BONA INTERNA-sclava secolului XXI-cersetoarea de m

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Hai mai fetelor ce nu ati priceput ...ufff...'' bonamea'' vrea cam asa :

- salariu net minim 900 lei + carte de munca, pensie, asigurari
- transport la scara de acasa la servici
- sa comande zilnic ca la restaurant meniul zilei
- fara animalute
- un copil model si super educat care sa nu o solicite prea mult
- o familie ( doamna/ domn) care sa nu cracneasca in front si sa nu o deranjeze prea mult
- concedii de calitate si platite
- probabil si un program scurt ca deh ...

Pentru toate acestea ofera :

- supravegherea copilului ( adica sta doar cu ochii pe el nu il si atinge ca deh ...nu-i nici ''imbracatoare'' de copii, nici ''infirmiera '' , nici ''stersatoare'' de una alta etc ....cred ca ati priceput unde bat

- bonus : sah

Ati sarit deja in sus de exaltare la atata ''munca'' depusa ????

La banii astia ...cam ce altceva ati prefera oare sa faca , ca doar oricarui roman ii este de ''colea'' sa plateasca 900 de lei , nu ?!

PS :
Sincer mai bine ''imi sacrific '' cariera si arunc la gunoi anii de facultate si restul in care am muncit ca disperata decat sa imi dau copilul pe mana unei asemenea ''bone''

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bb 2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

mai frate, dar "tare" subiectul!!

uite ce vreau eu de la bona care va avea grija de copilul meu sugar:
program de la 7;30 la 17:00
sa aiba si sa aplice cunostinte de puericultura
recomandari de la un loc de munca anterior (minim) si pe bune ca le verific la sange
sa aiba o casa bec!! sa merg la ea in vizita si sa pot sa mananc pe jos daca vreau (indiferent ce-ti spun la interviu, nu se compara cu ce vezi la fata locului)
sa nu fumeze si nici sa nu posede animale de casa
responsabilitati: sa ingrijeasca bebelusul (schimbat, spalat, hranit, preparat mancarea lui, spalat vesela dupa el si toate ustensilele, sterilizat biberoane, plimbat zilnic, culcat, dat medicamente la nevoie, spalat si calcat toate hainele copilului, aruncat pampersii la gunoi (ca am avut una care-mi lasa pampersii cu kk in chiveta de la baie, de ma apucau toate pandaliile) si asta pana la varsta de 9 luni, ca dupa 9 luni incep sa-mi creasca pretentiile)

ce ofer eu pentru treaba asta: 700ron plus abonament ratb plus ore suplimentare platite plus cafea, apa plata si o masa zilnic (o masa rece de cele mai multe ori). Si access la TV cat doarme bb. Si doua saptamani concediu la fiecare 6 luni.

si sa nu o prind ca face "cumul de functii cu menajera" sau ca-mi face mie cine stie ce mancare ca iese scandal, dar daca varsa un bibe de lapte pe jos, pune mana pe mop si spala.

aia cu sahul si cu buna educatie se cere la copii mai mari

ei, ce parere aveti???

ps: pot sa-i fac si contract de munca, dar fara 3 luni de proba nu ma risc la nimic!!!

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Deh, Andries, ce sa-ti spun...
Eu plateam 7 mil pentru 6 ore (cat a cerut, atat i-am dat, m-am gandit ca nu are rost sa negociez cand e vorba de copil, nu mi-ar fi convenit ca bona sa fie nemultumita). Daca intarziam 10 minute, le recupera a doua zi.
Facea cam ce spui tu, insa nu spala si calca hainutele copilului (totusi sa nu mint, au fost zile in care i-a calcat 2-3 tricouri).
Mancarea i-o lasam noi pentru copil, dar e drept ca mai punea mana si ii facea cate o supica ceva, o data la cateva zile.

Probabil mergea tot pe ideea ca bona e bona, menajera e menajera. Idee care nu m-a deranjat foarte tare la vremea respectiva, avea cine sa faca menajul, dar eu nu am rezistat din alte motive (le-am spus la celalalt topic).

Dar recunosc ca mi-am platit in banii astia si taxa pe prostie. Asa-mi trebuie.

Este foarte bine sa stabilesti de la bun inceput ce face si ce nu. e valabil de ambele parti ale baricadei. Asta ca sa nu existe neintelegeri fara sens.

Adina + Olivia 04.03.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

Buna fetelor, va cer si eu un sfat:
O sa am nevoie de serviciile unei bone de la 1 septembrie; ce astept eu de la ea: sa supravegheze copilul care are 2 ani si 8 luni, sa il scoata neaparat afara 2 ore , de la 10 la 12, sa ii dea sa manance masa de pranz si sa il culce; va fi vorba de 5 ore. Cu cat credeti ca ar trebui sa o platesc? m-am gandit sa pun afis la scarile de bloc, sa fie cineva din apropiere, sa nu faca naveta, sa fie vecina cu noi.
Va spun cat m-am gandit si eu si mai ales cat mi-as putea permite: 400 Ron.

Astept raspunsurile voastre,
Multumesc.

Oana si Paul Constantin (28.11.2004)

www.itmadesimple.ro

PUIUTUL MEU, PAUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Neeeeh, Onitza, esti in urma rau de tot cu preturile!

