tensiune arteriala foarte mare
Raspunsuri - Pagina 21
![](images/user_woman.png)
natynic spune:
Gattasalvaje, ti-am vazut toate pozele, taare frumusica mireasa ai fost, abia astept si eu, desi am probleme cu rochia...
Nikool!!Unde esti??Aoleu, prefer mesajele tale excesiv de panicoase decat sa nu apari pe forum, parca nu mi-e ziua intreaga daca nu incerc sa te linistesc...Sper ca esti bine. Sau cumva Andra/Andrei s-a hotarat??
naty 11+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
gattasalvaje spune:
Naty , merci mult pt aprecieri...si eu am avut probleme cu rochia ca mi-am luat-o cu 6 luni inainte de nunta si intre timp m-am ingrasat 8 kg(din cauza ca m-am lasat de fumat). Am avut noroc ca am gasit o croitoreasa buna care mi-a aranjat-o un pic sa vina cat de cat OK.
24+ cu Sara - Eliza
vacanta 2007
Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?
nikol31 spune:
buna diminmeata, la mine nu este chiar asa de buna, dar incerc sa o fac. naty, sunt tot aici, inca Andra nu a dat nici un semn, dar stai linistita ca iti voi trimite un mesaj de indata ce apar primele semne, ca sa spui o rugaciune pentru mine. ma duc putin mai tarziu la control sa vedem ce spune medicul.
si acuma sa-ti spun de ce nu e asa de buna dimineata. de ieri dupa masa sunt intr-o panica totala.am avut niste musafiri ieri, printre care si o verisoara buna de-a sotului meu, care are un baietel de 4 luni. si bineinteles ca am stat mai mult timp de povesti cu ea. oricum, vina imi apartine, pentru ca eu am tot insistat sa-mi spuna cum a fost nasterea. eu zic ca nimic in lumea asta nu este inatmplator. oare trebuia sa apara ea cu povestile ei, pe cand incepusem sa ma linistesc putin si sa privesc nasterea cu alti ochi?! ce mai, toata vina e a mea, dar si ea putea sa faca putin mai siropoasa povestea si nu cu atata dramatism. am sa-ti spun pe scurt despre ce este vorba. totul a decurs normal pana la o dilatatie de 4 cm, cu dureri la un moment dat insuportabile, cu epidurala pana la urma, dar acum vine bomba: a facut un atac de panica de toata frumusetea, au bagat de urgenta in ea sedative, dar fara nici un fel de folos si decizia cezariana rapid. mi-a spus ca a fost totul foarte complicat, pentru ca bebelusul coborase deja destul de tare, la un moment dat ii crescuse si tensiunea din cauza atacului si a intrat in faza de inconstienta pentru mai bine de 2 ore. si a concluzionat: " tu trebuie sa stai linistita, ca nasterea nu e nu stiu ce, daca la mine nu ar fi fost atacul de panica, totul ar fi decurs normal, dar la tine nu este cazul"!!!! cum sa-i spun, ca ba tocmai ca este cazul, ca de asta mi-e cel mai tare frica, ca sufar de atacuri de panica de 6 ani etc. CUMPLIT!!!!! nu pot sa-ti spun cam cum ma simt acuma. toata linistea pe care am dobandit-o in ultima vreme, toate gandurile pozitive, toata stradania mea de a fi tare s-au dus pe apa sambetei. atat de tare m-a putut speria. ea nu avea de unde sa stie ca la mine este problema cu panica, ca de ar fi stiut, e clar ca nu mi-ar fi zis nimic. dar spune si tu??? nu e o ironie a sortii? ca eu sunt total socata.
deci, cam asta este starea de spirit din aceasta dimineata. sper sa reusesc sa ma calmez si sa ma linistesc putin. mai trebuie sa merg si la medic astazi si parca ma duc la " taierea capului". oricum, sunt perfect constienta ca nu am cum sa scap, mai am foarte putin pana cand va trebui sa nasc si acum sunt cu moralul la pamant. foarte tare m-a afectat.
hai, ca ziceai ca preferi mesajele mele panicoase, decat sa nu mai apar pe forum. ia uite ca ti-am dat, cat sa-ti ajunga pentru toata saptamana!! glumeam.
revin mai tarziu cu noutati de la doctor.
pupici
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alice2004/alice2004.jpg)
alice2004 spune:
Buna dimineata !
