* Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (21) *
Raspunsuri - Pagina 19

nemary spune:
miri_mik , tocmai vroiam sa mai spun ceva de fructe si zaharul din ele, dar am apucat sa citesc si mesajul tau despre nasterea lui Bruno si problema pe care a avut-o dupa.
Fetelor, am inceput sa ma ingrozesc pana la urma cum e mai bine sa nastem? ca m-ati bulversat total. sincer, si eu inclinam mai mult catre cezariana dar acum...
Mari

odiseea
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Laura Ioana spune:
Alina si eu vreau sa fac recoltare de celule stem, dar tre sa iau legatura cu respectivii sa vad care sunt conditiile. Oare vin ei si recolteaza sau cum? Ca dr mea sigur nu a facut asa ceva pana acum! Site-ul lor este: www.cordbloodcenter.com/ro.
In seara asta plecam la Bucuresti si dimineata am programare la eco morfologica. Problema este ca nu stiu sa ajung la clinica Fortis Si dupa ecografie plecam pe undeva pana duminica
19+
Poze Laura
Puiul nostru drag

nemary spune:
Gatta, felicitari pt.TT , bine ca ai scapat de o grija.
mie doc mi-a spus sa nu beau ceaiuri diuretice, printre ele fiind si cel din codite de cirese.
Mari

odiseea
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

gugushtiuc spune:
Neatza fetelor! Dar vad ca scrieti nu glumiti!
Vad ca vorbiti de nasteri. Eu sper din tot sufletul sa fie totul OK si sa pot naste natural. Nici nu ma gandesc la cezariana decat in caz de forta majora. Daca DD a vrut ca sa nastem natural asa sa fie. Unul dintre motivele principale ar fi ca recuperarea dupa o nastere naturala dureaza vre-o 6 saptamani maxim, insa dupa o cezariana trebuia sa stai pe tusha vre-o sase luni. Eu vreau cat de repede dupa ce nasc sa fug la sala si sa ma apuc iara sa trag de fiarele mele dragi, sa fac miscare. pe zi ce trece simt tot mai mult cum muschiuletzul se plioshteshte.
iunie 2006
GUGU 20+ mami de
Iris

crissandrada spune:
Mai fetelor am pus si eu o intrebare dar nimeni nu mi-a raspuns asa ca va mai intreb o data : ce distanta a fost la voi intre echo si recoltarea de sange pt TT? Eu am o echo de pe data de 3.08 si recoltarea o fac maine 15.08. Oare mai e buna echo? As mai face una aici in oras dar tot maine am programare la un dr. in iasi pt o echo si mi se par prea repede una dupa alta....
Criss cu bb2 si Andrada - printesa noastra!

NataliaS spune:
'Neata!
Vin si eu sa aduc argumente contra nastere prin cezariana.
Eu am stat pana la dilatatie 6, fara dureri...dupa ce in urma cu doua sapt am avut un travaliu fals de 24 ore,in care am avut timp sa gust si contractii din 3 in 3 min, deci pot spune ca am "savurat" putin din placerile nasterii naturale si tot mi-o doream...
N-a fost sa fie insa, deoarece era disproportie feto-pelvina si nu aveam cum sa o nasc...deci cezariana.
Am trecut de fobia cu sonda, care nu a fost o grozavie, de anestezia rahi pe care n-am simtit-o, operatia a decurs normal, rapid, doar ca m-au sedat tocmai cand mi-au scos copilul si n-am reusit sa o vad, am ramas cu zgomotul aspiratorului cu care-i scoteau secretiile in urechi, in locul tipatului pe care il asteptam...am auzit-o oracaind timid, dar atat...
M-am dezmeticit in ATI, frisonand puternic, am stat acolo 2 zile fara copil...desi eu la 8 ore de la operatie m-am ridicat, am facut dus, am plecat la sectia de nou nascuti sa-mi vad copilul...n-am avut laptic decat din a 5 a zi, am cedat nervos la un moment dat in salonul normal, cand dupa o noapte de tinut copil tipand in brate, m-am trezit dimineata cu edem pe operatie, dureri de-ti vine sa te dai cula contractiile de retragere a uterului(imaginati-va cum doare taietura unui muschi care se contracta la fiecare alaptat de t-spe ori)...si din ciclul asta si dupa intoarcerea acasa...si dupa cum spuneam nu fac parte din categoria sclifositelor si nici de zacut n-am zacut, desi se poate si asa...
De disparut orice jena , mi-a disparut pe la un an de la nastere, atunci s-a relaxat si aponevroza...pana atunci n-am putut sa fac miscari foarte bruste , de sport (abdomene) nici nu putea fi vorba...in plus ca-ti vezi nenorocita de taietura in fiecare zi pe burta, eu personal o urasc!!!
DECI - daca as putea as naste natural!!!!...insa la mine e mai mult ca sigur ca se va repeta povestea...fac copii mari, iar bazinul meu e mai ingust cu un cm pe fiecare diametru, ghinduta sa fie sanatoasa, ca in rest nu mai conteaza!
Eu nu incerc sa influentez pe nimeni, doar imi dau cu parerea asupra unei chestii pe care am trait-o pe pielea mea.
Natalia 21+ sapt si Ana iubita 04.02.2005
Poze: http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/
Acolo unde domneste iubirea, si imposibilul poate fi atins! (proverb indian)
http://bd.lilypie.com/oRqSp3.png
http://www.youtube.com/watch?v=0R-FPIHNFJw

