tensiune arteriala foarte mare
Raspunsuri - Pagina 20
![](images/user_woman.png)
nikol31 spune:
buna fetelor. a fost o zi frumoasa , nu-i asa? eu tocmai m-am intors din parc. de azi dimineata de la 11 am iesit la o plimbare cu sotul meu si a fost atat de placut afara, incat abia acum ne-am intors, nu de alta dar nu-mi mai simteam nici picioarele si nici spatele. dar a fost superb. o zi atat de insorita aici la Cluj!!!
voi, iarasi nu mai ziceti nimic?! eu sunt tot asa. tensiunea neschimbata si astept in continuare ziua cea mare. mai am 2 zile si fac exact 40 de saptamani. oare cat va mai vrea bebeita sa stea inauntru. dar mi-e o frica. numai cand ma gandesc ca in orice moment pot sa nasc ma apuca panica. sa ma ajute Dumnezeu, sa-mi dea putere si un copil sanatos!
va astept pe forum. pupici
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
natynic spune:
Las-o sa stea inauntru! Are in fata o viata intreaga sa stea afara, fara sa fie atat de bine adapostita de mami...
Iarta-ma, Nikol, am fost destul de plecata si azi si nici n-am avut o zi grozava-migrena mare, greata, somnolenta. De maine o iau de coada iar, ma intorc la munca. Rochia de nunta nu se mai inchide cu fermoarul pana sus, ce-mi luasem pt civila-adio, nu mai incap, stau in 2 perechi de pantaloni subtiri si la munte (Sinaia) mi-a fost frig, deci prin urmare cam curge nasul...Scuze, asta e starea de spirit.
Dar sa dea Dumnezeu sa avem o saptamana fff buna de maine. Daca bebitza se hotaraste sa vina, sa nu indraznesti sa nu ma anunti!
naty 10+
nikol31 spune:
buna dimineata.
naty, cum iti inchipui ca in ziua in care se hotaraste pitica mea sa vina pe lume, nu te voi anunta?! stai linistita, ca deja i-am dat instructiuni sotului meu cui sa trimita primele mesaje. chiar ii spuneam la un moment dat, ca daca eu sunt in spital cu bebe, il rog sa intre pe forum si sa va scrie, dar mai apoi am zis ca e de ajuns sa-ti trimita tie un mesaj pe telefon.
chiar imi pare rau ca nu te simti bine, lasa ca nu mai pot sa dureze mult si starile astea de greata, somnolenta etc. vreo 2-3 saptamani si gata.
cat despre imbracaminte, te inteleg perfect. chiar ieri inainte sa ies la plimbare, am tras un plans ca nu am cu ce sa ma imbrac. e cumplit. mi-am cumparat pe toata perioada sarcinii 4 perechi de pantaloni si 2 sarafane. din toate mai pot sa imbrac acum doar o pereche, si aia care trebuie sa-i tin cu mana, pentru ca avand acum burta foarte coborata, elasticul nu mai are in ce sa se tina si sunt mereu cu ei "pe vine". dar hai ca eu nu mai am decat foarte putin si scap. abia astept sa revin la hainele mele normale. stiu ce nu se poate de pe o zi pe alta, dar sper cat de curand.
la tine e putin mai nasol cu rochia de mireasa si compleul pentru starea civila. ce vei face? ca nu prea mai este timp. doar 2 saptamani si aici e nunta?!
eu cu tensiunea sunt tot asa. ieri 120/80, 135/85, 130/80. nici o schimbare. dopegyt iau in continuare 3/zi. ce ma supara acum foarte tare este faptul ca-mi amortesc atat de tare mainile pe timpul noptii, de efectiv ma dor dimineata cand ma trezesc. habar n-am ce e asta.
sper sa aveti parte de o zi frumoasa si va astept pe forum.pupici39s+5z
natynic spune:
E circulatia limfatica de vina, mai ingreunata acum
Cu rochia merg sa incerc o corectura, la casa de moda unde am comandat-o, dar peste 2-3 zile pt ca la ritmul galopant in care am inceput sa cresc...
Azi m-am intors la serviciu si am pus ecograful de inima pe burta si l-am vazut pe bebe, ii batea inima si a ridicat o manuta! Pluteam de incantare...
Dar iata ca acum fug la spital, al meu si-a spart capul la serviciu si trebuie cusut, ma intorc deci sa-i pun pila ca nu mi-e totuna cum o sa arate ca ginerica...
Bravo cu tensiunile, asteptam sa iasa Andra, cand va vrea ea!
naty 10+
nikol31 spune:
naty, imi pare rau pentru sotul tau. dar sa stii ca intotdeauna inainte de nunta apar tot felul de probleme. al meu sot cu o saptamana inainte a facut o criza de rinichi si a fost operat de urgenta de pietre, iar mie tot cu vreo saptamana inainte mi-a iesit al gura un herpes de toata frumusetea, ca si in ziua nuntii il mai aveam , dar a fost bine mascat de ruj. asta este.dar cu toate astea am avut o nunta ca in povesti. iti doresc si tie la fel.
asa-i ce emotionant moment cand i-ai vazut inimioara cum bate? si pe mine ma apuca niste emotii de fiecare data cand imi arata la gine cum ii bate inimioara! si de manuta ce sa-ti spun?! prin saptamana 17, m-am hotarat ca il duc si pe sotul meu cu mine inauntru cand imi face eco. pana atunci nu mai vazuse cu toate ca venea cu mine la control de fiecare data. si a fost si cel mai frumos ecograf din toata sarcina. cand a venit langa mine, bebita noastra tocmai dadea din manute, ca si cum ne saluta. si chiar a zis medicul, ca parca ar fi stiut ca vine cineva sa o vada si cum face cu mana ca si cum ar vrea sa ne salute. si sotul meu a fost extrem de emotionat.
