* Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (21) *

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

iulia82 spune-mi te rog frumos daca pot face undeva in baia mare o ecografie 3D.mi se pare asa de lung timpul intre cele doua eco (5sapt. oficial) si as vrea, daca tot tragem o fuga pana acasa in 29 sa fac o eco. poate stii si cat costa? si care e procedura? trebuie sa fac programare cu mult timp inainte?

Carmen, brezultesule, nu te panica! mama lor de teste. cat necaz aduc astea pentru ca ajung rezultatele la voi intre degetele! si cat stres ca faceti voi pe doctorii care interpreteaza, dar nu e treaba voastra, ca nu asta va e meseria. eu zic, cu calm, sa vorbesti cu un medic specializat. sa faci amniocenteza de rigoare - poate nici nu e nevoie, si sa nu-ti vari in cap idei fataliste! pusici la burtica buclucasha care sunt convinsa ca adapostestecel mai sanatos puiut posibil!

muuuah!

miri_mik si pestisorul auriu (28.02.2006)
http://b2.lilypie.com/DjTMp1.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

fetelor, eu astept raspunsuri de la eco si nu m alas pana nu le primesc!!

Deci, ce fac bebei de anca76 si LauraIoana?? (sper ca n-am uitat de altcineva)

si asa liniste azi pe aici... a venit caldura din nou?

Multumesc de raspunsuri si sugestii, le incerc maine dimineata pe toate!!

Monica 19+

Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> noi doi si-o cununie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns breaz spune:

Salutare,
am fost la un doctor foarte bun din cluj cu rezultatele de la triplu test si mi-a spus ca la procentul ala el nu ar face amniocenteza mai ales ca e riscanta. Mi-a facut un ecograf si a zis ca din ce se vede acuma nu pare a fi afectat copilul de sindrom Down, a calculat tibia, femurul, insertia urechii, nas, buze. Mi-a spus ca daca vreau sa fiu linistita sa imi fac pe la 23-24 de saptamini un eco 4d ca acolo se vede daca e in neregula ceva si mai zicea ca daca ar fi sindrom down se curbeaza tibia mai incolo chestie care se vede si la un eco 2d. Am hotarit nu-mi fac nici o amniocenteza, m-am saturat de teste, imi pare rau ca l-am facut si pe asta. O sa mai imi fac mai incolo un 4D si gata. Daca la eco totul e in regula chiar nu mai am chef sa ma agit pt niste statistici date de calculator.
Ati fost foarte dragute cum m-ati incurajat, nu stiu ce ne-am face una fara alta si asa cum ziceati hai sa raminem cele mai optimiste zuze.
Va pup pe toate
Carmen 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen e spune:

buna fetelor,
Nu am reusit azi sa intru pe net, asa ca va zic acum LA MULTI ANI la toate MARIILE sa fiti sanatoase si voioase si bb-i vostri la fel.

Noi azi avem 16 sapt fix si luni mergem la dr.si abia asteptam ca poate ne lasa bb sa vedem ce carucior o sa avem.

Monica - mersi mult de sfat sa stii ca am mers azi in careffour si am luat o pereche de bluzi la 10 lei aceeasi care erau sapt trecuta 20 lei acum erau redusi iar , am reusit sa gasesc masura 38 si o sa ii port peste 1 - 2 luni pt ca acum sunt mari, tocmai bine cand o sa imi mai creasca burtica.

Si eu o sa fac sapt viitoare TT deja imi e frica cand vad ce rezultate aveti voi si ce suparate sunteti o sa vb cu dr sa vad daca e neaprat nevoie sa il fac sa fie totul bine pt toate.

Carmen 16 +

http://bd.lilypie.com/iKsJp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

that's our girl, breaz! vezi? pana la urma s-au linistit apele. pusici!

miri_mik si pestisorul auriu (28.02.2006)
http://b2.lilypie.com/DjTMp1.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

Salutare Zuzicilor si "La multi ani!" tuturor Mariilor , Mioarelor , Marioarelor , desi eu stiu ca se sarbatoreste pe 8 Septembrie ( azi este Adormirea Maicii Domnului sau Pastele de Vara - o sarbatoare trista )

Carmen , saracutza de tine , imi inchipui prin ce treci datorita porcariei aleia de TT ...ne mananca pe noi undeva sa-l facem si apoi ne pare rau .Si eu mi l-am facut si am stat ca pe ace , ca mi-a pierdut doctora rezultatul si nu l-am putut afla decat dupa o luna...din fericire a fost OK .Eu totusi , daca mi-ar fi iesit prost TT-ul , faceam amniocenteza fara sa mai stau pe ganduri. Este singura metoda prin care potzi sa afli cu o mare probabilitate daca bebicul tau are risc de SD sau spina bifida sau Sindrom Edwards. Riscurile sa pierzi sarcina sunt f. mici si procedura este nedureroasa , se face cu anestezie. As alege amnio chiar daca m-ar durea , ar fi mai usor decat sa traiesc 5 luni cu un ghimpe in inima , ca bebicul meu s-ar putea naste cu probleme.
Monica , pentru incearca Herbolax , 2 pastile inainte de culcare si o sa ai garantata de dimineata o minunata "senzatie de catifelare "

Maine mergem si noi la eco , abia astept , ca tare ma ingrijoreaza bebelina ca nu vrea sa-mi dea si mie nici un ghiont. Nici macar o senzatie de fluturas n-am avut pana acum....Sunt in 19 sapt dupa UM si , dupa grafice ,bebica ar trebui sa aiba cam 22 cm si 250 g. Cum naiba sa nu simt o fiinta asa mare daca se misca in burta mea ?
Mi se intampla seara , cand fac o miscare mai brusca (de ex. cand ma ridic de pe scaun )sa mi se intareasca burta , cam pe-acolo pe unde e linia chilotului...sa fie oare contractii? Nu ma doare insa nu e nici placut . Voua vi se intampla ? O fi normal ?

