BONA INTERNA-sclava secolului XXI-cersetoarea de m

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bonamea spune:

Imi rastalmaciti vorbele cum va convine voua
-nu sunt invidioasa,sunt fericita ca s-au oferit aceste beneficii mamelor-si ca e bine sa profitati de ele(nu e nevoie sa mai apelati la bone in primii 2 ani-ati scapat de acest stress
-am scos in evidenta faptul ca dv.confundati munca bonei cu munca menajerei(pe care intr-adevar poate sa o faca si o persoana mai putin dotata de d-zeu la IQ si absolventa a doar 8 clase primare)
-sunteti rautacioase foc-exista multe femei inteligente si capabile in tara asta care nu au putut urma sau finaliza un curs universitar din motive bine intemeiate,nu doar din lenea de a invata
-dupa varsta de 40 ani aveti sansa,ca cei din generatia mea,sa deveniti somere-ptr.ca vine generatia tanara mai bine pregatita,si cu fizic atragator
-daca vi se pare mic salariul pe care il aveti in invatamant(scutire de taxe ptr.copii dv.cand merg la scoli superioare)de ce nu va schimbati profilul?exista atatea posibilitati in tara asta
-evitati sa luati in considerare ceea ce am scris despre munca pe care am facut-o si ceea ce consider ca imi revine ca bona,daca vrei sa-ti fac menajul familiei pluseaza la salariu
-9 milioane(INCASATE DE O BONA) minus cca.48%(TAXE SI IMPOZIT PE VENIT)=??din ce ramane scad 150 lei transp.la domiciliu,mai ramane cat?
uite de-aia n-are ursul coada-si se zice ca e lipsa de bone pe piata,doar pensionarele si somerele isi permit sa practice aceasta profesie pe bani putini,caci au un venit in plus.
-am vazut la agentie si barbati pensionari care muncesc ca bone,oare si ei fac menaj la familia aceea?sau ei sunt barbati si sunt scutiti?

iubeste si vei fi iubit,iarta si vei fi iertat,fii fericit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 26octombrie spune:

http://www.clubafaceri.ro/director/stand/13773/22855/Cursuri+calificare+baby+sitter+si+ingrijitoare+copii.html
http://www.ghidul.ro/rezultat.php?idd=2274

incep sa am dubii ca stii sa citesti. nu numai ca dai ignore la toate remarcile carora nu le gasesti un raspuns, fie el cat de obraznic si cat de in gard, insa nici ceea ce pretinzi ca te-ar interesa nu gasesti.
cu mentiunea ca s-ar putea sa dai bani degeaba, caci dupa ce o sa aiba de-a face cu dumneata nu stiu ce diploma vei primi, daca dai un search pe google o sa gasesti cate cursuri de bona vrei matale...
problema e alta, dupa mine: bine ca nu s-au introdus teste psihologice pentru mamele aspirante inainte de a te decide sa formezi doi copii dupa chipul si asemanarea ta...

vad ca nici faptul ca absolut toate persoanele ce au intrat la acest subiect au o parere unitara si deloc flatanta pentru dumneata nu-ti da de gandit absolut deloc. hmm... o fi vreo conspiratie a nejucatorilor de bridge si a celor care nu matura.. mai stii?!

Luana si Hora - 14 Mai 2006

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

“Daca ti se da o coala liniata, scrie pe cealalta parte”
(Juan Ramon Jimenez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonamea spune:

Pai ca sa stie sa si-i creasca ca trebuie sa ai multa carte sa stii sa cresti un copil(asa scria cineva mai sus)

quote:
Originally posted by claujro

Cine e d-na Antoaneta Istrate???? Parca am citit subiectul si nu-mi amintesc asa ceva...

Si de ce mamicile sa fie obligate sa urmeze cursuri de calificare pt cresterea copiilor ?

Maaaaare e frustrarea si invidia pe aici...

Eu am sa mai trec pt amuzament....si pt ca-mi place sa fiu socata odata cu fiecare raspuns...desi, ar fi trebuit sa ma fi obisnuit pana acum, de atatea pagini incoace.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by bonamea

-9 milioane(INCASATE DE O BONA) minus cca.48%(TAXE SI IMPOZIT PE VENIT)=??din ce ramane scad 150 lei transp.la domiciliu,mai ramane cat?
uite de-aia n-are ursul coada

pai da, de-aia n-are! pentru informarea ta, impozitul si taxele pentru veniturile salariale sunt exact 33%. poate tie, fiind mai valoroasa iti ia statul, din invidie, 48%. noua nu.
intrebare? ai jeep, ceva?! ca pe mine transportul, prin tot bucurestiul, ma costa 40 ron pe luna. sau, poate, ai atv, ca altfel nu-mi explic diferenta...

www.geocities.com/mamici_de_mai_iunie2006/povesti.html#Hora " target="_blank">poveste
io tot cresc

(Juan Ramon Jimenez)

Mergi la inceput

quote:

