Mamici de septembrie-octombrie (59)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

La Multi Ani!! Emma, sa fii sanatoasa si norocoasa!!

La Multi Ani!! Mariilor, Marianelor, Marinilor si tuturor ce-si serbeaza azi ziua de nume!! Sanatate!!

Nici eu nu mai stiu ce-am citit...

Roxana nu are sens sa pui la suflet, desi stiu ca nu se poate sa nu te lasi afectata. Daca as povesti ce am patit eu cu mama dupa nasterea lui Victor.... timp de 9 luni pana m-am decis eu sa-mi iau bona... ai spune ca vorbesc din filme. Imagineaza-ti ca am nascut marti, vineri am ajuns acasa, in primele 5 minute ne-am certat zdravan si sambata dimineata a plecat la Busteni unde a stat 2 luni si ceva!! Pe urma ne-am certat cu botezul si bine ca am luat decizia sa fac tot la restaurant, am comandat, am platit si toata lumea a venit ca invitat si la 12 noaptea au plecat acasa. Cel mai mult m-a ajutat bunica mea, Dzeu s-o odihneasca!! Nu mai spun... pe la varsta de 9 luni a lui Victor mi-am rupt piciorul (fractura tripla la glezna, ligament rupt, 6 saptamani de gips si inca 3 luni recuperare). A venit la mine primele 2 zile, mi-a facut ceva de mancare si apoi a plecat la... Busteni ca tot era sor-mea aia mica in vacanta si putea sa stea cu mine, nu? Precizez ca mama nu avea serviciu, nici o obligatie, sora mea cea mai mica era "mare". Crede-ma, cu piciorul in gips pana la genunchi si cu 2 carje am plecat prin Bucuresti de nebuna sa-mi caut bona (ca mama refuzase jobul asta la Victor).

Si cu bona (bonele) am ramas. Si cu menajera. Si cu gradinita de la 1 an si 3 saptamani. Si daca am vrut sa plec in strainatate cu sotul am chemat-o pe socrela de la 500 km departare sa stea cu Victor. Si a venit femeia fara sa zica absolut nimic. Si pana la urma mi-a fost foarte bine, norocul meu este ca am bani sa-mi pot permite toate serviciile astea.

Si sa-ti mai spun un secret, unul dur, dar adevarat: daca te simte ca depinzi de ea sau ca-ti pui sperante ca va face ea cutare si cutare, mai rau o sa faca. Se va simti tot mai importanta, mai experta si mai indispensabila in casa si te va trata ca pe un copil de 5 ani. Ea va fi sefa. Daca dimpotriva, ii arati ca te descurci singura, ca ai femeie in casa si ca ai lucrurile sub control, o sa devina muuuult mai maleabila si mai cooperanta. Am vazut schimbarea asta.

E hai, sa ne traiasca si sa fie pe picioarele lor cat mai mult timp. Si sa-mi traiasca si mie mama ca azi e ziua ei. Ma duc sa-i iau cadou.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns afibebe spune:

imi explicati si mie la ce e bun GALACTOGILU ` asta???
ceva legat de lapte???daca da spuneti-mi cum se ia.se da si fara prescriptie???
si mie imi trbuie un stimulent pt laptic.tare mi-as dori sa-l pot alapta pe bebe.si de cand se ia??

asa inca o intrebare ce acte ne trebuiesc la maternitate???

si e reala chestia cu o prima de la stat pt primul copil???

e vorba de trusou sau e o prima pt primul bebe???

unde se depun actele???
am picat ca din oala.
sorry poate ma ajuta cineva.

AFIBEBE37+Cristian Nicolae

AMR 5 ZILE

SI VINE ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Luy, nu spun nimic deocamdata. Eu stiu ce are de gand? Astept...

Sim 37+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput

Alocatia pentru copii nou-nascuti - 204 RON
Legea 416/2001 republicata

-Cerere tip;
-Declaratie pe propria raspundere privind rangul copilului nou nascut;
-Actul de identitate al mamei – copie si original;
-Certificatul de nastere al copilului nou-nascut* - copie si original;
-Copiile de pe certificatele de nastere ale copiilor nascuti anterior, daca e cazul;
-Livretul de familie (eliberat si actualizat de SERVICIUL STARE CIVILA) – original;
-Adeverinta (negatie) – in cazul in care nasterea a fost inregistrata in alta localitate/sector decat in cea in care domiciliaza mama, din care sa rezulte ca nu a beneficiat de alocatia pentru copilul nou-nascut.

* prin sintagma copil nou-nascut se intelege copilul in varsta de pana la 12 luni.
Beneficiaza de alocatia nou nascut, mamele pentru primii 4 copii nascuti vii.

Alocatia de stat (0-2 ani - 200 RON/luna) (2-18 ani - 25 RON/luna)
Legea nr 61/1993 republicata

-Cerere tip
-Actul de identitate al reprezentantului legal – copie si original;
-Certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita alocatia de stat - copie si original;
-Dosar cu sina;
-Alte acte solicitate dupa caz:

-Adeverinta de la primaria de domiciliu al celuilalt parinte, in cazul in care acesta nu are acelasi domiciliul;
-Certificat de casatorie
-Hotarire de divort
-Hotarire judecatoreasca de incredintare, incredintare in vederea adoptiei, de plasament, de plasament in regim de urgenta, de instituire a tutelei;
-Certificat de incadrare intr-o categorie de persone cu handicap.

