*** Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(7)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CHOWPERSA spune:

in primul rand LA MULTI ANI!!!! tuturor MARIILOR
Dragele mele poate sa-mi spuna si mie cineva daca voua va dat calciu la BB-i?
Mie nu mi-a zis nimic pediatra si stand de vb. cu cateva mamici am auzit ca BB-ii lor iau calciu de la nastere.
Lui Alex nu i-am dat deloc , si ma gandeam ca poate ar fi trebuit, ca acum la 3 luni cand l-am cantarit avea 7 kg. si 68cm. si e cam maricel. Voi ce ziceti?prea teapan nu e.inca nu se intoarce(are doar tentative) si nici nu se ridica pe palme cand e pe burtica si are 3 luni si 11zile, iar fata surorii mele se rostogoleste demult, se ridica in palme si e mai mare ca el cu 2 saptamani si acum am aflat ca ea ii dadea calciu fetei.Sunt un pic ingrijorata poate trebuia si a omis pediatra.
voi ce ziceti?
AICI AM SI EU POZE CU MINUNEA MEA:
POZE ALEX

MINUNILE EXISTA, TOTUL E SA AI INCREDERE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Georgia mea face si tumbe! Si nu i-am dat calciu Stai linistita, in primul rand pentru nervii tai renunta la comparatiile de genul asta. Stiu cazuri care au umblat prin doctori ca vezi doamne are copilul retard motor si mamica era disperata si facea comparatii asa ca tine. Nu i-a folosit la nimic, dimpotriva. Aproape s-a imbolnavit de nervi. Iar copilul e absolut normal.
Nici fi-mea nu se rostogoleste, intre noi fie vorba e mult prea devreme pentru asta la 3 luni, mai sunt vreo 2-3 luni de asteptat pentru asta. Si una este sa se rostogoleasca o data din cine stie ce motiv (nimereste o pozitie din care ii este mai usor s-o faca - Georgia s-a rostogolit de pe burta pe spate cand am pus-o o data intr-o pozitie anume si si-a lasat capul intr-o parte si se uita in sus si cu ajutorul greutatii lui a reusit sa se invarta pe spate) si cu totul altceva este sa inceapa sa se rostogoleasca pentru ca vor ei si invata s-o faca de cateva ori pe zi.
Nu toti copiii iau calciu. Pediatra mea de exemplu nu da calciu la copii. Sau poate da in functie de niste chestii pe care ai mei nu le-au avut cine stie.
Asa ca eu in locul tau nu m-as stresa.

Ce faceti gagici, dormiti?

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

buna !noi am renuntat la morcov si am dat-o pe mar .I-a placut la nebunie!
Pt fetele care au leaganul vise frumoase:se merita investitia?
Cat poate sa stea bebe in el pe zi?l-ati comandat de la reclama ilegala - avertizare?

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Florina, asa e, sunt mai multe avantaje decat dezavantaje in ceea ce priveste alaptatul. Bogdanel nu vrea nici el suzeta, dar mai insist. I-am cumparat acum una tesita si vad ca o primeste, dar nu mult... cca 5 min. Stie el ce stie.
Mica, multumesc pt invitatia de a merge imptreuna. Ideea e ca la ora 19 trebuie sa fiu acasa caci atunci vine sotul de la servici si cu Matei de la cresa. Teoretic as putea veni si la ora 16 in parc, dar dupa 2 ore va trebui sa plec.
carstea, l-am vazut pe carliontatul tau. E tare dragalas si seamana mult cu tine!
Woe, Elteka ati stat o luna la Venetia! Voi chiar va permiteti la ce preturi sunt acolo...Hai rezista ca mai ai putin si vii acasa. Felicitari pt aerobic! Eu m-am lasat de cand cu spitalul...
Didi eu am propus Cismigiu caci numai acolo pot ajunge cu busul. Cine se inscrie?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) -www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carstea spune:

Scuze pt reclama!Mai demult vorbeati de o steluta magica pt patut:stie cineva de unde o pot lua?

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Kay si Sosonica

Kid, multumesc!

Androix, ce fotografii frumoase, pline de romantism!

Chowpersa, Alex a agatat deja o fetita! Si mai e si mare fotbalist! Sa creasca mare!

Asa creste Teodora-Iubita fotografii

Motannel si Teodora Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

La multi ani si din partea noastra pt cei care si-au sabatorit ziua onomastica de Sf Maria.

Si multumim din suflet pt frumoasele urari!

Eu sunt in pragul unei depresii cred. Ma termina Maria!!!! Si nu ma ajuta nimeni!!

Acum 3zile am fost cu ea la spital pt ca nu facea kk ( avea vreo 3 zile de cand nu facuse si nu mi s-a parut normal. Iar aici, pt un supozitor trebuie sa ai prescriptie medicala). Intr-un final am rezolvat-o.

