tensiune arteriala foarte mare
Raspunsuri - Pagina 11
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
nikol31 spune:
cred ca m-am prostit. am inteles. DOAR DACA mai fac tensiune asa de mare. dar nu pot sa fac ceva preventiv inaninte de a merge la medic ca sa nu-mi mai gaseasca valorile ale mari la tensiune???/ nu ar fi chiar nici o solutie, nu stiu, intreb si eu, ceva contra fricii, pentru moment??? ca pentru ginecologul meu situatia va fi aceeasi daca iarasi ma duc acolo si am tensiune mare, degeaba ii spun ca acasa este 130, ca important este cat va fi inainte de nastere ca sa evitam problemel si sa decidem in legatura ca felul nasterii.
cred ca ai inteles ce am vrut sa spun
multumesc te ppup
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alice2004/alice2004.jpg)
alice2004 spune:
Buna dimineata, Nikol !
Dopegytul nu are nici o implicatie in retardul copilasului de care aminteai - eu am fost sub tratament cu dopegyt, dupa cum ti-am spus, vreme de sase luni, la recomandarea medicului cardiolog care mi-a urmarit sarcina mina in mina cu ginecologul ! Inainte de sracina luam propranolol, ca aveam pulsul mare (120-140), dar mi s-a interzis acest medicament si cardiologul a ales metoprolol.
Eu zic sa incerci din ce in ce mai mult sa stai linistita, starea ta de bine este esentiala pentru fetita ta din burtica ! Cit priveste modalitatea nasterii, eu cred ca medicii vor alege calea cea buna si nu vor pune in pericol nici mama nici bebelusul ! Doar sa tii minte sa le spui ca ai fost sub tratament si cu ce !
Stiu ca iti este greu sa te linistesti, doar povesteai ca suferi de ceva timp de atacuri de panica ... poate era mai bine daca cereai si sfatul unui doctor in materia aceasta, dar asta este alta poveste ! Si eu eram acasa superlinistita si cum intram in spital la controale, cum pulsul sarea in sus si tensiunea era mereu 14/9 chiar si cu tratament ! Am incercat tot felul de metode, dar nici una nu a dat roade, asa ca te inteleg ! Totusi, poate tu ai sa reusesti sa te calmezi mai bine decit am facut-o eu !
Si sa nu iti fie frica de cezariana, pentru mine a fost modul cel mai bun de finalizare a sarcinii si de aducere pe lume a copilului ! Si eu citisem cite in luna si stele despre asta si mi-era o frica mama-mama, ca nu suferisem in viata mea nici o operatie, daramite una majora ca aceasta ! Dar uite ca a fost bine !! Gindeste-te la bebelushul din burtica, el simte agitatia ta ! Gindeste pozitiv cit poti de mult si o sa fie ok !
Iti tin pumnii ! Si te pup !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
nikol31 spune:
buna alice. cat pot sa ma linistesc cand vad persoane care au trecut prin ce trec eu si totul s-a finalizat cu bine!!!!!
cred ca ma intelegi foarte bine, intr-adevar imi este greu sa ma linistesc, tocmai din cauza ca sufar de ceva vreme de atacuri de panica si nici inainte de sarcina nu am reusit sa scap de ele, daramite acuma cand mai apar si alte probleme si nu e vorba numai de o persoana ,ci stiu ca viata bebelusei mele depinde de mine. oricum, ma felicit ca am reusit sa ajung pana in acest moment al sarcinii ( maine incep 39 de saptamani) si am tinut cat de cat sub control atacurile de panica. cu anxietatea este putin mai greu, pentru ca este o stare generala cu puls de peste 100 constant. cu asta nu prea am ce sa fac, incerc sa-mi impun sa fiu calma, linistita dar nu stiu in ce masura reusesc. am discutat si cu un psihoterapeut, am urmat sedinte saptamanale de prin luna 4 pana acum o luna, dar nici un rezultat, bani aruncati pe fereastra. cat despre medicamentatie mi-a spus ca nu se recomanda nici un fel de anxiolitic in sarcina, indiferent despre ce trimestru este vorba si ca tot ceea ce pot sa fac este sa rezist.