Contravaloarea in lei a trusoului pentru nou nascuti - 150 ron
OUG 3/2007

-Cerere tip
-Declaratie pe propria raspundere privind nesolicitarea anterioara a contravalorii in lei a trusoului pentru nou-nascuti
-Act de identitate solicitant (original si copie)
-Act de identitate celalalt parinte (copie)
-Certificat nastere copil (original si copie)
* beneficiaza de contravaloarea in lei a trusoului nou nascuti in cuantum de 150 RON, copiii nascuti intre 01.01.2007 si 31.12.2007.

Actele necesare in vederea inregistrarii nasterii
-Certificatul medical constatator al nasterii, intocmit pe formular tip, care va trebui sa poarte numar de inregistrare, data certa, sigiliul unitatii sanitare, semnatura si parafa medicului;
-Certificatul de nastere si actul de indentitate al mamei si al declarantului, daca nasterea nu este declarata de mama;
-Certificatul de casatorie al parintilor copilului, daca sunt casatoriti;
-In cazul in care mama copilului nu este casatorita, iar tatal acestuia doreste sa-l recunoasca, declaratia de recunoastere a paternitatii va fi data in fata ofiterului de stare civila de catre tata, care va prezenta actul de identitate, fiind necesar deasemenea si acordul scris al mamei;
-Inregistrarea nasterii se face in termen de 15 zile de la data nasterii pentru copilul nascut viu;
-Pentru copilul nascut mort, termenul este de 3 zile de la nastere.
-Inregistrarea nasterii pentru copilul nascut viu, dar care a decedat inauntrul termenului de 15 zile, se va face in termen de 24 ore de la data decesului;
-In cazul in care parintii au nume de familie diferit, sau exista neconcordanta intre prenumele copilului trecut in certificatul medical constatator al nasterii si declaratia verbala a declarantului, inregistrarea nasterii se face pe baza declaratiei scrise semnata de ambii parinti in fata ofiterului de stare civila, din care sa rezulte numele de familie si prenumele copilului;
-Daca declararea nasterii a fost facuta dupa trecerea unui an de la data nasterii, actul de nastere se intocmeste in baza hotararii judecatoresti, definitive si irevocabile, privind incuviintarea inregistrarii tardive, care trebuie sa contina toate datele necesare inregistrarii;
-Dupa inregistrarea nasterii, certificatul de nastere se elibereaza unuia dintre parinti.

Sim 37+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aeperju spune:

Mandarinutza, Andries, multumesc!

Ms Sim. Daca totusi l-a facut cineva sa-mi spuna si mie. (vaccinul antitetanos).

Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns afibebe spune:

Eu nu am facut nici un vaccin.efectiv l-am refuzat.
gine mi-a spus ca nu e musai.asa ca de ce sa sufar aiurea???

AFIBEBE37+Cristian Nicolae

AMR 5 ZILE

SI VINE ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Hop si noi la raport!
Neata burtici!

Declar ca am avut prima noapte mai linistita, dupa nu stiu cat timp, in sensul ca, nu m-am mai trezit din ora-n ora ci m-am trezit doar de vreo 4 ori. Mare realizare!
Incerc sa ma trezesc, desi e cam greu ca mi se inchid ochii iar bebe Razvan da din picioruse la greu, imi deformeaza burta intr-un fel anume!

Roxule, sa iti treaca supararea si nu mai plange ca il superi pe Andrei si poate iti face vreo surpriza si vine mai repede.

Revin, ma duc sa-mi iau o .

Nana, 35+ Razvan Andrei
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Sabina sa stii ca Victor a tot intrebat de Sofia, dar ce sa-i faci daca mie mi-a fost atat de rau. Greu de tot am suportat caldurile alea. Acum suntem in Bucuresti si poate sambata plecam la Busteni pana pe 22, ca pe 23 am control la medic.

Nici eu nu am pregatit nimic pentru spital. Se rezolva in doua zile, daca vreau.

Pinacolada (si fetele care cer medicului un inlocuitor in caz de ceva) linistiti-va ca nu veti primi. Nici ei nnu pot sa-si sune colegii si sa le ceara sa aiba grija de cutare gravida, pentru ca ... asta nu se face in mod uzual, ei nu-si impart pacientele. Daca se intampla ceva, il suni, el va suna la spital la garda, va vedea cine e de garda si va vorbi cu respectivul. Si vei naste cu respectivul in caz ca el nu poate ajunge, dar de obicei respectivul temporizeaza nasteea pana vine doctorul tau. Eu asa am patit la Victor, doar ca la mine nu a mai avut ce temporiza ca eu am ajuns la spital ca nebuna, pe ultima suta de metri, aveam 6cm dilatatie si am nascut in 2 ore. Mai stateam nitel nasteam acasa. Important este ca e in tara si daca nu te apuca noaptea, va veni la nastere. De obicei ... daca te apuca noaptea, nu prea vin la nastere, nasti cu medicul de garda. Daca faci ceza, e si mai bine ca esti "programata". Bafta!!

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Carmenita, success la dr!
Dani, sper ca te simti mai bine!
Luy, tu asa o draguta esti. Multumesc mult!
Asa, Sabina, bine ca te-ai mobilizat si tu...hehehe...

Uite am mai pus niste poze cu cateva lucrusoare ale bebelinei Sara:
https://www.web-a-photo.com/pictures_admin.exe?AlbumID=137438

Si cu burtica mea, la 34 de saptamani, ca sa vada Annisia ce burta mare are ea:
https://www.web-a-photo.com/pictures_admin.exe?AlbumID=137439

Gabriela 35+ Sara

Mergi la inceput

Nu se vad pozele, Gabriela.

Sim 37+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput