mastita?ajutati-ma rapid va rog

mastita?ajutati-ma rapid va rog | Autor: ayla

Link direct la acest mesaj

Buna, stiu ca este deschis un topic despre alaptare, dar m-am gandit ca aici imi va raspunde cineva repede pt ca este ora 1 noaptea si n-am pe cine sa intreb. Pe scurt, alaptez, bb are aproape o luna, deci nu-s la inceput, si brusc, de azi, mai precis de acum cateva ore, ma doare ingrozitor un san in partea laterala, deci nu tot sanul, ci doar acolo. Vad ca situatia se agraveaza, durerea nu ma lasa, si nu stiu ce trebuie sa fac, ca n-am mai patit. Comprese reci sau calde? Mi s-a blocat un canal sau ce se intampla? Ca pana acum bb a supt foarte bine de la sanul respectiv, deci nu se pune problema de canale infundate zic eu. Sau e vreo infectie si atunci trebuie sa opresc alaptatul la sanul respectiv? Maine e duminica si n-am unde sa ma duc, asa ca va rog ajutati-ma si spuneti-mi ce trebuie sa fac. Multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

sal am patit si eu asa in urma cu 6 ani cand il alaptam pe bebe doct mi a dat antibiotic oxacilina si algocalmin daca faci febra tre sa mergi la doctor urgent

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Ayla, buna, iti citez repede ce scrie dr. Capraru pentru cazul tau:

"mamele constata cateodata noduli durerosi in san, este vorba de obsturctia unui canal lactifer, care se datoreste frecvent unei goliri neregulate a unuia sau mai multor canale. Simpla scufundare a sanului in apa calda prin aplecarea deasupra unui vas mare timp de 10 minute, de 3 ori pe zi, si punerea frecventa si pentru mai multa vreme a sugarului la san sunt suficiente pentru a rezolva acest incident."

Alta situatie este cand "sanul se umple repede, devine dureros. Pielea este rosie , calda, iar in general apare febra. Tratamentul consta in golirea in totalitate a glandei mamare. Este necesar un medicament impotriva febrei si daca febra persista peste 24-48 ore medicul va prescrie antibiotice. Cataplasmele cu apa rece se folosesc local. Se poate continua alaptarea cu succes daca mama ia antibiotice prescrise de medic, alaptarea chiar grabind procesul de vindecare."

Ma uit imediat si pe alta carte si iti mai scriu.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Craciun 2006

Eva 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Da am mai citit inca intr-o carte si singura diferenta la ce am spus deja este ca la mastita ei recomandau tot comprese calde si nu reci.

Acum, din experienta proprie am trecut si eu pe acolo, cam la 6 saptamani de la nastere. Aveam dureri groaznice si ceva frisoane (nu febra) iar pana la urma doctorita mi-a prescris antibiotic. Recomandarea mea este sa incerci sa ajungi cat mai repede la doctor. Intre timp ia ceva de durere. Dupa cate tin minte ai voie numai paracetamol , nimic din familia nurofenunului, ibuprofenului...

Nu uita, dupa ce bea bb laptele de la san sa te asiguri ca sanul este golit complet, este f important.

Insanatosire grabnica.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Craciun 2006

Eva 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Daca n-ai rezolvat inca,iti recomand un leac sigur,cel putin asa a fost pentru mine:comprese pe locul respectiv cu alcool medicinal cald cat poti sa suporti,desfunda imediat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

Din pacate nu am alaptat(tentativa nu se numeste alaptat) dar pana iti raspund mamicile cu experienta scriu ce stiu.

Pana maine cand ajungi la un medic: stai cu sanul(mai mult pe zona unde doare) sub dus fierbinte(cat de fierbinte suporti), mazezi(masezi dupa 5 minute de dus, incepand din spatele zonei dureroase spre sfarcuri) sanul(cat timp suporti) si cand vezi ca incepe sa curga laptic fugi la bb si-l alaptezi(prima data de la sanul cu problema) sau daca din n' motive nu se poate, foloseste o pompa. Daca nu curge laptic stai sub dus 10-15 minute si apoi la bb.
Este recomandat sa faci asta la fiecare ora. Cat doarme bb poti folosi pompa, ca sa eliberezi canalele.
Ai nevoie de apa fierbinte ca sa dilatezi canalele si sa curga lapticul.

