PIERSICUTZE de iul-aug 2006 (52) - 1 anisor - LMA
Raspunsuri - Pagina 9
avmaria spune:
Nu stiu daca ne mai tineti minte caci nu am mai scris de o eternitate si nici nu am mai citit pe aici de foarte de mult. Cu intarziere felicit toate piersicutele pt anisorul implinit, le doresc sa creasca mari si sanatoase si sa umple inima parintilor de bucurii.
Eu vqa scriu pe fuga de pe meleaguri romanesti, am vrut sa mai vin la mare cu Vlad caci am fost in iulie in Spania si tare mult i-a placut lui Vlad marea, asa ca iata-ne la Mamaia de data asta. Sarilla, ti-am scris un pm, cine stie?
Acum va pup cu drag sa nu abuzez de bunavointa receptionerei care mi-a imprumutat laptopul caci nu merge internetul in hotel. Poate am sa apuc intr-o buna zi sa citesc in urma back to France, cine stie? Va pupam cu drag,
diana si Vlad
maryion spune:
1 anisor
Clara Ileana, fetita lui tweety
Rares, baietelul lui gabi1
Mary mamica lui Darius-Theodor (14.07.2006)
Taty spune:
Buna tuturor piersicutelor si mamicilor lor!
Nu am mai scris de un car de ani pe aici insa va mai citesc din cind in cind, insa in ultimul timp chiar mai rar caci ne-am intors in Romania definitv si nu avem inca acces la net.
Sotul este in Bucuresti, munceste si asteptam sa gaseasca chirie sa poata sa ne ia si pe noi sa stam iarasi toti 3 caci acum suntem la mama, in Botosani. Si voiam sa va intreb pe voi, nu stiti ceva chirii in Bucuresti? Ne-ar fi de mare ajutor orice idee sau informatie despre cum putem gasi(pe PM).
Mariuca trece printr-o faza de diaree, a avut si febra insa azi a facut primul scaun mai bun dupa 10 zile, asteptam si rezultatul de la coprocultura sa vedem daca e vreo bacterie sau ceva.
Insa este o fetita "atomica" cum ridem noi. toaaata ziulica nu sta o clipa, este f ocupata: scoate totul de prin dulapurile bunicii, umbla pe la toate butoanele posibile si imposibile si are energie cit 10.
Cam asta e povestea noastra!
Va pupam dulce si va uram La Multi Ani!!!!!!
Tatiana siMariuca (02.08.2006)
romaniaau spune:
Buna ziua piersicute, mamici de piersicute si mamici de viitoare piersicute!
Va multumim pentru urarile din fiecare luna, ii felicitam pe toti copilasii care s-au nascut si au crescut odata cu noi, pe mamicile care s-au chinuit si s-au bucurat de un an incoace si pe mamicile care au acum bucuria sa fie din nou insarcinate.
Noi nu am mai scris e mult tare. Sintem veniti a doua oara anul acesta in Romania. Prima data am venit in februarie-mai, iar acum am venit in iulie-august. Prima data ne-am descurcat foarte bine, dar de data asta a fost foarte rau de la inceput. Am trecut brusc de la 15 grade, cit aveam noi in Suedia, la 42 grade cite erau in Bucuresti la 3 iulie. Bebe a avut diaree aproape 2 saptamini, apoi a racit, a facut alergie, iar acum, cind s-a obisnuit si el cu clima, o sa plecam acasa. Sa vedem ce ne asteapta si la intoarcere pentru ca in Suedia ploua si e mult mai rece ca aici.
Am ajuns de doua ori la urgenta cu el, nu a mincat aproape deloc si nu mai siu pe unde sa scot camasa cu el. Doctora lui spune ca e epuizat si ne-a dat o schema cu siropuri pe urmatoarele 8 luni. Avem de luat Ca, Fe, Vigantoleten si vitamine pentru pofta de mincare. Desi eu le-am gustat si sint ok, lui bebe nu ii place nici unul.
E foarte energic, doarme bine, dar nu maninca. La aproape un an se ridica singur si merge tinut de miini, dar nu merge singur. E in grafic cu lungimea, dar la greutate ne mai trebuie 1-2 kg pe care nu stiu cum le vom recupera.
Incerc sa citesc meniurile pe care le dati voi copilasilor si vad ca asta facem si noi, dar nu gasesc ceva ce ii place lui bebe al meu. Chiar ce minca inainte cu placere, acum refuza si se joaca in continuu, parca l-as deranja de la joaca cu mincarea mea.