Uite, in loc de 400 RON dai si tu 900 RON, ca doar e de colea, nu?, si apoi ai si servicii competente de... privit bebeul, ca doar n-o sa se minjeasca in pipi-kaka, nu? Ah, acum am vazut vrei doar 5 ore pe zi. Atunci poate ar merge chiar 890 RON, cine stie? Dar vezi sa ai maseuza si pedicurista angajate pentru doamna bona. Ca presupun ca piscina si curte mare umbroasa nu ai (daca stai la bloc). Si atunci poate scapi si nu te piraste aici, pe forum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonamea spune:

De fapt doar mamicile au voie sa barfeasca bonele pe forum ca sunt betive,neglijente,inculte,etc.Bonele-" ciocu mic".Acest subiect il adresasem bonelor care nu sunt pensionare,sa le intreb la batranete din ce vor trai daca acum muncesc la negru?Iar cine munceste la negru e sluga cu simbrie,nu angajat cu drepturi legale. Cele care sunt somere risca rigorile legii daca sunt depistate ca fac venituri la negru.Bona de azi(sluga cu simbrie) va fi o batrana cersetoare in viitor,fara pensie si asigurari de sanatate-poate o veti intalni pe strada si-i veti pune un banut in palma,in amintirea colaborarii de azi.

quote:
Originally posted by Siminaf

Neeeeh, Onitza, esti in urma rau de tot cu preturile!

Uite, in loc de 400 RON dai si tu 900 RON, ca doar e de colea, nu?, si apoi ai si servicii competente de... privit bebeul, ca doar n-o sa se minjeasca in pipi-kaka, nu? Ah, acum am vazut vrei doar 5 ore pe zi. Atunci poate ar merge chiar 890 RON, cine stie? Dar vezi sa ai maseuza si pedicurista angajate pentru doamna bona. Ca presupun ca piscina si curte mare umbroasa nu ai (daca stai la bloc). Si atunci poate scapi si nu te piraste aici, pe forum.

iubeste si vei fi iubit,iarta si vei fi iertat,fii fericit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonamea spune:

Despre cat este salariul bonelor si drepturile si obligatiile lor,faceti alt subiect al vostru,unde puteti prezenta detalii-sa gaseasca si ele mai usor aceasta tema

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Bonamea,tu ceri carte de munca si un salariu de 9 mil.Ce oferi de bani astia ca tot nu inteleg?
Si cine te oreste sa-ti faci asigurare de sanatate si sa cotizezi pentru un fond de pensii?
De cand practici tu "meseria" asta de bona ti-ai declarat veniturile ca sa platesti impozit ca tot omul?
Hai ca, daca platesti impozit pe venit, mai cotizezi si la fondurile de sanatate si de pensii tot iti ramane mai mult decat primim multe dintre noi angajate pe un post pentru care suntem calificate?
Poate incerci si ne luminezi tu in ce consta munca asta "de sluga cu simbrie"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Bonamea,ai o MANIE A PERSECUTIEI de-a dreptul...covarsitoare!Te suspectez si de paranoia,dar nu sunt psiholog sa am o certitudine.

Draga,vrei carte de munca?Atunci angajeaza-te la PERSOANE JURIDICE,la o firma unde ti se poate face o carte de munca!

Vrei sa fii in randul lumii si sa platesti impozite,taxe,etc..si sa lucrezi la persoane fizice?
FOARTE BINEEE atunci! Persoana fizica autorizata trebuie sa fii.Sau deschideti firma(srl) si colaboreaza cu familiile doritoare de bone,da-le facturi,fa-ti lista de preturi,,etc,etc....

Degeaba te tot agiti ca te invarti intr-un cerc al conceptiilor si mentalitatilor si valorilor invechite gen: ´´eu muncesc si tu domnule patron trebuie sa ai grija de mine,de sanatatea mea,de concediul meu,de pisica mea,de relaxarea mea,pentru ca tu domnule patron ai bani,ai de unde da,asa ca te rog sa decartezi.Si,domnule,daca nu esti patron(a se citi nu esti persoana juridica) nu e problema mea,mie sa-mi faci carte de munca,vezi tu cum,ca eu vreau sa ma asigur,ca poate cainele tau ala mare din curte ma musca si atunci vreau spitalizarea asigurata.´´
Uite cam asa gandesti tu.

Astepti sa-ti cada din cer carti de munca,asigurari si alte cele?
Pai atunci asteapta...mult si bine.Stii vorba aia cu para malaiata? Ei,cam asa si tu.

ladyJ

O palma data la timp face mai mult decat o mangaiere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

quote:
Originally posted by bonamea

Inca ceva,barbatii din provincie nu suporta sa gateasca persoane straine in casa lor,niste sclifositzi,iar mamele abia asteapta sa stea seara la taifas,la cina,cu familia-ce ifose?!de provinciale,strang masa si spala vasele,ce oribil,nu-si iau ele o bona sa faca toate astea?!Desi au bani suficienti,patroane de ex.

Mai da multe frustrari ai acumulat!!
Sotul meu, desi nu e patron, cu siguranta nu si-ar dori o asemenea bona pentru copil.

Mergi la inceput