mastita?ajutati-ma rapid va rog

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Ayla, uite ce am tradus eu din reviste de aici pentru colegele mele de Odisee. Sper sa-ti foloseasca si sa nu ajungi la antibiotice!

"Gasisem ceva dragutz, tot citind eu: "Alptatul e ca un dans: e nevoie de exercitiu si ritm, pentru ca sunt doua persoane care intra in joc si se gasesc. Luati-va timp si aveti rabdare cu dvs si cu bebe."

Din ciclul "am citit si zic mai departe" - pentru novice ca mine:
Alaptarea: Probabil stiti deja la furia laptelui de:
- alaptat cat mai des
- comprese calde, inainte sa pui copilul la san (curge laptele mai bine / dilatatzie)
- comprese reci dupa
- daca sanii sunt prea grei/plini, copilul nu poate cuprinde corect sfarcul si aureola - se maseaza cu mana un pic inainte, sa mai iasa din lapte

Cand se face - cum se numeste? cand se stagneaza laptele si sanii se inrosesc, partial intaresc, si dor (potential cu febra):
Evitare:
- nu se poarta sutiene mici sau imbracaminte stramta
- se mentin sanii calzi in perioada alaptatului
- nu se fac eforturi, fizice sau psihice
- se tin picioarele calde (!)
Tratare:
- se elimina laptele stagnat: se maseaza zona intarita - cel mai bine merge sub dusul fierbinte
- dupa alaptat se pun comprese reci pe partile afectate - ideal celebrele comprese reci de branza de vaci: atenueaza inflamarea
- se pozitzioneaza copilul la san cu mandibula pe zona unde stagneaza laptele
- LINISTE si CALM
- NU se pompeaza laptele pentru ca produce efectul contrar - mai mult lapte; doar actiunea de supt + molfait al bebeului are efectul de a goli sanul "corect"

"Pregatirea" sfarcurilor: NU o faceti! Ele se pregatesc singure si nu trebuie iritate prin frecare etc.
Evitarea iritarii sfarcurilor:
- punerea corecta la san: burta la burta, nasul copilului la nivelul aureolei sfarcului
- dupa alaptat, lasat lapte si saliva de bebe pe sfarc, sa se usuce
- expunerea sfarcurilor la aer dar mentzinand sanii calzi
- pana se invatza bebe bine cum e cu suptul (6-8 sapt) nu se foloseste suzeta, biberonul etc. pentru ca apare confuzia de supt: bebe aplica tehnica de supt la sticla/suzeta la san, suge gresit si raneste sfarcul."

SANATATE!!!

Piciulika 32+ Michael
http://new.photos.yahoo.com/piciulika_s/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

am patit-o si eu de 3 ori

BB trebuie pus sa suga f.f.f. des din sanul respectiv - chiar daca se supara si plange. Eu il puneam din ora in ora - si el a fost singurul care m-a rezolvat.

In plus am luat coldrex si nurofen, iar sanul l-am uns cu o crema care se numeste garmastan si care se gaseste in farmacii.

O singura data am facut febra si am luat Augmentin - dar vreau sa-ti spun ca nu am intrerupt alaptatul - eu am alaptat 1 an si jumatate si in intervalul asta am luat antibiotic de 3 sau 4 ori nu mai tin minte sigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

quote:
Originally posted by ayla

Nici nu stiu ce sa fac, ca n-am nici o tragere sa merg la doctor, ca nu cred ca voi afla mai mult decat am citit pe aici, in cel mai rau caz imi va da antibiotic, si eu nu vreau sa intrerup alaptarea.

Draga mea de ani de zile nu se mai intrerupe alaptarea pentru ca iei antibiotice. Acum daca alaptezi doctorul iti poate prescrie antibiotice care nu afecteaza laptele (alaptarea) in nici un fel.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Craciun 2006

Eva 2007

Mergi la inceput