* Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (21) *
Raspunsuri - Pagina 20
nemary spune:
Lala, spune-mi te rog cu cine ai nascut la Municipal?
Grati multa sanatate lui Ozi, sa se faca bine cat mai repede.
azi de dimineata aproape nu am mai putut merge, am avut o durere crunta pe partea dreapta, cam in zona apendicelui, care cobora spre anus si putin spre picior. nu am luat nimic si parca m-a mai lasat.
in schimb, de 6 zile nu imi mai trece raceala, am baut lamaie cu miere, am luat si un paracetamol si nimic. am inceput sa iau si vitamina C, cu toate ca doc a zis sa nu iau. ce sa mai iau, ca nu mai rezist, asa mucioasa?
Mari 16+ bebe
odiseea
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
ginnette spune:
Neata fetelor,
Vad ca dezbaterile sunt in toi, pe mai multe planuri
Mai intai sa-i spun lui Criss ca nu trebuie sa se impacienteze cu eco- eu am facut eco la 12 sapt si TT la 16 sapt - si TT a fost Ok; ideea a fost sa-i spun dr de la laborator cat aveam la eco si in ce data am facut-o.
Acum depinde de tine, dak mai vrei sa faci o eco sau mergi pe cea veche.
Vad ca se dezbate pb cezarienei vs. nastere natura.
Vreau sa va spun ca si eu sunt putzin speriata de "broderii" pe la "subsol" dar ideea sa-mi taie muschiul, nu ma prea incanta - mamei mele i s-a facut histerectomie acum 15 ani - deci taietura a muschiului transversala - vreau sa va spun ca nici acum nu s-a mai refacut muschiul (e adevarat ca ca avea 42 de ani, dar cu ore intregi de abdomene, burta i-a "cazut" si cazuta a ramas).
Acum e adevarat ca, dak cezariana este solutia pt a ne salva (mama + copil) o acceptam, dar altfel, prefer "broderiile" si colacul de dupa.
Alina,,
Si eu vreau sa recolteze celule stem; nu stiu daca la Giulesti (Panait sarbu) se face; dar in septembrie ma vad cu dr (dupa morfolgia fetala de trim II) si o sa-l sec si cu asta.
Va pup si va doresc o zi excelenta !
Roxana 19+
http://bd.lilypie.com/UDm4p3.png
Anca.Diana spune:
Cu cezariana sau fara, cum o da Dumnezeu asa voi naste. :) Frica si durere o sa fie oricum. Complicatii pot aparea si in cazul unei nasteri naturale si in cazul unei cezariene. Sa dea Domnul sa fim sanatoase si sa avem parte de nasteri usoare. Atata tot! :)
Voi va dati seama ce burti o sa avem noi de Craciun? :):):)
De revelion o sa fim si mai si. Toata lumea o sa si noi o sa cum e sa fim :)
15+
http://bd.lilypie.com/LeePp3.png
nemary spune:
quote:
Originally posted by crissandrada
Mai fetelor am pus si eu o intrebare dar nimeni nu mi-a raspuns asa ca va mai intreb o data : ce distanta a fost la voi intre echo si recoltarea de sange pt TT? Eu am o echo de pe data de 3.08 si recoltarea o fac maine 15.08. Oare mai e buna echo? As mai face una aici in oras dar tot maine am programare la un dr. in iasi pt o echo si mi se par prea repede una dupa alta....
Criss cu bb2 si Andrada - printesa noastra!
Eu am ultima eco din 31.07.07 iar sange pt.TT mi-a luat pe 13.08.07, deci dupa 2 sapt. doc de acolo a zis ca este buna ultima eco ca si data, nu imi trebuia alta.
scuze ca nu am vazut mai rpd mesajul tau
Mari 16+ bebe
odiseea
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
dana vio spune:
quote:Nu mai este buna eco, e foarte veche. Trebuie sa-ti programezi o eco cu o zi ininte de recoltarea ptr TT. La laboratorul unde am fost eu aveau un formular pe care trebuia sa-l completeze medicul gine si cu semnatura si parafa si fara nu m-ar fi primit.
Originally posted by crissandrada
Mai fetelor am pus si eu o intrebare dar nimeni nu mi-a raspuns asa ca va mai intreb o data : ce distanta a fost la voi intre echo si recoltarea de sange pt TT? Eu am o echo de pe data de 3.08 si recoltarea o fac maine 15.08. Oare mai e buna echo? As mai face una aici in oras dar tot maine am programare la un dr. in iasi pt o echo si mi se par prea repede una dupa alta....
