ptcine o facem?pt noi sau pt. copii?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns patou spune:

quote:
quote:
------------------------------------------------------------------------
Originally posted by dianocica
nu imi doresc sa adoarma singur in pat, la el in camera. imi doresc sa fie un copil fericit si increzator.
Dar de ce crezi ca astea doua se exclud?

o sa incerc sa raspund si eu la intrebare. cred ca un copil fericit si increzator va adormi singur in pat din proprie initiativa si nu atunci cand consideram noi parintii ca trebuie s-o faca. daca e conditionat s-o faca cand el inca nu e pregatit mi-e greu sa cred ca e foarte fericit de aceasta situatie .

va multumesc pentru raspunsuri. stiam ca parerile sunt impartite, dar aveam
nevoie sa aud ca nu sunt singura care gandeste asa

Ce n'est pas l'inconnu qui fait peur, mais la peur de se libérer du connu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Donia, daca ar fi crezut ca se exclud le despartea cu "ci" nu cu punct.
Si da si eu as dansa cu el in brate pana la 10 ani daca ar adormi in 10 minute. Dar din pacate la noi nu este asa. De cand i-a mancat un dulau suzeta se simte lipsa unui lucru in gurita, asa ca el o foloseste ca sa vorbeasca, sa cante, sa povesteasca in soapta, sa imite soneriile alarmelor de masina care se aud de-afara. Tot asa cam cate o ora inainte de culcarea de seara. Cu mine in patutul lui. NEAPARAT. Sa fie prea rupt de oboseala ca sa adoarma altfel. Oricum zic mersi ca s-a dezvatat de dormitul in patul nostru!

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

De la calculatorul meu par ca s-ar exclude...
Eu cu teoria nu stiu cum e, pana una-alta ne dam cu presupusul, iar singura parere din partea unui profesionist (medicul homeopat) spune ca n-ar fi nevoie de leganat, cantat, etc.

patou, ca sa-mi dau si eu cu parerea de profana, eu as inclina sa spun ca acum, la 3 ani jumatate, o faceti probabil pentru voi, dar asta nu inseamna ca ar fi ceva rau in asta. Si ca daca toata lumea e multumita, mergeti inainte cu incredere.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

incep sa fiu convinsa ca o facem si pentru noi, nici nu am realizat pana acum ca baietelul meu adoarme foarte usor, si ca n-avem probleme cu adormitul .
in sensul asta sunt perfect de acord, dar ce m-a pus pe mine pe ganduri a fost ideea homeopatei care a sugerat ca nu suntem noi pregatiti emotional sa ne despartim de acest obicei, ca si cum copilul ar vrea sa adoarma singur dar ca noi il impiedicam. (dar el se cere in brate la tata

Ce n'est pas l'inconnu qui fait peur, mais la peur de se libérer du connu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu nu vad nici o problema nici in cazul in care e leganat si nici in cazul in care adoarme singur. Si daca o faci pentru tine, care e problema? Ii face rau copilului? Ma indoiesc foarte tare. Astea sunt niste rahaturi. Atata vreme cat e copilul sanatos si fericit, indiferent cum adoarme, e perfect ok! Al meu n-a fost leganat la 3 ani jumate, ci pe la 1-2 ani, apoi s-a dormit cu el in pat fara leganare, iar cu putin inainte de 4 ani a cerut el sa doarma singur in pat. Atunci s-a simtit el pregatit. Eu am cerut sa dorm singura la 8 ani :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Bine zice ruxij. Fiul meu face opt ani miine-poimiine si prefera sa nu doarma singur. Micuta de doi ani nu suporta sa doarma altfel decit singura.
Degeaba da fiecare exemple de cum e mai bine. Noi sintem diferiti, nici copiii nu sint toti la fel.
Nu vad nici o problema daca un copil vrea sa fie leganat, tinut in brate, vrea povesti sau vrea sa fie lasat in pace. Problema nu e la copil, e la parintele care nu e dispus sa accepte faptul asta.
Eu as schimba medicul care vine cu asemenea bazaconii.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mie imi este clar ca pentru noi.
Adica eu mai dorm cu fiimiu (6 ani si 8 luni) pentru ca ma simt atat de bine. Este adevarat ca si el vrea sa se culce numai cu mine, dar de obicei il las singur si nu are nici o obiectie, stie ca eu plec la tati apoi. Am unele seri insa in care dorm cu el pentru ca psihic ma simt tare bine.

Pe de alta parte cred ca atunci cand copilul nu mai vrea spune el. Am o cunostinta al carei sot ii dadea copilului de aproape 5 ani laptele cu biberonul inainte de culcare. Era un adevarat ritual, in care baietelul isi bea biberonul in bratele tatalui si-l tinea pe acesta de ureche. Pana intr-o zi cand baietelul a spus sa arunce biberonul ca s-a facut mare... si asta a fost.

Ca o concluzie...dupa o anumita varsta o facem pentru noi, dar nu le dauneaza copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

quote:
Originally posted by Donia

Dar de ce crezi ca astea doua se exclud?
n-am zis ca se exclud. am zis ce-mi doresc si ce nu.

pasarelele mele sunt altele...opinia unui dr., homeopat sau nu, pt mine e egala cu zero. sau, sa zicem, cu cea a unui zidar. pt ca sunt, in orice meserie 'scolita' si aia o gramada care au trecut cu 5. si cu noroc...deci nu se pune. o opinie sustinuta..asta e alta poveste...deci daca dr x imi zice ca o fac pt mine si basta...este o opinie la fel de profana ca si a ta, de ex...

cred ca un copil va 'spune' singur cand e gata. in orice. si eu una sunt dispusa sa-l astept.

diana si david 03.12.06
Pentru Sonia. Pentru Diana. Pentru Darius
M-am certat cu Mitica Dragomir, dar fara jigniri. El m-a facut oligofren, eu l-am facut zdreanta, dar nu ne-am insultat. In schimb Marian Iancu e obraznic si umbla cu tot felul de jargoane care nu e bine sa le dai la presa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

io nu vreau sa-mi dau cu parerea daca-i bine sau nu..o sa va spun ca Teo, care eset un copil echilibrat, a adormit numai leganata in brate pana pe la 1 an si 1-2 luni..pe urma, n-a mai vrut ea..pur si simplu se dadea singura jos din brate si vroia in pat..drept ptr care am inteles ca a trecut timpul laganatului..si-am profitat de moment...evident, cate-odata mie-mi lipseste laganatul, contactul cu ea..insa atunci cand simte nevoie, inainte sa adorma, ma ia in brate si ma iubeste..se intoarce si adoarme..cred ca pur si simplu, din moment ce el inca se mai cere in brate, simte nevoia sa fie acolo..nu cred ca asta este pb, ci faptul ca simte inca aceasta nevoie..in brate este doar modul lui de a arata ca are nevoie de mai multa...atentie, sa-i spunem, de la tati sau mami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Pentru cele care dormiti cu copii ca va simtiti mai bine , aveti grija ca cica le furati energia in timpul somnului.

Aida - mama de pisica mica.

Mergi la inceput