tensiune arteriala foarte mare

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Ei, m-au lasat greturile, pe naiba! E tare nasol: imi fac insulina, incep sa mananc si apoi greata si balonarea ma opresc fara drept de apel si urmarea e ca, nemancand destul, fac hipoglicemie si atunci, cu greata sau nu, musai tre sa ma indop ca sa nu cad jos. Ehei, nu numai luatul tensiunii e o mare problema...
Eclampsia se poate produce din orice cauza a tensiunii, leziunile renale sunt consecinta si nu neaparat cauza hipertensiunii de sarcina. Nu le mai rasuci atat, ESTI BINE!
Da, sigur ca in ziua aia ma astept sa-ti creasca tensiunea, dar depinde de ce se va intampla, ca nu m-am lamurit: daca cezariana e exclus, cum vei face? Te duci la spital cand te apuca sau te programeaza si faci nastere provocata?-varainta asta cand ai probleme cu tensiunea e cea mai nefericita. Eu nu vreau IN NICI UN CAZ sa te sperii suplimentar dar la tine cezariana ar fi CEL mai intelept lucru. Nu stiu ce aveti, voi, unele, impotriva ei (evident, si eu as fi impotriva daca riscurile ar depasi beneficiile; dar daca ai tensiune mare, diabet, miopie forte, un copil f mare, un bazin mic, o pozitie vicioasa a copilului...nu se moare din asta!). te vindeci mai greu dar cunosc cazuri de nasterea celui de-al doilea copil la 1-2 ani de la prima cezariana, fara probleme.
Dar, hai, nu te apuca acum sa te framanti cu asta, in fond e punctul de vedere al uneia care oricum nu are alta solutie decat cezariana, asa ca poate-s subiectiva.

naty 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol31 spune:

ai pus o intrebare foarte buna. cum voi naste??? iti spun sincer ca habar nu am. pana acum cateva saptamani nici nu se punea problema de cezariana, era nasterea naturala sigura. acuma de cand cu tensiunea nu mai stiu. la ultimul control, l-am intrebat pe gine cum voi naste in situatia asta si mi-a spus ca inca nu stie, mi-a zis " mai vedem ". dar, saptamana viitoare, miercuri trebuie sa ma duc la control si nu-l mai las pana nu ma lamureste si sa stabilim impreuna cum vom face, ca mi-e teama ca ma va apuca si noi nu am discutat in prealabil nimic.
dar, parca spuneai ca nu sunt la risc de preeclampsie?! si acum ma bagi in toti sperietii cand imi spui ca pot sa fac eclampsie daca am tensiune mare. iti dai seama ce tensiune voi face in ziua aceea,daca numai la un singur control banal aveam 180/100!!! cat as putea sa am in momentul nasterii de panica?
si mai am o intrebare poate ca la fel de prosteasca, dar te rog sa nu te superi pe mine. ai vazut ca acasa sunt cat de cat bine acuma. dar in ziua aceea cand va trebui sa nasc , cu siguranta ca-mi va creste tensiunea din cauza fricii. si acum intrebarea: nu va putea gine sa-mi dea ceva de frica, un calmant stiu si eu, ca daca imi scade frica, imi scade si tensiunea, logic, nu??? si as putea sa nasc normal.
nu neaparat ca fug de cezariana, dar nu prea sunt fan taieturi pe burta si daca sunt imobilizata la pat sau nu-mi mai simt picioarele eu intru in panica. asta-i marea problema. as fi preferat natural, chair daca este mai dureros.
acuma spre seara am avut 120/80 si la un moment dat 135/85 poate ca inspre 140.
astept sa-mi scrii. te pup