Mey, Nikol, draga mea, stai calma, acum nu te apuca sa faci paralele peste paralele intre nasteri, ca nu este cazul ! Unele sint usoare, altele mai grele ... dupa cum te-am rugat de fiecare data, incearca sa gindesti pozitiv si o sa fie bine ! Si nu te mai apuca sa citesti cine stie ce subiecte cu titlu panicos sau trist, te roog !
Ai ajuns la capatul drumului, nu te inneca chiar la mal, ok ??
Hai, sa ai o zi minunata si sa vii cu vesti bune de la nenea doftoru !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
violetan spune:
Esti de groaza, nikol!
Iar fata aia e mai rau! Pe de alta parte ia fii atenta aici: toata lumea are tendinta sa dramatizeze in plus o experienta traita...nu zic ca nu i-a fost greu, dar sunt ferm convinsa ca a si dramatizat putintel...In plus, ce legatura are cu tine?? N-ai sa faci nici un atac de panica, crede-ma pe cuvant. Sunt atat de convinsa incat imi vine sa vin cu tine la nastere sa-ti zic: ti-am zis eu!
De altfel ai sa intri aici si ai sa zici: ai avut dreptate, nu m-am panicat deloc!! Ma crezi? Ai sa fii atat de ocupata sa nasti si atat de emotionata si de fericita incat o sa-ti adoarma simturile efectiv. Sa stii ca si eu intru fffff repede in panica, dar ti-am zis, nu simteam nici un fel de emotie negativa, jur!! Parca eram anesteziata si la creier :))
Relax ca mai ai putin. Ai sa vezi ce frumos o sa fie. Scrie-ne urgent. De fapt da mesaj lui naty si ea o sa ne anunte pe toate. Hai pupici si curaj. Nasterea e o experienta minunata, ai sa vezi!!!
gudinde spune:
Nikol,
Nu te mai lasa influentata de toate povestile auzite!
Nici o nastere nu e la fel cu alta, dar este important sa crezi ca la tine va fi bine si tu vei fi o mamica care va colabora perfect cu personalul medical. Tensiunea ta este buna (as putea spune mai buna decat a mea care nu-s insarcinata), iti capatasesi un mic autocontrol, totul mergea bine si acum ... vi cu chestii din astea? Pai e posibil sa te sabotezi singura in halul asta?
Ia gandeste-te ce s-ar intampla cu Naty daca s-ar gandi tot timpul la toate nenorocirile care se pot intampla datorita diabetului? Pai n-ar mai fi om! Ar umbla pe strada ca un zombi!
Nikol, nu trebuie sa apleci urechea la ce zice vecina, verisoara, prietena, mam'mare de la coltu' stazii! Trebuie sa ai incredere in medicul tau care ti-a urmarit sarcina, care iti stie problemele, care va fi acolo si va intreveni la cea mai mica problema. Trebuie sa ai incredere in tine, in capacitatea ta de a face fata nasterii si in puterea ta de a te calma (asa cum ai facut-o zilele trecute). Si nu in ultimul rand trebuie sa ai incredere in Dumnezeu, care e acolo sus si nu te va lasa la greu. Dar stii vorba 'ceea "D-zeu iti da da nu-ti baga in traista". El te tot ajuta: ti-a scos-o in cale pe Naty, ai un tratament care iti tine tensiunea sub control, ai ajuns cu bine la termen .... dar mai ajuta-te si tu si nu mai asculta ce zice x si y. Mai ales ca tu nu stii de fapt ce s-a intamplat la acea nastere. Tu stii care este versiunea ei. Este o diferenta!
