PIERSICUTZE de iul-aug 2006 (52) - 1 anisor - LMA
Raspunsuri - Pagina 10
martta spune:
quote:
Originally posted by maryion
Acu' ce sa zic, sper ca nu te superi pe mine, dar sa stii ca mi se pare cam asa exagerat meniul pediatrei tale, deoarece tre sa stai numai cu blidele in mana, si sa speli vase si sa ...
Eu una nu as reusi.
si sa nu te superi pe mine.
Mary mamica lui Darius-Theodor (14.07.2006)[/font=Century Gothic]
Mary: chiar nu am de ce sa ma supar! Chiar imi ridici putin moralul, caci sotul meu, supa ce a citi meniul, a zis ca tin fata nemancata!Am realizat insa ca eu nu i-am dat inca salata. Si sunt de parere ca acum e un moment cheie in deprinderea unor obiceiuri. Daca se obisnuieste cu un singur fel la masa de pranz, greu va accepta mai tarziu sa manance 2 feluri! Numai ca e usor de zis...
Astazi plecam cateva zile la mare, cu borcanelele dupa noi, si apoi revin la blide si ce-o fi...
maryion spune:
Vad ca voi vorbiti de dulceata si paine taiata in bucatele. Darius al meu nu mananca bucatele din mana de ex. biscuiti, pufuleti sau fructe. El manca numai mancarea pasata cu bucatele foarte mici.
Martta distractie placuta la mare.
Mary mamica lui Darius-Theodor (14.07.2006)
maryion spune:
1 anisor
Robert, baietelul lui katik
Rares, baietelul lui Mirela0521
Genie spune:
Maryion, sa stii ca si eu eram speriata de mancarea cu bucatele a Antoniei. I-am dat sa manance pasat pana aproape de varsta de 1 an. Insa trebuie sa-ti iei inima in dinti si sa incepi sa-i dai tocat foarte mic la inceput si apoi din ce in ce mai mare. Eu am ascultat-o pe soacra-mea care e medic stomatolog si mi-a zis ca daca nu incepe sa mestece nu-si dezvolta maxilarul si e dificil pentru ea dupa aceea. Acum manca bucatele mici de paine cu unt si cascaval, biscuiti, chifle, banana, piersica (din fructe musca asa intregi). E importan pentru ei sa-si dezvolte reflexul de masticatie, ei mesteca si pe gingii. Fii-mea are 8 dinti acum si mesteca si pe dintii din fata dar si pe gingii mai mult. Bucatelele care sunt prea mari pentru ea fie mi le scoate singura afara, fie imi arata se i le scot din gurita. Tot socra-mea mi-a povestit despre un copil de aproape 4 ani care manca totul pasat cu blenderul, ceea ce mi se pare exagerat pentru un copil asa mare.
Chiar daca nu il incanta din prima, da-i in fiecare zi, macar o parte din mancare tocata mic sau zdrobita cu furculita, incet-incet o sa-l obisnuiesti. Sper ca nu te superi pe mine ca iti spun toate astea, sunt doar sfaturi din prietenie, tu faci cum crezi ca e mai bine pt puiul tau. Bafta multa!
Genie si Antonia
maryion spune:
quote:
Originally posted by Genie
Maryion, sa stii ca si eu eram speriata de mancarea cu bucatele a Antoniei. I-am dat sa manance pasat pana aproape de varsta de 1 an. Insa trebuie sa-ti iei inima in dinti si sa incepi sa-i dai tocat foarte mic la inceput si apoi din ce in ce mai mare. Eu am ascultat-o pe soacra-mea care e medic stomatolog si mi-a zis ca daca nu incepe sa mestece nu-si dezvolta maxilarul si e dificil pentru ea dupa aceea. Acum manca bucatele mici de paine cu unt si cascaval, biscuiti, chifle, banana, piersica (din fructe musca asa intregi). E importan pentru ei sa-si dezvolte reflexul de masticatie, ei mesteca si pe gingii. Fii-mea are 8 dinti acum si mesteca si pe dintii din fata dar si pe gingii mai mult. Bucatelele care sunt prea mari pentru ea fie mi le scoate singura afara, fie imi arata se i le scot din gurita. Tot socra-mea mi-a povestit despre un copil de aproape 4 ani care manca totul pasat cu blenderul, ceea ce mi se pare exagerat pentru un copil asa mare.
Chiar daca nu il incanta din prima, da-i in fiecare zi, macar o parte din mancare tocata mic sau zdrobita cu furculita, incet-incet o sa-l obisnuiesti. Sper ca nu te superi pe mine ca iti spun toate astea, sunt doar sfaturi din prietenie, tu faci cum crezi ca e mai bine pt puiul tau. Bafta multa!
Genie si Antonia
Cum sa ma supar.
