tensiune arteriala foarte mare

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madalinad spune:

am nascut normal (bine ca n-a fost nevoie de altceva, era sambata la miezul noptii). da, aveam 34 saptamani si apa rupta, asa ca nu s-a putut amana.
deci tu stai bine, esti ca si la termen... eu sper ca si la tine se va evapora panica atunci cand va veni momentul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikol31 spune:

super tare povestioara ta cu chiloteii pe care i-ai fluturat in fata aleia!!!!m-am distrat copios.
sa dea Domnul sa pot sa fiu si eu atat de senina in ziua aceea, ceea ce nu prea cred si iti vei da seama numai din ce ii voi relata acum medicului meu cardiolog de pe forum.
naty, am zis ca revin mai tarziu cu noutati. din pacate, astazi nu am fost atat de cuminte ca si ieri. de dimineata tensiunile normale ale mele din ultimele zile 120/80, 130/80, 135/85 si se mentineau la valorile astea daca nu ma suna sotul meu sa ma intrebe daca putem sa mergem astazi la control la gine si nu maine. ca are maine o sedinta de la care nu poate sa lipseasca. din momentul acela am si inceput sa ma agit,am inceput sa simt cum imi bate inima nebuneste, m-a si apucat frica si panica. iti dai seama cam ce fobie am deja de medic, ca numai gandul ca ma duc astazi la control m-a si panicat. nici nu vreau sa ma gandesc cum voi fi cand bebelina mea va da semne ca vrea sa iasa. vezi, pentru momentele astea te intrebam daca nu pot sa iau ceva ca sa mai scada din frica??? se poate ceva? si uite cam asa sunt de pe la vreo 12 cand m-a sunat si acuma este deja 15 si nu m-am calmat. numai gandul ca ma duc!!!!oare chiar nu ar fi nici o solutie pentru momentele astea??? bineinteles ca si tensiunea mea a crescut, 140/85, 145/85 chiar am auzit o prima bataie la un moment dat pe la 150. nu stiu ce sa fac ca sa nu mai reactionez asa. oricat imi spun ca trebuie sa ma controlez, sa fiu calma, relaxata, nu reusesc. da-mi naty un sfat. ca iar ajung la valori colosale cand sunt acolo. nu cred ca-mi va lua tensiunea daca ii spun eu cat este in general, dar si asa ma panichez.acum astept sa ma duc ca sa ma linistesc putin. pentru ca dupa ce vin de acolo si-mi spune ca e ok, intotdeauna ma calmez.sunt atat de agitat ca nici nu am rabdare sa mai scriu.dar revin mai tarziu.
te astept

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Uof, Nikol, din cite stiu eu nu ai ce sa iei pentru astfel de momente ... linistea trebuie sa vina de la tine ... pe cuvint ca nu ai de ce sa intri asa in panica ! Apropo, nu functioneaza chestia aia cu suflatul aerului si respiratul intr-o punga de hirtie ? Sper sa nu ma fac de ris, dar asa citisem vizavi de atacurile de panica !!
Daca te streseaza atit de mult sa mergi la medic, nu ii poti spune sa iti faca o vizita acasa ??
Iti tin pumnii sa fii bine !!

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

ce bine ar fi sa se poate si asa ceva. dar cred ca m-ar apuca panica si sa vina la mine acasa, asa ca n-am rezolvat nimic.
de chestia cu suflatul in punga am auzit si eu, de fapt am vazut intr-un film si l-am intrebat pe psihoterapeut daca da rezultate si a zis ca este chiar numai in cazul unui atac de panica, dar nu asa cum ma stresez eu ca ma duc la medic. asta nu e atac, este o frica continua.ce bine ar fi fost sa fie o solutie, ca as fi umblat cu punga la mine toata ziua ca si aurolacii.
in jumatate de ora plec de acasa spre medic, nu pot sa spun cam cum ma simt!!!!
vin cu vesti
naty, ai ajuns acasa, esti ok, te-a mai lasat starea de rau??/
astept sa-mi scrii

Mergi la inceput

mi-a mai venit o intrebare. naty, are vreo importanta pozitia in care stai in momentul in care iti iei tensiunea?? ca eu am observat ca atunci cand stau culcata parca imi arata mai putin decat atunci cand stau in pozitia sezut!sau mi s-a parut mie? este vorba de aparatul clasic nu de cel electronic.
merci. revin mai spre seara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Bravo, Alice, iti sunt recunoscatoare, poate o ajuti tu pe Nikol acolo unde eu nu pot-pentru ca, sincer, nu m-am confruntat cu asa ceva practic niciodata si nu doresc nimanui (ma refe la anxietate necontrolata). Mai incurajeaz-o!(mi-a placut chestia cu dorintele de a manca friptura in sange si bai prelungite...)

naty 9

Mergi la inceput

m-am intors de la medic de 10 minute, dar din pacate, nu prea pot sa stau sa scriu ca avem niste musafiri. daca pleaca devreme, ceea ce nu prea cred, ca stiu cum fac de obicei, intru si va scriu, daca nu va povestesc cu lux de amanunte diminmeata.
naty, n-ai zis nimic referitor la ce ti-am scris?!
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

Sper ca ai fost bine la control ... am sa te citesc miine, ca nu mai pot sta mult pe forum - din motive de copil care vrea neaparat sa se joace la pisiu la "pozele mici" (audiblesurile de la messenger !!).
Cit despre pozitia din care se ia tensiunea, pe mine ma punea sa stau jos pe bancheta din cabinet, nu intinsa insa ... uneori mi-o lua la mina stinga, alteori la cea dreapta ... nu ma tin minte daca mi-a luat-o si stind in picioare (parca nu).
Naty, multumesc ! |Si sarcina usoara iti doresc si tie si un bebe sanatos si voios ! Sa treaca greturile si sa te simti bine ... cit despre doleantele mele ... da, mey, mi-au lipsit mult de tot, cum am nascut am dat iama in tot ce nu putusem sa maninc in cele noo luni, nu mai spun de baile prelungite in cada cu spuma ... pedichiura pe care nu mai reuseam sa o fac sau dormitul pe burta si nu pe enshpe mii de perne, fara putinta de a ma intoarce cu usurinta !! Dar baietelul meu a meritat tot efortul !
Va doresc o noapte buna si linistita !

Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete

Mergi la inceput

Nikol, imi intra mesajele mult dupa ce scriu.
Da, tensiunea luata intinsa e mai mica decat in sezut (in mod normal), iar la ridicarea brusca in picioare de asemenea e normal sa scada.
Ok, ai avut niste valori mai proaste, dar nu ingrozitoare, calmeaza-te!
Mai bine zi ce a spus doctorul.
Chestia cu punga e adevarata, are o explicatie stiintifica, mira-m-as sa nu te ajute, macar cand e mai rau.
Doamne, nu te mai gandi atat CE O SA FIE, CUM O SA FAC...Nu vezi ce povesti linistitoare ti-au zis fetele? Si nostime! Razi cat poti, rasul face FF BINE la tensiune, vorbesc serios!
Bye, pe maine, astept povesti

naty 9

Mergi la inceput

Nikol, buna dimineata! Sper ca esti bine. Eu astazi plec, voi fi intr-un loc in care sunt probleme cu semnalul, imi dai mesaje pe tel iar daca o fi ceva urgent (dar SIGUR nu o sa fie!) suna-ma dar daca nu e semnal insista-n-am ce face.
Mare mirare daca pana saptamana viitoare nu te gasesc cu bebelina sanatoasa in brate si cu tensiunea 110/60, fara Dopegyt!

naty 9+

Mergi la inceput