Hai, capul sus ca totul o sa fie bine.
Off topic: sa stii ca nu stiu cat de buna verisoara este dar o prietena buna sau o femeie cu capul pe umeri cu siguranta nu-i, caci nu se spune asa ceva unei femei care e pe punctul de a naste indiferent ce i-ai cerut sau nu, cat ai insistat sau nu.
nikol31 spune:
buna fetelor. acuma m-am trezit. am fost la medic si am ajuns acasa cu o oboseala, de a trebuit neaparat sa dorm putin. parca as fi fost la sapa.
concluzia: "poti sa nasti oricand. copilul este coborat, deci in orice moment pot sa te apuce contractiile." asa ca , stau in continuare si astept. oricum DPN-ul era pe 23 saptembrie, asta ar fi duminica. daca nu se intampla nimic zilele astea, trebuie sa ma duc iarasi la control sambata dimineata. dar el zice ca apuc sambata. sa vedem. cam atat. dar era o asistenta cutra acolo, am mai prins-o de vreo 2 ori cand am fost la control, ca mai sa ma iau in gura cu ea. o tata de femeie, sa vedeti ce m-a repezit si ce urat a vorbit cu mine. si cica ea este de serviciu toata saptamana. daca ma apuca durerile si ea va fi acolo, cred ca voi uita de toate atacurile de panica, ca voi fi ocupata sa o iau de par.
multumesc fetelor pentru incurajari. e adevarat cu nu trebuie sa generalizez, ca daca ea a patit asa , cu siguranta voi pati si eu, dar credeti-ma asa de tare ma cunosc si atat de repede intru in panica, incat mi-e greu sa cred ca atunci, mai ales in momentele alea, voi rezista. dar incerc sa ma consolez cu faptul ca mi-or da aia ceva ca sa ma linistesc.
violetan, sa te auda Dumnezeu! ma linistesti cand spui ca ai fi in stare sa vi cu mine acolo si sa-mi spui dupa" ti-am zis eu ca nu vei intra in panica". sa dea domnul sa fie asa.
alice, in sfarsit ai aparut. credeam ca ne-ai uitat. o sa incerc sa te ascult, ca oricum altceva nu am de facut decat sa ma sradui sa gandesc pozitiv.
naty, te astept pe forum.
pupici
nikol31 spune:
gudinde iti multumesc si tie pentru incurajari. dupa ce m-am panicat o dupa amiaza intreaga si toata dimineata, acum m-am mai linistit putin, tocmai pentru ca ma gandesc ca nu toate nasterile sunt la fel, pentru ca trebuie sa fiu puternica sa fac fata cu bine si ca Dumnezeu este acolo sus si nu ma va lasa la greu.
pupici
violetan spune:
Nikol, daca nu era bblika asa mic, jur ca veneam! La ce spital nasti? Abia astept sa ne pui poze cu bb dragalash! Nastere usoara si frumoasa iti doresc! Si o sa fie!
nikol31 spune:
violetan, e cam mare distanta dintre noi. din cate am vazut eu, tu esti din Bucuresti iar eu din Cluj. eu nasc aici la un spital privat, este chiar al medicului la care ma duc de cativa ani, dar este foarte avantajos zic eu. am platit 2 mil la inceput, cand eram in saptamana 5, si de atunci nimic. asta este tariful pentru urmarirea sarcinii pe timp de 9 luni, in care intra si analizele. si la nastere mai trebuie sa dau 20 mil.daca fac un calcul, cam tot acolo as fi ajuns, daca m-as fi dus la stat, poate si mai mult pana in final. deci cu totul e 22 mil si crede-ma sunt conditii.
mi-ar placea si mie sa vina cineva acolo sa ma incurajeze, o sora de-a mea de suferinta. dar ...
pupici