Fetele din America (88)
Raspunsuri - Pagina 21
Ramona J spune:
Sanzi, daca esti multumita de scoala privata si puteti plati nu e nici o problema. Dimpotriva! Faceti calculele si daca merita e foarte bine. Cum spuneam, la noi a iesit din calcul (doi copii, deh). De fapt aici am cumparat casa dupa scoli, am considerat ca mai bine cheltui bani in plus pe casa (luam una tot frumoasa la jumatate de pret in alt school district) decit sa platesc private school. Mai ales ca fiind proprietari de casa oricum platesc impozit pentru scolile publice.
Ruxij, categoric sint pentru educatie. In acelasi timp cred ca nu e pentru toata lumea. Si stiu oameni realizati (inclusiv profesional, financiar) care nu au decit liceul. De exemplu poti sa ai o firma de vopsit casele care sa aiba succes si imi imaginez ca pentru asta te descurci cu un curs de calificare. Eu am un verisor in Ro care e instalator. A inceput de jos si acum face lucrari pentru Primarie, pentru firme mari. Ii merge foarte bine. Alta ruda cu facultate cistiga mai putin. Important e sa fii fericit in ceea ce faci si sa poti pune o piine pe masa la copii.
Acum vreo doi ani Alexandru vroia sa fie marturator de strazi. Asta il pasiona pe el, cum prindea o matura facea curatenie! Adevarul e ca am avut o stringere de inima, dar m-am gindit ca si Prigoana scoate bani din gunoaie.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ruxij spune:
Ai dreptate Ramona, stiu ca se poate castiga frumos din meserii care nu necesita facultati. Dar meseriile alea necesita totusi ceva talent, pricepere. Daca nici scoala nu imi face copilul si nici nu e indemanatic, ce face? Si mie mi se pare ca de ex. meseria aceea cu renovatul caselor e o meserie grea.
sinzi_ana spune:
Ramona, sunt multumita...dar pt noi e un efort financiar...
Adica am putea si fara
Si noi vrem sa facem acelasi lucru sa cautam casa in functie de scoli...ne-am gandit chiar sa ne mutam in alt stat...dar deocamdata suntem legati aici...
Si da, nu contest ca te poti realiza fara studii superioare...dar sa recunoastem ca un pic de studii superioare iti largesc f mult orizontul si ai mai multa libertate apoi...
Ruxij, pai deja trebuie sa ne "bagam" pe listele de asteptare...de anul asta sa prindem la anul...si as vrea (daca pot) sa vad cat mai multe scoli inainte sa ma hotarasc...
As vrea tot montessori (din pacate e doar una publica si se intra ff greu)
It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation
Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
: varsta, poze, 3000km prin Romania
ruxij spune:
La noi nici nu am gasit scoli private. Sunt f. putine si din ce am vazut pe net, nu par grozave, nu prea ai ce alege. Dar se spune ca scoala asta publica la care merge Bogdan ar fi f. buna. Asa ca m-am resemnat, ca oricum mai bine nu se poate, nici sa fi avut bani :))
Ramona J spune:
Sint de acord cu voi. Eu spuneam doar ca nu e pentru toata lumea si ca se poate bine si fara. Daca nu le place scoala dar se realizeaza in alt fel eu tot multumita voi fi. Important e sa fie sanatosi si fericiti.
Asta nu inseamna ca nu fac tot ce pot sa le dau oportunitati cu scoli bune, mergem la biblioteca, avem sute de carti etc. Ma gindesc doar ca oricit ma straduiesc succesul nu e garantat.
Am mai spus de o cunostinta, fosta cadru universitar in Romania, pe care nu o ducea mintea mare lucru. Nici job de receptionist nu facea cum trebuie.
Eu am inscris copiii la cursurile de toamna pentru inot (amindoi). Anuta incepe si balet, iar Alexandru... kung fu. Nici nu stiu exact ce e cu el, dar vreau sa faca mai multa miscare.
Am inscris-o pe Anuta si la Story Time la library, asta incepe chiar saptamina viitoare. Acuma totul e sa fie cuminte acolo, sa nu ne facem de ris!
Si da, merg si eu la un curs de muscle toning, ceva de genul asta. L-am ales ca se potrivea la orarul nostru. Desi nu prea am ce sa mai "tone"...