eu spun ca tu stateai bine. daca ajungeai numai la 140/90 cand mergeai la control era super ok. eu, acasa fiind, mai linistita si sub tratament, ating destul de des 140/90, nici nu vreau sa ma gandesc cat va fi din nou cand ma voi duce la medic. oricum am facut fobie de aparatul asta nenorocit, numai cand il pun pe mana simt ca-mi creste pulsul.
cat despre nastere, indiferent care metoda o vor alege medicii, imi este o frica de mor, nici nu pot sa ma gandesc acolo ca si intru in panica!!!
multumesc pentru gandurile tale si pentru incurajari. oricum va voi tine la curent.
naty, revin mai tarziu cu valorile. vezi ca ti-am mai scris ceva aseara. va pup
alice2004 spune:
Hehehe, Nikol, asa ma gindeam si io ... acasa sint bine merci si cind ma duc la medic si o vad pe asistenta ca imi ia tensiunea ... olalaaa, iar e mare ! Acum, partea buna la mine a fost ca dupa ce mi-am schimbat medicul ginecolog si am ajuns la Nayel, acesta ma intreba ce tensiune am si eu ii spuneam cit a fost la ultima mea verificare de acasa si ma bucuram ca are incredere in ce spuneam, devreme ce nu o mai punea pe asistenta lui sa verifice si ea !!
Si imi mai aduc aminte ca o seara inainte de internarea mea in spital pentru cezariana, era mare meci la teveu ... toti erau relaxati si se uitau, doar eu aveam o mie de pitici pe creier si o multime de morcovi intr-o anume parte a corpului meu ca a doua zi neste necunoscuti aveau sa ma taie si sa aduca pe lume bebelushul meu !! Dar m-am gindit mai apoi la faptul ca nu puteam sta gravida toata viata mea, sa o tin tot intr-o tensiune mare, cu o burta imensa, fara sa pot sa ma aplec, sa dorm cum trebuie, fara sa pot face bai prelungite in cada si mai ales fara sa pot minca gratare in singe, asa cum imi placeau mie !!! Si mi-am zis ca dumnezeu stie el ce face si l-am rugat sa vegheze asupra mea si a copilului si - dupa cum ti-am spus - la operatie am plecat cu inima usoara, parca era altcineva care mergea la spital, nu io, aia panicoasa !!
Numai bine iti doresc !! Mai revin io pe aici ...
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
madalinad spune:
nikol,
cand am ajuns la spital aveam tensiune peste 160. nu stiu cat o mai fi crescut cand mi-au spus ca nu-i aud bataile inimii copilului.
cand am aflat intr-un tarziu ca bebe doarme bine-mersi si inimioara lui bate asa cum trebuie, sa stii ca m-am calmat brusc, am uitat pana si de epidurala sau cezariana visata, am uitat pana si de cele 34 de saptamani pe care le aveam. dupa vreo ora aveam 120, si nu mi-a mai crescut pana in ziua de azi.
si crede-ma, sunt panicoasa rau, ca doar d'aia am si facut tensiune de panica
nikol31 spune:
alice, cand citesc ceea ce ai scris, parca nu ai fi tu ci CLONA mea. exact asa gandesc si eu.
in ultim luna, am fost la control in fiecare saptamana si ma bucuram ca ginecologul ma intreba cum mai stau cu tensiunea si eu ii spuneam si el avea incredere in mine si nu o mai punea pe asistenta sa mi-o ia. plecam asa de impacata. dar stii care este ideea??? cu cat incerc sa evit mai mult sa mi se ia tensiunea, cu atat frica creste mai tare si atunci cand va fi chiar nevoie sa mi-o ia, iar se vor da acele aparatului peste cap!! sunt constienta de asta.