Va pupic si va doresc copii sanatosi si mincaciosi, sa va bucure si sa traiti si voi linitite vazind progresele lor.
martta spune:
La multi ani Clara si Rares!
Romaniau: 15-42 grade...chiar ca e o diferenta f.mare! Cat despre mancare, la capitolul asta mai rar copii fara probleme! Sanatosi sa fie, 1-2 kg in plus sau in minus nu conteaza!
Maryion: am sa scriu mai jos meniul recomandat de dr. noastra pt varsta de 1 an.
Dimineata(ora 8): lapte, ou, branza, unt, paine, dulceata sau gem;
ora 10: gustare de fructe;
Pranz(ora 12): doua feluri e mancare si desert. De ex: 1) supa sau ciorba de zarzavaturi si cu carne; 2)mancare cu carne si legume sau budinca sau friptura cu piure si salata; 3) desert: compot, fructe, prajituri;
gustare(ora 16): o felie de paine cu unt si gem de fructe sau iaurt cu biscuiti;
Seara: doua feluri de mancare fara carne, de ex: salata de cruditati cu ou, taitei cu lapte.
Copilul nu trebuie fortat sa manance un aliment care nu-i place!
Buun...Asta-i meniul! Sa vad cand ajung insa la performanta de a-l urma. Sunt cateva chestii cu care nu prea sunt de acord. De ex.: oul dat seara, apoi nu stiu cat de atrasa ar fi de combinatia cu salata de cruditati...
Voi ce prajituri le faceti? Eu m-am cam blocat la pandispan si papanasi...
Genie spune:
Romaniaau, multa sanatate puiutului tau, imi pare rau ca a fost bolnavior!
Martta, vad ca ii dai dulceata Alexiei, de care ii dai? Facuta in casa sau din magazin? Ca si eu i-as da Antoniei dar nu stiu daca e ok cea din comert. Desi am citit si in Capraru ca se recomanda dulceata de la 9 luni, nu stiu ce sa fac.
Genie si Antonia
maryion spune:
quote:
Originally posted by martta
La multi ani Clara si Rares!
Romaniau: 15-42 grade...chiar ca e o diferenta f.mare! Cat despre mancare, la capitolul asta mai rar copii fara probleme! Sanatosi sa fie, 1-2 kg in plus sau in minus nu conteaza!
Maryion: am sa scriu mai jos meniul recomandat de dr. noastra pt varsta de 1 an.
Dimineata(ora 8): lapte, ou, branza, unt, paine, dulceata sau gem;
ora 10: gustare de fructe;
Pranz(ora 12): doua feluri e mancare si desert. De ex: 1) supa sau ciorba de zarzavaturi si cu carne; 2)mancare cu carne si legume sau budinca sau friptura cu piure si salata; 3) desert: compot, fructe, prajituri;
gustare(ora 16): o felie de paine cu unt si gem de fructe sau iaurt cu biscuiti;
Seara: doua feluri de mancare fara carne, de ex: salata de cruditati cu ou, taitei cu lapte.
Copilul nu trebuie fortat sa manance un aliment care nu-i place!
Buun...Asta-i meniul! Sa vad cand ajung insa la performanta de a-l urma. Sunt cateva chestii cu care nu prea sunt de acord. De ex.: oul dat seara, apoi nu stiu cat de atrasa ar fi de combinatia cu salata de cruditati...
Voi ce prajituri le faceti? Eu m-am cam blocat la pandispan si papanasi...
de Vlad(13.06.03)& Alexia(08.08.06)
poze
Acest meniu l-am intalnit si eu prin carti, dar cred ca trebuia sa iti spuna si ce cantitati. Ca atata mancare nici eu nu mananc. Eu nu as reusi sa fac un asemenea meniu.
De cate ori il asez la masa lui face niste figuri mama mama.
Chiar sunt curioasa daca tu reusesti.
Eu sa ii dau mancare din 2 in 2 ore, si ou si carne si taitei cred ca m-as duce cu nervii si nu as reusi nimic sa fac altceva decat sa ii fac si sa ii dau de mancare lui.
Chiar nu stiu cum sa fac, ca Darius al meu nici macar un biscuite sau o bucatica de banana nu mananca intre mese, inca nu vrea sa rontaie nik.
