Mamici de septembrie-octombrie (59)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Bee draga, lasa sotzul sa se stressi cu d-ale constructziilor! Auzi, nu ai tu destule junghiuri? Laaasa. Relax si ai grija de tine - si lasa socrul copilot... Merci ca-mi dai curaj cu baia, ca si eu tot auzisem de "mai bine nu" etc. Da' aici zic astia: "baga mare". Bineintzeles ca nu-mi supraincalzesc puiutzul. Da-n rest... yupeee!

Betty - iuuuui, ce emotzii si cu tine! Hop, cezariana! Doamne-ajuta!

Veroboroda - nastere usoara si fara nici o problemutza - ca ai avut destule pana acum...

Piciulika 32+ Michael
http://new.photos.yahoo.com/piciulika_s/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Teodora, multumim pt. poveste. Iar cu alaptatul iti trebuie rabdare, e normal sa nu fie usor din prima.
Sabina, eu am facut cezariana la cald si a fost foarte ok. E de fapt aceeasi operatie, nu inteleg de ce ti-ar fi frica. Te apuca durerile sau ti se rupe apa, mergi la spital si gata cezariana. Mie mai frica mi-ar fi sa o fac la rece, ca am inteles ca pt. bb si o zi in plus conteaza si ca e mai bine sa apara pe lume cand vrea el, nu fortat de noi.
Carpatina, ma crezi ca nasterea nu e mare lucru? Eu nu-mi mai amintesc durerile, ti-o spun cu mana pe inima. Si noi toate care am mai nascut vezi ca avem alte "pasarele" dar de nasterea in sine nu ne este frica, asa ca nu poate fi prea rau. Aaaa si uitam un argument in plus, daca era asa rau nu mai eram iarasi aici. Hai, nici nu te mai gandi la asta, va fi super-super usoara nasterea ta (eu sunt MO si stiu, am vazut in globul de cristal).

Betty, Deja incepem galeria pt. tine!

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
32+ Maria

Mergi la inceput

Mirela, am mai vrut sa-ti zic ceva si am uitat. Dr. Monica Cirstoiu e super ok, eu am o parere foarte buna despre ea (a asistat si la nasterea primului meu copil ca mana a2a in operatie), e o dulce, sigur vei avea o nastere usoara cu ea.

32+ Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Eu nu am dormit nicicum, m-am certat cu mama si m-am umplut de nervi. Am plans deja jumatate de ora la dus si acum m-a apucat din nou. Nu zic ca nu are si ea dreptate cu unele lucruri, dar cu altele mai rau ma incurca nu ma ajuta.

Nervii au inceput de cand a venit, desi discutam de 2 luni despre asta, si promisese ca merge cu Alex la mare de pe 1-15 august, dupa 15 am nevoie de ea aici si de Alex sa fie de la inceput cu bblusul. Si mama pune bot si face scandal ca ei pleaca de saptamana viitoare la mare cu Alex. Nici nu pot sa exprim, asemenea absurditate m-a lasat pe perplexa. Pai pe mine cine ma ajuta cu BB, cine vine la spital daca sotul meu nu poate, cine imi e alaturi. Nu stiu daca sunt eu nebuna, dar zau nu am cuvinte sa calific. Discutam si stabilim si ii spun ca eu nici nu discut asa, zice ca e ok desi ramane ofticata. Si acum cand ma duc la bucatarie tocmai o instiga pe Alex cu marea si ii spunea ca nu o lasa mami.

Buun, si revenim la subiectul de baza si motivul scandalului. Alex e foarte rasfatata si face urat cand e cu ambele, si mai si cand e si bona (apropos de bona, revin si aici cu supararea mea). Si mama imi tot reproseaza mie de parca ii fac eu ceva fetei, cand eu nici nu o bag in seama. Tot ea e cea care o cauta in coarne si ii raspunde la obrznicii si santaj. Si azi tocmai trantea plasa la bucatarie gata sa o rupa (nu spun ca la venire am suportat o ore da tavaleli si plansete pe diverse motive) si am certat-o pe Alex spunandu-i ca a innebunit. Ce e drept, nu prea frumos din partea mea, insa reactia mamei a fost socanta. A inceput sa tipe de fata cu bona si cu Alex ca o leoaica, cum imi permit sa vorbesc asa cu copilul, cum sa ii spun asa. Nu va spun ce circ al Alexandrei a urmat. Si ii explic ca ea genereaza conflictele de autoritate si sa nu mai faca niciodata asta, chiar daca nu e de acord, imi spune mai tarziu. Ei bine continua pret de 10 min cu acelasi lucru, Alex pleaca bazaind ca ea nu mai vrea sa stea cu mami.

Si se continua cam la fel peste jumatate de ora. Zic sa ii faca fetei dus ca sa ma culc la etaj fara sa ma deranjeze. Nenica si se opreste AC peste tot sa ma ia cu rau si alta nu, nu zic ce circ a fost la baie dar nu m-am bagat. Si ies de acolo cu ea infasurata in n-sphpe prosoape si halate si am zis sa o duca sa o imbrace jos ca ma luase lesinul de cald si abureala. Alex incepe sa se strambe, sa scoata limba la mine, mama bombanea ca imbolnavesc copilul. Si ma trezesc ca imi zice fata ca ea vrea la maia si nu cu mine. Si mi-am iesit din minti si am facut un comentariu nepotrivit pe care sincer il regret, dar nu ma mai controlam. I-am zis sa plece cu maia daca vrea ca eu raman cu BB. Foarte urat stiu, insa oricum nu justifica tipetele mamei, nu va spun cum a facut din pragul scarii, istericale curate. Nu ajunge ca sunt gravida si vai de mine, imi tine ea teorii cum sa cresc copilul si tipa aiurea, mai sa ma urecheze. Iarasi nu mai zis ce urlete si plansete la Alex.