dar ma gandesc, exact ca tine, ca nu pot ramane gravida toata viata si abia astept sa scap cu bine si sa aduc pe lume ingerasul meu. Imi spun ca trebuie sa fiu tare, ca voi reusi sa trec de nastere, voi face fata. Sa ne ajute Dumnezeu sa fim amandoua sanatoase, ca altceva nu mai conteaza.
spune-mi, in ziua cand ai nascut nu ti s-a luat tensiunea chiar inainte?? tare sunt curioasa sa stiu cat a fost.
sper sa fiu si eu la fel de curajoasa ca si tine in ziua marelui eveniment.
va pup
nikol31 spune:
madalina, dar nu mi-ai spus cum ai nascut, cu cezariana sau normal? si la 34 de saptamani? cel putin asta am inteles eu din ce ai scris. nu s-a mai putut amana??
pai eu cum crezi ca sunt dupa 6 ani de atacuri de panica??? crezi ca mie nu de aia imi creste tensiunea? dar este o chestie care nu se poate controla, cel putin eu nu am reusit pana acuma.
va pup
nikol31 spune:
madalina, dar nu mi-ai spus cum ai nascut, cu cezariana sau normal? si la 34 de saptamani? cel putin asta am inteles eu din ce ai scris. nu s-a mai putut amana??
pai eu cum crezi ca sunt dupa 6 ani de atacuri de panica??? crezi ca mie nu de aia imi creste tensiunea? dar este o chestie care nu se poate controla, cel putin eu nu am reusit pana acuma.
va pup
alice2004 spune:
Paaaai, sincera sa fiu, Nikol, draga mea, pe bune daca imi amintesc !! Am intrat in maternitate, era un hol lung si intunecos la parter, sa gaesc camera unde trebuia sa ma inscriu, am deranjat parsoana care se ocupa cu asa ceva din somn, mi-a tras aia o privire de zici ca ii cerusem sa imi aduca o bucata de luna, nu sa imi completeze un formular ... pe urma am urcat la etajul unde era sectia de nounascuti, m-am cazat intr-o rezerva "de tranzit", nu stiam ce sa fac cu bagajul, ca era greu si pe sotz nu l-au lasat sa vina cu mine decit pina la usa sectiei ... a venit asistenta principala (fetele care au nascut la CF2 o cunosc pe doamna respectiva !!! ), mi-a dat o camasa de-a lor sa ma imbrac in ea si mi-a cerut sa imi scot lenjeria intima ... pe care io in emotiile mele am scos-o aiurea si madama m-a apostrofat ca i-am fluturat chilotii pe la nas (trebuia sa o intreb ce drequ cauta cu nasu personal asa de aproape de mine cind ma schimbam ???) si a procedat la ascultarea BCF-urilor cu arhicunoscuta "trompetzica" de metal ... a decretat ca este bine si m-a lasat sa astept. Nu imi aduc aminte daca mi-a luat cineva tensiunea ... poate ca da ... a venit anestezista si mi-a pus citeva intrebari ... apoi a venit si medicul si m-au luat in sala de operatii. Am avut tot timpul senzorii aceia pe mina si tin minte ca ascultam bip-urile aparatului ... anestezia a fost rahie, din fericire, pentru ca recuperarea dupa cea totala este mai anevoioasa, plus ca mi-am vazut dulceata de baiat imediat ce l-au scos !
Din nou recunosc ca senzatia din ziua aceea era ca si cum ma dedublasem ... parca era altcineva acolo pe masa aceea de operatie ... nu eu ! Si banuiesc ca tensiunea nu a fost uriasa si nici pulsul ultrarapid, ca nu a fost nevoie de nici o interventie adiacenta unei cezariene facute unei femei cu valori normale de tensiune/puls !!
Curaj, deci !!
Alice si Andrei