Nu mai suntem bobocei - emotii de clasa a II a !!
Raspunsuri - Pagina 4
helbi spune:
Cristina, mult succes lui Victor in noua clasa/scoala/ tara Si...acomodoare cit mai placuta!
Lala, sarcina usoara in cont. Cu ce vine barza Stiti deja?
Lala_D spune:
Andreia barza vine cu inca un baietel spre incantarea lui Bogdan
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare
Atat mai am pana ma nasc ! (bb 2)
helbi spune:
[b]Lala[b] , felicitari si sarcina usoara in continuare!
Noi am avut aseara rpima sedinta cu parintii.
Nu avem in scoala ora de etica. Copii merg fie la catolici, fie la evanghelici, fie stau si mai dorm o ora. A mea a declarat sus si tare, ieri de 2 ori chiar, ca nu vrea la religie. Invatatoarea mi-a zis ca sa o las in pace, ca apoi isi pierde interesul pt religie si ca e pacat, mai ales ca pe ea a surprins-o cind a spus Tatal nostru in lb romana (ne-a zis ca ea, adica invatatoarea, nu-l stie pe tot in germana ). A mai spus ca, daca va vrea sa participe spre Craciun la ora de religie, poate fara pb.
Religia e optionala chiar si pt copii catolici sau evanghelici.Iar la noi, pt ca tipa de catolica cica e fffffffff "catolica" , mamicile copiilor botezati catolic, i-au inscris la religia evanghelica.
In rest, invatatoarea are contract numai pe 6 luni, dar cu sanse mai pt tot anul. E posibil ca in 6 luni sa maminem fara ea, dar noi speram sa nu avem acest ghinion. E o tipa f. buna, si f. motivata. Ar fi o mare pierdere pt copii si pt noi.
Ne-a mai comunicat ca a rezervat deja excursia de sf. de an, 5 zile in iunie 2008, exact unde a fost Bianca in vara asta cu Hort-ul (after school).
Li se dau asa de multe teme pt ca materia care trebuia facuta in 13 ani, va trebui parcursa in 12 ani. Au inceput cu dictarile de ieri si vor da saptaminal dintr-o carte speciala dictari, si, la sf. fiecarui capitol din manual, dau dictarea de acolo. In cca 2 sapt incep gramatica. Ni s-a spus sa nu -i mai corectam acasa la compuneri de ex, ca ea sa-si dea seama unde au ei lacune si sa stie ce mai are de lucrat cu ei. Aici imi va fi greu sa ma fac ca nu vad greselile, ca eu mereu ma uit pe teme .
Au 2 copii noi in clasa, un acvariu cu vreo 20 de pestisori si un calculator cu imprimanta. In 22 sept. au Sommerfest (serbarea verii)la scoala............
In mare, cam asta a fost.
Deci, Alina, nu te pot ajuta cu info despre Etica.
oanagabriela spune:
Lala D
Felicitari si sarcina usoara in continuare . Deci inca un bobocel in perspectiva...
Cge
Succes lui Victor in noua viata canadiana si "integrare usoara". Si speram sa va cunoastem cit mai curind.
Helbi
In scoala franceza (din Quebec dar si din Franta) este obiceiul ca in fiecare an sa schimbe atit profesorul cit si copiii intre clase...Motivul invocat: sa cunoasca cit mai multi copii si sa nu fie dependenti de un profesor/prieten. Deci desi Antonia este la al 4 lea an in aceeasi scoala (2 prescolari, clasa I si acum clasa II) din noua clasa a mai fost colega doar cu 3-4 copii in toti anii acestia. Deci ii amesteca tare bine.... Ma rog, asta este sistemul si deci nu avem ce face.
RamonaD
Bine ati venit in "gasca" de copii "mari" de clasa II...Sa aveti note la fel de bune in continuare.
Noi am supravietuit primelor 2 zile...Deja ieri am avut teme ...Antonia este f.incintanta si spune ca ii place la scoala...Sa speram ca o va tine tot asa pina la sfistit.. Din fericire avem inca vreme frumoasa si este cald, lucru mai neobisnuit la Montreal...Asa ca incercam sa prelungim vara, macar in spirit...
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by helbi
CristinaT felicitari t terminarea celei de a 2-a facultati si vacanta placuta Oanei!
Andreia
multumesc
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 7 ani si ...
CristinaT spune:
quote:
Originally posted by alina71
cristinaT - felicitari
alina71
a fi om e lucru mare...
multumesc
CristinaT spune:
Buna, astazi ne-am apucat sa facem temele.
Bineinteles ca dupa atata timp in care nu a citit, scris nimic, nu-si aduce aminte. Asa ca a umplut prima pagina cu purcei, apoi s-a apucat sa planga si apoi mi-a dat telefon
Sper sa avem timp, sa scriem si sa citim tot ce avem.
Ar vrea sa incepem meditatii la engleza si cursuri de karate ca sunt aproape de sotul meu. Nu am facut vara asta cursurile de innot si nici nu a invat sa mearga pe bicicleta cu 2 roti.
In rest ieri, ne-a cazut un dintisor de sus din fata.