Pup toate burticoasele si va doresc o noapte linistita

18+ cu Sara - Eliza

Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

LauraIoana , astazi parca aveai intalnire cu Iosup..ia zii , cum stai cu IR-urile ?
Asteptam sa ne dai vesti...s-a abtinut Iosup sa te-ntrebe ce-ti spune instinctul tau de mama ca ai in burtika?

18+ cu Sara - Eliza

Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shose spune:

Fetelor sa zic si eu ( sper ca nu prea tarziu) La multi ani pt Marii!
Si eu sunt o Maria si daca bb o sa fie fetitza o sa fie tot Maria...asa ca azi viitoarea bunica i'a facut deja presupusei "nepoate" un mik cadou. mi s'a parut funnny..dar ea era tare mandra ca a putut face primul cadou.

Inca o data felicitari celor care ati aflat culoarea predominanta din garderoba, de la carutz, patutz..etc. La noi se fac doar presupuneri.

Fetelor am o intrebare...citesc saptamanal temeri in prvinta TT-ului. De ce Dumnezeului dau doctorii astia sa se faca aceasta analiza, daca nici macar ei nu cred in ea? Doar sa ne faca sange rau noua?

Lorena Andreianu...da iubita, sunt din Craiova. Tu de unde esti?

Mi'am luat acum o saptamana, la recomandarea unei prietene, o carticica foarte interesanta pe care v'o recomand si voua
"Cartea viitoare mame"---Marie Claude Delahaye aparuta la Teora.

Va !!!

http://www.flickr.com/photos/10814074@N07/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca.Diana spune:

La multi ani tuturor Mariilor! Sa fiti fericite, frumoase sanatoase si iubite cu bebei si mai si :) Daca aveam fetita ii spuneam cu siguranta Maria. Numele meu preferat :)

Fetelor, astazi implinim 16 saptamani in cap! Numaram, calculam, verificam sarcina saptamana cu saptamana pe diferite siteuri. Ne imaginam marimea bebeului si indeletnicirile lui. Suntem fericiti! :)

docdecap, da, pozele de pe siteul myspace sunt ale mele :)

honey79, si mie mi-au aparut alunite mici mici, iar cele vechi s-au accentuat. mi-au aparut si mici pistrui pe fata. am inteles ca e normal si ca se vor diminua dupa nastere. stai linistita..

raca felicitari pentru baietel:) si eu stau cu sufletul la gura de la o ecografie la alta sa nu-i dispara putulica intre timp :))

galuscuta, bine ca-s oki baieteii tai! ai mare grija de mami si de bebei.... in pat sau nu, noi o sa fim alaturi de tine pana la capat. ma bucur ca sunteti bine, tu si puiutii

madalina28, felicitari pentru fetita! SA fie sanatoasa si frumoasa ! usor usor se mai echilibreaza situatia:)

Miri_mik felicitari pentru baietel! :) Sa creasca mare si sanatos! si eu tot pe 3 august am aflat ca o sa am un baietel.

Gata, ce frumos e bodyul! Si eu am fost super emotionata la primele hainute primite. Toata ziua am fost intoarsa si ma zbateam intre panica superstitie si fericirea primului lucrusor pentru bebe! Ieri am primit o pereche de pantofiori pentru 6-9 luni. super super dulci!

Monica, pentru constipatie mie mi-a recomandat doctorita un iaurt natural (fara fructe) zilnic. Eu inca nu am probleme cu constipatia. Poate si pentru ca mananc foarte multe fructe?

Carmen, brez, cred ca esti tare bulversata in urma rezultatului la TT. Eu inca astept rezultatul si stau ca pe ace :( Totusi, tot ce pot sa iti zic e ca daca mie o sa-mi apara un rezultat cu risc mare de SD, cu siguranta as trece mai departe la amniocenteza. Sa dea Domnul sa-ti fie puiul sanatos!

Somnic usor, pup toate burticile... ma declar dependenta de acest forum. Nu pot sa adorm pana nu va citesc si pana nu ma bag si eu un pic in seama cu voi :) Sotul zice sa las prostiile sa nu va mai citesc atata. I-am zis ca daca voi face asta ii voi impuia capul cu ce am mai citit prin revistele/cartile/siteurile cu bebei. in concluzie, este fericit ca existati si ca exista forumul asta sa ne adunam toate! cand o punem de o intalnire IRL?

Gata, noapte buna!

16+
http://bd.lilypie.com/LeePp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Mai fetelor si cand va explicam eu frumusel pe la inceputul odiseei noastre de ce NU fac eu TT ati crezut ca-s zuza rau .
Tot ce stiam eu despre TT s-a adeverit cu varf si indesat si in odiseea noastra .

Breaz ma bucur ca te-ai linistit

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare

Atat mai am pana ma nasc ! (bb 2)

Mergi la inceput