BONA INTERNA-sclava secolului XXI-cersetoarea de m
Raspunsuri - Pagina 20
ruxij spune:
Dupa cele citite, mi se pare ca ai o mare problema de atitudine. Si ai o mare frustrare cu studiile astea. Inca odata, daca nu ti-a placut scoala, noi ce sa iti facem? In orice caz, meseria de bona iti e total nepotrivita.
26octombrie spune:
quote:
Originally posted by bonamea
Din cauza computerului nu dai d.ta cu matura prin casa si nu-i gatesti sotului,pui bona sa o faca?
am pus si acest citat valoros, pentru a va avertiza ca nu-s o persoana de incredere, tocmai ce-am aflat. si, da, imi fac mea culpa, cu matura n-am mai dat de vreo 10 ani pe putin, ca noi, astia cu ifose, barfe si fasoane ne-am tras aspirator. iar de gatit.. hai sa-ti fac o bucurie, bonamodel si sa-ti impartasesc conceptia mea (revoltatoare, nu?): eu nu-i gatesc sotului. punct. gatesc pentru amandoi, cand am chef. cand are el chef gateste el (mai des decat mine, pentru el e un hobby, pe langa bridge!) daca mai aveai nevoie de ceva pentru a-ti alimenta sentimentul de superioritate, serveste-te; iti mai pot spune ca ne simtim minunat amandoi in aceasta situatie!
de unde ai dedus dumneata ca pun bona sa-mi gateasca nu mi-e clar.. da hai sa nu te contrazic, chit ca n-am bona (stiu, sunt prea.. , nu merit o bona!)
dragele mele intelectuare barfitoare, vreau sa va multumesc pentru ca existati, ma simt minunat aici si faptul ca va vad si pe voi usor dezaprobate de autoritatea in domeniul cresterii copilului, intretinerii unui camin samd, aici de fata (gazda noastra as putea spune), asadar faptul ca si voi sunteti aici ma impiedica de la a ma arunca de pe bloc de rusine, de urat si de-ntristare.
si inca un amanunt: fiica-mea va merge la cresa din septembrie.
acolo exista numai personal calificat, toate educatoarele sunt si asistente medicale, directoarea e medic, toti sunt draguti, afectuosi si plini de grija (am fost de mai multe ori inainte si am cerut si pareri de la parinti), ei bine, eu voi plati pentru cresa... 4lei pe zi. ca e subventionata de stat asta e clar, altfel ajungeau bietele femei la coltul strazii la batranete, de unde bani de salarii. insa v-am scris pentru a va minuna si voi cum e posibil, intr-o tara in care cresa costa sub un milion pe luna (si cresa e faina, repet, nu-mi dadeam copilul in ceata!!), unele bone sunt legate cu lantul pentru doar 9 milioane. si ele fug, ca e jenant de putin...
mai vreau, it's fun!
Luana si
Hora - 14 Mai 2006www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)
bonamea spune:
Pai asta intentionez sa fac si am calculat
din 9 milioane cat am de platit,taxe si impozit pe venit,plus transportul in weekend acasa la familia mea(nu la mamica cum spunea cineva pe aici) si imi ramane atat de putin incat nu se merita deranjul,in plus sa mai fiu barfita de doamna X ca nu stiu ce fac in timpul liber sau ca nu-i fac menajul si mancare familiei,sau ca am IQ-ul prea mic.Noroc cu intelectualii cu IQ mare care au distrus economia romaneasca si au devalizat bancile,pierderi pe care le suporta prostimea cu IQ mic..Rolul meu este sa supraveghez copilul sa fie in siguranta cat lipsesc parintii,sa gatesc,spal si calc doar ptr.mine si copil,sa-mi apar sanatatea ca sa fiu apta de munca(orice pericol intalnit la familia la care lucrez trebuie sa-l evit)
Despre gramatica-cititi cu atentie pe tot acest subiect si pe forum si vedeti cine greseste mai mult.
ATENTIE BONE-daca nu va platiti taxele din salariul oferit veti fi cersetoare la batranete.
iar mamicile,cu pensii mari va vor privi cu dispret,ca pe niste gunoaie.
quote:
Originally posted by alexuta2005
Bonamea,tu ceri carte de munca si un salariu de 9 mil.Ce oferi de bani astia ca tot nu inteleg?
Si cine te oreste sa-ti faci asigurare de sanatate si sa cotizezi pentru un fond de pensii?
De cand practici tu "meseria" asta de bona ti-ai declarat veniturile ca sa platesti impozit ca tot omul?
Hai ca, daca platesti impozit pe venit, mai cotizezi si la fondurile de sanatate si de pensii tot iti ramane mai mult decat primim multe dintre noi angajate pe un post pentru care suntem calificate?
Poate incerci si ne luminezi tu in ce consta munca asta "de sluga cu simbrie"!
Casiana si Alexia
iubeste si vei fi iubit,iarta si vei fi iertat,fii fericit
bonamea spune:
Eu am dedus din ceea ce am fost eu pusa sa fac.Parintii erau doar musafiri acasa,nu aveau menajera in primul caz si in al doilea caz au concediat menajera la doua zile dupa ce m-au "angajat"pe mine ca bona.Au venit luna aceasta "italiencele"si spun clar ca au program fix de munca zilnic la familiile la care muncesc si duminici libere,iar acum in august concediu platit.Acolo oamenii aceea considera ca angajatul desi locuieste si mananca in casa lor trebuie respectat ca om.Eu le-am povestit cum incepeam munca la 6,30 si sfarseam dupa ora 21,cand trebuia sa ma ocup de mine,nu aveam acces la tv,nu canta un radio,nu ascultam stiri,traiam ca in pestera.Cand am deschis intr-o zi tv.si ascultam cu fetitza muzica(edith piaf)mamica a venit repede,a inchis televizorul si a plecat fredonand melodia care tocmai o ascultam.Am tacut si am respectat ordinele-fara televizor,ne jucam in liniste,muzica dauneaza grav sanatatii.Nici eu si nici familia mea nu agreeaza manelele,pe care insa am vazut ca le asculta unii ,cu diplome ,prin masina.Nu fumam si nu suntem alcoolici.Sau poate daca bem o bere sau vin dupa o friptura buna duminica suntem un pericol social?!
