am luat-o eu.
ce spui? cum stam? mergem tot asa?
multumesc frumos

Mergi la inceput

Ei, vezi??Bravo!!!Da, mergem tot asa si maine seara reevaluam.
Te rog sa ma ierti, mi-am recitit mesajul si tonul meu era cam nervos ce-i drept. N-are legatura cu tine, ma omoara greata si oboseala asta cumplita. ma incearca si pe mine paranoia, mi se pare ca nimeni nu poate intelege ce rau imi e. dar apoi ma bucur de raul asta. Inseamna ca bebe e acolo si-mi da semne.
Maine merg la control si eco, am emotii dar ma bucur cat de pozitiv gandesc. nici prin cap nu-mi trece ca e ceva rau. Si gandeste-te cate prapastii citesc pe forum (mai ales la grupa mea de mamici cu sarcini "tinere", din care unele din pacte le pierd, bashca faptul ca-s medic!). Dar ma bazez pe genele strong ale lui taica-su.
Fruntea sus, daca stam pe 120-130 cu 80 e bine-bine.

naty

Mergi la inceput

buna naty. stai linistita. cateodata sunt stresanta din cauza ca sunt foarte anxioasa, dar sper ca m-ai inteles si pe mine dupa ce ti-am povestit scurta istorioara a bolii asteia blestemate.
acuma spre seara tensiunea a fost la un moment dat 140/85, iar mai apoi 130/80 de vreo 2 ori. oricum am observat ca astazi a fost cam in jur de 130/80 toata ziua. e adevarat ca in momente de anxietate mai pronuntata nu mi-am luat-o dar prefer sa stiu ca am aceste valori si sa nu ma mai alarmez daca vad ca iarasi creste.
ai dreptate cu forumul. cate poti citi ca te apuca groaza. astazi eu am citit care ar fi cauzele in care capul unui copilas este mai mic decat restul corpului. si stii ce am reusit sa fac??? sa ma panichez mai tare decat eram inainte. cica ar putea sa fie vorba de microcefalie,retard mintal etc..... Doamne Fereste!!!! tu stii ceva despre asta? oricum mi-am propus sa nu mai citesc absolut nimic, doar aici mai intru ca sa vorbesc cu tine.
iti doresc multa bafta maine la medic, sa-ti spuna ca veti avea un copilas perfect!!!
si te admir pentru gandirea ta pozitiva. daca as putea sa ganedsc si eu la fel, multe dintre problemele mele nici nu ar exista.
te pup, noapte buna, vorbim maine

Mergi la inceput