NataliaS spune:
Grati.ela - se pare ca tu ai fost o super norocoasa...
Iulia - felicitari pt fetita!!!! si Carmilia- pt baietel!!!!Sa fie sanatosi!!!
Criss - eu cred ca ecografia ta e fff veche. Eu stiu ca trebuie facuta in aceeasi zi, sau cel mult cu o zi doua inainte...
pupic
Natalia 21+ sapt si Ana iubita 04.02.2005
Poze: http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/
Acolo unde domneste iubirea, si imposibilul poate fi atins! (proverb indian)
http://bd.lilypie.com/oRqSp3.png
http://www.youtube.com/watch?v=0R-FPIHNFJw

grati.ela spune:
Gugule, vad ca scriu cu cerneala transparenta...de unde scoti chestia cu 6 luni refacere? Am mai spus, la 8 sapt eram in bazin, m-am amorat cu sotziul la 4 sapt...lapte am avut imediat si slava cerului, am alaptat copila pana la 2 ani!
Colega mea de servici a tras-o cu epizio 1 an si jumatate...era lunga si groasa ca o barna, avea dureri cand se...cu sotziul, infectii prelungi din cauza ca oricat de riguroasa era igiena taietura era efectiv pana langa anus...si-a facut operatie dupa un an si juma de chin...povesti horror sunt destule si la nastere naturala...complicatii apar si la ceza dar sa nu exageram. Oricum distractiv nu va fi nicicum.15+

grati.ela spune:
Haideti, fara stres si suparari...mai avem pana ce nastem...sa ne tina Dumnezeu sanatosi!
Va salut acush ca iara are febra Ozi...15+

Anca.Diana spune:
quote:
Originally posted by crissandrada
Mai fetelor am pus si eu o intrebare dar nimeni nu mi-a raspuns asa ca va mai intreb o data : ce distanta a fost la voi intre echo si recoltarea de sange pt TT? Eu am o echo de pe data de 3.08 si recoltarea o fac maine 15.08. Oare mai e buna echo? As mai face una aici in oras dar tot maine am programare la un dr. in iasi pt o echo si mi se par prea repede una dupa alta....
Crisscu bb2 si Andrada - printesa noastra!
Neatza fetelor :)
Eu am facut recoltarea si eco in aceeasi zi. Din cate am inteles, importanta e varsta biologica a sarcinii. Pe ei ii intereseaza cat de mare e bebe. De exemplu, eu aveam 14 sapt si 2 zile (cronologic) dar bebe arata de 15 sapt si 2 zile (biologic). Am trimis informatia asta la laborator.
Cred ca ecografia trebuie sa fie din aceeasi saptamana in care iti recoltezi si sangele. Te sfatuiesc sa faci repede o alta eco.
Anca D.

http://bd.lilypie.com/LeePp3.png