Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a !!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura XXX spune:

Va urmarim!
Noi 'tragem tare' cu temele de vacanta. Parca vad ca nu ne intreaba nimeni de ele la scoala!

VREM SI NOI PE LISTUTA: SARA 7 ANI SI 4 LUNI clasa a II-a Targoviste.

Noi nu am cumparat rechizite din acelasi motiv ca voi. Dar pe la 10 sept facem o petrecere 'de inceput de an scolar' si admiram tot ce am cumparat.

Apropo de citit, printesa mea a fost mai mult pe la bunici si nu a avut timp de o carte intreaga 'serioasa' dar i-au placut mult caietele de vacanta de la Paralela 45 (sunt mai mult o joaca de creatie). Voi le-ati incercat?

Si o idee: am intrat pe formula as la DIN LUMEA NECUVANTATOARELOR unde sunt povesti minunate cu animale, sigur le stiti. Am printat (se poate si decupa din revista) si am facut o carticica de vacanta pe care o iubeste si o citeste cu drag. Asta apropo de atras copiii la citit - mi se pare mai interesanta o carte care se schimba imediat cum citesti ultima poveste.

Spor la pregatiri si pentru cei care au inceput deja!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

Astazi ne-am intors de la mare si am trecut pe la un hypermarket si ne-am aprovizionat cu rechizite : 3 stilouri f.f. dragute, pic, carioci, creioane colorate, caiete de matematica (caiete de scriere nu, pt. ca nu stiu ce vor folosi in acest an, am auzit ceva de caietele de tip II dar nu am fost f. sigura asa ca le voi cumpara mai tarziu)coperti caiete, de carti inca nu am gasit, un penar dragut cu 2 fermoare si o trusa super misto gen mapa dotata cu toate instrumentele de scris necesare. Sunt asa incantata de ele(nu acelasi lucru l-as putea spune despre pustiul meu)...am imbracat caietele si am pregatit penarul. Adevarul e ca pe vremea cand mergeam eu la scoala nu se gaseau atatea lucruri dragute si atat de viu colorate. Am mai avea cate ceva de cumparat dar asteptam sa incepem scoala, anul trecut am strans bani pt celelalte rechizite si le-am luat la toti la fel sper sa se pastreze si anul asta traditia. Am mai facut cateva lectii si am facut trista constatare ca am cam uitat adunarile sper sa ne revenim cat mai curand.
Intrebare : eu as vrea ca anul asta sa-l trec pe ceva meditatii voi ce parere aveti? Sunteti de acord cu meditatiile in clasa a IIa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Cortez,dar de c vrei sa-l teci pe meditatii????? La ce ti se pare ca scirtziie? Eu una nu-s pt meditatiile la varsta asta........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Venim si noi cu ultimile noutati: avem deja aproape 2 saptamini de scoala. A inceput f.serios din prima zii, are o profesoara super, cu experienta si care se ocupa f.mult de ei. Acum am venit de la sedinta cu parintii. Ne-au prezentat regulile, profesorii, programa si toate detaliile de cum vor functiona. Sintem super multumiti (spre deosebire de anul trecut cind au avut o invatatoare total indolenta si care a facut doar minimul cerut ).

Programa include: citire, scriere, matematica (adunari, scaderi, inmultiri pina la 5), descoperirea lumii (fenomene, geografie, animale, etc), engleza, putina informatica, sport, muzica, desen, educatie civica.

Antonia simte si ea ca s-a schimbat ceva la scoala si merge cu mai multa placere ca anul trecut.

Numai bine la scolari si parintii lor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

quote:
Originally posted by cortez
Intrebare : eu as vrea ca anul asta sa-l trec pe ceva meditatii voi ce parere aveti? Sunteti de acord cu meditatiile in clasa a IIa?

Eu sper sa incep meditatiile cu Oana la engleza.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 7 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

quote:
Originally posted by oanagabriela
Sintem super multumiti

Bafta in continuare!

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 7 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

quote:
Originally posted by oanagabriela

Venim si noi cu ultimile noutati: avem deja aproape 2 saptamini de scoala. A inceput f.serios din prima zii, are o profesoara super, cu experienta si care se ocupa f.mult de ei. Acum am venit de la sedinta cu parintii. Ne-au prezentat regulile, profesorii, programa si toate detaliile de cum vor functiona. Sintem super multumiti (spre deosebire de anul trecut cind au avut o invatatoare total indolenta si care a facut doar minimul cerut ).

Programa include: citire, scriere, matematica (adunari, scaderi, inmultiri pina la 5), descoperirea lumii (fenomene, geografie, animale, etc), engleza, putina informatica, sport, muzica, desen, educatie civica.

Antonia simte si ea ca s-a schimbat ceva la scoala si merge cu mai multa placere ca anul trecut.

Numai bine la scolari si parintii lor

Oana, mama lui Antonia

Oana foarte interesanta programa scolara a Antoniei
Felicitari pentru scolarita constiincioasa

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bebe 2 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Buna!
Si noi suntem in a doua saptamana de scoala.
Lui Victor ii place, are o invatatoare tare draguta, si sunt numai 10 copii in clasa. El merge la clasa de "accueil", asa ca fiecare copil are numele lui scris si langa steagul tarii de unde vine.
Si ei fac franceza (15 ore/sapt), matematica, arta dramatica, muzica, desen, sport.
Victor imi zice ca nici matematica nu seamana cu cea din Ro, nici muzica. Ca la muzica nu trebuie sa invete nici un cantec, decat canta la instrument

Noi ne bucuram ca ii place, deja seara se joaca cu sora-sa in franceza. Nu va spun ce accent are cand pronunta "la voiture de Ferrari" sau "Ne fait pas de bruit".
Pe 11 sept avem si noi sedinta cu parintii la soala, sa ne povesteasca despre proiectele din acest an.

Ne-am intalnit cu Oana si cu Antonia, lui Victor i-a placut intalnirea. Cand il intreb in ce parc vrea sa mergem, zice ca "Acolo unde e Antonia si prietena ei".
Trebuie sa ne mai sincronizam, vorbim pe email, Oana.

Numai bine la toti scolarii de clasa a 2-a si parintilor lor.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

As incerca sa il bag la meditatii la engleza, dar parca nu ar strica si la matematica. Stiti cumva din ce clasa se incep inmultirile si impartirile? Ca de obicei programa este dupa bunul plac, am auzit copii care au facut inmultiri si impartiri la sf clasei a IIa, in schimb am o cunostinta invatatoare care spunea ca vor face din clasa a IIIa..ce este asa debandada in invatamant nu poate exista o regula pentru toti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amcris spune:

In programa pentru clasa a III-a sunt prinse inmultirile si impartirile.
Dar, optional invatatoarea poate incepe pe la sfarsitul clasei a II-a inmultirea pana la 5, sau sa ne ceara - noua, parintilor sa-i invatam in vacanta de vara (x pana la 5). Pentru a le usura copiilor clasa a III-a.
Cristina

Mergi la inceput