Acu' ce sa zic, sper ca nu te superi pe mine, dar sa stii ca mi se pare cam asa exagerat meniul pediatrei tale, deoarece tre sa stai numai cu blidele in mana, si sa speli vase si sa ...
Eu una nu as reusi.
si sa nu te superi pe mine.
maryion spune:
Sa va scriu si eu niste meniuri. Valorile din paranteze reprezinta nr retetei. Cartea din care am copiat se numeste "Retete si meniuri de preparare a hranei pt copii mici" de Lauremntiu Cernaianu
MENIURI PENTRU COPIII DE 1 — 3 ANI
Meniu 401
1 masa X 250 g lapte, 5% zaharat, cu 50 g piine alba + 10 g unt + 30 g gem
I masa X 120 g zeama de fructe si legume amestecate (247) sau nectar + 2 biscuiti
1 masa X 100 g supa de rosii cu orez (15) si 120 g chiftelute din carne cu marar (296) +50 g piine alba -f 60 g compot (399 — 403) 1 masa X 80 g pateu din brinza (88) + 100 g sirop (404) 1 masa X 200 g cuiburi cu oua (119) + 100 g lapte 5% zaharat
Calorii: 1465
Meniu 402
1 masa X 250 g lapte, 5% zaharat, cu 50 g piine alba, 5 g unt + 20 g miere
I masa X 60 g chiftelute de morcovi si miere (216)
1 masa X 100 g crema de cartofi (22) si 150 g mincare de fasole verde (224) + 50 g piine alba + 100 g fructe
1 masa X 100 g sufleu de vanilie (188)
1 masa X 120 g mamaliguta pripita (279) + 50 g brinza vaci + 30 g smintina si 100 g lapte, 5% zaharat
Calorii: 1490
Meniu 403
1 masa X 250 g lapte, 5% zaharat si cu 3 g cacao + 40 — 50 g biscuiti
1 masa X 120 g mere coapte (249)
1 masa X 100 g bulion de carne (31) si 150 g mazare cu carne de vita (313) + 50 g piine alba + 30 g prajitura cu gem (363)
1 masa X 100 g spuma de gris cu lapte (91)
1 masa X 80gpapanasicubrinza devaci (92) + 120— 150gcompot
(399 — 403) sau nectar
Calorii: 1455
Meniu 404
1 masa X 200 g ceai cu 15 g zahar si lamiie + 50 g piine alba + 50 g crema de brinza de vaci (86)
1 masa X 120 g mere rase cu biscuiti (250)
1 masa X 120 g supa de pasare cu zdrente (35) si 150 g ciulama de pasare (319) + 60 g mamaliguta pripita (279) + 30 g rahat (jeleuri) + 20 g piine alba
1 masa X 180 g iaurt (79) cu 15 g zahar + 20 g pesmet
1 masa X 100 g budinca de cascaval (138) + 100 g lapte, 5% zaharat + 30 g piine alba
Calorii: 1515
Meniu 405
1 masa X 250 g lapte, 5% zaharat, cu 50 g piine alba + 5 g unt + 20 g pateu de ficat
1 masa X 120 g piure de mere coapte (254)
1 masa X 100 g bulion de oase cu paste fainoase (27, 28) si 150 g rosii cu carne de vita (314) + 50 g piine alba + 30 g bezele cu miere (371)
1 masa X 100 g sodou (122)
1 masa X 120 g fasole verde cu sos de smintina (196) + 20 g piine
alba si 100 g gelatina cu lapte (349)
Calorii: 1515
Acestea sunt doar cateva.
Este posibil sa gasiti si greseli care sunt din cauza scanarii. Scuze!
martta spune:
LA multi ani Robi si Rares! s]Sa fiti sanatosi, norocosi si sa vi se intample numai lucruri minunate!
Katik: petrecere frumoasa si nu uita sa pui poze! De cand cu povestea cu yahoo...nu prea i-am mai vazut pe ginerele si nora mea!
Iar pt tine, !
martta spune:
quote:
Originally posted by Genie
Martta, vad ca ii dai dulceata Alexiei, de care ii dai? Facuta in casa sau din magazin? Ca si eu i-as da Antoniei dar nu stiu daca e ok cea din comert. Desi am citit si in Capraru ca se recomanda dulceata de la 9 luni, nu stiu ce sa fac.
I-am dat din cea facuta in casa, de caise. Norocul ei e ca mi-a iesit putin mai moale decat ar fi trebuit. Indepartez coaja feliei de paine, apoi tai bucatele micute...