Fetele din America (88)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Noi locuim in Gainesville deocamdata, spun deocamdata, pt ca este ceva temporar, termin eu scoala si ne vom muta, nu stim inca unde, eu vreau sa am iarna si zapada, nu imi place deloc clima din florida. Miami este departe, cinci-sase ore de condus, de aceea asteptam sa avem cateva zile la dispozitie. Exact zona descrisa de tine, Ramona, vrem sa o vizitam, Miami, Ft. Lauderdale...

Voiam sa va dau si un link cu photos, dar vad ca nu mai merge site-ul, tb sa astept sa vina webmaster-ul acasa sa il repare:))

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
http://forum.desprecopii.com/forum//photo_album_cat.asp?numeX=miereamara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Dincolo de clima cum e Gainesville? A fost o scurta vreme si pe lista noastra de locuri unde sa ne mutam. Noi am cautat invers, mai la cald si preturi mici. Ma saturasem de iarna.
Daca esti asa departe poti merge la Miami intr-un weekend lung. Sint multe de vazut acolo. Si Ft. Lauderdale e frumos, noi ne-am oprit si la Hollywood, in diverse alte locuri. Sint niste National Parks la malul oceanului, ar fi interesante de vazut. Noi nu am ajuns.
In Florida sint multe de facut, noi aici nu prea avem variante interesante de weekend. Noroc ca e oras mare si ai destule de facut aici, dar TX nu e interesant ca si peisaj. Si e atit de intins ca iti ia forever sa ajungi pe undeva.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Fetelor, ca vorbeam de scoli si educatie. M-am gindit sa va intreb ce ati observat la copiii vostri, care e talentul lor, ce anume ii intereseaza.
De exemplu pe Alexandru il pasioneaza sa repare, e indeminatic si atent la detalii. Am observat asta de cind era foarte mic, nu stiu daca avea vreo trei luni cind sotul meu surubarea la nu stiu ce prin casa. M-am gindit sa-l tin in fundulet (sprijinit inca, deci era foarte mic) un minut-doua sa vada si el despre ce e vorba. Era complet absorbit de ce se intimpla acolo si a facut scandal cind am vrut sa-l iau. El, care era un copil linistit. Mi-am dat seama atunci ca seamana cu taticul lui...
Anuta e sportiva, a mers de pe la vreo opt luni singura, de nici nu ne credea nimeni. S-a ridicat in fund foarte devreme, pe la cinci luni se plimba singura in patut. La scurt timp a mers in picioare tinindu-se putin de pereti, nu m-am aplecat s-o tin, nu am avut mergator. Acum se catara pe tot ce se poate (si pe mine, pina sus), sare pe mobile si in general de unde se poate catara etc. Clar, e genul sportiv.
Ambii copii sint inteligenti, invata usor - as spune ca Anuta e mai isteata decit era Alexandru la virsta ei. Si mai interesata de carti, litere, orice. Dar ce am descris mai sus e ce am observat mai repede la fiecare.
Sint curioasa cum sint copiii vostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

quote:
Originally posted by miereamara

Weekendul acesta am fost si noi la Daytona Beach...hmmm..nimic spectaculos, poate doar oceanul, erau valuri mari, dar m-am intors cu o tona de nisip in chiloti. Cea mai frumoasa plaja de pana acum am gasit-o in zona Clearwater/Tampa. Recomand de asemenea St. Petersburg, exista un muzeu Dali acolo, cu picturi nu numai ale lui Dali, foarte frumos, si St. Augustine, cel mai vechi oras din US cu cea mai veche scoala, aduce cumva cu Sighisoara, stradute mici si inguste, nu seamana deloc, dar deloc cu oraselele tipice americane, a fost fondat de spanioli si poate de asta. Au o ciocolata absolut delicioasa si e interesant de vazut Alligator Farm (au aproape toate speciile posibile de crocodili si aligatori). Spring-urile sunt de vazut si ele (Ginie Spring si Silver Spring), sunt niste rauri cu apa foarte limpede, noi am inchiriat niste colace si am plutit pe ele, desi aveam inima in chiloti din cauza aligatorilor care sunt foarte intalniti pe acolo.
Mai am de bifat pe lista Orlando si South Florida cu zona aferenta (Miami si Key West), nu am ajuns, dar intentionam in concediu sa mergem si acolo. Cam asta ar fi Florida, daca aveti sugestii in legatura cu ce mai este de vazut....noi aproape in fiecare weekend ne urcam in masina si vedem ceva, numai ca ne cam apropiem de fundul sacului..