Pai ca sa stie sa si-i creasca ca trebuie sa ai multa carte sa stii sa cresti un copil(asa scria cineva mai sus)

nu, n-a spus nimeni ca iti trebuie carte pentru asta, aici ai inceput sa fantazezi! iti trebuie bun-simt si un creier sanatos. that's all

io tot cresc

(Juan Ramon Jimenez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

quote:

-nu sunt invidioasa,sunt fericita ca s-au oferit aceste beneficii mamelor-si ca e bine sa profitati de ele(nu e nevoie sa mai apelati la bone in primii 2 ani-ati scapat de acest stress
-am scos in evidenta faptul ca dv.confundati munca bonei cu munca menajerei(pe care intr-adevar poate sa o faca si o persoana mai putin dotata de d-zeu la IQ si absolventa a doar 8 clase primare)
-sunteti rautacioase foc-exista multe femei inteligente si capabile in tara asta care nu au putut urma sau finaliza un curs universitar din motive bine intemeiate,nu doar din lenea de a invata
-dupa varsta de 40 ani aveti sansa,ca cei din generatia mea,sa deveniti somere-ptr.ca vine generatia tanara mai bine pregatita,si cu fizic atragator
-daca vi se pare mic salariul pe care il aveti in invatamant(scutire de taxe ptr.copii dv.cand merg la scoli superioare)de ce nu va schimbati profilul?exista atatea posibilitati in tara asta -evitati sa luati in considerare ceea ce am scris despre munca pe care am facut-o si ceea ce consider ca imi revine ca bona,daca vrei sa-ti fac menajul familiei pluseaza la salariu
uite de-aia n-are ursul coada-si se zice ca e lipsa de bone pe piata,doar pensionarele si somerele isi permit sa practice aceasta profesie pe bani putini,caci au un venit in plus.
-am vazut la agentie si barbati pensionari care muncesc ca bone,oare si ei fac menaj la familia aceea?sau ei sunt barbati si sunt scutiti?

Tocmai cand credeam ca nu o sa mai minuneze nimic, aparu si postul asta!

Dar tu, draga bonamea, daca esti nemultumita de conditiile de munca si de salariu, de ce nu-ti "schimbi profilul? exista atatea posibilitati in tara asta" (am incheiat citatul)

Astept raspuns!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

quote:

-daca vi se pare mic salariul pe care il aveti in invatamant(scutire de taxe ptr.copii dv.cand merg la scoli superioare)de ce nu va schimbati profilul?exista atatea posibilitati in tara asta
-evitati sa luati in considerare ceea ce am scris despre munca pe care am facut-o si ceea ce consider ca imi revine ca bona,daca vrei sa-ti fac menajul familiei pluseaza la salariu

No, doamnelor educatoare, invatatoare si profesoare poate nu stiati ca aveti atat de multe avantaje incat sa va permita suportarea unui salariu substantial mai mic decat al unei bone care nu are nici cea mai mica urma de calificare in munca pe care o presteaza

Idem pentru mamicile medici rezidenti si celelalte '' intelectuale rautacioase ''

Eu tot nu am priceput de unde se scad sumele urmatoare :

''9 milioane(INCASATE DE O BONA) minus cca.48%(TAXE SI IMPOZIT PE VENIT)=??din ce ramane scad 150 lei transp.la domiciliu,mai ramane cat? ''

Parca te plangeai ca nu ai carte de munca si alte '' chestii legale '' deci de unde atata plata a impozitelor ??
In 98 % din cazuri acei 900 de lei incasati de bone sunt bani in mana pe care nu-i declara nicaieri .

Si tot nu am priceput concret, punctual ( pe liniute daca doresti) ce servicii oferi dumneata ca bona care sa justifice plata de catre angajator a celor 900 de lei plus taxe, carte de munca,asigurari, transport etc ?

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bb 2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

dar de ce sa scazi transportul, daca vorbim de salariul oferit de o familie unde esti bona interna?

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onitza spune:

La transport, din cate imi amintesc, cred ca se refera la naveta pe care o face undeva in provincie de unde este dansa (probabil ca la sf de saptaman); sa ma corecteze daca gresesc! nimni nu cred ca iti va plati acest transport; chiar si la firmele mari, se oefra masina firmei, insa macar un plin pe luna ti-l asiguri.

Oana si Paul Constantin (28.11.2004)

www.itmadesimple.ro

PUIUTUL MEU, PAUL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

quote:
Originally posted by chris80

dar de ce sa scazi transportul, daca vorbim de salariul oferit de o familie unde esti bona interna?

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

mey, nu ai citit cu atentie...se duce de 2 ori pe luna ACASA la ea... doar nu o sa plateasca din cei 9 mil cat ii raman in mana, dupa ce familia plateste taxe si impozite la stat, sa aiba doamna o pensie linistita...nu?!

eu astept raspunsuri la cele 2 intrebari puse mai sus:

1. ce ofera pt 9 mil +carte de munca platita de angajator
2. daca e total dezgustata de ce nu se reprofileaza

Mergi la inceput