tensiune arteriala foarte mare
Raspunsuri - Pagina 14
![](images/user_woman.png)
gudinde spune:
Nikol,
Atunci cand dr. te-a intrebat de tensiune i-ai spus ca asta este tensiunea sub tratament cu Dopegyt? Pentru ca este un amanunt important.
quote:
Originally posted by nikol31
naty, ai revenit? sper ca si tu esti ok.
Naty este plecata zilele astea.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
nikol31 spune:
bineinteles ca stia, ca el mi-a dat prima dat sa iau nifedipin si mai apoi am vorbit cu el si i-am spus ca am trecut pe dopegyt la sfatul unui cardiolog. eu nu stiu ce sa zic. ori este el inconstient, ori sunt eu sunt ok si ma agit de pomana.
dar a scris naty de dimineata si a zis ca numai astazi este plecata, nu ziele astea. eu cel putin asa am inteles.
naty, ce zici? valorile nu sunt ok mai ales ca iau dopegyt?
astazi au fost cam asa: 120/80, 130/85, 140.85, nu am observat nimic peste 140. cum stau?
chiar acum am sunat la laborator ca sa imi duc dimineata urina si cica este in concediu laboranta saptamana asta. acum nu stiu ce sa fac. poate e mult pana saptamana viitoare, dar daca ma duc la altul maine dimineata recoltarea si abia pe luni rezultatul, ca dureaza 2 zile si sambata nu se lucreaza. sfat????
merci fetelor
gudinde spune:
quote:
Originally posted by nikol31
dar a scris naty de dimineata si a zis ca numai astazi este plecata, nu ziele astea. eu cel putin asa am inteles.
quote:
Originally posted by natynic
......
Eu insa aman momentul, fetelor, caci azi zbor un pic departe de aglomeratia si aerul murdar al Capitalei. Ma intorc saptamana viitoare.
.......
Va pup pe toate
naty 9
nikol31 spune:
uite ca pe asta n-am vazut-o. cred ca a scris intr-un din mesajele mai vechi, ca cel putin de dimineata a dat de inteles ca astazi este plecata. dar acum imi aduc aminte ca a zis ceva zilele trecute ca pleaca miercuri din Bucuresti. si ce nevoie aveam sa ma sustina pe ultima suta de metri!
dar sper sa se odihneasca si sa se relaxeze, ca si ea si bebeul ei au nevoie. ca aici o stresam destul.
dar sunteti voi aici si sunt sigura ca ma veti sustine moral si imi veti mai da cate un sfat. alice, madalina, gudinde
va pup
gudinde spune:
Nikol,
Sa nu comva sa te panichezi!
Tu esti foarte bine, tratamentul cu Dopegyt iti merge foarte bine, ai tensiunea buna si asa va ramane indiferent daca Naty este sau nu in Bucuresti caci tu vei ramane calma. Da?
Daca simti ca te apuca panica intinde-te sau stai comfortabil pe un fotoliu, inspira adanc, incearca sa te vizualizezi intr-un loc placut, relaxant si ai sa vezi cum incet, incet trece criza de panica.
nikol31 spune:
stai linistita ca nu ma panichez mai tare decat sunt deja. eu traiesc intr-o panica permanenta! glumeam si nu prea. nu este vorba chiar de panica, dar cu o stare de anxietate permanenta da. eu incerc sa stau cat de calma pot, dar si asteptarea asta ma termina. nu mai am rabdare de nimic, nici de televizor, nici de calculator, nici sa dorm nu pot. stau asa ca o leguma si astept sa se intample minunea.
sunt ingrijorata, oricum, din cauza tensiunii asteia. ii spusesem lui naty ieri ca eu imi iau tensiunea de cele mai multe ori stand culcat si ea mi-a zis ca in pozitia intinsa este tensiunea mai mica, fapt ca atare, astazi mi-am luat-o mai mult in pozitia sezut si intr-adevar valorile au fost mai mari sau am fost eu mai anxioasa astazi, nu stiu. de cele mai multe ori a fost 140/85. nu stiu daca trebuie sa ma alarmez sau nu. ma linistisem putin ca vedeam si valori de 120 dar astazi cam 130 si 140 au fost.
alice, tie medicul ti-a spus ca e ok pana in 140/90??? daca asta este constant este totusi bine? dar sa nu sara mai tare? tinand cont ca iau dopegyt si totusi este atata, nu prea pot sa nu ma nelinistesc. si ce ti-a spus gine referitor la aparatul digital? ca este bun? in ce pozitie iti luai tensiunea cu el? culcata sau in fund? ca eu cand aveam ala electronic, cand stateam culcata imi arata numai 120/80, cand ma ridicam in fund era 140/90?
multumesc
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alice2004/alice2004.jpg)
alice2004 spune:
Nikol, seara buna ! Nu pot sta prea mult pe forum, baietelul meu nu ma lasa sa scriu ! Avem ceva muci si tre sa fiu la joaca alaturi de el, altfel se cam crizeaza !