Mergi la inceput

Nimeni nu poate prezice sigur eclampsia, dar valori asa, izolta crescute, sunt mai putine grave decat tensiuni constant mari, ori la tine nu mai e vorba de asa ceva, ai tensiuni bune. Cu capsorul tau mai avem de luptat mult, dar ce sa faci, daca-s cardiolog si nu psiholog...Macar am constiinta impacata ca te-am ajutat la partea la care ma pricep!
Sa nu crezi ca nu te inteleg, ca n-am si n-am avut si eu stari de mare panica in viata, justificate sau nu. Se pare insa ca am norocul unei autocenzuri care functioneaza destul de bine. Pana la proba contrarie...Caci si afurisita mea de glicemie de nenumarate ori a crescut brusc, fara o explicatie "alimentara", doar pe fond de stres.
Hai, noapte buna si maine sa nu aud de nimic peste 135/80!

naty 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Buna, Nicoleta !!
Astazi cum te simti ?? Sper din suflet ca bine !
Cit despre cezariana versus nastere normala ... io cred ca in cazul tau ar fi de recomandat cezariana, medicul meu nici nu mi-a dat alta optiune, avind in vedere virsta mea si hipertensiunea ! Si sincer iti spun ca in dimineata cind m-am internat - eu care eram panicoasa si speriata de tot ce tine de spitale si doctori - am fost foarte linistita si totul a decurs superok ! Mi-era teama la fel ca si tine ca pe masa de operatie o sa imi creasca tensiunea la paroxism si pulsul o sa fie sky high, dar m-am inselat ... m-am refacut extrem de bine, durerile au fost suportabile si acum am uitat trei sferturi din toata odiseea sarcinii mele cu probleme !!
Asa ca iti doresc numai bine si sanatate multa, bebe sanatos si refacere usoara ! Am sa mai citesc aici, la subiectul tau, sa vad cum te simti !
Pupici si o zi minunata iti doresc !

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

buna alice. iti multumesc pentru faptul ca esti si tu preocupata de starea sanatatii mele. ce sa-ti spun? cred ca ai citit deja mesajele pe care le-am trimis in fiecare zi si ai vazut si tu cam cum stau. eu zic ca este putin mai bine. cel putin acasa n-am mai sarit de 140/85 de ceva vreme, dar tot ma ingrozeste ziua in care va trebui sa nasc, nici nu vreau sa ma gandesc ce tensiune voi avea din cauza fricii. la fel ca si tine ma gandesc ca ma va apuca acolo panica, ca-mi va creste pulsul si tensiunea enorm, ca Doamne fereste vom pati ceva eu sau micuta mea, si cate si mai cate ganduri negre. sper ca acolo, cand voi naste sa reusesc ca si tine sa trec cu bine. eu tare as merge pe o nastere normala, dar nu stiu daca se va putea in situatia mea. mi-e mai frica, iti spun sincer de cezariana, de taietura, de faptul ca voi fi imobilizata la pat, nu stiu, numai cand ma gandesc ma apuca panica. acum, sa vedem ce va zice si ginecologul meu.eu voi mai scrie oricum pe forum cum evolueaza lucrurile, nu stiu cat timp, pentru ca miercuri intru deja in saptamana 39 si cine stie cand vrea sa vina micuta mea pe lume!!! iti multumesc inca o data pentru gandurile tale bune
naty, cred ca ai avut gura de aur!!! astazi nu am trecut, cel putin pana in acest moment si bineinteles cel putin atunci cand mi-am luat eu tensiunea, de 135/80. dimineata 120/75, 125/80, 130/80, o singura data am auzit prima bataie peste 130. nu stiu cum va fi mai incolo, dar eu zic ca stam bine, nu???
dar cum sa fac totusi, ca atunci cand ma duc la gine la control, sau mai mult, atunci cand voi naste sa nu mai ajung la valorile alea colosale??? cum sa fac sa diminuez putin din frica si sa ma duc acolo cu valorile pe care le am acasa??? da-mi un sfat te rog. n-as putea sa aiu ceva chiar inainte??
sper ca tu esti mai bine astazi. stiu ca si tu ai problemele tale, cu diabetul, cu injectii in fiecare zi, greturi si altele si totusi mai ai nervi si pentru ale mele. iti multumesc din suflet pentru asta. daca pot sa te ajut si eu cu ceva, cu cel mai mare drag.
te pup si astept sa-mi scrii