Ramona J spune:
La Dallas sint niste cartiere foarte scumpe, dar cu scoli proaste. Asa ca sint niste scoli private foarte bune (cu pret pe masura), la care inscrii copilul pe lista de cind se naste...
CRISMIR spune:
RAMONA
RUXIJ
Mai fetelor ,ma inebuniti cu scolile astea,uffffff...eu mai am ceva ani dar deja m-i se ridica parul in cap...si eu zic ca fara ceva studii dupa liceu e cam greu sa faci ceva...doar daca vorba Ramonei,nu esti talentat ,adica foarte talentat,la ceva anume!!!...bine ca macar am de invatat de la voi..SINZI,tu esti inaintea mea,asa ca am exemplu,hihihi...si eu is pt scoli publice,dar aici in Florida e tare greu cu ele,sunt slabute...acu,nici cu cele private nu e foarte bine...hmmmmmmmmm,e greu tare...am gasit si eu una care imi suna tare bine ,era si sport mult,ceea ce lui Robert ii trebuie,cred eu ca e si talentat la sport(sa vad la care e cel mai bine)si stiti cat costa?!...brr,iar ma ia cu firoi cand ma gandesc,aproape 16000 pe an de la PK la clasa a 5 iar apoi creste-au sumele...plus alte cheltuieli pt carti,caiete si diverse!!!..nooooo,cam exagerat de la varsta asta as ade mult..
Hai ca m-am intins si eu...dar nu mi-am imaginat ca va fi as ade greu cu scolile in America,ufffff....pana la urma sanatate sa fie si fericire!!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
Ramona J spune:
Fetele din Florida, am vazut ca si de pe acolo se mai muta lume in TX si asa este, toti se vaita de scoli. Habar n-aveam ca sint atit de slabe, in cazul asta chiar ca trebuie sa planuiti din timp.
Brrr Crismir, scumpa scoala aia!
miereamara spune:
Weekendul acesta am fost si noi la Daytona Beach...hmmm..nimic spectaculos, poate doar oceanul, erau valuri mari, dar m-am intors cu o tona de nisip in chiloti. Cea mai frumoasa plaja de pana acum am gasit-o in zona Clearwater/Tampa. Recomand de asemenea St. Petersburg, exista un muzeu Dali acolo, cu picturi nu numai ale lui Dali, foarte frumos, si St. Augustine, cel mai vechi oras din US cu cea mai veche scoala, aduce cumva cu Sighisoara, stradute mici si inguste, nu seamana deloc, dar deloc cu oraselele tipice americane, a fost fondat de spanioli si poate de asta. Au o ciocolata absolut delicioasa si e interesant de vazut Alligator Farm (au aproape toate speciile posibile de crocodili si aligatori). Spring-urile sunt de vazut si ele (Ginie Spring si Silver Spring), sunt niste rauri cu apa foarte limpede, noi am inchiriat niste colace si am plutit pe ele, desi aveam inima in chiloti din cauza aligatorilor care sunt foarte intalniti pe acolo.
Mai am de bifat pe lista Orlando si South Florida cu zona aferenta (Miami si Key West), nu am ajuns, dar intentionam in concediu sa mergem si acolo. Cam asta ar fi Florida, daca aveti sugestii in legatura cu ce mai este de vazut....noi aproape in fiecare weekend ne urcam in masina si vedem ceva, numai ca ne cam apropiem de fundul sacului..
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
http://forum.desprecopii.com/forum//photo_album_cat.asp?numeX=miereamara
Ramona J spune:
Frumos. Unde locuiesti, cit de departe mergeti intr-un weekend? Noi cind mergem in Florida de cele mai multe ori mergem la Ft. Lauderdale. De acolo am studiat si Miami, zona aia. Ne-a placut atit de mult ca in loc sa mergem si in alta parte ne-am tot intors pe aici.
Am mai venit de la NY cu masina pe coasta, ne-a placut drumul asta. Am vazut St. Augustine (deosebit) si am continuat pe A1A pina spre Miami. La Daytona Beach mi-a placut ca am mers cu masina pe plaja.
Sint multe de explorat la Ft. Lauderdale/Miami, dar poate ca e departe de voi.
Am fost si la alligator farm, as fi vrut sa mergem in Everglades dar nu am ajuns.
Am fost la Orlando cu Alexandru (eu mai fusesem), a fost superb pentru ca a fost momentul in care inca se bucura si de Mickey Mouse, si a putut sa mearga si pe "daring rides".