!quote]Originally posted by 26octombrie
quote:
Din cauza computerului nu dai d.ta cu matura prin casa si nu-i gatesti sotului,pui bona sa o faca?
am pus si acest citat valoros, pentru a va avertiza ca nu-s o persoana de incredere, tocmai ce-am aflat. si, da, imi fac mea culpa, cu matura n-am mai dat de vreo 10 ani pe putin, ca noi, astia cu ifose, barfe si fasoane ne-am tras aspirator. iar de gatit.. hai sa-ti fac o bucurie, bonamodel si sa-ti impartasesc conceptia mea (revoltatoare, nu?): eu nu-i gatesc sotului. punct. gatesc pentru amandoi, cand am chef. cand are el chef gateste el (mai des decat mine, pentru el e un hobby, pe langa bridge!) daca mai aveai nevoie de ceva pentru a-ti alimenta sentimentul de superioritate, serveste-te; iti mai pot spune ca ne simtim minunat amandoi in aceasta situatie!
de unde ai dedus dumneata ca pun bona sa-mi gateasca nu mi-e clar.. da hai sa nu te contrazic, chit ca n-am bona (stiu, sunt prea.. , nu merit o bona!)
dragele mele intelectuare barfitoare, vreau sa va multumesc pentru ca existati, ma simt minunat aici si faptul ca va vad si pe voi usor dezaprobate de autoritatea in domeniul cresterii copilului, intretinerii unui camin samd, aici de fata (gazda noastra as putea spune), asadar faptul ca si voi sunteti aici ma impiedica de la a ma arunca de pe bloc de rusine, de urat si de-ntristare.
si inca un amanunt: fiica-mea va merge la cresa din septembrie.
acolo exista numai personal calificat, toate educatoarele sunt si asistente medicale, directoarea e medic, toti sunt draguti, afectuosi si plini de grija (am fost de mai multe ori inainte si am cerut si pareri de la parinti), ei bine, eu voi plati pentru cresa... 4lei pe zi. ca e subventionata de stat asta e clar, altfel ajungeau bietele femei la coltul strazii la batranete, de unde bani de salarii. insa v-am scris pentru a va minuna si voi cum e posibil, intr-o tara in care cresa costa sub un milion pe luna (si cresa e faina, repet, nu-mi dadeam copilul in ceata!!), unele bone sunt legate cu lantul pentru doar 9 milioane. si ele fug, ca e jenant de putin...
mai vreau, it's fun!
Luana si
Hora - 14 Mai 2006www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc
“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)
[/quote]
bonamea spune:
P.S.-am uitat sa spun ca dupa ce serveau masa se ridicau si plecau ca la restaurant,eu fiind nevoita sa sterg masa si sa spal vasele in urma lor,sa matur firimiturile si sa pun ce trebuie inapoi in frigider si in cutia cu paine.Astea sunt probabil atributiile bonei.Probabil asa faceti si dv.la angajatorii dv.care va ofera toate taxele achitate de ei.
bonamea spune:
De unde colecteaza statul atatia bani sa va subventioneze ingrijirea copiilor,vin acei bani din cer?cine cotizeaza la acele fonduri?poporul roman,majoritar cu IQ mic,cum considerati dv.
Femeile acelea care muncesc si lesina la serviciu din cauza programului prelungit si a caldurii insuportabile,a hranei insuficiente din cauza salariului prea mic,care avand IQ mic fac singure munca de acasa(si cu sotii uneori)si cresc singure copii,numai ele stiu cum.
Siminaf spune:
Intr-adevar, mentalitatea comunista este foarte greu de lasat la o parte.... Avem mostre cit cuprinde in ultimele postari.
Androix spune:
quote:
De unde colecteaza statul atatia bani sa va subventioneze ingrijirea copiilor,vin acei bani din cer?cine cotizeaza la acele fonduri?poporul roman,majoritar cu IQ mic,cum considerati dv.Femeile acelea care muncesc si lesina la serviciu din cauza programului prelungit si a caldurii insuportabile,a hranei insuficiente din cauza salariului prea mic,care avand IQ mic fac singure munca de acasa(si cu sotii uneori)si cresc singure copii,numai ele stiu cum.
Mori de necaz ca stam acasa si ne crestem singure copiii, si nu pe gratis asa cum ai facut-o TU ca o mama eroina ce te dai! Daca nu ne-ar plati statul ai avea mult mai multe sanse sa gasesti familia aia de imbecili care sa-ti accepte conditiile si sa te plateasca cu 9 milioane pe post de bibelou jucator de sah! Ma lasi???
Andreea, mama de Filip si Georgia
claujro spune:
bonamea, dar ce parere ai de cadrele didactice care au salariul mai mic decat ceri tu si nu primesc mancare si bani de transport? Probabil merita 5-6-7 milioane pentru ca nu stiu sa joace sah?![]()