Mamici de noiembrie-decembrie 2007 (56)
Raspunsuri - Pagina 24
mihuta spune:
Iuli-Ana, pai nu beau cafea deloc !!! Si doctorul s-a amuzat copios de intrebarile mele gen, de cate ori trebuie sa miste asta mica, si trebuie sa miste de buna voie sau ciocanita ? Ca daca o ciocanesc misca de numa !
24s + Sophia
adinag spune:
quote:
Originally posted by Vasari
Celulele stem din organismul adult nu au aceleasi proprietati ca cele recoltate la nastere. De fapt sunt mult inferioare, si nu e sigur ca dau rezultate.
28+
Pai tocmai asta am citit in multe parti ca nu este un lucru dovedit, ci ar fi de dovedit...
Oricum, eu nu zic ca-i rau, doar pe mine nu ma intereseaza... Si cel mai bine sa nu fie niciodata nevoie, nu-i asa???
Adina 21+
Adina & Jasmina (24 iulie 2003)
adinag spune:
quote:
Originally posted by ancadragoman
Sa vedeti ce imi bubuia mie capul,eu pana acum am luat 6 kg si am inceput sa caut date despre cate kg trebuia sa iau pana acum si ce credeti ca am gasit...pana in sapt 28 trebuia sa am cam +9 kg.Oare nu sunt prea putine si bb nu isi i-a tot ce ii trebuie?
anca 27+
Maria
poze
Ancuta, nu-ti fa griji, nu-i musai sa iei exact kg de acolo, ca doar suntem toti diferiti si nu roboti... Poate mai problematic ar fi daca cineva e prea slab si n-are rezerve si ia mai putin. Si nici nu avem motive sa ne facem griji daca luam mai mult de kg scrise in tabele si in carti. Bebelina ta e sigur sanatoasa si frumoasa ca mami!
Adina 21+
adinag spune:
quote:
Originally posted by Jasmin012
Adina, a venit pe tirziu sfatul cu margarina.... Data viitoare vor fi cu margarina...deja am mincat doa galuste calde si acum le-am lasat la rece, sa vedem cum sunt si reci...dar mi-ar fi placut sa fie un pic mai dulci.
bebe si burtik
cum creste comoara
Jasmin24+ Lucas Daniel
Data viitoare faci pesmetul asa in margarina, dupa aia tavalesti galustile prin el, iar cand sunt in farfurie pui zahar pudra pe deasupra dupa pofta. Sau miere de albini...
Reci nu prea sunt bune, dar poti sa le incalzesti.
Adina 21+
ellis spune:
quote:
Originally posted by Jasmin012
Adina, a venit pe tirziu sfatul cu margarina.... Data viitoare vor fi cu margarina...deja am mincat doa galuste calde si acum le-am lasat la rece, sa vedem cum sunt si reci...dar mi-ar fi placut sa fie un pic mai dulci.
bebe si burtik
cum creste comoara
Jasmin24+ Lucas Daniel
Depinde de cat zahar le pui; noi am pus putin si in aluat; lasa-le putin la frigider sunt mai bune reci.
Ellis25+
adinag spune:
Vezi, chiar interesant... in Austria nu le-ar manca nimeni reci, ca asta-i mancare calda. E ca si cartofii prajiti reci :-)) Dar daca va place, pofta buna!
Adina 21+
ellis spune:
Adina, tu ai zis ca nu-s bune reci galustele, eu i-am zis ca-s bune, saraca fata...ce i-am facut; Jasmin, vezi si tu acum cum ti-or placea
Ellis25+
anacami spune:
quote:
Originally posted by adinagquote:
Originally posted by Vasari
Celulele stem din organismul adult nu au aceleasi proprietati ca cele recoltate la nastere. De fapt sunt mult inferioare, si nu e sigur ca dau rezultate.
28+
Pai tocmai asta am citit in multe parti ca nu este un lucru dovedit, ci ar fi de dovedit...
Oricum, eu nu zic ca-i rau, doar pe mine nu ma intereseaza... Si cel mai bine sa nu fie niciodata nevoie, nu-i asa???
Adina 21+
Buna!
Adina, nici pe mine nu ma mai incanta ideea de recoltare,nu stiu daca o sa o fac....
Si eu am citit diverse pareri si controverse. In principal, nici celulele stem recoltate din cordonul ombilical nu ar fi cele mai "miraculoase" celule stem.
Exista, dupa cate am inteles, mai multe categorii de celule stem, cele embrionice fiind cele mai "puternice"- aceste celule sunt cele primordiale, si se gasesc la inceputul dezvoltarii embrionului uman (primele zile dupa conceptie).
Alte controverse
- "durata de viata" a acestor celule nu este f. mare (adica sunt "viabile" un nr. limitat de ani, nu sunt o "asigurare pe viata");
-nu poti fi sigur pe modul lor de "conservare" si modul in care sunt folosite (unii zic ca ar putea fi folosite fara acordul tau in cercetare..).
-nu s-a dovedit eficienta promisa a celulelor recoltate din cordonul ombilical, inca nu s-au pus la punct tratamente in care sa se utilizeze asa cum se promite-lista bolilor pentru care se pot folosi fiind muuult mai scurta decat cea vehiculata acum de catre firmele care fac aceste proceduri...inca nu sunt folosite pe scara larga, sunt f. putine spitale in care se folosesc (in Romania nu sunt proceduri care sa le foloseasca)
- in multe tari (din cate am inteles Franta, Italia, si prin America) recoltarea acestor celule este ilegala...
- compatibilitatea pt. ceilalti membri ai familiei ar fi de 25-30%
- in multe tari s-au infiintat banci publice in care donezi de buna-voie, costurile fiind suportate de ei, indiferent pt. ce vor fi utilizate ulterior; probabilitatea ca oricine sa gaseasca celule compatibile fiind crescuta (mai crescuta chiar fata de cele donate de familie)
Poate pe viitor se va mai descoperi ceva si intr-adevar, atunci poate sa iti para rau ca nu ai facut aceasta recoltare...
Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si Stefania
ancadragoman spune:
Vasari nu stiu de ce ma dor,dar ma dor tot tim[pul...
Adina,Ana mersi mult.
anca 27+
Maria
poze
adinag spune:
A propos de dureri la incheieturi de mana, am avut si eu aceasta problema n prima sarcina, la o mana mult mai pronuntat decat la cealalta. Imi amorteau degetele de-a binelea, foarte neplacut, dimineata era cel mai rau, cand ma trezeam... In sfarsit, cine crede ca e interesant, pot da detalii. Uitati si un link:
http://www.babycenter.com/refcap/pregnancy/prenatalhealth/234.html
Adina 21+