Criss cu bb2 si Andrada - printesa noastra!
Eu am facut eco ptr TT cu o zi inainte de recoltare, dar am inteles ca este buna si din aceeasi sapt. Dar inainte de recoltare, altfel cum stiu sa interpreteze?
dana vio 20+ adriana/alexia aurelia
NataliaS spune:
Grati - sanatate multa Ozanei!!!
Se pare ca informatia mea referitoare la eco pt TT este eronata, desi provine de la un medic...
Cu nasterile aveti dreptate, important e sa fim noi sanatoase si puii nostri la fel...si mai apoi, noi vorbim vorbe, ca socoteala de acasa nu e tot una cu cea din targh de regula...la mine cel putin asa a fost, toata sarcina trecuta eu nasteam natural fara epidurala si am nascut prin ceza
Gugule - ce faci fetita? ca tare scumpa esti la vedere...
Natalia 21+ sapt si Ana iubita 04.02.2005
Poze: http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/
Acolo unde domneste iubirea, si imposibilul poate fi atins! (proverb indian)
http://bd.lilypie.com/oRqSp3.png
http://www.youtube.com/watch?v=0R-FPIHNFJw
gugushtiuc spune:
quote:
Originally posted by grati.ela
Gugule, vad ca scriu cu cerneala transparenta...de unde scoti chestia cu 6 luni refacere? Am mai spus, la 8 sapt eram in bazin, m-am amorat cu sotziul la 4 sapt...lapte am avut imediat si slava cerului, am alaptat copila pana la 2 ani!
Colega mea de servici a tras-o cu epizio 1 an si jumatate...era lunga si groasa ca o barna, avea dureri cand se...cu sotziul, infectii prelungi din cauza ca oricat de riguroasa era igiena taietura era efectiv pana langa anus...si-a facut operatie dupa un an si juma de chin...povesti horror sunt destule si la nastere naturala...complicatii apar si la ceza dar sa nu exageram. Oricum distractiv nu va fi nicicum.
15+
Gratiela din punct de vedere a practicarii sportului. Muschii abdominali isi revin cel mai greu dupa o interventie chirurgicala, mai ales cei ai abdomenului inferior. Si dupa o cezariana poti foarte repede sa revii la activitatile cotidiene insa de efort fizic intens nici nu poate fi vorba(si eu bag efort cand scap la aparate), decat dupa 6 luni. In plus am deja o experienta neplacuta la activ, o operatie tot in zona abdomenului inferior care din cauza efortului a cedat si s-a desprins. Acum, drept urmare, sunt posesoarea unei cicatrici nu prea placute la aspect si foarte vizibila.
iunie 2006
GUGU 20+ mami de Iris
raca spune:
Vad ati inceput sa dezbateti foarte serios problema nasterii. Parerea mea e ca mai avem destul de mult timp pana acolo si daca eu incep sa-mi afc griji de pe acum in privinta asta, cred ca o iau razna pana trebuie sa nasc.
In alta ordine de idei, povesti de groaza se aud in ambele cazuri numai ca parerea mea e ca sunt mai multe cele de dupa cezariana decat cele de dupa nasterea naturala. Probabil ca la nasterea naturala mai intervine si amnezia de nastere care ne face sa uitam durerile simtite si sa ramanem doar cu fericirea simtita in momentul nasterii imgerasului. Eu personal prefer sa aman decizi pana mai tarziu, in functie de sfatul medicului. Momentan ma gandesc la o nastere naturala cu epidurala, cumva sa impac si mersul natural al lucrurilor cu frica imensa pe care o simt fata de durere....dar decizia finala va fi 90% a medicului pentru el stie ce e mai bine..ca de aia el e medic si noi nu
Oricum azi am implinit 15 saptamani, asa ca BUCURIE MAXIMA.
Pupici la toata lumea.
15+
gugushtiuc spune:
Aha! un alt argumant ar fi ca noi vrem sa facem 3-4 copii si am inteles ca in cazul operatiilor cezariene 2 e ok, insa al treilea il faci "pe barba ta". Parca auzisem totusi ca se poate naste si natural dupa o cezariana, dar...
iunie 2006
GUGU 20+ mami de Iris