RamonaD, bine ai venit!
helbi, bafta in noul an scolar.
De cand faceti tenis?
cge, ce frumos, nici macar nu stiu cand v-ati mutat sau v-ati hotarat sa va mutati acolo, cemult am lipsit.
Va doresc numai bine, iar lui Victor multa bafta la scoala.
Lala_D, sa fie intr-un ceas bun. Nastere usora si bebe sanatos!
oanagabriela, bafta la scoala.
P&ANA spune:
helbi , frumos rezumat al activitatilor scolare ...
legat de religie; eu si sotul meu avem religii diferite dar nu practicam niciuna .de fapt exsista un un interes comun pentru sufi sau mevlana care se bazeaza pe meditatie si din acest motiv nu am inscris-o pe Meli la ora de religie .Mi-ar fi placut sa existe o alternativa la aceasta ora - etica de ex. , unde sa invete maniere de buna purtare etc.
sistemul de invatamant relatat de tine este si idealul meu ; adica nu fac lectii cu copilul acasa dupa metoda mea ,cel mult verific daca si-a facut temele ,sau suplimentez ceva .dar mai avem cale lunga pana la sistemul european ...
cge cat de greu iti este acomodarea in alta tara (intreb pt.ca si noi avem in plan ,dar eu 'pun bete-n roate'),oricum iti doresc adaptare usoara si succes baietelului tau Victor.
lala D felicitari , sarcina usoara si pot sa-ti spun ca a fi mama de 2 ori este un lucru minunat.
cristinaT, daca vrei o consolare ,Meli confunda "d" si "b" ,nu mai stie sa scrie de mana, asa ca ma bucur ca incep cu recapitulare de pe 3 sept.
o seara buna tuturor
alina71
a fi om e lucru mare...
RamonaD spune:
Va multumesc tuturor.Noi suntem in "febra" pregatirilor,am inceput sa cumparam rechizite.Mi-a spus doamna sa cumpar caiete tip 2...cred ca-n acest an vor scrie si pe caiete dictando,eu asa-mi amintesc.Anul trecut a stricat 4 stilori si unul l-a pierdut...colturile caietelor erau...de tot plansul,dar ne-am descurcat.Cred ca acum va fi din ce in ce mai bine,Cosmin e chiar nerabdator si-i este dor de colegi.
Dumnezeule,nici nu stiu cat de repede a trecut anul!Anul trecut aveam emotii,in prima zi de scoala am plans,Cosmin e o fire foarte lipicioasa si imediat a luat-o pe doamna invatatoare de mana,profitand de faptul ca trebuiau sa treaca printr-un tunel format din copii cu flori tinute ca la tinerii casatoriti.Eu alergam ca o disperata pe partea cealalta a tunelului,stiind de la alte mamaici cu experienta ca elevii mai mari le pun piedica bobocilor sau le dau castane-n cap.Dar era cu doamna de mana...nu stiu de ce-mi mai faceam griji1?
Citeam in alte posturi ca sunt mamici obosite,care au nevoie de o pauza din "meseria" de mama.Copiii nostri crec atat de repede!Sunt experiente unice,sa ne bucuram de ei! Eu inca ma uit la pitic cum doarme...imi vine sa-l mananc!
Succes la invatatura tuturor copilasilor care-au inceput deja scoala!
helbi spune:
CristinaT, Bianca face tenis din noeimbrie anul trecut. Mai are pina in 28 sept, dupa care speram sa apara un alt curs, ca abia si-a intrat cit de cit in mina si-i place.
Ea merge de multi ani fara rotite ajutatoare, iar anul asta am schimbat a 3-a bicicleta. Acum are un Monatgnebike cu 6 viteze de care e f. incintata i pe care si-a ales-o singura. Si, de cca 10 zile merge bine pe role. Incepuse de acum 2 ani, insa, in fiecare vara a mers f putin pe ele, ca noi eram in RO si rolele erau aici. Cind reveneam, incepeau ploile........Acum insa, am profitat de vremea frumoasa si am iesit mai mereu, asa ca, acum "sta" bine pe role.
Azi e prima data cind a parcurs singura jumate din drumul spre scoala. Cu tramvaiul am mers impreuna, dar apoi, cu bus-ul si pe jos pina la scoala a cerut sa se duca singura. Asa ca, i-am pus abonamentul in ghiozdan, si i-am dat drumul. Griji prea mari nu-mi fac, drumul i-l cunoaste ca in palma, iar ea oricum merge zilnic de la scoala la after school, din a 2-a sapt. din clasa 1-a. Si are cam 40 min de mers pe jos........
Asa e..........incet-incet cresc, dar, pt mine tot mica ramine
Alina, mai scrisesem ieri, dar nu a aparut postarea (nu stiu de ec). Deci, Bianca nu va merge la religie, decat cind va avea chef (de ex. in perioada sarbatorilor de Craiun si Paste). Si mie imi pare rau ca nu au ora de etica in scoala, dar....asta e!
Daca aveti saratoriti azi prin familie: Alexandra, Alexia, Alexandru, etc. le uram La multi ani!