Eu tensiunea mi-o luam cu un aparat digital, de cele mai multe ori stind pe scaun si cu mina rezemata de birou. De foarte putine ori am stat culcata, poate cind eram in pat dimineata .. dar valorile calculate acasa nu depaseau 12, 13 cu ceva. La controale aveam 14/9 de fiece data, asta pentru ca de cum intram pe culoarele spitalului, ma lua cu fiori ! Am intrebat medicul si mi-a spus ca este ok cita vreme tensiunea nu sare de valoarea aceasta ! Si mai stiu ca aparatul digital poate da erori, cel mai bun este acela clasic.
Dupa cum spuneam si mai devreme, eu te rog sa te linistesti si sa nu te mai panichezi asa, nu esti singura viitoare mamica fricoasa ! Incearca sa stai calma atit cit poti si sa iti abati gindurile negre si stresante facind ceva care iti place ...
o sa fie bine, ai sa vezi !! Nu iti mai face o mie si unul de scenarii fataliste, din pacate sintem singurele de pe planeta asta care putem face copii, barbatilor nu le este dat sa traiasca minunea asta ! Si ca sa iti raspund si ideii tale anterioare, hehehe, nu exista alta varianta care sa puna capat sarcinii decit nasterea, vaginala sau cezariana ! Vrajitorii nu s-au facut inca, sa batel din palme si sa avem bebelushul in brate pur si simplu !!
So, hai sa ai o noapte buna, fara cosmaruri si sa fiti bine tu si fetita ta ! Pupici si ne vedem miine !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
nikol31 spune:
buna dimineata fetelor. sper astazi sa fie o zi mai buna, cu toate ca afara este cumplit de posomorat. a plouat toata noaptea si este un frig...!! si vremea asta pe mine ma deprima ingrozitor. si lipsa asta de activitate la fel. trebuie sa-mi gasesc si astazi ceva de facut ca sa mai treaca timpul si sa nu ma mai gandesc atat de mult la problemele mele. era asa de bine cand mergeam la servici, asa de repede trecea ziua cand eram bagata in priza tot timpul. daca nu aparea problema asta cu tensiunea si acum m-as mai fi dus la job, dar asa , trebuie sa stau cuminte.asta este excat ca si in cazul pensionarilor. cata vreme merg la servici 35 de ani nu au nimic si de cum intra in pensie ii apuca toate bolile.
sper astazi sa stau mai bine cu tensiunea decat ieri. nu stiu in schimb daca sub tratament cu dopegyt este normala o tensiune de 140/90. eu cred ca ar fi trebuit sa fie mult mai mica. habar n-am. si nu prea am cum sa o intreb nici pe naty.
va doresc o zi buna. va tin la curent
gudinde spune:
Nikol,
Stai linistita ca esti bine.
Poate te-a afectat putin schimbarea presiunii atmosferice dar ai sa vezi ca azi ai sa scazi sub 140.
nikol31 spune:
gudinde, iti mulutmesc ca ma incurajezi, dar astazi a fost cam tot asa 120/80, 130/80, 135/85, 140/85. nu stiu daca este bine sau rau. pana ieri, imi luam tensiunea de cele mai multe ori cand stateam culcata in pat si poate de aceea imi si arata valori mai mici. dar dupa ce mi-a zis naty ca in pozitia intinsa tensiunea este mai mica, am inceput sa-mi iau tensiunea in pozitia sezut si intr-adevar sunt valorile putin mai mari decat culcata, nu cu mult dar sunt. oricum, am ajuns la concluzia ca trebue sa stau cat mai mult relaxata, intinsa in pat, fara sa ma tot invart prin casa pentru a vea valori mai normale si pentru a nu-i face rau bebelinei mele. eu cred ca merita inca o saptamana poate mai putin, poate mai mult sa fac acest sacrificiu. mi-e teama insa de ziua cand va trebui sa nasc, nici nu vreau sa ma gandesc ce tensiune voi avea!!! daca aici in casa am 140, cat voi avea acolo??? si din cauza asta sunt foarte ingrijorata? cum as putea sa fac sa nu-mi mai creasca atat, sa nu mai fiu atat de speriata? habar n-am
alice, nu ai dat nici un semn de viata astazi! esti bine?
va pup