cu tensiunea nici o schimbare. 120/80, 140/85, 130/85. o mai tin eu cateva zile sub control pana se hotaraste pitica mea sa vina pe lume. toata lumea din jurul meu imi spune ca va fi baiat si ca ar fi bine sa ma ganedsc repede si la ceva nume de baietei. si din cauza formei burtii , dar si pentru ca cica fetitele vin mai repede. dar ce mai, ca toata sarcina numai asta am auzit. " tu baiat faci" degeaba le spun ca am vazut la ecograf ca este fetita, ca toti imi spun ca este baiat. poate voi avea si eu o supriza in ziua nasterii si din Andra va deveni Andrei. am mai auzit cazuri, e adevarat ca destul de rare. nu conteaza, sanatosi sa fim.
va doresc o seara frumoasa. pupici
natynic spune:
Da, logic e sa te gandesti ca daca la eco s-ar vedea ca e baiat, nu prea are cum sa fie de fapt fata, dar daca la eco se vede "fata", de unde stii ca nu si-a aratat niciodata putza? Ar fi culmea! Ma rog, Andra sau Andrei, sanatate sa aiba!Te pup
naty 10+
Carmilia spune:
Nikol,iti tin pumnii in continuare.Ma bucur ca ai ajuns cu bine pana aici.Va fi bine,ai sa vezi
Gatta,n-as spune ca ma bucur sa ne intalnim la subiectul asta!Si eu am predispozitie spre "disgravidie de ultim trimestru",desi am tensiune 13/8(DOAR la medic) si IR-uri 0,37 pe dreapta si 0,56 pe stanga.Cu toate astea,n-am primit tratament.Ma enerveaza ca la aparatul meu(electronic) am de obicei 10-11 cu 6-7,iar dr.zice ca nu e bun aparatul,sa-mi iau unul cu mercur sau unul clasic!Mai stiu insa ca tensiunea mea e de la...cap,sunt anxioasa de ceva vreme,iar acum imi fac tot felul de griji...Sa ne rugam sa fie totul bine!
Carmilia
nikol31 spune:
buna dimineata.
naty, sa stii ca s-a intamplat si invers. adica, contabila de la noi de la firma, a nascut acum 2 luni o fetita. pe toata perioada de sarcina i s-a spus ca este baiat. chiar si in ziua cand a nascut, i-a facut un eco inainte si tot baiat a fost. si cand a nascut surpriza: o fetita. cand a coborat asistenta si i-a spus sotului ca are o fetita, acesta a spus ca trebuie sa fie o greseala , ca el are baiat. cum iti explici treaba asta? ca eu habar n-am cum pot sa greseasca asa.dar eu stiu ca va fi fetita, pentru ca am vazut cu ochii mei, la eco 3 D . se vedea foarte clar. sanatoasa sa fie!!!
cum e sotul tau? tu cum te mai simti?
eu astazi inchei 40 de saptamani, de maine intru in 41. mi-e atat de frica! sa-mi dea Dumnezeu putere, sa fiu tare si sa aduc pe lume un copilas sanatos! este tot ceea ce-mi doresc in aceste momente.
iarasi m-am trezit cu mainile extrem de dureroase si amortite. parca pe zi ce trece e tot mai nasol. tensiunea inca nu mi-am luat-o, dar banuiesc ca este cam ca si zilele trecute. de 3 ori pe zi si gata. asa am promis si ma tin de cuvant.
fetelor, voi unde ati disparut? ca nu mai dati chiar nici un semn de viata?!
o zi frumoasa. pupici
natynic spune:
Mda, exista o explicatie-daca s-a facut confuzie intre cordonul ombilica si putzishoara...Dar un ecografist bun nu prea greseste in felul asta...
Hai, nu mai e mult! Oare nu de incordare (inconstienta, peste noapte) patesti treaba asta cu mainile?
Sotul meu a fost cusut gigea dupa ce m-am matzait la colegul de la chir plastica cum ca tre sa-l iau peste 2 saptamani. Azi i-am desfacut pansamentul si l-am badijonat cu betadina, arata excelent cusatura.
Gattasalvaje, unde ai disparut??
naty 11+
gattasalvaje spune:
Natynic , nu am fugit nicaieri , insa n-am nimic nou de zis...Tensiunea mea este constanta 10/5 , sau pe-aici , picioarele nu mi se mai umfla , urmeaza sa-mi fac zilele urmatoare un sumar de urina sa vad cum mai stau cu proteinele.
In schimb , pulsul meu este constant mare 90-95 . Voi cum stati la capitolul asta?
Carmilia , stai linistita ...there's nothing wrong with your "aparat de luat tensiunea " ca sa citez dintr-un serial celebru. Asa mi s-a intamplat si mie , la medic mi-a gasit 13/6 si cand am ajuns acasa aveam 10/5. E din cauza emotiilor , eu una transpir toata cand merg la control , mi-e frica sa nu-mi mai gaseasca cine stie ce si de-aia cred ca-mi creste tensiunea. Nu cred ca este ceva anormal , orice om in situatii de stress are tensiunea mai ridicata.
Cu IR-urile alea nu stiu ce sa-ti spun , e cam ciudat ca e diferenta asa mare intre ele , ca valori nu par a fi peste limite .
Pupici la toate si stati linistite sa nu urce tensiunea .24+ cu Sara - Eliza
vacanta 2007
Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?