Am inceput sa ii pun bucatele de biscuiti in fructele pasate, orezul intreg, bucatele de miez de paine si paste in mancarea pasata cu blenderul. Cu bucatele mari asa date in mana nu ma descurc pt ca nu vrea, le arunca pe jos. Cand ii dau un biscuite in mana il tine de parca i-as fi dat o "meduza", nu stiu daca iti poti imagina.
Nu suporta nici mancare pe maini.
Am vazut copii care sunt murdari din cap pana in picioare cand stau la masa, dar al meu nu se suporta, trebuie sa il sterg pe maini si pe la gurita ca altfel tipa.
Si mie imi este teama tot de povestea cu maxilarul pt ca stiam si eu, am incercat de mai multe ori si vomita.
Sper ca voi reusi cat mai curand.
Daca ar fi vorba de nr dintilor nu ar trebui sa avem probleme pt ca are 10 dinti (8 incisivi + 2 premolari)si ii ies si 2 canini.
maryion spune:
1 anisor
Camelia - Nicole, fetita lui mamanati
Daria, fetita lui mamadariei
gabi1 spune:
Multumim pentru urari.
LA MULTI ANI ! SARBATORITIILOR DE AZI .
Gabi mamica lui Rares(18.08.06)
http://www.flickr.com/photos/grecugabriela1/
Bysko spune:
Am intrat sa va salut si sa va cert ca nu mai sunteti !Doar tu Maryion esti pe baricade!
Eu am luat-o pe Busra cateva zile la C-ta, dar dupa 3 zile am dus-o inapoi la mama, ca la bloc e f cald +ca se plictisea aici. A fost si chinuita de un dintisor care ii iesea- acum avem 6.
I-am luat si eu lapte nestle junior, ca pana acum era pe milumil 2, dar ea mananca la masa de seara 350 de ml. Ma gandesc daca nu o fi prea mult. Daca ii dam cereale inainte mananca 280-290.Daca nu se satura nu adoarme- in consecinta saptamina trecuta avea aproape 12 kg si 78 cm lungime.
Miercuri face un anisor si nu stiu daca sa-i facem noi tort sau sa-l comandam. Voi ce fel de torturi ati comandat? Ca vreau sa fie si indicat pentru ea, dar mi-e cam teama cu caldurile astea sa nu faca vre-o indigestie ceva...
In rest numai bine.
PS: Scuze Gabi1, dar raspunsul tau a aparut dupa ce a fost moderat si eu am scri mesajul inainte sa-l vad!Uite si tie o !
Consi spune:
quote:
Originally posted by Bysko
Am intrat sa va salut si sa va cert ca nu mai sunteti !Doar tu Maryion esti pe baricade!
Eu am luat-o pe Busra cateva zile la C-ta, dar dupa 3 zile am dus-o inapoi la mama, ca la bloc e f cald +ca se plictisea aici. A fost si chinuita de un dintisor care ii iesea- acum avem 6.
I-am luat si eu lapte nestle junior, ca pana acum era pe milumil 2, dar ea mananca la masa de seara 350 de ml. Ma gandesc daca nu o fi prea mult. Daca ii dam cereale inainte mananca 280-290.Daca nu se satura nu adoarme- in consecinta saptamina trecuta avea aproape 12 kg si 78 cm lungime.
Miercuri face un anisor si nu stiu daca sa-i facem noi tort sau sa-l comandam. Voi ce fel de torturi ati comandat? Ca vreau sa fie si indicat pentru ea, dar mi-e cam teama cu caldurile astea sa nu faca vre-o indigestie ceva...
In rest numai bine.
PS: Scuze Gabi1, dar raspunsul tau a aparut dupa ce a fost moderat si eu am scri mesajul inainte sa-l vad!Uite si tie o !
Pentru mine a fost mai simplu sa-l comand, mai ales ca intotdeauna cumpar prajituri de la cofetaria cu pricina. Oricum Luca nu a primit tort...asteptam pana la anu'.
Consi si Luca meu (19.07.2006)
atat sunt de mare
pozele noastre
www.onetruemedia.com/shared?p=1ace6df36a1450d366107b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet
www.totsites.com/tot/luca_dobos" target="_blank">site-ul meu
Exista un singur tip de succes: acela de a face din propria viata ceea ce vrei.
Consi spune:
Sunt cateva mamicutze dragutze de care nu mai stiu nik. Anasia, Muuh, Mamaluidavid unde sunteti?
Sabana e tare scumpa Alexandra ta!
Consi si Luca meu (19.07.2006)
atat sunt de mare
pozele noastre
www.onetruemedia.com/shared?p=1ace6df36a1450d366107b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet
www.totsites.com/tot/luca_dobos" target="_blank">site-ul meu
Exista un singur tip de succes: acela de a face din propria viata ceea ce vrei.