* Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (21) *

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

iaca, am venit cu foamea in gat la voi, sa-mi treaca vremea mai repede pana se fac sanvishurile calde...

si ma iau direct de angelique: io pricep partea cu budunica cat o palarie de mexican dupa. ce nu pricep este ca o mare parte dintre viitoarele mamici se sperie de ceva ce se poate repara usor. io am trecut ca rata pe lac prin cezariana. la 24 de ore nu mai aveam nici sonda, nici calmante, dar nici puteri sa-mi tin copilu zdrahon in brate. cine zice ca e balet, nu-l cred. repet, din structura sunt ca fefeleaga...da-i si lupta si nu pic in bot nici de-a dreaq. dar dureri seara la culcare, dupa urcat scari, dupa aspirat, neah... astea nu le-amuitat. si ca sa completez... o nastere normala e cea mai fireasca pentru bebe.

sa ma ezplic: m-au chinuit in contractii de expulzie de-mi ieseau pe urechi deja, bruno a ratat iesirea. m-au taiat, m-au cusut, perfecte toate. dar copilul meu regurgita enorm. manca precum infometatii, inghitea aer pe langa si urla intr-una. pana la urma vine moasa in vizita - super tipa - ii explic ca sunt toata numai lapte semi-digerat. ridica ea din sprancene si zice... de fapt trebuie sa mergi la osteopat. am ridicat si eu din ce mai ramasese din sprancenele pensate cu preamult zel si ne-am dus la osteopat. un doctor ciudat foc. nu ne-a zis ala prea multe. mi l-a luat pe bruno si l-a facut morisca printre degete si io-mi ziceam ca o sa mi-l rupa, ca e nebun. prostii! copiii astia mici sunt de cauciuc!. la un moment dat, se uita mnealui spre mine si zice: acum vom face ceva in trei. ma ia, ma aseaza pe un scaun cracita, cu fata la el. mi-l ia pe bruno, mi-l intoarce cu capul in jos, sprijinit de mine. el ii tinea doar palma contra capshorului si-l lasa sa alunece sub propria greutate. eu am ramas interzisa...cam prin zona "budunicii" copilul meu face o miscare ca si cum ar fi scos capul din mneaei, se intoarce si da un urlet de bebe mic pe care eu nu l-am auzit la nasterea lui. (mis e ridica parul pe mine) aveam un nou-nascut de 3 luni in brate si eram speriata si neajutorata, pana mi-a zis medicul sa-l pun la san. s-a linistit imediat. apoi ne-a explicat ca neavand parte de tensiunile din travaliu, la nastere a ramas cu un nervisor tensionat care provocau regurgitarile si starea de agiatie generala. in doua saptamani totul se reglase si intrase in normal asa cum prevazuse. si mi-a mai zis ca poate eu am scapat usor cu o cezariana insa copilul nu si-a dus venirea pe lumepana la capat decat acolo, in cabinetul lui... si daca nu era moasa mea ramanea "neterminat" pe veci.
deci angelique... de data asta am sa ma stradui sa nasc normal. pana la urma budunica se poate reeduca dar ramanla ideea ca mama natura ne-a facut sa nastem normal. in plus exista epidurala, analgezice si un sot grijuliu:)))

in rest, da simonette, m-am linistit. incep sa recunosc senzatii si taaaaaaaaaaaaaaaaare bine ma simt:)))

si-acu va pupez si-mi infig dintii in preaminunatelemele sanvishuri calde:))

miri_mik si pestisorul auriu (28.02.2006)
http://b2.lilypie.com/DjTMp1.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Angelique, scuze, nu am vrut sa te sperii si mai tare. Depinde foarte mult de organismul fiecareia. Da, m-a jenat mult timp, asta nu inseamna ca m-a durut. Dar exista o jena...nu stiu exact sa o explic. Adevarul este ca eu am avut si o nastere mai dificila, cu forceps. Probabil ca a fost nevoie sa se taie mai mult decat de obicei. Din punct de vedere al activitatii sexuale nu am avut probleme deosebite.

Nu stiu....la un moment dat (imediat dupa ce am aflat ca sunt insarcinata cu Ana) m-am gandit si eu la cezariana. Si totusi....este o interventie chirurgicala, nu este un proces natural. Se sectioneaza muschi, uterul, nu doar peretele peritoneal (asa cum se face la epiziotomie). Nu are cum sa fie mai usoara cezariana decat o epiziotomie.
Ma incurajez singura si sper sa trecem toate cat mai usor de nastere (indiferent cum va fi aceasta).

Alina 21+ (cu Ana Antonia) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

poze Luca nazdravan

poze Ana mica in burtica

Mergi la inceput

multumesc mamica de ana! tocmai mi-ai subliniat punctul de vedere! pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Uffff, miri_mikproblema stii care e? Ca si eu stiu toate astea... ca e mai bine pt mama, pt bebe.... dar imi e frica...Aaaa si mai am o fobie... de sonda. Or daca scap de epiziotomie facand cezariana,la cezariana de sonda tot nu scap.

Sa nu credeti acum nu stiu ce, ca fac pe nebuna, ca nici in car, nici in carutza, nici in telegutza, dar cum spunea creata sunt chestii care ma framanta si nu am cu cine sa le vorbesc decat cu voi, nu pot sa dezbat astfel de chestii cu colegele de birou de exemplu.

Eu mai am o fobie. Imi e teama sa nu il omor pe bebe. Stiu ca sunt normale si aceste temeri, dar mie chiar imi e teama. Hai ca in seara asta v-am innebunit.

