Mamici de septembrie-octombrie (59)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

quote:
Originally posted by Andries

Danielle, aici in ro, poti sa faci si mama masajului ca medicul tot pune mana pe foarfeca/bisturiu. Aici asa sunt ei obisnuiti.

Andries

urat tare.cand a fost moasa acasa ca sa facem planul de nastere i-am zis ca nu vreau sa ma taie,cand vede ca nu mai pot si bebe nu poate iesi abia atunci sa o faca.ea a inceput sa rada si a zis ca de mult nu mai practica chestia asta,doar in cazuri mai nasoale.
cred ca ar trebui sa se tina cont si de parerea pacientelor,nu numai a doctorilor!!!

danielle 34+ Ebonee
http://bd.lilypie.com/7dnTO.png
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami25_7 spune:

Gata fetelor,m-am intors de la dr.BB e mai mare cu o saptamana adicalea 34+,are 2500 gr si nu s-a intors,nici nu mai poate fi vorva de intoarcere.Nasterea a ramas prin cezariana,asta si pt ca am un uter didelf (dublu) dar si pt ca bb nu s-a intors.Nasterea se preconizeaza cam in jur de 20-25 sept,deci mai am destul de asteptat.
Betty bafta maine,sa ai un bb mancacios si cuminte fara colici si nu uita cum ajungi acasa intri sa ne povestesti.Uite de la mine .Si baftaaaaaa!
33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aeperju spune:

Multumesc Cristina!

Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielle02 spune:

mami bine ca e bebe ok.eu trebe sa nasc pe 24 septembrie,poate o sa fim la spital amandoua in acea zi

am mai citit pe undeva intr-o cartulie,dar nu mai tin minte in care ca multe femei isi provoaca nasterea singure facand multa miscare si band ceai din frunze de zmeura.
incerc sa dau de acea carte unde scria si o sa postez mai multe "idei".

danielle 34+ Ebonee
http://bd.lilypie.com/7dnTO.png
pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Yaya, n-are decat sa provoace anasonul ala ce contractii vrea el. Oricum dr mi-a zis ca nasc pana la sf saptamanii, colul e deja intredeschis si scurtat, asa ca...poate mai bag o cana ca sa il ajut.
Am revenit si eu de la epilat, m-a aranjat frumos cosmeticiana, bine ca mi-am luat de o grija.
Sabina, am baut ceaiul, e bun la gust, asa ca nu o sa am probleme cu el. In timpul alaptatului cat se recomanda sa bei?

Sim 37+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Aniast, multi si din partea mea!!!
Mrl, nastere usoara! Laptic ii poti da lui bb numai pe ascuns (fara sa te vada asistentele), daca iti aduci de acasa si bibe si tot necesarul (apa plata, incalzitor, etc). Sincer mie mi se pare cam complicat, nu ai cum sa speli bibe, sa-l sterilizezi, incalzesti. Poate doar sa-ti faca serviciile astea cei de acasa si sa vina cu produsul gata preparat, sa ia apoi biberonul si sa-l spele, etc. E adevarat ca pe copii ii lasa sa moara de foame, dar macar asa iti stimuleaza tie lactatia, ti-l aduc si pun ele la san, iti arata cum sa-l tii, cum sa-l pozitionezi si el, fiind flamand, trage si stimuleaza lactatia. Daca ar avea burta plina n-ar mai avea interes sa suga. Oricum daca tu n-ai si n-ai lapte (si constata ele ca nu ai) o sa-i dea glucoza cu seringa, nu il lasa asa, chiar pe uscat. In plus practica din Municipal e sa stai f. putin in spital, cam 2 zile, eu ma gandesc ca atata timp poti rabda fara bibe si apoi ii faci tu acasa ce stii in linistea ta. Vezi si tu ce hotarasti, faci cum crezi, dar bine ar fi daca ii dai lapte parf sa o faci astfel incat sa nu te vada nimeni, fiindca sunt cam fanatice pe tema alaptatului la san si vor face urat. Numai de certuri n-ai nevoie in perioada asta sensibila.
Sabina, sonda se pune inainte de anestezie, asta in mod normal. Daca ti-a pus-o dupa, au facut-o pt. ca le era mila de tine, au fost draguti si ti-au evitat disconfortul, sper sa ai parte si acum de acelasi tratament. Nu stiu de ce se pune asa, ca sa simti daca nimereste aiurea, sau habar n-am. Gineco al meu e categoric cu pusul pe viu, si eu l-am rugat sa mi-o puna dupa anestezie dar n-a vrut, a zis ca e mai bine asa, desi ustura putin. Cu salonul nu-ti face griji, daca nasti dimineata pana seara sigur esti cu bb in camera, te ridica ele seara, asta fara urma de dubiu. Cel mai rau e daca nasti dupa pranz, cum am nascut eu prima data, asa sunt riscurile cele mai mari sa ramai o noapte si o jumatate de zi in post-operator. M-ai distrat cu visul si cu apa rupta... nu ajunsesem acolo cu citirea cand ti-am scris primul raspuns.
Nana, din punctul meu de vedere cosmarul tau nu e departe de realitate sa stii. Prefer sa nu deschid subiectul pt. ca nu are sens sa sperii pe nimeni, dar cel putin mie mi s-a parut floare la ureche nasterea pe langa primele zile de alaptat, pe langa furia laptelui si tot ce urmeaza cu sanii. Evit si acum amintirile fiindca sunt crunte. Ce este important e ca le-am depasit si ca am reusit, chiar daca am fost singura-singurica in lupta asta. Eu sper sa nu ai parte nici tu nici nimeni de aici de experientele mele, nici nu ai de ce sa ai, mai ales ca pt. unele femei lucrurile astea se intampla in modul cel mai firesc posibil, decurge totul natural, bb trage bine, mama are lapte din belsug si ii da sanul la cerere. Sper sa fii si tu una dintre fericite, daca insa, Doamne fereste vei avea probleme nu te speria, suntem aici si eu si Sabina si Andruzza, Bee si alte fete care au mai facut-o si sigur te vom ajuta sa depasesti momentul si sa alaptezi cu succes, daca asta iti doresti.
Sim, si eu cred ca poti bea linistita ceaiul de chimen si anason. Nu-ti poate face decat bine.

