tensiune arteriala foarte mare
Raspunsuri - Pagina 15
![](images/user_woman.png)
papadie spune:
Nikol,
cand ai sa nasti ai sa fi asa de ocupata ca n-o sa-ti mai stea capul sa te gandesti cat de frica iti e. Plus de asta corpul uman e asa de inteligent ca cica ne napadeste hormonul fericirii cand e de nascut si nu mai conteaza nimik in jur :) eu am nascut de doua ori si parol ca nu e asa de greu si nici asa de dureros cum crezusem. Pur si simplu abia astepti sa duci la bun sfarsit o trebusoara inceputa acum noua luni. poate ca o sa faci tensiune la nastere dar nu de frica ci de emotie ca o sa-ti vezi copilul si de fericire. Si nici n-o sa fie tensiune ci un sentiment de fericire, de grija, de dragoste. O sa fie un fel de dragoste la prima vedere care o sa te tina toata viata.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
nikol31 spune:
papadie, ce frumoase cuvinte ai folosit si ce adevarat este tot ceea ce ai spus! de multe ori cand ma gandesc la ziua cand va trebui sa nasc, pe langa sentimentul puternic de frica care ma dapadeste, simt si o mare emotie. ma vad in sala de nasteri, tinandu-mi copilul nou nascut in brate si plangand de fericire. de foarte multe ori in vine in minte aceasta imagine. si in ziua marelui eveniment, va trebui sa nu ma las doborata de panica, ci sa ma gandesc la aceasta imagine cu copilasul meu si atunci cred ca voi deveni mai puternica.
sper intr-o zi mai buna si pentru astazi, dar deja am inceput-o prost. la trezire 140/85. sper sa ma linistesc pe parcurs si sa fiu mai bine.
va doresc o zi frumoasa tuturor
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alice2004/alice2004.jpg)
alice2004 spune:
Buna dimineata !
Ieri nu am reusit sa intru pe forum din motive de stat acasa cu copilul ! Dar uite ca am revenit si ma grabesc sa citesc ce mai faci, Nikol !
Mama draga, io incep sa cred ca tu de cind te trezesti si pin ce adormi stai cu ochiul doar la tensiometru si cu gindul la valorile pe care ti le afiseaza el ... apoi saracul organismul tau cred si eu ca se revolta si inima ti-o ia razna ! de parca de cite ori il pui vrei neaparat sa iti arate valori peste cele admise !
Io zic sa icui pentru citeva zile aparatul ala undeva departe de tine (sau macar pentru juma de zi) si sa incerci sa nu te mai gindesti la el ! Fa ceva ce te-ar putea relaxa, dupa cum spuneam si data trecuta, uita-te la un film, citeste o carte ... fa ordine intr-un dulap ... chestii dastea feminine ! Eventual fa-ti manechiura !
Si nu iti mai imagina fel de fel de scenarii fataliste cu privire la nastere ! O sa fie bine - repetati asta de o mie de ori pe zi si ai sa vezi ca ai sa te mai sustragi de la stresul cu tensiunea si alea-alea !
Eu una te inteleg perfect, ca am trecut si eu prin aceste momente de panica si anxietatea era cit carul, dar uite ca sint bine si Andrei are deja trei ani, este un nazdravan neastimparat, sanatos si ok din toate punctele de vedere !
So, hai, capul sus si scoate nasul din tabelul cu valorile de tensiune ! Sint multe lucruri frumoase in lume, multe interesante si masuratul TA nu este unuul din ele !!
Asculta niste muzica ... povesteste-i o poveste fetitei tale, ca ea te aude, sunetul vocii tale este minunat pentru ea !