Nu stiu ce sa mai zic. Zau nu inteleg ce o fi avut azi, dar decat asa ajutor mai bine lipsa. I-am zis ca nu mai am nevoie de nimic, asa ca acum a ramas aici dar e suparata si nu vorbeste cu mine. Nu ca as avea chef sa aud ceva. Mi-a ajuns pe ziua de azi.

Nu mai zic ca au mai fost si altele, ca nu s-a mutat in apartament desi nu pricep de ce. Daca eram eu in putere finalizam in 2 zile ce a ramas. E doliu national pentru o canapea care nu se mai poate repara si nici nu se accepta nici un alt model, il vor pe ala si gata. Mai lipseste o amarata de somiera si bucataria care e gata saptamana viitoare si e o intreaga tragedie ca nu au nimic acolo.

Si pe deasupra, mi se zice cu titlu de repros ca nici bona nu e disponibila, ca are deja 2 job-uri si ca m-a asteptat pana acum sa stie daca am nevoie de ea. In conditiile in care de 2 luni vorbesc cu mama despre asta si ea imi zice ca nu e nevoie de bona ca ma ajuta ea. Dupa cum vedeti...ba mai vrea sa plece si in concediu 2 saptamani.

Cred ca am innebunit eu, nu stiu. Zau ma abtin cu greu sa nu mai bocesc acum. Si am zis sa imi vars oful la voi, poate ma mai linistesc.

Rox 37+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Rox,.... Fara cuvinte .

32+ Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrl_dumitriu spune:

Fetelor,dar tare curajoase mai sunteti.Spuneti ca nasterea nu e foarte grea,cu atat mai mult cezariana.Mie imi este foarte frica,poate si pentru ca sunt la prima nastere.Am niste emotii cand ma gadesc la anestezie,la momentele de dupa...,etc
Voi,care ati mai trecut prin asta povestiti-ne cum a fost.
Mirela si bb!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gema spune:

Vaiiiiiiiiiiiiii fetelor cat ati scris!!!!!!!!! Acum am terminat si eu de citit de aproape o ora.
Eu astazi am avut o zi plina si frumoasa........am fost la mama mea la curte care a facut cozonaci si nu va spun ce bine ne-am distrat eu , mama, sora mea si fetitza ei de 4 ani. A fost o zii superrrrr si cozonacul nu va mai spun........
Teodora, m-am hotarat sa merg la Dr. pe 22 deci pe 29 la ora 17.30 poti merge linistita (programarea este pe numele Madalina Draghici..........asta daca intreaba Ramona ).
Sim, multumesc de raspuns. Pretul presupun ca nu mai este acelasi.......deci cat???????????

Madalina 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Rox, te inteleg perfect. Eu acum cel putin stau linistita ca sunt SINGURA! Miruna e la soacra-mea la mare (mi se miorlaie la telefon de doua ori pe zi, de rasfat nu alta), iar pe mama o tot aman cu venitul incoace, nu de alta, dar dupa doua-trei zile ajungem sa ne paruim. Si asa, cred ca nu o sa pot sa o mai tin la Targu Mures. M-a sunat in seara asta sa imi spuna oficial ca pe 20 august ea vine! Cum, sa nu aiba cine da cu aspiratorul?!? Sa nu aiba cine face mancare?!? Uf, si eu sincer prefer sa mananc ce-mi aduce al meu la pachet sau sa comand mancare, decat sa ma ciondanesc cu ea...

Tomasa, iubita, nu sunt chiar daramata. Doar ca statul asta degeaba ma scoate din minti! A mai trecut o saptamana, suntem tot in formula condensata 2 in 1, ceea ce e super bine. Singurul lucru care ma ingrijoreaza este de ce n-a mai vrut Vladutz sa creasca in acelasi ritm ca si pana acum si s-a lenevit. Stii bine si de ce am temeri legate de problema asta, dupa experientele cu Miruna. Miercuri ma duc din nou la echo, sper sa vin cu vesti bune si cu liber la nastere, ca zau ca am senzatia ca il scap! Sa stii ca invitatia mea ramane in picioare. Si mi-ar prinde bine si mie un pic de companie.

Ana 36+ Vlad
si Mirunica (16.05.2003)
BB din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Dani - ce burtica duuuulce ai!!
Carpatina - tu, modelul nostru, pierzi acuma corazonu'?!
Teodoran - multzumim de pove. Ce rapid pot evolua lucrurile...! Bine ca sunteti bine! pe amandoi!

Mai fetelor, yo nu vreau sa bag spaima in voi, dar...
Aici te invatza ca daca tzi se rupe apa, asa, suvoi, wusch! - gata, nu te mai pui la verticala! Stat in pat, chemat salvarea (ai voie doar in 4 labutze pana la tel.); spre spital, daca e nevoie cu tütü privat, doar culcat / in 4 labe pe bancheta spate); daca picura doar, e ok: dans din buric etc.
Asa scrie aici peste tot. Ca daca sta bine bebe pe canal, pune dop cu capsorul si e ok (doar picura), daca nu... nu mai stiu ce.
Cred ca e cu cordonul, strangularea...?

Voi ce stiti?!? Mai sunt asa zuji si prin alte parti?
Ca ma tot gandesc ca daca a fost ok asa, generatzii intregi... ce-o fi inventat astia aici...?!!!

N.B.
... era vb. de gravida in 4 labe, nu tata in devenire, Annisio!

Piciulika 32+ Michael

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Piciulika, sunt mai bine, sper sa mai rezistam un pic.

Ana 36+ Vlad
si Mirunica (16.05.2003)
BB din burtica

Mergi la inceput