* Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (21) *
Raspunsuri - Pagina 17
grati.ela spune:
pt Angy...sonda ti-o pune dupa ce te-a anesteziat asa ca n-ai treaba cu durere, jena...cand ti-o scoate e prea rapid sa-ti dai seama, iar infectie nu faci dak spitalul e ok si dr atent.
15+
AngeliquedeS spune:
Nici nu aveti idee ce bine imi fac incurajarile voastre! Va multumesc din suflet!!!
Pupici,
Angelique 20+
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere..., bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori
miri_mik spune:
grati.ela, in conditii normale de viata, ok. in sarcina excesul de zahar, ca ai ca n-ai diabet gestational, se acumuleaza. la asta ma refer. cura disociata cu fructe si legume am facut si eu si-am dat jos de ma lingeam pe bot cand ma vedeam in oglinda dar acu...sunt la regim si mi-au interzis tocmai fructele. le explicasem ca asa as rezista, si-au zis nu. limitat - aproape egal cu zero la mine. s-apoi imi dadeam cu parerea din experienta si dracii mei de om cu vizite regulate la nutritionist. da n-am facultatea d emedicina. oricum bine ar fi sa nu stiu atatea:))) ar insemna ca ma pot bucura de toate:) d'aia am dat cu presupusa da n'am zis ca fix asa e:)
muuuuuuuuuah!
miri_mik si pestisorul auriu (28.02.2006)
http://b2.lilypie.com/DjTMp1.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png
grati.ela spune:
Miri, nu e cura disociata...vorbesc de regim vegetarian 100%. eu am credinta ca si diabetul se regleaza cu un asemenea regim. Citeste Studiul China...e tare interesant!
Eu zisesem ca m-am ingrasat la mare 1kg dar azi vad ca nu e nici o schimbare. Mi-am propus sa mananc sanatos cat pot mai ales ca eu sunt deja supraponderala (am aproape 72kg/168cm). As vrea sa nu depasesc 84kg cat am avut cand am nascut-o pe Ozi (atunci veneam de la 66). Eu nu am reusit sa dau jos nici un gram dupa nastere, ba mai mult am ajuns de la 75 cu cat am iesit din maternitate la 82kg dupa 3 luni si asa am stat pana am intarcat-o pe Ozana - adik la 2 ani. Cu maaare efort am coborat la 74 si oscilam pana la 80...Anul trecut insa am slabit 8 kg numai cu masaje, aquagym, gym medicala si asta doar in ideea ca vreau sa am inca un bb.
15+
gattasalvaje spune:
Hello Zuzelor , da' mult ati mai scris azi...
Astazi mi-a iesit si mie rezultatul de la TT , dupa o luna de asteptari datorate faptului ca doctorita mea cea minunata mi-a pierdut buletinul de analiza si a trebuit sa ceara un duplicat . rezultatul super-ok , dupa cum mi-a zis asistenta la telefon...uuuf m-am linistit , ca de 2 sapt. asta era principalul meu stres.
Acuma stresul este altul , bebica mea tot nu vrea sa miste , desi maine facem 19 sapt.Chiar asa de lenesa sa fie ...sau chiar asa de nesimtita sunt eu ? Simt cateodata niste zvacniri , ca si cum mi-ar tresari un muschi , sau ca si cum mi s-ar zbate ochiul...sa fie bebica? Abia asept ziua de joi , ca ma duc la eco si vad exact care e problema.
Miri , suntem colege de suferinta cu umflatul picioarelor...astazi am fost la shopping si-am stat vreo 3 ore prin magazinul Titan si cand m-am intors acasa aveam gleznele butuc. Eu beau ceai de cozi de cirese , ca sa elimin apa in exces si stau cu picioarele cocotate pe 2 perne si asa mi se desumfla.
Gina , despre vomat dimineata ...da , am ramas cu greata de dimineata , dupa ce ma spal pe dinti mi se face o greata teribila si de cele mai multe ori se intampla sa dau la boboci .Dupa prima gura de cafea sau ceai trece si greata.
De vreo doua zile bantui si eu pe site-uri cu lucruri pentru bb-lusi si...ma-ngrozesc cat de scumpe pot sa fie . carucioarele care-mi plac sunt intre 15 si 20 milioane , patuturile intre 7 si 12 mil. ...si asa mai departe .Sincera sa fiu , nu ma asteptam la asa scoruri , trebuie sa-mi regandesc bugetul si cred ca tai de pe lista nasterea la Euroclinic.
Si hainele de gravida mi se par scumpe , mi-am luat azi o pereche de pantaloni trei sferturi din in cu burta elastica din bumbac si doua tricouri si-am spart aproape 3 milioane...si nu sunt de firma , scrie pe ele Made in Turkey. Daca nu eram gravida , aceleasi haine m-ar fi costat undeva sub 1.5 mil. Da' asta e...incerc sa nu-mi iau prea multe , ca oricum , intr-o luna nu le mai pot imbraca , in ritmul in care cresc
17+ cu Sara - Eliza
Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?
Anca.Diana spune:
of fetelor! si mie mi-e frica de nastere naturala ca de dracu'. inainte sa raman gravida aveam pata pusa: "cand voi naste voi naste prin cezariana". Nu as fi admis alta varianta!
Angelique, te inteleg perfect. Ma gandesc ca pisi este o zona prea sensibila si ca prefer o taietura pe burta (inclusiv uter) decat o taietura intre picioare.
Am o prietena care are fetita de un an jumatate. De cand a nascut natural a devenit o galeata :( nu mai simte nicio placere in timpul actului sexual. Nu zic ca asta se intampla tuturor, dar saracuta a avut ghinion.