Pupici,
Angelique 20+
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere..., bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

simiri_mik cu burta plina, vine sa explice: te crezi singura cu fobii? cam toate trecem p-acolo:) si e normal sa-ti fie frica sa nasti, ca doar nu nasti in fiecare zi si nuc red ca exista ceva pe lumea asta care sa ne ravaseasca viata mai abitir ca a deveni mamica.

si cum eu aveam o groaza absoluta sa nasc normal un copil de 4 kg - povesti turnate in capul meu de cand eram mica de catrea preaminunata-mi mama, am facut un blocaj de mai mare frumusetea... pen'ca, asa cum imi demonstrase o alta doctorita beton (homeopat acupuncturist) frica mea intuneca ratiunea...cand devii mama, nu-ti mai pasa decat de bebe. nu mai conteaza ca budunica e poncho cu incretituri. si stii c emi-a facut? mi-a varat vreo 40 de ace in piele de aratam ca un alian, si ghici, singurul punct car em-a durut a fost punctul fricii... mi-a paralizat efectiv mana. si mi-a zis... uite fizic ce-ti face frica! dupa aia am vazut lucrurlie mai clar dar era un pic prea tarziu ca bruno n-a mai iesit normal... il obligasem sa ramana inauntru prea mult, mental vorbind.

mai vrei? mai am povesti! si-s toate reale si-s ale mele:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns docdecap spune:

Angelique, temerile sunt exagerate prin natura lor, si fiecare avem piticii nostri, asa ca nu avem de ce sa ne suparam sau sa te judecam...

eu ma bucur tare ca am fost la homeopat si mi-a spus ca imi poate da ceva sa usureze travaliul si sa-l scurteze, si am ganduri mai bune.

eu am vazut lucrat in psiho-terapie corporala travaliul nasterii cu adulti, si are efecte puternice, mai ales pentru cei cu cezariana (lucra un francez, care stia ce face...) Si eu mai ajung la chestii din astea, cand lucrez pe copilul interior, dar de obicei lucrez cu varste de dupa nastere... E tare misto ce a facut osteopatul cela cu Bruno, Miri, si e bine ca ai avut cu cine lucra asta...

a, si eu eram aia cu marile concerte rock!!

va pupic
Monica 19+

Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> noi doi si-o cununie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Miri , uite de aia te-am iubit eu de cand te-am vazut intaiasi data pentru prima oara si iti cantam serenade pe forum....

Moni, ma bucur ca tu erai cea cu concertul, de data asta neuronu meu nu a mai dat rateuri. Si eu am programare maine la homeopat

Pupici,
Angelique 20+
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere..., bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia82 spune:

quote:
Originally posted by simonette

In sfarsit am terminat de cetit ce ati scris de aseara.......mult ati mai scris!
Ma bucur ca ati intrat in jocul meu cu statistica...imi place!!! Dar cu riscul de a ma repeta...important este pe ce parte s-a prins bobitza nu pe ce parte misca! Poate misca pe orice parte ca poate sarcina s-a fixat in centru...
Ioana, bun venit la odisee...sarcina usoara in continuare si la termen cu bb sanatos si mancacios!
Iulia, felicitari pt fetitza si sa creasca mare si frumoasa
Miri_mik Felicitari pt miscarile lui bb...te-ai calmat?

Simonette12+

PozeLuca

BB2

imi cer scuze dar eu nu inteleg cum e cu 'pe ce parte s-a prins bobita'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina M spune:

Angeli' - eu am nascut ambele fete normal cu epidurala si la ambele nasteri, a trebuit sa mi se faca epiziotomie.
Am avut insa doctori foarte buni si totul a fost perfect.Unul dintre ei cand mi-a terminat cusatura, se mandrea celor din jur cat de "boboc" a cusut-o!
Mi-am revenit foarte repede,(Inca din prima zi am fost la baie singura.Ajunsa acasa mergeam atat de sprintena incat era nevoita mereu mama soacra sa-mi aminteasca s-o iau mai incet.Parca nici nu nascusem)In scurt timp dupa aceasta, ne-am reinceput activitatea si am fost/suntem foarte fericiti.
Personal, te indemn sa vorbesti serios cu doctorul despre aceasta temere a ta" a epiziotomiei/cusaturii" in caz de nevoie si, sunt sigura ca va avea grija sa iasa totul perfect.
Daca nu ai incredere in doctorul pe care il ai - schimba-l.
Incearca mai intai normal si doar in caz de urgenta/probleme cezariana. Eu asa am vorbit cu doctorul si m-a asigurat ca, ma va ajuta/vom face tot posibilul sa fie bine/natural si de aceasta data. In cazul in care, imi va fi prea greu/nu voi putea, mergem repejor la cezariana.Are el grija de noi.
In 1999 am avut un grav accident de masina si am avut serioase probleme de coloana vertebrala.S-au mai rezolvat insa cu toate acestea am ales si am nascut normal.Daca eu am putut(eram o "matza" de fata la prima sarcina), sunt sigura ca vei putea si tu.

Poze - Recente BB#3 & My Baby Development!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

nu-s de acord cu fructele ingrasa. sotul meu mananca doar legume fructe crude si uscate (si astea din belsug) si nuci si intr-un an a slabit 15kg fara sa renunte la masa musculara, scazand in mod spectaculos trigliceridele. In primele 13 sapt de sarcina am mancat la fel si am slabit 4 kg. Ingrasa atunci cand in meniu se incarca si cu lactate si carne.

15+

Mergi la inceput