Ce ulei folositi la prajit?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pai da, uleiul care se arde la temperatura mare e cel mai bun pentru prajit. Vezi ca am mai scris asta mai sus.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Laura, cu cit e mai inchis la culoare cu atit e mai putin rafinat, cu atit e mai sanatos. Pe de alta parte cu cit e mai rafinat cu atit ajunge la temperaturi mai inalte fara sa se arda.
De ex cel mai sanatos ulei se zice ca e extra-extra virgin olive oil presat la rece din masline din Italia (cele din grecia n-au componentul anticancerigen in cantitati asa de mari), care arata ca un noroi verde si miroase de te trazneste. Cu cit e mai rafinat uleiul de masline (light, sau numa olive oil), cu atit pierde din componentii benefici dar i se ridica punctul de ardere.
Mai poti face si combinatie intre 2 uleiuri unul cu punct mai mare de ardere ca cel de rapita sau porumb si unul mai bun ptr artere dar cu punct de ardere mai mic ca uleiul de masline.

De ex ca sa nu arzi untul (punct de ardere f mic) amesteci cu nitel ulei de masline.
Daca nu prajesti de mai multe ori in acelasi ulei si daca nu prajesti timp idelungat la foc mare, eu zic ca orice ulei e bun,

A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noni930 spune:

quote:
Originally posted by Andrada

Laura, cu cit e mai inchis la culoare cu atit e mai putin rafinat, cu atit e mai sanatos. Pe de alta parte cu cit e mai rafinat cu atit ajunge la temperaturi mai inalte fara sa se arda.
De ex cel mai sanatos ulei se zice ca e extra-extra virgin olive oil presat la rece din masline din Italia (cele din grecia n-au componentul anticancerigen in cantitati asa de mari), care arata ca un noroi verde si miroase de te trazneste. Cu cit e mai rafinat uleiul de masline (light, sau numa olive oil), cu atit pierde din componentii benefici dar i se ridica punctul de ardere.

De ex ca sa nu arzi untul (punct de ardere f mic) amesteci cu nitel ulei de masline.





Subscriu. Pentru prajit - grape seed oil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by Andrada

Daca nu prajesti de mai multe ori in acelasi ulei si daca nu prajesti timp idelungat la foc mare, eu zic ca orice ulei e bun,

A

L’amore che move il sole e l’altre stelle.

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu



Cam asta am inceput sa fac si eu. Pentru prajit cumpar ulei ieftin si il folosesc o singura data.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Andrada, multumesc pentru lamuriri! Stiam si eu ca cel inchis la culoare e mai nerafinat, dar nu stiam ca nu e asa de bun la parajit.
Oricum eu nu prajesc de doua ori in acelasi ulei, decat daca se intampla sa am 2 portii de cartofi prajiti. Niciodata nu am suportat sa prajesc de mai multe ori in acelasi ulei; mereu il schimb la a doua tura de chiftelute sau jnitele. Ca altceva eu nu prea prajesc.
La mine se consuma uleiul in stil mare.
Pupici si numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Eu credeam ca uleiul de rapita e unul ulei tehnic.N-am vazut niciodata in magazin sau poate n-am dat importanta?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Marius,
spune-mi si mie, te rog, ce tehnica folositi voi ca sa scoateti uleiul de palmier din sticla aia de plastic ?
multumesc



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Tehnica se numeste "inclina recipientul" Ce tehnica ai vrea sa fie?

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Marius,

eu am vazut ca "uleiul" ala de palmier este viscos, ca o ceara mai moale sau ca o untura mai moale;
la temperatura camerei, nici vorba sa-l poti scoate din sticla prin tehnica ccc clasica pe care o descrii tu

eu trebuie sa pun recipientul intr-un vas cu apa calda, ca sa se topeasca "untura" aia si sa poata sa curga din bidonelul ala de plastic ; si pe recipient scrie ca uleiul asta la o temp sub 24-25 grd C se solidifica (ma rog, ceva de genul asta)

sau nu vb de acelasi lucru ?!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ba da dar nu stiu ce sa zic, curge, este mai vascos dar curge bine mersi. Iar in la cald devine fluid ca si alt ulei. Temperatura la noi este de intre 25-28 de grade uneori mai ridicata. Ce sa zic?

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa

Mergi la inceput