Eu am fost o singura data in Daytona si nu mi-a placut pentru ca erau constructii peste tot. Parca eram pe un mare santier. Poate au terminat intre timp.
Clearwater rocks
Idem si Key West, sa te plimbi cu trenuletul acolo explica din istoria orasului. Am avut o mica povestire din ce am vazut pe acolo dar nu mai stiu unde am scris-o.
Ibor City (tot pe langa Tampa) merita vizitat, dar in weekend ca e plin de viata nu cum am fost noi vineri si era pustiu

Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Ramona...despre Gainesville, e un oras universitar, are cam o suta de mii de locuitori la care se adauga cam 50000 de studenti in fiecare an. Ca suprafata este foarte intins, cam jumatate din Bucuresti. Orasul este frumusel, foarte, foarte multa verdeata, din avion se vede ca o padure presarata ici, colo, cu case. Chiriile sunt mici, noi platim pt 2bed/2bath, 1100feet in jur de 830 de dolari, complexul este super, piscina, fitness, sauna, tenis, volei, etc. Imi place ca sistemul de transport in comun este f bine dezvoltat, ca eu inca nu am masina si merg la scoala cu autobuzul sau bicicleta. Orasul este foarte safe, foarte rar am auzit sa se intample ceva.Poti face o multime de activitati outdoor. Astea ar cam fi punctele bune. Nu stiu nimic de scoli, stiu doar ca University of Florida este cotata destul de bine si in plus are tuition-ul foarte scazut. Sunt vreo 70 de romani in Gainesville.

Ce nu imi place: ma plictisesc, nu prea sunt multe chestii de facut, in afara de doua cinema-uri, mall, cateva barulete in centru si restaurantele tipic americane....na, obisnuita cu viata trepidanta din Bucuresti..Nu sunt decat doi mari angajatori:Shands Hospital si University of Florida, in rest firme mititele, a...si Department of Agriculture. Cam asta ar fi. Per ansamblu, eu zic ca este bine, dar nu as rezista sa traiesc aici pe termen lung, vreu sa vad oameni mergand pe trotuare:))

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
http://forum.desprecopii.com/forum//photo_album_cat.asp?numeX=miereamara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Ramona, e interesant ce zici de talentele fiecarui copil...eu am observat la ai mei ca se schimba, se perfectioneaza, nu prea ramin la acealsi lucruri foarte mult timp...Unele trasaturi sint statornice dar pe masura ce cresc, devin mai abili la unele lucruri si dezinteresati la altele.

Acum un an, Alex era mult mai indeminatic...desena mult mai detaliat decit Nick, era foarte abil la "forfecat", orice presupunea constructie era primul...anul asta Nicholas l-a "luat"...dintr-o data a facut o pasiune pentru orice chestii migaloase de construit (acum tot bintui magazine online sa gasesc chestii cu motorase si electrice)...

Alex are mai mult talent la pian...orice cu privire la muzica...ia lectii de dans de vreo 6 luni. Nick trage tare cu innotul...ii plac lucruri unde sa se intreaca cu el insusi (e mai introspectiv fata de dezinhibatu' mic).

La Nicholas am remarcat in ultimul timp o dorinta de a fi mai "grown-up"...o mica gravitate si maturizare (foarte mica...inca este copilaros tare dar se intrezareste asa departe....). Incearca sa fie mai serios citeodata (intre 2 hohote de ris...eu ii spun ca este un "giggle machine").