Despre Galactogil la fel ca si Sabina, am o parere buna, e scump dar isi merita banutii. L-am folosit si eu, nu permanent ci doar ocazional, cand simteam eu ca se mai diminua productia, in perioade de crestere accelerata a bb, etc. Ce vreau sa spun e ca efectul era instantaneu, se umpleau efectiv sanii de lapte. Este un produs natural, frantuzesc si il puteti papa ca atare, cu lingurita (sunt granule) sau le puteti bea dizolvate in apa plata. Eu il preferam cu apa, fiindca in stare pura mi se parea cam dulce.

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
32+ Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

au venit contractele alea, finally!!!
:)

Sim, eu beam MINIM un litru pe zi cand alaptam.Practic, inlocuiam apa. La alaptat mori de sete.ti se usuca gura in timp ce-i fdai lui bebe sa suga.asa ca apa, plus 2 litri de ceai....se duc pe nesimtite.
sa beti si in timpul alaptarii, e f important.
auzi, cosmeticiana asta a ta,....are mana usoara? da si mie un PM cu adresa, sa o vizitez la Bucuresti.Eu numai peste oafe am dat....

Betty, nu-mi vine sa cred ca maine nasti!!!!!!!!!!!!!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Mami, felicitari pt. vestile bune de la dr. Si nu te stresa cu ceza, nu e idealul dar nici asa de rau cum pare.
Sim si eu am baut chiar si 2 l pe zi la alaptat, asta pe langa apa. Ai o sete de nu te saturi nici cu cisternele. Si pofta de dulce aveam, ceea ce in general nu am, mananc doar saraturi. E bine sa faci ce-ti cere corpul in momentele resective. Am o prietena care alapta in fata frigiderului, cu o mana manca si cu alta tinea cupilu' la san .
Alinush, te pregatesti de nunta? Cum stai cu rochita? Dar contractiile te-au mai lasat?

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
32+ Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Tomasa !
Merci din suflet!

Nana, 35+ Razvan Andrei
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrl_dumitriu spune:

Tomasa,multumesc pt.lamuriri.Ai dreptate,nu o sa po merge cu tot arsenalul dupa mine.Ne descurcam noi 2-3 zile pana plecam acasa..
Fetele cu 37sapt.:Betty,Sim Stoian,etc.spuneti-mi si mie,va rog,cat cantaresc bb vostri.Bb.mea avea sapt.trecuta,la 37sapt.-2700g(era cam micuta,nu?)Eu mai am 3 zile pana la 38sapt.si maine merg la monitorizare si sa vadem cat a mai luat in greutate si poate chiar sa ramanem.Sper sa mai fi crescut,sa nu fie prea micuta,draguta de ea.
Mirela si bb!

Mergi la inceput