Cand doarme bb dormi si tu, e importanta odihna.
Refacere rapida si mult laptic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Eu am patit la prima fetita dar si la a treia,acum are 11 luni si am facut mastita regulat.Groaznic!
Dureri insuportabile si febra 40, dureri de oase,am zacut lata in pat cite 2 zile.Am fost la dr. dar mare branza nu a putut sa-mi faca,nu mi-a dat nimic ca lumea.Doar pain killer si antibiotice in ultima faza pe care nu le-am luat.
Baie sau dus fierbinte ajuta la desfundatul canalelor.Si local comprese reci cind nu mai suporti durerea,asa am facut eu.
A,si masaj .Dar citeodata nu iese nimic.
Daca la dus isi da drumul stoarce acolo cit poti ca sa golesti sinul.
Eu am facut chiar vineri ,aveam un sin ca un sac cu pietre ,nu iesea cu nimic
Ma gindesc sa o intarc ca m-au terminat mastitele.
Sanatate multa!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas

www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayla spune:

Multumesc pt raspunsuri. N-am facut febra (inca), nici frison, si nu simt nici noduli la pipait. Compresele cu alcool cald nu m-au ajutat, am stat sub dus cald spre fierbinte, nu foarte fierbinte ca n-am suportat, si am tot masat, dar n-a curs nimic. Locul tot ma doare si acum constat ca s-a si inrosit. Si vad ca nici cu pompa nu iese mai nimic. L-am tot pus pe bb la san, dar eu nu stiu daca reuseste sa goleasca sanul, pt ca el adoarme la san, si nu e chip sa-l trezesc. Nici nu stiu ce sa fac, ca n-am nici o tragere sa merg la doctor, ca nu cred ca voi afla mai mult decat am citit pe aici, in cel mai rau caz imi va da antibiotic, si eu nu vreau sa intrerup alaptarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

Ayla,pe langa ce au spus fetele adaug sa-i dai sa suga exclusiv din sanul respectiv,pe celalalt mulge-l,pt ca bb suge f tare si goleste cel mai bine sanul si cat mai des si la o ora daca vrea.dai sa suga astfel ;bb culcat in pat,pe spate,tu in 4 labe dessupra lui(ca lupoaica cand alapteaza pe Romulus si Remus).aceasta pozitie ajuta la o golire mai completa a sanului prin faptul ca asa canalele galactofore stau perfect drepte,nu indoite de la san un pic lasat de greutate.dupa ce alaptezi pune compresa cu gheata pt a strange canalulsi a calma durerea.mie personal mi-a ajutat acest tratamentpoti lua si pana la 4tb de paracetamol pe zi si poate chiar un algocalmin.
daca sanul nu e rosu si nu ai febra nu e mastita ci doar un canal infundat,deci nu e necesar antibioticul.
cauta sa porti un sutien lejer, care sa nu preseze sanul ci doar sa-l sustina, ca eu asa am patit-o cu un sutien nou cam strans.
o moasa mi-a zis daca simti ca bb nu goleste canalul sau nu vrea sa suga pune-l pe tati la san ca e mai bun ca pompa.
sper ca deja esti mai bine.multi pupici tie si bb si spor la alaptat.

LAURA SI GEORGE-STEFAN(22 04 2005)

Poze:http://new.photos.yahoo.com/grgsc_laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

M-am uitat in cartea "Cum imi cresc copilul" de Laurence Pernoud,cea in care am gasit sfatul pentru sani infundati(mie mi-a ajutat)si citez de acolo,ca vad ca n-am retinut chiar bine(deh,au trecut mai bine de 8 ani):
"puneti-va,timp de 15 min. ,comprese cu apa calduta,fiarta in prealabil si alcoolizata,sau comprese calde cu antiflogistina,apoi goliti sanii."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Daca intelegi engleza,

http://www.askdrsears.com/html/2/T022200.asp

Mie mi se pare ca indicatiile de acolo sunt foarte bune! Au functionat si la altii!

Daca ai nevoie de ajutor cu engleza, spune-ne!
Ca medicament antiinflamator (pe care eu te-as sfatui sa incepi sa-l iei, ajuta enorm), ai voie Ibuprofen (il gasesti sub o multime de denumiri - Paduden, Nurofen si altele), cate unul de 3 ori pe zi. Nu-i face rau lui bebe. Are si efect de scadere a temperaturii corporale.

Evident, daca febra tot creste, daca te simti f rau, trebuie sa mergi la doctor (ginecologul cu care ai nascut... sau alt ginecolog) si sa ti se prescrie antibiotic.

Sanatate, ayla! Mai scrie-ne!

Mergi la inceput