Alex este mai manipulativ la sentimente...stie sa te "atinga" la suflet sa obtina ce vrea...Stie sa te "ameteasca" putin.

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Al meu mic e f. muzical, va trebui neaparat sa il dau undeva la lectii de pian ceva. Ii mai place inotul f. tare. Dar nu e indemanatic, nu le are cu desenatul. In schimb e curios sa inteleaga cum "functioneaza" diferite dispozitive, aparate, de ex. care e sistemul prin care curge apa pe rauletul artificial de la strand samd. Il intereseaza tot ce e tehnic, aparatura, masini, dar nu il intereseaza din pacate (ca mi-as fi dorit) prea tare nimic din ce tine de natura: nu animale, natura, nika :)) La Zoo e cam plicti pentru el. Prietenul lui scormoneste pe sub pietre si se uita la gajganii, al meu desface aparatura electronica cu surubelnita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

David cred ca e sensibil si corect...Ii place ca totul sa fie fair-play, nu sufera sa fie jignit sau sa jigneasca, sa incalci regulile la jocuri, sau sa greseasca...
E foarte perfectionist si punctual (peste tot pe unde mergem e speriat sa nu ajungem prea tarziu, sa nu pierdem avionul, sau trenul sau tramvaiul!!!)
Ca indemanari, inoata bine pt varsta lui si ii place apa enorm, si tot ce tine de apa: pescuit, pesti, vapoare si alte caracteristici ale oceanului. Stie toate oceanele, care e cel mai mare, o gramada de specii de pesti (si care sunt mamiferi, care sunt pesti), foarte multe date despre ei, ii plac toate enciclopediile si povestile cu oceane, mari sau pesti...
Si anatomia ii place, si e foarte interesat de cum functioneaza anumite organe (la inceput era obsedat de sist digestiv, acum am trecut la creier ) (acum 10 min atipisem pe canapea si am simtit ceva in ureche, el imi lua temperatura )
Si ii place muzica ...(se aseamana cu baietelul lui Ruxij), recunoaste destul de multi compozitori iar melodiile lui favorite sunt: Little Night Muzic (de Mozart) si....Jaga Jaga (manea, sau ceva de genu...nu stiu cine o canta!!!)

It is not giving children more that spoils them; it is giving them more to avoid confrontation

Sinzi, Radu si David bomba pisaloaga
:
varsta, poze, 3000km prin Romania

Mergi la inceput

Haiosi copiii vostri! Asa e, se mai schimba cu timpul. Si Alexandru a trecut prin faza cu desenatul. Tema era cam aceeasi: o intersectie. Dar o desena in mare detaliu, cu semafoare, diverse sensuri de circulatie etc.
E fascinat si el de electricitate.
La pian a fost citeva luni dar nu s-a lipit de el. Cinta frumos cu vocea, dar daca n-a mers cu pianul nu m-am mai interesat de altceva muzical.

Miereamara, suna OK Gainesville. Poate cam mic. Daca vrei sa te muti unde sa mergi pe jos trebuie sa te muti la NY. Pregateste-te sa platesti dublu pe chirie si sa renunti la orice ammenities. In rest e foarte frumos si activ 24 de ore din 24.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza_c spune:

Mireamara, daca vrei clima apropiata cu cea din Ro vino in Seattle. Ai munti la o aruncatura de bat, daca vrei iarna si zapada fara sa trebuiasca s-o suporti in oras, ceea ce mi se pare ideal. E adevarat ca a nins asta-iarna si trebuia sa vedeti SUV-uri 4x4 abandonate pe marginea drumului. Circulatia a fost atunci paralizata pentru vre-o zi, in rest a fost absolut superb.

E mai scump aici dar nu asa ca in California sau NY, inca se mai pot cumpara case, acuma chiar e o oferta destul de mare, fara sa fie problema care e pe coasta de est cu real estate-ul si cu prabusirea preturilor la case. All in all mie mi se pare un loc foarte bun.
Si joburi sunt si in destul de variate domenii.
Cred ca merita sa va aruncati un ochi pe-aici...zic eu.

Mergi la inceput