BONA INTERNA-sclava secolului XXI-cersetoarea de m

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

quote:
Originally posted by bonamea
Rolul meu este sa supraveghez copilul sa fie in siguranta cat lipsesc parintii,sa gatesc,spal si calc doar ptr.mine si copil,sa-mi apar sanatatea ca sa fiu apta de munca(orice pericol intalnit la familia la care lucrez trebuie sa-l evit)

munca multa, multa munca..
da va dati seama ca, daca nu mai rezistati si o angajati pe bijuteria aceasta, aveti si avantaje: puteti sa-i deduceti din salariu cota de apa si curent, ca daca-i asa harnica si-si spala si calca rufele proprii si personale suporta si dansa din utilitati?
uff, iar treaba aia cu evitatul pericolelor mi se pare cea mai obositoare si mancatoare de timp activitate. IO numai pentru asta si as cere peste 10 milioane..

acum, la modul SERIOS! bona, ne jucam, ne minunam, te admiram, dar daca mai faci, inca odata, abstractie de regulile forumului, cu respect de anunt ca voi sesiza un moderator!! te-am rugat, nu numai eu, de mai multe ori, sa folosesti quote corect. nu ca o jucatoare de sah, macar ca un copil de clasa a doua. vad ca vorbim la pereti. daca imi mai faci inca odata vraiste, postand ceea ce spui dumneata peste ceea ce spun eu, fara delimitari clare, ma simt obligata sa te raportez la moderator (si s-ar putea sa fie unul d-ala nesuferit, cu facultate, care sa te persecute!). atat am avut de spus.

Luana si Hora - 14 Mai 2006

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

CLAUJRO ai dreptate, eu lucrez in invatamant si pun pariu ca BONAMEA va avea un salariu mai mare ca al meu! dar asta-i viata!

Fetelor, va rog, alte pareri???? ca 9 milioane o sa imi permit cand oi deveni inspectoare!!! asadar cu cat sa o platesc pe bona care va veni de la 1 sept, 5 ore/zi cu urmatoarele sarcini: supravegheat copil de 2 ani si 8 luni, scos afara 2 ore/zi, dat sa manance si culcat.
Cum vi se par 4 milioane??? mai mult nu cred ca as putea, ar insemna sa imi dau tot salariul... dar tot as dori parerea voastra ca in cazul in care face figuri barem sa ma astept ca i se par putini bani, desi..

Oana si Paul Constantin (28.11.2004)

www.itmadesimple.ro

PUIUTUL MEU, PAUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

oniza, mai intai o intrebi pe ea cat doreste pentru atributiile pe care le va avea. Apoi negociati. 5 ore/zi si ce ai spus tu acolo mi se pare chiar bine... Pana la urma ii dai jumatate sau mai mult de jumatate din salariul tau, nu-i asa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

onitza, mie mi se pare absolut ok.
am gasit mai multe variante cu 6 milioane (atat aveam eu posibilitatea sa dau) pentru 8 ore pe zi (scos mult afara, hranit, culcat si VORBIT MUUULT). si cele doua bone pe care le-am avut veneau din rahova, respectiv drumul taberei pana in pantelimon. nici una n-a poftit la mai mult, am renuntat din alte motive, independente de bani sau eventuale nemultumiri (prefer cresa, am scris mai sus).
daca fac o paralela, 4 mil mi se pare absolut ok. daca dai de oameni normali si cu bun simt, evident. daca nu, taman ai un filtru bun. bafta multa!

Luana si Hora - 14 Mai 2006

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by claujro

oniza, mai intai o intrebi pe ea cat doreste pentru atributiile pe care le va avea. Apoi negociati. 5 ore/zi si ce ai spus tu acolo mi se pare chiar bine... Pana la urma ii dai jumatate sau mai mult de jumatate din salariul tau, nu-i asa?

Cam 3/4 din salariul meu! multam de sfat, asa ma gandeam si eu, sa negociem.

www.itmadesimple.ro

PUIUTUL MEU, PAUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Asta e fara indoiala subiectul anului
Bona draga, scriai undeva pe primele pagini ca bietele bone exploatate isi gasesc consolarea in alcool; nu te cunosc, nu imi doresc sa te cunosc dar zau ca incep sa cred ca si tu ai fost...."exploatata" si acum ne scrii patimas din delirium tremens. Ca altfel, nu poci ca sa imi explic de unde pana unde energia asta teribila in a continua sa aberezi intr-un stil -fara indoiala- unic si telenovelistic.

On zi adar hend, m-am intors, am citit, m-am crucit si rascrucit ...acum ma duc sa imi revin

Shoshonica are nevoie de www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">ajutor!

The moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonamea spune:

In concluzie,iata stimata d.na Antoaneta Istrate raspunsul dat de mamici la intrebarea dv.pusa oficial
DA,bona trebuie sa urmeze un curs de calificare,sa obtina o diploma si apoi sa poata munci legal cu autorizatie cu aceleasi drepturi ca orice angajat legal din tara asta,cu drept la somaj,asig.de sanatate si o pensie la batranete sa nu ajunga o cersetoare,desi a muncit.
Astept sa ma invitati la un astfel de curs daca il infiintati.Probabil vor fi obligate si mamicile sa-l urmeze ca doar nu sunt calificate ptr.cresterea copiilor(puericultura).

iubeste si vei fi iubit,iarta si vei fi iertat,fii fericit

Mergi la inceput

Cine e d-na Antoaneta Istrate???? Parca am citit subiectul si nu-mi amintesc asa ceva...

Si de ce mamicile sa fie obligate sa urmeze cursuri de calificare pt cresterea copiilor ?

Maaaaare e frustrarea si invidia pe aici...

Eu am sa mai trec pt amuzament....si pt ca-mi place sa fiu socata odata cu fiecare raspuns...desi, ar fi trebuit sa ma fi obisnuit pana acum, de atatea pagini incoace.

Mergi la inceput

LUANA sper sa fie multumita, ma gandesc si eu ca imi las copchilul pe mana ei si mi-ar placea sa se placa recioproc, sper sa gasesc bona care sa il indrageasca pe Paul si sa se impace. Am sa incerc sa caut in apropierea blcoului ca sa nu faca naveta, sa i se para departe, sa cunoasca zona, sa il duca in parcurile din apropierea blocului.

Pupici.

www.itmadesimple.ro

PUIUTUL MEU, PAUL

Mergi la inceput

onitza, ca am uitat sa precizez: NEAPARAT, da NEAPARAt sa-i faci carte de munca sa nu ajunga femeia cersetoare la batranete dupa ce a muncit la tine ca o sclava, ca o sluga... Si sper ca nu ai caine/pisica/papagal sau pesti de acvariu ca ii pui viata in pericol..ntz..ntz..

PS. chiar ca "subiectul anului" si un excelent subiect pt fetele care au nevoie de bona, sa deschida bine ochii pe cine baga in casa.

Mergi la inceput