Uneori ma trezesc si ma gandesc ca nu se poate, nu sunt insarcinata, nu,eu nu o sa nasc! Ma cuprinde panica! Imi e frica de durere, de contractii, de expulzie, de taietura, de faptul ca doctorul nu sta cu tine decat foarte putin in timpul nasterii, de faptul ca in spitale esti tratata destul de aiurea de asistente frustrate, doctori de gheata. esti doar inca una panicata care tipa de dureri cu orele. ce poate fi placut in asta?
Totusi, nu am avut curajul sa vorbesc cu doctorita mea despre asta. Voi astepta pana va aduce ea vorba si voi spera ca imi va sugera sa nasc prin cezariana. Daca ea recomanda nasterea normala, ma voi lasa pe mana ei.
Sunt ipohondra, sunt slaba (am prolaps de valva mitrala si insuficienta de valva mitrala, sunt o lesinacioasa) si nu am petrecut niciodata nici macar o zi intr-un spital. Sunt ingrozita. Pe bune, imi doresc sa nasc acasa langa cineva drag decat sa nasc printre straini sictiriti de munca pe care o practica. Am citit despre multe cazuri nefericite. Nefericite din punct de vedere psihic. Mi-e frica, sunt ingrozita!
Angelique, no matter what, nu poti opri nasterea:) Este ceva normal, natural. Cesariana sau natural, tot se va intampla! Apoi vei uita totul si il vei lua pe bebe in brate si vei fi cea mai fericita mamica din lume!
Am uitat sa va spun ca sunt optimista! :D:D
Astept de la voi argumente pro cezariana si pro nastere normala.
cezariana:
- nu simti durerile nasterii
- daca ai anestezie generala nu iti poti vedea bebe in momentul nasterii (as prefera epidurala in cazul asta)
- taietura pe burtica, fina sub chilot, nu intre picioare - nu iti vei petrece zile sezand pe un colac :)
- dureaza mult mai putin decat nasterea normala
- doctorul tau va fi langa tine pe toata durata nasterii (nu exista riscul ca acesta sa nu apara)
- nu te largesti
- bebe iese frumos si nesifonat
normala:
- te refaci mai repede
- il vezi e bebe dupa expulzie
- poti sa-l tii pe bebe in brate mult mai usor ca la cezariana
- este mersul firesc al lucrurilor
- simti ca esti o mama adevarata, ai simtit fiecare contractie, ai participat si ai vazut cum se infaptuieste o minune in fata ochilor tai
Momentan nu imi mai vin alte argumente in minte! Poate completam lista impreuna cu ajutorul vostru, mamici care deja ati trecut prin asta!
Anca D.
15+
http://bd.lilypie.com/LeePp3.png
AngeliquedeS spune:
Anca.Diana, gandimla fel.
Un dezavantaj al cezarienei este faptul ca bebe e scos fortat afara, nu cand "simte" el ca i-a venit timpul si pentru asta ma doare sufletul.
Pupici,
Angelique 20+
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere..., bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori
gattasalvaje spune:
Am si eu un contraargument la cezariana , decisiv pentru mine ca sa aleg nasterea normala : acela ca , pe interior , in uter , pe taietura de cezariana , foarte des se intampla sa se dezvolte fibroame. Asta o stiu de la dr. mea care are o pozitie ferma pro-nastere normala.
Nu as face cezariana decat daca asta ar fi singura solutie prin care eu si bebele sa nu fim in pericol.
Pana acum cateva zile optam pentru nastere normala cu epidurala...insa am citit de curand articolul de pe prima pagina despre epidurala si m-a cam pus pe ganduri. Erau mult mai multe dezavantajele decat beneficiile . Cred ca pana la urma voi alege nasterea absolut naturala , fara anestezie.
Si mie mi-e frica de dureri , de epiziotomie , am o fobie in ceea ce priveste forcepsul...dar , pana la urma , se pare ca nasterea naturala este cea mai sanatoasa , atat pentru mama cat si pentru copil.
Cred ca nimic nu se poate compara cu bucuria imensa pe care o simti cand auzi plansetul copilului tau abia iesit din tine , cand poti sa-l alaptezi intr-un timp foarte scurt de la nastere , cand poti sa-l ridici in brate inca din primele ore. Toate astea sunt mai putin posibile in cazul cezarienei si , sincer , nu vreau sa ratez asemenea momente.
17+ cu Sara - Eliza
Bebelina din burtica
Cununia civila
Nunta
Am mai crescut?
docdecap spune:
mai pun si eu un argument pentru nasterea naturala: cezariana este o operatie si presupune toate riscurile unei anestezii generale, care nu sunt neaparat putine...
Intr-adevar, e important sa ai medicul langa tine si sa stii ca e acolo ca sa faca ce trebuie, in ambele situatii.
Dar va povesteam eu de mai mult de vocatia mea de martira, daca e sa fie rau, o sa-mi fie rau, lui bebe e important sa-i fie bine, restul conteaza mai putin. Bebe stie sa iasa, pe unde etc. daca se rataceste, suntem acolo pentru el.
Chiar ma gandeam sa vorbesc cu doctorita despre epiziotomie, sor-mea a facut, la ea a fost ok, mai mult au chinuit-o hemoroizii aparuti instant dupa sarcina decat refacerea cusaturii...
e, cam asta
Noapte buna!!
Monica 19+
Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> noi doi si-o cununie
Gina M spune:
Offf fetelor,
Tocmai am aflat ca acea singura casa pe care o gasisem langa scoala, nu mai este available si sunt putin necajita de aceasta veste trista.Mi-a pierit parca tot cheful pe ziua de astazi dar, nu ma las asa usor doborata.Sper sa gasim alta.
Trebuie sa fug in ale cercetarii.
Va
Poze - Recente BB#3 & My Baby Development!