Alaltaieri am avut botezul si am mers 8 ore cu masina . Ea a dormit non stop, dar asta pt ca eu am tinut-o in brate. daca o puneam pe scaunul ei incepea concertul. Am crezut ca-mi cad mainile cand am ajuns la destinatie. La drumul de intoarcere a tinut-o - cica- sotul meu, pt 10 minute. I-am dat-o adormita dar el IAR a inceput in stilul lui sa o pupe, sa o mangaie, sa vb cu ea, desi i-am zis ca sigur se trezeste si incepe sa planga. Nu am cu cine sa ma inteleg. Bineinteles ca dupa ce a inceput sa planga `mnealui mi-a si plasat-o. "vaai cred ca vrea sa suga!" Frate-meu a stat ca un boss, l-a durut in basca, nu s-a simtit nici macar 10 minute sa o tina. Chipurile a tinut-o in biserica pe parcursul slujbei! Ca sa nu mai zic ca era un pachet de nervi la sfarsitul slujbei ( ba ca a fost cald, ba ca a transpirat copilul si o sa raceasca)

Eh si de alaltaieri pana acum mi-a dormit foarte putin si mi-a plans non stop. o iau razna!!!! Azi noapte mi-a dormit de la 2 pana la 5 ( deci 3h!!!) si de atunci ma freaca ca pe ridiche. cum o pun putin in pat plangeeeee cum nu mi-a facut niciodata. Trebuie sa ne plimbam, sa vb, dar nici atunci nu e efectul garantat. A mai atipit maxim 10-15 min dintr-o ora, apoi iar am luat-o de la capat cu plimbatul si alaptatul.

Sunt varza , acum sta frate-meu cu ea, dar tot scartaie. Imi vine sa ma arunc de la balcon cand o aud cum se matzaie. Offf viata!!!

vreau macar cateva ore pt mine, sa nu mai aud nici o voce, sa dorm si eu cateva ore legate!! Am niste cearcane de sperii copii daca ies nemachiata.

Ma gandesc serios sa o hranesc mixt ( juma de zi formula, juma de zi san). Asa o sa pot si eu sa mai ies din casa singura , sa mai fac si altceva, sa o mai las si cu frate-meu sau sotulica ( ei cand nu au chef sa o tina in brate sau vor sa mi-o plaseze, vin cu vesnica "concluzie": " sigur ii e foame!" Iar eu , lactobarul, trebuie sa o hranesc, sa o schimb, sa o adorm!)

Poate par o mama denaturata, poate dupa ce o sa cititi mesajul o sa ziceti: "iote-o si pe-asta ce se mai plange!", dar credeti-ma ca simt ca nu mai fac fatza. Ca sa mi se invarta cutitul in rana, am mai primit inca o oferta de job ( pt care as fi facut acum 1 an de zile moarte de om ca sa-l am) dar nu pot sa ma prezint la interviu pt ca are data de start septembrie si NU AM cu cine sa las copilul-mobilul. De fapt pana in oct e frate-meu, dar bineinteles ca survine intrebarea: "cu ce sa hraneasca copilul daca pana acum a papat doar tzatzica??!!??" .

Hristoase iar plange!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monytza spune:

Buna fetele

Revin si eu dupa o indelungata absenta...si recunosc ca sunt putin cam stinghera pt ca nu mai pot recupera ce`am pierdut, ma simt rupta cumva de voi cred ca ati si uitat de mine

Noi suntem bine...Antonia e un bebe in general cuminte,cam rasfatat(ca deh...a avut cine`o invata in brate..dar...in concluzie nu prea am de ce sa ma plang...Am vazut si bebelusi mai agitati ca ea..

De papat noi nu mai papam tzatzica deloc de o saptamana...de la o luna jumatate am inceput sa`i introduc treptat din ce in ce mai multa forumula pana a ajuns la 2 mese in timpul noptii si dimineata..Saptamana trecuta am plecat in weekend cu sotul meu la munte si am lasat`o o noapte cu soacra`mea si cand m`am intors nu i`am mai dat tzatzica deloc.Lapte nu mai aveam prea mult, chiar dak la inceput m`am incapatzanat sa nu`i dau formula deloc, am ajuns exasperata la concluzia ca asta`i ultima solutie.
Cu intarcatul n`am avut probleme...abia dupa 2 zile dupa ce Antonia n`a mai supt deloc mi`am simtit sanii putin angorjati,dar mi`a trecut peste noapte...
Fetita mea are doua luni jumatate...nu`mi vine sa cred cum zboara timul...si ce mi se parea la inceput greu...acum e deja o obisnuinta placuta..Pe zi ce trece creste si seamana din ce in ce mai mult cu taticul ei...chiar ii ziceam la un moment dat ca mai lipseste sa`i creasca putza si ar fi el in picioare

De papat noi papam lapte nan 1..cam 500-600 ml pe zi...cam 80 ml de ceai babydrink...si 40 ml suculet de mar,am baut si suc de para dar diluat cu apitza.

N`am avut timp sa citesc din urma ...si as avea curiozitatea dak e normal sa manance asa la 2 luni jumatate..poate ma ajutati voi in sensul acesta!