Te pup cu drag si iti doresc tot binele din lume !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
nikol31 spune:
buna alice. te-am dat disparuta. ai tu perfecta dreptate in ceea ce priveste masurarea tensiunii. deja am facut o obsesie si cel mai bine ar fi sa il pun deoparte pentru ceva vreme si sa-mi vad de treaba, dar stii care este singura problema? mi-e teama sa nu mi-o ia razna tensiunea si nici macar sa nu-mi dau seama. ar fi cumplit si pentru mine si pentru bebe. de aceea mi-o iau asa de des, de frica de preeclampsie si altele. asa macar vad cum stau si pot sa-i spun la medic care sunt valorile de acasa si el sa spuna daca sunt in pericol sau nu. imi dai dreptate? mai am asa de putin si nu vreau acum pe ultima suta de metri sa pateasca ceva bebelina mea.
ma bucur enorm pentru tine si pentru baietelul tau, imi ziceai ca este super ok din toate punctele de vedere. sa fti fericiti amandoi si sanatosi. asta imi doresc si eu pentru copilasul meu, sa fie sanatos.
acuma, cred ca ma pandeste si o raceala nasoala, ca sunt cu nasul infundat de azi dimineata si ma simt asa de moale...numai asta nu-mi lipseste, fapt pentru care voi sta astazi mai toata ziua in pat. si crede-ma ca numar zilele, ar mai fi exact 12 zile pana la implinirea a 40 de saptamani. nu stiu daca voi ajunge pana acolo, dar deja ma bucur seara ca a mai trecut o zi.
va doresc o zi frumoasa . va pup
alice2004 spune:
Ei, Nikol,sanatate multa iti doresc ! Poate doar sa fie ceva trecator, bea ceai cu lamiie multa ! Si sper ca sa ai in mina telecomanda cit stai in pat si nu aparatul de monitorizat TA !!
Sa ai o zi minunata si un uichend linistit !! [pup
Pies - bagajul de spital ti l-ai facut ?? Ca bebica poate veni de acum oricind !!
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
nikol31 spune:
vai ce tare ma cunosti!!! cand stau in pat am langa mine intotdeauna 2 lucruri: telecomanda si tensiometrul. ti-am spus ca iti dau dreptate in ceea ce priveste luarea tensiunii, ar trebui sa-l inchid undeva, dar crezi ca pot? mi-e teama sa nu creasca fara sa stiu si sa pateasca bebelina mea ceva. oare este posibil?daca as stii ca nu se poate asa ceva, cu toata tensiunea mea constanta de 140/85,nu m-ar mai interesa si jur ca nu mi-as mai lua-o. dar ....
cat despre bagaj, mi-am pus intr-o geanta o pijama, o camasa de noapte, niste absorbante, sosete, chiloti si cam atat. habar n-am ce sa mai pun. poate ca ma ajuti tu.
te pup
alice2004 spune:
Hai, ca mai aruncai un ochi paici inainte sa plec acasa ...
Banuiam io ca dormi cu tensiometrul sub perna !! Apoi nu stiu daca ceea ce am sa zic e adevarat, dar eu personal cred ca sub tratament cu dopegyt nu are cum sa iti sara tensiunea la valori asaaa de mari precum gindesti tu ! So, drept urmare, baga aparatul cu pricina la naftalina pentru citeva ore macar, lasa doar telecomanda si uita-te pe animal planet sau discovery, ca sint niste emisiuni foarte interesante, asta daca nu gusti telenovelele - si acolo chiar ca nu ai cum sa te plictisesti !!
La bagajul de spital ... poi stai sa ma gindesc nitzel, ca am imbatrinit si uit de la mina la gura ! Camasa de noapte, din aia care se desface in fata, sau cu nasturi, sa poti alapta copilul, eu am avut doua pachete de vata (care mi-au prins foarte bine), ceva cu care sa iti prinzi parul, daca ai parul lung, ceva cosmetice (dar recunosc ca nu le-am folosit mai deloc, ca era dificil sa stau in picioare cu operatia de cezariana), telefonul mobil, sa poti vorbi cu familia, eventual sa te joci la el, dar mai mult ca sigur ca ai sa fii foarte obosita si bebele o sa te solicite mult si nu ai sa ai timp dastea ... chiloti, ciorapi, tampoane din acelea externe ... apa plata ... si sa nu uiti si cite ceva pentru copil (doar daca nu nasti la euroclinic, unde am inteles ca ai totul inclus in pretul ala astronomic !!). Adica ceva de imbracat - body-uri, o caciulita, ciorapei, o salopeta din aceea pentru nounascuti, poate manusele sa nu se zgirie pe fata ... baneocin, servetele umede, pampersi, crema aia pentru iritatii ... mereu uit cum ii zice ... am un mare lapsus acum, dar revin eu si iti zic ! E si pe undeva un subiect cu bagajul de spital parca !