Mergi la inceput

naty, esti bine, ca nu ai dat nici un semn??sper ca nu te simti rau.
te astept

Mergi la inceput

Stai linistita...sunt cu raul obisnuit, nici prea-prea nici foarte-foarte. am fost insa cam pe drumuri azi, dupa verighete (superbe!!!), dupa voal, apoi la cabinetul particular unde fac ecografii...si iata-ma acasa.
Pai eu am gura aurita! Si, dupa cum ti-a zis si Alice, nici la nastere nu va fi mai rau, CU CONDITIA sa nu te mai framanti atata. In orice caz insa, DACA se intampla sa creasca iar, acasa sau inainte de nastere, ia sa ai la tine si Nifedipin. Nu e un tratament bun de fond, dar in urgente e de neinlocuit, in 10 minute iti aduce tensiunea la normal. Asta vorbim, daca faci cumva un 170-180 (dar nu va fi cazul!)-atunci pui 1 tableta de Nifedipin sub limba si 6 ore esti linistita. Altfel insa, cu tensiunile de acum, nu schimbam cu nimic tratamentul, esti beton!
Noapte buna si maine, la fel, numai de la 135/80 in jos!

naty 8+

Mergi la inceput

buna naty. am si uitat ca tu pe langa sarcina si problemutele ei, mai ai de pregatit si o nunta. si mai apar si eu cu tot felul de aberatii, ca numai astea nu-ti lipseau. eu iti doresc de pe acuma CASA DE PIATRA, sa fii fericita si o gramada de copilasi care sa va umple sufletele de bucurie!!! referitor la nunta daca pot sa-ti dau vreun sfat, cine stie?!
astazi intr-adevar, cel putin cand mi-am luat eu tensiunea , nu a fost valoare mai mare de 135/85. sper sa fiu pe drumul cel bun.
nu am inteles exact cu nifedipinul. tu te referi la ziua nasterii, daca ajung acolo si am tensiunea mare sa iau nifedipinul, sau si acasa in situatii de urgenta??? ca ma gandesc ca acolo imi vor da medicii ceva sau nu?? eu as prefera ceva care sa ma ajute in problema fricii, si anume, cand ajung acolo cu durerile nasterii sa fiu senina si linistita si tensiune 120/80.pentru ca daca voi mai avea valori de 180/100, va fi cu siguranta din cauza panicii si ar fi totusi potrivit nifedipinul???
si inca o intrebare. sigur dopegytul nu afecteaza fatul? ca mi-a zis o prietena care a nascut de vreo 3 luni , ca era o tipa la ea in salon care a facut tratamnt cu dopegyt, a fost si singurul medicament luat ion toata sarcina, si copilasul ei este diagnosticat cu retardf. Doamne fereste!!!!
iarasi te-am asaltat cu intrebari. daca poti si te simti mai bine astept sa-mi raspunzi.
te pup

Mergi la inceput

scuza-ma . dar inca ceva. nifedipinul care ai zis se ia suplimentar pste cele 3 pastile de dopegyt ( dim, amiaz si seara) pe care le iau. bineinteles in caz e urgenta. dar mai explica-mi o data te rog. multumesc

Mergi la inceput

Am zis ca, in orice situatie in care ai mai face 170-180, PESTE tratamentul actual adaugi Nifedipin. Nu preventiv, nu IN spital (evident ca-ti vor da ei ceva acolo), DOAR DACA...
Dopegyt in orice tratat de medicina, ghid de hipertensiune, etc este considerat medicamentul de electie in hipertensiunea de sarcina. Retardul copilasului nu are legatura cu asta, stai linistita (oricum, daca ai dubii, intereseaza-te si citeste oriunde vrei tu, dar cred ca deja ti-am inspirat incredere destula, nu?) La naiba, Nikol, am si eu un bebe ACUM in burta, in perioada lui cea mai fragila, eu caut pe net si daca ceaiul de menta e ok, crezi ca as fi inconstienta sa-ti recomand ceva periculos???

naty 8+

Mergi la inceput