Mi`am propus sa intru mai des online de acum...si sper din inima sa reusesc..De asemenea vreu sa pun cat mai curand pozici noi cu Antonia sa vedeti si voi ce fete mari si frumoase ne`am facut

{pup] dulce la toate fetele si bebelasi sanatosi , mancaciosi si ne-plangaciosi!

Antonia minunea noastra mica

Maria Antonia de Mone&Ionutz
(31 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Ralucami , nu te crede nimeni mama denaturata Manu mi-a facut numa' 3-4 saptamani asa, dar si mie imi venea sa ma arunc de la balcon. Totusi mi-a fost mai usor ca ma ajuta si mama si sotul, bebe papa si bibe. De fapt mai mult imi venea / vine sa ma arunc de la balcon cand nu mai am lapte si plange asta mica si trebe' sa dau completare.
Mai fetelor, eu cred ca ar trebui sa se investeasca serios in studii de stimulare a lactatiei - ca la mine supt non-stop ceaiuri si galactogil nu sunt de ajuns (bine ca de o luna am renuntat la supt non-stop - dar o luna si 1/2 am tot incercat...)
Nu poti sa te mulgi sa lasi lapte in biberon si sa pleci si tu cateva ore sa te linistesti? Adevarul e ca nu stiu cat de repede se obisnuiesc bebeii cu biberonul si nu mai vor san, dar o data cred ca poti sa incerci

Androix, pai si Manu face dublu intins :))) Dupa cum ziceam s-a rostogolit pe la 1 luna de ma socasem, dar de atunci ioc! Pe burtica ii place sa stea numai cu spatele arcuit si capsorul in sus, nu suporta sa dormiteze

Didi, chiar vreau sa ne intalnim, si oricare ar fi locatia ne descurcam noi, numai sa nu fie calduri... Aveti mila de nervii mei intinsi la maxim

Anca de Manu
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
asa cresc eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miniuta spune:

draga ralucami,

imi pare tare rau ca esti cu nervii la capat. stiu cum e. ai mare grija cu depresia asta care tot spui ca te pasta (nu o spui prima oara, si dupa mesajul de mai sus, cred ca te paste bine). iti scriu pentru ca stiu ce inseamna...eu am fost jos rau, mi-a fost foarte foarte rau si mi-au trecut cele mai disperate ganduri prin cap. nu vreau sa oripilez pe nimeni, dar la un moment dat mi-a dat prin cap ca sunt asa o mama rea incat poate ar trebui sa dau copilul altcuiva care se poate bucura de el (sa nu dadi cu rosii, si poate si ella si alina se vor simti mai bine citit cele scrise de mine).

eu ajunsesem sa ma simt asa de rau fizic incat mi-am facut analizele, si dr mi-au zis ca e totul ok, nu au depistat decat o lipsa de fier. si atat dr de fam cat si ginecoloaga m-au trimis la psiholog. ca e depresie acutizata, si ca al meu creier a facut un blocaj si ii trasnmite corpului semnale ca as fi bolnava (ma simt si ma comport ca atare) cand eu sunt sanatoasa. in ciuda scepticismului, dar de disperare (mi-am dorit enorm bebelusul asta si ajunsesemn sa nu il mai pot auzi-vedea) m-am dus si la psiholog. care mi-a prescris niste medicamente pe baza de plante (o combinatie de valeriana si sanziene). nu stiu daca alea au avut efect, sau tratamentul cu fier, spirulina si vitamine pe care l-am inceput concomitent, cert e ca ma simt mult mai bine, mi-a revenit cheful de viata si dragostea de davidelul meu. am fost si la doua sedinte la pisicolog, dar acum ma simt normal, si ala ma cam enerveaza...nu stiu daca si cat ma voi mai duce (casa de asigurari mi-a aprobat 25 de sedinte).

ce vreau eu o accentuez e sa incerci sa iei o pauza. incearca sa te mulgi intr-o zi ca sotulica sau fratele sa aibe lapte pt o masa, si du-te in oras. sau undeva sa dormi. si incearca sa iei niste suplimente de fier (lipsa lui duce la lipsa de energie, iritabilitate, depresie...sau ma rog, multe simptome comune depresiei), si nu doar suplimente de fier, ci si vitamine. e greu cu stresul si lipsa de somn, si ai cert nevoie de un supliment, mai ales ca si alaptezi.

in legatura cu constipatia, nu te mai stresa. poate ai deja un termometru de copii, poti sa ii pui termometru si sigur face. mai rau e daca scaunul e tare, o doare si apoi face greu. dar daca ai asa de greu acces la supozitoare, poti incerca cu termometru, e cea mai la indemana metoda (si mie mi-a fost tare mila de david cand nu putea face, dar eu i-am schimbat laptele dupa o luna de incercari diverse si acum si-a revenit).

ai mare grija de tine si o sa vezi, o sa fie bine pana urma. si poate daca te linistesti o sa fie si maria mai calma. s-ar putea sa simta tensiunile dintre voi si sa fie pur si simplu mai maraita.

mamica lui david (21.05.2007) www.DropShots.com/puparussa

Mergi la inceput