Sa fii cuminte si sa nu te mai sperii asa ! Din cite stiu eu, un puseu de tensiune mare nu trece neobservat, cu dureri de ceafa, tiuituri in ureche, dureri de cap puternice ... ori dupa cum aminteam, sub tratament cu dopegyt nu cred ca este posibil !!
Stai linistita si relaxeaza-te ! Din experienta personala, iti recomand cu caldura sa te odihnesti cit cuprinde, ca dupa ce vine bebe, nu ai sa mai ai timp decit pentru el !!
Pupici si un uichend linistit !!
Alice si Andrei
gudinde spune:
Nikol,
Linisteste-te ca nu e atat de negru!
Eu azi am fost la (endocrinolog ca eu nu-s
) si tensiunea mea: 13.5/10, puls: 105. Si n-am carat saci de nisip, stateam pe scaun de 2 ore. Acu' ce sa fac sa ma panichez ca-s tahicardica, ca minima mea e prea mare etc? N-are rost.
Nu toti avem tensiunea de cosmonaut.
Asa ca relaxxxx!!!! Ai sa vezi ca o sa fie bine. Tratamentul cu Dopegyt functioneaza f bine. Cu toata anxietatea ta, tensiunea nu a mai sarit de 140.
Pupici
PS: Inca ceva .... mai lasa tensiometrul ala ca vin sa .
Tii minte ce a zis Naty?
quote:
Originally posted by natynic
NU TE MAI GANDI NUMAI LA TENSIUNE!!Ia gandeste-te, cum ar fi sa ma gandesc eu toata sarcina ca am diabet si daca imi creste glicemia ii face rau lui bebe? Nu crezi in Dumnezeu? Mai lasa si in seama Lui problemele de sanatate, fara EL toata medicina e neputincioasa.
naty
nikol31 spune:
aveti perfecta dreptate fetelor si am sa incerc sa va ascult. uite chiar acum am pus tensiometrul in cutia lui si l-am cocotat pe dulap. nu zic ca nu o sa mi-o iau macar de 3 ori pe zi, dar renunt sa mai " dorm cu el sub perna " si sa-mi mai iau tensiunea din ora in ora. va promit!
acum sunt putin mai linistita, mi-a dus sotul meu urina la analize si nu mi-au iesit proteine in urina. din cate stiu eu, atunci este risc de preeclampsie. poate stiti voi mai bine?! e adevarat ca urina care mi-a dus-o la analize era atat de transparenta incat sper sa fi fost concludent rezultatul. ma duc la baie din jumatate in jumatate de ora si va dati seama cam cum e daca dupa fiecare pahar de apa merg la toaleta. cica aia de dimineata ar fi fost mai buna, dar medicul de familie a zis sa stau linistita ca si daca a fost asa de diluata daca ar fi fost cele albumine s-ar fi vazut.asa ca mai stau linistita cateva zile. voi ce ziceti?
va pup
alice2004 spune:
Daca nici acu nu te relaxezi, promit ca trimit "oamenii de la minolta la tine" cu
!! Bravos ca ai ascultat sfatul cu tensiometrul ... e minunat !
Si bravos si pentru analizele bune !!
Sa ne povestesti ce ai vazut fain la teveu, ca io una nu am timp, acum ma duc sa ma joc de-a soldatii cu Andrei ! (Bine, mai trag cu cite un ochi pacilea, ca dependenta e mare !).
O seara buna in continuare si salutari si sotului tau ! Bucurati-va de o seara in doi !
Alice si Andrei